Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (477. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.435.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mèrt

quote:

Orijinalden alıntı: Thecomsy

Arkadaşlar 4 aydır roaccutane kullaniyorum bu aralar boyum uzuyordu boy uzamasini durduruyor mu tecrubesi olan kullanıpda uzayan içimi rahatlatcak birisi yok mu

Çok çok düşük bir ihtimal. 10 binde 1, belki daha da az.

Alıntıları Göster
    8 ay kullandım , doktor 9.ay da devam edicez dedi fakat Lys sınavına girecegim için o ay istemedim çünkü burnun hafiften kanıyordu,optiğe damlasa sınavım biterdi.

Cildim çok kötüydü cidden,düzelmeyecek tek yüz varsa o da benimkiydi sanırım,çok şey kullandım çünkü.

Memnunum,eklem ağrıları,dudak çatlaması dışında yan etki yaşamadım.(Tabii benim bünyem kuvvetli,kolay kolayda hastalanmam.) Sınav dönemi olmasına rağmen depresif olmadım,kolay bozulan bi psikolojim olmasına rağmen etkilemedi beni ruhsal olarak.Şuan kalıcı bi yan etkisi yok bende fakat ilerde ne olur bilemem tabii.
    Zaten tıp kazandım,kendimi tedavi edebilirim
  • 6 aylık Roaccutane tedavim bitti,sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Les Miserables kullanıcısına yanıt
    silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 18:0:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Les Miserables

6 aylık Roaccutane tedavim bitti,sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Yazın kullanılır mı ?
    İlk başlarda daha fazla çıkartıyor mu ?
    Günlük hayatı aksatacak kadar etki yapıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

1 mart 2015'te başladım. günde 60mg aldım yani almam gereken gramı doldurmama sadece 15 gün kaldı. yüzüm hiç öyle pürüzsüz olmadı. kızarık yüzüm. ve kızarık noktalar var. bazen çoğalıyor bazen azalıyorlar. hani o bebek poposu gibi dedikleri yüze hiç bürünmedi. tamam sivilce denmez bunlara ama kızarık noktalar olduğu için sivilce gibi duruyorlar. bazen alnımda da pötür pötür küçük küçük bir sürü sivilcemsi şeyler çıkıyor. o sıcaktan sanırım.

acaba ilaç bitince kendi mi düzelecek? neden bebek poposu gibi olmadı. bir de çok beyaz tenim ondan mı acaba?

güneş kremi ve nemlendiriciyi aşırı kullanıyorum. yani güneş falan çarpmış olamaz. :(

Doktorumun bana soyledigi sey vucudun ilac kulandiktan sonra bir yenileme donemine girecegi ve bunun da 6 aylik bir surec olacagiydi. Kizarik noktalar da zamanla gececektir diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Lightning

quote:

Orijinalden alıntı: Les Miserables

6 aylık Roaccutane tedavim bitti,sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Yazın kullanılır mı ?
    İlk başlarda daha fazla çıkartıyor mu ?
    Günlük hayatı aksatacak kadar etki yapıyor mu ?

Yazin kullanan kisileri internette gordum ama dezavantajlari fazla gibi duruyor.Doktorlar da bu ilaci yaz aylarinda yazmamaya calisiyorlar.Benim onerim doktorunuza danismaniz,ilaci yazarsa kullanacaginiz zaman nasil onlemler alacaginizi soyleyecektir.

Ilk 3-4 ayda daha fazla cikiyor maalesef.Ama sonucu dusundugunuzde buna degdigine dusunuyorum.

Gunluk hayatimi hicbir sekilde etkilemedi benim.Ara sira sirt agrilarindan ve burun kanamalarindan (kucuklukten beri burnum kanadigi icin bu benim icin buyuk bir sorun haline gelmedi.) muzdariptim.Zamanla bunlar da gecmeye basladi.Ilac herkeste farkli etkiler gosterebiliyor.Kimisinde benim yasadigim etkilerin bir tanesi bile gorulmuyor.Bir de onceden mutlaka dudaklari kuruttugunu duymussunuzdur.Dudaklarin kurumasi ise herkeste gorulen bir sorun.(Kullanan o kadar insan tanidim,hepsinde bu sorun ortaya cikiyor.) Bunun icin de Blistex kullanmanizi oneririm yardimci olacaktir.
  • Kirpi hocam merhaba ben 27 gündür roaccutane tedavisi görüyorum sabah 10 akşam 20 şeklinde toplamda 30mg kilom 58-59 totalde kaç mg almam gerekiyor doktorum 6 ay dedi tedavi süreme birde yüzümde komedonlar siyah noktalar dolu içleri dolu dolu büyükler sivilcelerim de var gözeneklerim de bayağı açık sizce ilaç düzeltir mi bu sorunları cevaplarsaniz sevinirim.İyi günler

