Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (479. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.435.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 477478479480481
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlaşamiyoruz buyrun musveddelere devam ..

Bir tavsiye; gelene geçene saydirip sonra cevaptan men edecekseniz hic yazmayin buralara doğrusu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 13 Ekim 2016; 1:00:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmayın. Kullandırtmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar arkadaşlar. günlük 20 mg roaccutane saç döker mi? alnım ve saçlarım aşırı yağlı. o yüzden kullanıcam.
  • ottogünsche O kullanıcısına yanıt
    Ben 20 mg ile başlayıp 30 mg devam ettim, 7. aydayim şu an ilk aylarda öyle çok belirgin bir dökülme olmadi. Son iki aydir hafif bir artış var ama öyle psikolojiyi etkileyecek duzeyde degil ilaca gore normal sinirlar icinde denebilir

20 mg gayet makul bir doz sizde de cok fazla olacağını sanmam fakat kisiden kisiye göre degisebilen bir yan etki bu bazilarinda fazla dokulebiliyor bunu da dusunmek lazim.

• Zerotanin bugün 5. Gün oldu. Cildim kizarip yanmaya başladı özellikle çene ve burun hatta soyuluyor. Doktorun verdiği hematen i kullanıyorum. Onerebileceginiz sağlam nemlendirici var mi siz ne kullaniyorsunuz

• GANN1CUS kullanıcısına yanıt
    Hametan hic kullanmadim onunla kiyas edemeyecegim ama bepanthol deneyebilirsiniz, onun dışında ben normal nemlendiriciler kullandim aşırı kızarıklık-hassaslik yasamadigim icin.

Doktorum la roche posay onermisti zaten bu markanin ozellikle roacc. kullananlar icin urettigi nemlendiricler var cildinize uygun olani secersiniz biraz pahalilar ama eger siradan nemlendiriciler fayda etmiyorsa dusunebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 13 Ekim 2016; 23:23:45 >
  • Bepahntol ya da madecassol ikisinden birini kullanacağım heralde. Ben daha yeni başladım diye mi böyle çok tahriş oldu anlamadım. Normalde bu kadar olmaması lazim geçer heralde daha yeniyiz

Yuzdeki kizariklik, tahris hissi vs ilk haftalarda normal. Bir iki aya kadar sivilceler de artabilir sonra sönerler. Herkeste ayni sekilde olmuyo tabi daha kisa ya uzun sürebilir. Ama tedavi suresince cilt incelip hassas hale geldiği icin her türlü dikkat etmek gerekir.

• Eziyetten baska birsey degil. Tek istegim su sivilcelerden kurtulmak o yuzden ilaca dayanacagim ama korkumda var ilac bitince tekrardan cikacak diye.

Gerçekten çok zahmetli ve riskli bir ilaç, basarisi da yuzde yuz degil doktorum 70 lerde bir oran vermisti bana. Ama gerektigi gibi duzenli ve yeterli kullanimdan sonra cok fazla tekrarlamayacagini ümit ediyorum ben ..

Ha bir de yüzünüzü gunesten iyi koruyun eldeki bulgurdan olmamak adina:)

• Arkadaşlar ben ilacı 2 kere kullandım birinde 6 ay kadar(belki 5 belki 7 aydır tam emin değilim).2.seferde 8 ay kullandım bırakalı 2 ay oldu olmadı halen sivilce çıkıyor.İlaç tam çözüm değil sanırım
  • Arkadaşlar, ben şimdi 1.ayımı tamamladım sayılır. İlk ay 30mg kullandım.
    Dün doktora gittim ilacı yazdırmak için 40mg a çıkabiliriz demişti.
    İlacı yazıp kodu verdi.
    Eczaneye gittim sadece 20mg tek kutu yazılı göküyor şuan.
    20mg kullansam sorun olur mu yoksa gidip hemen 20mg veya 10mg daha yazdırtmalı mıyım?
  • Hap tedavisine ilave olarak doğal tedavi uygulamak isterseniz:

Karaciğer yağlanması varsa Saraçoğlu'nun Maydanoz Limon kürü ve Lavanta kürünü tavsiye ederim. Kürler aralıksız 2 hafta boyunca uygulanır, Maydanoz kürü sabah aç karna, Lavanta kürü akşam yemeğinden 2 saat sonra uygulanır. 3-4 gün içinde Maydanoz kürünün etkisiyle bir gençlik iksiri içmiş gibi canlanıyorsunuz. (Kürler için detaylı bilgi)

Ben hap tedavisi de uyguladım 6 ay, doğal kürleri de denedim. Bunlar sorunumu kökten çözmedi. Daha sonra Hacamat yaptırdım, ve yüz haricinde anormal boyutta sivilce/apse çıkan her yere de tıbbi sülük tedavisi uyguladım. Bunlardan sonra oralarda tekrarlama olmadı, yani o boyutlarda bir şeyler çıkmadı, bazı deri hastalıkları da (mesela apse) tekrarlamayacak şekilde son buldu.

