Şimdi Ara

Roaccutane/Zoretanin bırakıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay kullandım bu ilacı 1 kutu 20 mg şimdi bırakacağım çok büyük ihtimalle. Çok fazla etkisi olduğundan dolayı tedirgin oldum.Gördüğüm etkiler dudak kuruluğu göz kuruluğu yorgunluk eklemlerde hassasiyet el üstünde egzama tarzı kızarıklık ve cinsel anlamda bazı yan etkiler. Bazı kalıcı etkilerinin olduğunu duymuştum riske atmak istemiyorum vücudumu.

• 5 ay kullandım. Üniye ilk başladığım dönem yüzüm çok kötüydü. Kilomda vardı doktor 40mg başlattı 40mg devam ettirdi. en büyük yan etkisi dudak kuruluğu saçlarda kuruma, yorgunluk. Çoğu kişide sinir de yapıyormuş bende tam tersi hiçbir şey umrumda olmuyodu çok sakin galesiz yaptıydı beni. 5 ay sonra tertemiz oldu yüzüm.

Ayrıca benim arkadaşım baya bir kullanıp bitirdi, 1 yıl sonra tekrar başladı sorun bir daha kullandı. Şimdi eskisine nazaran daha iyi yüzü

Edit: ilacı kullanmak het babayiğidin harcı değil. Başlayıp bırakan çok insan var. Yan etkilerini gidermek için dudak kremi, nemlendirici kremler kullanmak, bol su içmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevayi -- 13 Ekim 2021; 14:14:58 >
  • Ben başladım çok şükür bitirebildimde. Yüzüm çok berbattı aklınız hayaliniz almaz. 40 mg olarak 7 ay civarı kullandım aşağı yukarı. Ne olursa olsun diye başladım günde 5 lt su içerek kendi sağlığımı koruyabildim. Yan etkileri çok fazla, ben okullar kapalıyken kullandım ve yan etkileri cidden rahatsız edici. Bide açık şuan o zaman kullansam bende bırakırdım herhalde. Benim için kullandığıma değdi. Deneyimlerimi paylasmak istedim, umarım faydam dokunmuştur.
  • Ever hocam okullarda açık şuan zor oluyor. 2-3 ay olsa dayanacağım da en az 6 ay çok çok fazla.

• Kepler Laveran kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz, okula gitmezken benim 8 ayım perişan geçti. Okullar açıkken kullansaydım herhalde bende bırakmak zorunda kalırdım. Allah kolaylık versin hocam, bu ilacı bitirebilmek gerçekten zor. Hele okullar açıkken bitirmek çok daha zor. Ben pandemide iyi ki kullanabilmişim. Sizde şimdi bıraksanız bile ileride umarım böyle bir vakit yakalayabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim hocam.
  • Çok teşekkürler

• Ben 8. sınıfta kullandım ki bu ilaç için biraz genç bir yaş. Karaciğer enzimleri dahil hiçbir sıkıntı yaşamadım, ha dudağım kurumuştu bir tek ama ellerimde falan hiçbir şey yoktu. Tabii hastalık yoktur hasta vardır derler ama sen yine de doktora danış öyle hareket et derim, roaccutane kullanmanı gerektirecek kadar akne problemi yaşıyorsan faydası zararından çok olabilir. Genelde bir doktor roaccutane yazıyorsa kremle kolay kolay çözülemeyeceği için yazar. Ben beş ay kullandım o yaşta. Kalıcı etki falan da görmedim. Seneler geçti o ilaca bağlı herhangi bir sorun yaşamadım umarım yaşamam. Neyse, kuruluk gibi yan etkiler için doktor muhtemelen hametan ürederm vs kremler yazar. Hametanı dudak çevresindeki yaralara verir üredermi de eller için. Elinde hiçbir şey olmasa bile her gün düzenli nemlendirici sürmen lazım dudağa da sürsen iyi olur. Kurumasını bekleme yani direkt sür. Ürederm hametan falan uğraşamam dersen en basitinden bepanthen al eczaneden, nemlendirici olarak kullanılanı var. Dudağa da her kozmetikçiden bulursun zaten. Ha bu arada ürederm hametan bana verdi ama belki sana vermez, onu doktora sormak lazım. Psikiyatrik yan etkilerinden çok bahsedilir, o da kişiye göre değişiyor ama bir ay kullanmışsın, bu saatten sonra bir şey olacağını sanmam. Eklemlerde hassasiyet sırt ağrısı vs zaten allahın emri bu ilaçta. Çok kötü olursa ağrı kesici yazar ama dayanabiliyorsan kullanmamak en iyisi, bana etol yazmıştı prospektüs okuyunca tırsmıştım açıkçası. Ya da parol kullanırsın en kötü. Bol su içerek de ilacın zararlı etkilerini en aza indirirsin. Ciltteki tahribata engel olmak için güneşe çok maruz kalmaman lazım vs. Cinsel sorunlar da ilacı bırakınca geçer zaten, altı üstü birkaç ay kullanıyorsun. Aslında cinsellikten önce karaciğerle ilgili endişelenmen lazım çünkü bu ilacın en önemli yan etkisi odur. Ama adam gibi bir doktorsa zaten ayda bir kontrole gelmeni söyler ve her ay karaciğer enzimi bakar, bir anormallik görürse ona göre bir önlem alır. Doktora endişelerini anlatırsın ona göre sana bilgi verir ya da bir yol haritası çizer, kendi başına ilaç bırakma derim. Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prozac 20mg kullanmaya başladım
    10 yıl önce açıldı
    Roaccutane Tedavisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.