• ben 3 ay kullanıp bırakmıştım kolesterolüm yüksek çıkmıştı bugün doktor tekrar başlattı ama tahlil almadı bir ay sonra gel bakarız dedi ne yapayım başka bi doktora mı gideyim mi başlayayım mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdulhak Hamit

ben 3 ay kullanıp bırakmıştım kolesterolüm yüksek çıkmıştı bugün doktor tekrar başlattı ama tahlil almadı bir ay sonra gel bakarız dedi ne yapayım başka bi doktora mı gideyim mi başlayayım mı
    Arkadaşlar ben bu ilaca başlamayı düşünüyorum, yüzümde aşırı abartılacak sivilceler yok ama çoğu zaman yağlı ve izler var. İlk ay aşırı çıkarıyor diyorlar yüzde, bu yüzden kullanmaya çekiniyorum. Kullananlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim benimle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StBaratheon

Arkadaşlar ben bu ilaca başlamayı düşünüyorum, yüzümde aşırı abartılacak sivilceler yok ama çoğu zaman yağlı ve izler var. İlk ay aşırı çıkarıyor diyorlar yüzde, bu yüzden kullanmaya çekiniyorum. Kullananlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim benimle.

Alıntıları Göster
    ilaç dün bitti. yüzüm kırmızı pul pul. kırmızı sivilcemsi şeyler ve lekeler var. aşırı derecede irrite bir görüntü. her yer kırmızı nokta nokta şeylerle dolu. özellikle burnum. ne yapıcam ben şimdi?
  • seboreik dermatit için günlük 20 mg'a başlıyacağım. doktora sormayi unuttuğum bir soru var.

1/5 proscar'la roaccutan'ı birlikte kullanabilir miyim? kullanmış olan var mı?

• 1 aydır düzenli olarak Zoretanin kullanıyorum ama yüzüm yine sivilce ile doldu İlk 1 hafta etkisini gördüm ama niye yine bu duruma geldi anlamış değilim

• alper5186 A kullanıcısına yanıt
    Bilmeden yazmissin.
    Aknetrent=roaccutane=accutane=zoretanin=dünyada hangi firma isotretinoin'i hangi isimle üretiyorsa o.
    Ham maddenin ve ilacın kalitesi olmaz. Aynı dozajda,aynı etken maddesi olan ilaçlar ister abdi ibrahim, ister roche ister pfrizer ister bayer üretsin aynı kalitede, aynı etkide ve aynı yan etkidedir.

İlk aylar sivilcelerin azdıysa, ilaç öncelikle deri altındaki sivilceleri çıkartıyor,ondandır.

Bu ilacı ben de kullandım ve eczanede aknetrent bulduysam aknetrent, roaccutane bulduysam onu , zoretanin bulduysam (activis üretiyordu sanırım) onu aldım.Ve sonuç aynı oldu.

Yani kısaca aknetrent alın. Aynı ilaç, sadece TR'de üretildiğinden daha ucuz.

Not: doktorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

Bilmeden yazmissin.
    Aknetrent=roaccutane=accutane=zoretanin=dünyada hangi firma isotretinoin'i hangi isimle üretiyorsa o.
    Ham maddenin ve ilacın kalitesi olmaz. Aynı dozajda,aynı etken maddesi olan ilaçlar ister abdi ibrahim, ister roche ister pfrizer ister bayer üretsin aynı kalitede, aynı etkide ve aynı yan etkidedir.

İlk aylar sivilcelerin azdıysa, ilaç öncelikle deri altındaki sivilceleri çıkartıyor,ondandır.

Bu ilacı ben de kullandım ve eczanede aknetrent bulduysam aknetrent, roaccutane bulduysam onu , zoretanin bulduysam (activis üretiyordu sanırım) onu aldım.Ve sonuç aynı oldu.

Doktor doktor baksana:

donanımhaber forum
    AKNETRENT GÜNLÜĞÜM! [Roaccutane, Zoretanin, Acnegen] » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/m_120003961/tm.htm

Bir tek Roaccutane Türkiye'de üretilmiyor o ilaçlardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Bilmeden yazmissin.

