Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (478. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.435.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güneşte 30 saniyede kadar kalsam ben de çok kötü oluyorum kaşınıyorum falan önceden böyle bir şey yoktu fakat akşam üstü yürürsem böyle bir şey hissetmiyorum. eğer dediğin gibiyse işimiz çok zor.

bu ilacı kullanırken neler yememeliyim? doktor bana içinde kimyasal olan her şeyi yasakladı resmen. günümüzde bunu yapmak maalesef mümkün değil yani ne yapacağımı şaşırdım güneşi mi sileyim eski alışkanlıklarımın tümünü mü? :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 12 Eylül 2016; 21:52:54 >
  • Ya aslinda şöyle tolere edebildigin zamanlarda çıkabilirsin gibi ( krem, sapka vs ile), güneşten tamamen korunmak hic cikmamak falan mumkun değil tabii de mesela gunesin bariz etkin oldugu vakitlerde cikmamaya calis. Ben kendimi cok fazla kısıtlamadim (asiri sicaklar hariç) ama gunes kremini cok duzenli kullandim, şapka hic takmazdim hemen edindim bi tane o sekilde pek problem olmuyo bu konu. Cildin asiri hassas değilse gerekli onlemleri alıp günlük hayatini kısıtlamadan ilaca devam edersin bence.

Beslenme konusunda da ben ilk ilaci almaya gittigimde doktora bunu ozellikle sormustum, bana ozel bir diyet uygulamaniz gerekmez dedi. Sadece iste A vit. takvyivesi vs almayacaksin o da zaten ilacin mekanizmasindan dolayi. Havuç falan cok tüketiyorsan onu azaltmak gibi ya da. Ben 7. Ayimdayim beslenmemde kayda deger bir degisiklik yapmadim bunla ilgili bir sorun yaşamadım. Ha tabii ki sık sebze-meyve tuketmek onemli, su zaten bol bol, cok fazla sagliksiz öğün yememeli karacigeri zorlamamak adina bunlara dikkat edebilirsin. Yine de doktor ozellikle soylemisse seni yanlis yonlendirmek istemem tekrar gittiginde bu konuyu bir konus istersen. hastalik yoktur hasta vardır:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 13 Eylül 2016; 0:39:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıldırmak üzereyim ilacı 8 ay kullandım 20mg 30mg ve sonra 6 ay boyunca 40mg ama bıraktıktan 1 hafta sonra sivilce pörtledi ayrıca bu ilacı 2.kullanışım bundan daha öte bir tedavi yöntemi bilen varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redemption5 kullanıcısına yanıt
    Ilac garanti bir çözüm değil malesef, ben de yuzde yuze yakin çözüm gozuyle bakarak doktora gittim ama bana verdigi yuzde 70 ti. Ikinci defa kullanmaniza rağmen hâlâ sivilce çıkıyorsa yuzde otuzluk kısım icerisindesiniz. Hormonal bir bozukluk yoksa tabii. Ben 6.ay icindeyken bir iki küçük sivilce çıktı doktor o zaman tedavi bitince de tekrarlayabilir demisti.

Başka bir problemden kaynaklanmiyorsa alternatif çözümler olarak sizi aktarlara yonlendirebilirim. Duzenli olarak kükürtlü sabun vs kullanıp roac.ile su an benim kavustugum cilde yakın sonuclar elde eden arkadaslarim var. Sadece sizin cildinize hangi ürünün iyi geldigini bulmanız lazım. Gecmis olsun ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 14 Eylül 2016; 1:21:18 >
  • Hocam ilaç bıttı sabununda denemiştim önceden bı faydasını görmedim hormonlara baktırıcam testestoron mu yuksek calısıyor anlamadımkı sürekli cıktıgı yerde bellı hep şakak bolgesı

• Ben de bir şeyler yazayım. Dördüncü ayın içindeyim ilk aydan beri bel ağrım var, psikolojimi etkilemez diyordum ama aşırı etkiledi çok kafaya takıyorum her şeyi, dinlediğim müzikler de tamamen değişti. Saçım kurudu kaşlarımda bile kuruluk var, dudağı zaten söylemiyorum. Yüzümdeki sivilceler geçti yanakta bir iki tane kızarıklık şeklinde var fakat yüzümde pis bir görüntü var tedavi sonunda kendine gelecek diyorlar. Bunlar dışında diş ağrısı yaşadım ve şu sıralar iştahsızım fakat ilaçla alakalılar mı bilmiyorum

• redemption5 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yaptırın hormon testini, bircok ornegi var sebep baska hastaliklara bağlı oldugu icin bu ilac da etkisiz kalıyor.