Şimdi beslenmemi çok abartmadığımda normal durumdayım.

Sivilce ve apselerinizle vs de oynamayın, dağılmasına yardımcı oluyorsunuz, bir de bu şeylerin çıktığı yerlere elbiseniz sürtünmesin, ona göre rahat şeyler giyin.
    -------------------------------

Anormal boyutta olan şeyleriniz sivilce olmayabilir, apse tedavisinde ısrar edin doktorunuza. Apse tedavisi de aynı şekilde yapılıyor, süre sonunda plastik cerrahiye kalan şeyleri aldırıyorsunuz.

Bir de bu işi Cildiyeyle çözemediyseniz İstanbul / Bahçelievler metrobüs durağının orada Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi var. Bir de onu deneyebilirsiniz. Devlet hastanesi orası da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 21 Ekim 2016; 23:51:43 >
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Tekrar doktora gidip duzelttirmenizi öneririm sabit dozda düzenli bir tedavi almak önemli bi de 40 yerine 20 alirsaniz tedavi surenizi uzatmis olursunuz ekstradan bir ay çıkabilir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 24 Ekim 2016; 2:58:42 >
  • 5.ayın içerisindeyim 2-3 haftada bir sivilce çıkıyor o da kuruyup gidiyor pek fazla büyümeden etmeden. Benim bir sorum olacak şimdi. Ben 4 ay boyunca 40mg kullandım. 5.ayda tırnak batması olunca 1 hafta 20mg kullandım sadece geri 11 gün 40mg kullandım. Doktor da sadece yanlışlıkla 1 kutu yazmış. Tekrar gittiğimde bu sefer 30mg yazdı. Şimdi 1 ay boyunca 30mg kullanacağım ama bu ilacın doz hesaplaması yok mu? Sanırım kilo x 120 idi. 65x120 = 7800 ediyor. Benim bu ayın ilacı bittiğinde toplamda 6280mg doz kullanmış olacağım. Daha kullanılacak 1520mg daha olacak. Bu dozu tamamlamazsam sivilceler daha sonra tekrarlar mı geri? Çünkü doktorlar pek bir ilgisiz olduğundan ben dozumu henüz tamamlamadığımı söyleyecek olmama rağmen beni dinlemeyip tedavin bitti diyip gönderecek diye korkuyorum. Sonra malum tekrar nüksederse dozu tamamlamadım diye tekrar 6 ay işkence çekmek istemiyorum. Bu doz hesaplaması gerçekten benim dediğim gibi mi? Çünkü doktorlar sormuyorlar bile kilo vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p4nhead -- 23 Ekim 2016; 23:24:26 >
  • p4nhead kullanıcısına yanıt
    Doz hesaplaması min-max 120-150mg×kilo seklinde yapılıyor yani hesabiniz doğru minimum almaniz gereken doz bu. Normalde doktor kiloyu sorup ona göre bir hesap yapıyor günlük doz falan ona göre ayarlanır kilo musait değilse 40 bile kullandirtmazlar siz gittiginizde bu meseleyi soyleyin doktora eksik doz olunca nüks orani artıyor dediginiz gibi sil bastan baslatmalari bile soz konusu olabilir. Minimum dozu kullanmak istiyorum deyince doktorun karsi çıkacağını sanmıyorum ayni durum bende de soz konusu kontrole gidince söyleyeceğim^^

• merhaba.

extra doz aldım zaten. kg başına herkes 120g alırken ben son 8 günü almazsam 157mg/kg almış olacağım. eğer devam edersem 165mg/kg almış olacağım.

sizce son 8 gün bıraksam sorun olur mu? aşırı hastalanadım halsizlik - vizeler vs. derken dayanamaz oldum.
  • mumurta34 M kullanıcısına yanıt
    Devam etmeyin kesin tavsiye:) zaten yeteri kadardan fazlasini almissiniz

• tekrar merhaba. bıraktıktan 5 gün sonra alnımda kırmızı lekemsi sivilcemsi şeyler çıktı. neden böyle oldu?
  • mumurta34 M kullanıcısına yanıt
    Ben de oyle bir sey yaşadım ama söndü öyle cok kalmadı alnımda. Ilac yuzde yuz sonuc vermiyor biliyorsunuzdur tekrar sivilceler çıkabilir yüzü olabildigince temiz tutup korumak gerek riski azaltmak icin

• 
Sayfa: önceki 477478479480481
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.