Doktor doktor baksana:

donanımhaber forum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba bende bugün kan verdim yarın öğleden sonra sonuçlar doktor bakarak yazacak ilaç. İnternette çok kötü yorumlar var ama 2 tane farklı doktora gittim 2 side direk roactune zoretanin tarzı ilaçlar veriyor yani sanırım kullanmam lazım. İnternette de çeşitli yorumlar var siz ne dersiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qral623

Arkadaşlar merhaba bende bugün kan verdim yarın öğleden sonra sonuçlar doktor bakarak yazacak ilaç. İnternette çok kötü yorumlar var ama 2 tane farklı doktora gittim 2 side direk roactune zoretanin tarzı ilaçlar veriyor yani sanırım kullanmam lazım. İnternette de çeşitli yorumlar var siz ne dersiniz acaba?

Alıntıları Göster
    Yanlış bölüme yorum attım ilgili kişiler silebilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p4nhead -- 1 Eylül 2016; 20:04:16 >
  • quote:

quote:

Bilmeden yazmissin.

Doktor doktor baksana:

donanımhaber forum

Her neyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Bilmeden yazmissin.

Doktor doktor baksana:

donanımhaber forum

Her neyse

Alıntıları Göster
    güneşe çıkmayın diyorlarda akşam üstü güneşin kızgın olmadığı zamanlarda da mı çıkmamız doğru değil korunmasız? yoksa öğle vakti güneşin tam tepede olduğu zamanlar için mi geçerli bu tabir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okonomiyaki_

Öncelikle mesajımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim. önerilerinizi dinleyeceğim:)

yukarıda da belirttiğim gibi maalesef yaşadığım yerde roaccutane la alakalı bilgiye sahip bir doktor bulamadım.:(son 20 gün daha dişimi sıkayım diyorum ama göz altlarım iyiden iyiye çöktü ve de yüzüm yaşlanmış gibi :(

ben hamilton güneş kremi kullanıyorum dışarı çıktığımda. yüzümü bephantene merhem ve saf zeytin yağıyla nemlendiriyorum. cildimde çok kuruluk olmuyor zaten kuruluk dudaklarımda:/ roaccutane dan henüz çok da memnun kalacağım bir sonuç almış değilim. sivilce izleri hala duruyor ve ilacı kullandığım süreç içerisinde yüzüm çöktü özellikle göz altlarım :(cilt derimin incelmesine veriyorum bu durumu.umarım ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra cildim kalınlaşır...

(bu arada Türkiye'de bu ilacı kullanmaya basladığımda başka bir doktor daha cildimi görmüştü ve bana: ''senin cildinde gül hastalığı var roaccutane işe yaramaz'' demişti. roaccutane sivilcelerimi geçirdi ama isiliğe benzeyen küçük kabarcıklar geçmedi hala.)

Bayadir foruma giremedim yardimci olamadim kusura bakmayin. Merak ediyorum ilaci kullanmaya devam ettiniz mi acaba, sonuc ne oldu? Roac.sadece sivilceleri etkiliyor onun disinda lekelere bir etkisi yok eğer sizde gül hastalığı vardi ise fayda görmemiş olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faulen

güneşe çıkmayın diyorlarda akşam üstü güneşin kızgın olmadığı zamanlarda da mı çıkmamız doğru değil korunmasız? yoksa öğle vakti güneşin tam tepede olduğu zamanlar için mi geçerli bu tabir?

Hicbir sekilde cikmama kastediliyor aslında, yani ne kadar az o kadar iyi. Disari cikiyorsaniz eger hava gunesli olmasa dahi gunes kremini eksik etmeyin. Zaten günesin en tepede oldugu vakitlerde mumkun mertebe çıkmayin dışarı bir de fiziksel korunma daha iyi olur, şapka takın kollari da kapatan giysiler tercih etmeye calisin. Ben tişört girdiğim zamanlarda aksamina kollarim kasinmaya falan basliyor onceden böyle bir hassasiyet yoktu.

Gunes cok olmasa da korunmasiz cikinca yüzde acayip bir kuruluga sebep oluyor, sanki deri degistiriyormussun gibi dökülüyor cilt. En azindan bende böyle etkisi tedbirli olmakta fayda var:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 12 Eylül 2016; 3:07:13 >
  • 
Sayfa: önceki 475476477478479
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.