Ben de ilaci kullanmadan once denemistim bir suru yöntem ama kendi cildine uygun olan bir çözüm bulmak lazim, her sabun her cilde iyi gelmiyor gibi. Doktora tekrar bir görünmenizde fayda var umarim sorun neyse anlaşılır.

• silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 17:56:45 >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Mert bey sizi komik, söylediklerinizi de talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Isotretinoin in depresif ruh hali ile ilişkilendirildiğini, intiharlara sebep olduğunu çokça kez duyduk ve ben bunu tedaviden sonra öğrendim. Ben bu illet yüzünden majör depresyon tedavisi gördüm, kemiklerime kadar ağrılar hissettim.Futbolcuydum ve o kadar güçsüz hissediyordum ki antremanlara dahi çıkamıyordum. Bunu daha önce takımda yaşayan bir ağabeyim farketti ve bana ruh hali olarak iyi değilsin tedavi olmalısın dediği günden sonraki sabah, majör depresif tanısı yedim. Sana söyleyeceğim; tıb fakültesinde sadece kitaplarından öğrendiğin ve yan etkilerini deneylerde gözünle görmeden ilaçların etken maddelerini bu derece savunma. Ziraa bu ilacı üreten firmanın insanlara milyar dolar tazminat ödediğini de hatırlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: salvox47

Mert bey sizi komik, söylediklerinizi de talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Isotretinoin in depresif ruh hali ile ilişkilendirildiğini, intiharlara sebep olduğunu çokça kez duyduk ve ben bunu tedaviden sonra öğrendim. Ben bu illet yüzünden majör depresyon tedavisi gördüm, kemiklerime kadar ağrılar hissettim.Futbolcuydum ve o kadar güçsüz hissediyordum ki antremanlara dahi çıkamıyordum. Bunu daha önce takımda yaşayan bir ağabeyim farketti ve bana ruh hali olarak iyi değilsin tedavi olmalısın dediği günden sonraki sabah, majör depresif tanısı yedim. Sana söyleyeceğim; tıb fakültesinde sadece kitaplarından öğrendiğin ve yan etkilerini deneylerde gözünle görmeden ilaçların etken maddelerini bu derece savunma. Ziraa bu ilacı üreten firmanın insanlara milyar dolar tazminat ödediğini de hatırlarım.

Ben bu etken maddenin idiyosenkratik reaksiyonlara neden olamayacağını iddia etmiyorum. Sana böyle bir etkisi olmuş olabilir, bu ilaca gerçekten ihtiyacı olan insanları bu ilacı denemekten vazgeçirmeye çalışmanı gerektirmez. Uyarını yaparsın, potansiyel kullanıcılara bu konularda dikkatli olmalarını söylersin; doğru olan bence budur. Bu ilaç duyarlı kişilerde depresyona da neden olabilir, kas kemik ağrılarına da. Kişisel deneyimden bahsedecek olursak, yüzümde hiç akne olmamasına rağmen yüksek doz alıyorum tek bir akneye dahi tahammülüm olmadığı için. 175 mg/kg kümülatif dozuna kadar devam edeceğim hayat boyu aknesiz bir cilt için. Yan etkilere gelecek olursak, ne tek bir ağrı ne depresyon ne de erektil disfonksiyon. Her zamanki gibi enerjik, cinsel açıdan potent ve mutluyum. Metabolik profilimde çok az bir LDL artışı dışında problem yok. Tek yan etkisi dudaklarda hafif kuruma. Yağsız ve pürüzsüz cildimin tadını çıkartıyorum.

Herkesin kendi sorumluluğu ve kararı. İsteyen kullansın isteyen kullanmasın.
    Merhaba, son mesajınizda.bir şey dikkatimi cekti de sormak istedim. Kumulatif dozu 120-150 mg/kg olarak biliyordum ben doktorumun verdiği ilaç tanıtım brosurunde de öyle yazıyor ve kendisi minimum doza bile tam gelmeden tedavimi sonlandiracak gibi:D ben en azindan bir 120 yi gecsin istiyorum tabi simdi 175 i görünce eksik doz riski beliriverdi kafamda :/

Bu arada ben de bir tıp ogrencisi olarak ilaçla ilgili yazdıklarınıza katılıyorum, bu tamamen kisinin kendi verecegi bir karar doktorlar al diye ölüp bitmiyor ciddi bir problem yoksa fikri sunup hastaya bırakıyor. Tabi agir etkilerin görüldüğü kisiler olmus bu açıdan riskli oldugu kabul edilir. Haliyle baska kimsenin basina gelmesin diye yazilip çiziliyor buralara, haklilik paylari yok değil. Benim de bazen dayanılmaz bel ağrılarım, yuz kuruluğum falan oluyor ki zaten prospektusta fazlaca yaziyor her sey. Riski göze alınıp kullanilacak bir ilac ama sorun yasamadan kullanildiginda da mucize gibi bir sey. Sonuc olarak dediginiz gibi kisisel karara bakiyor. Kararli olan adam her türlü alır kullanir zaten ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 10 Ekim 2016; 3:28:38 >
  • Riski göze almak değil, Allah aşkına kim kalıcı sağlık problemi riskini göze alabilir. Bana doktorum aynen şöyle dedi: "internette okuduklarına hiiiç inanma, hiçbir şey olmaz, şehir efsanesi bunlar".. Durum bu olunca, bir de karşında koskoca doktor bunu söyleyince bir bildiği vardır diyorsun.
    Yani doktor dicek ki, endokrin sistemini bozabilirsin, buna bağlı olarak ereksiyon problemleri yaşayabikirsin, hasta da bunu göze alacak. Yok böyle bir şey.
    Doktorlar bu ilacı leblebi gibi yazıyorlar, kimsenin kimseyi uyardığı yok. Malesef arada bir kaç kişi sağlığından oluyor, sesini yükseltince de sen sus deniliyor.. Benim içinde bulunduğum durumda pay sahibi olan doktorun, çok büyük acılar içinde ölmeyi dileyip ölememesini, sürünmesini diliyorum. Siz de hastalarınıza yazın, aradan bir hastanız sizin için bu şekilde konuşursa aspirinden bile insanlar ölüyor der sıyırırsınız. Doktor müsvetteleri, ilaç memurları..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..44321rem

Merhaba, son mesajınizda.bir şey dikkatimi cekti de sormak istedim. Kumulatif dozu 120-150 mg/kg olarak biliyordum ben doktorumun verdiği ilaç tanıtım brosurunde de öyle yazıyor ve kendisi minimum doza bile tam gelmeden tedavimi sonlandiracak gibi:D ben en azindan bir 120 yi gecsin istiyorum tabi simdi 175 i görünce eksik doz riski beliriverdi kafamda :/

Bu arada ben de bir tıp ogrencisi olarak ilaçla ilgili yazdıklarınıza katılıyorum, bu tamamen kisinin kendi verecegi bir karar doktorlar al diye ölüp bitmiyor ciddi bir problem yoksa fikri sunup hastaya bırakıyor. Tabi agir etkilerin görüldüğü kisiler olmus bu açıdan riskli oldugu kabul edilir. Haliyle baska kimsenin basina gelmesin diye yazilip çiziliyor buralara, haklilik paylari yok değil. Benim de bazen dayanılmaz bel ağrılarım, yuz kuruluğum falan oluyor ki zaten prospektusta fazlaca yaziyor her sey. Riski göze alınıp kullanilacak bir ilac ama sorun yasamadan kullanildiginda da mucize gibi bir sey. Sonuc olarak dediginiz gibi kisisel karara bakiyor. Kararli olan adam her türlü alır kullanir zaten ..

Standart doz 120-150 mg/kg. İlacı reçete ettirdiğim dermatoloğum doz ayarlamasını tamamen bana bıraktı. İlacı iyi tolere ettiğimden dolayı yüksek kümülatif doz almayı planlıyorum.
    Anladim, maksimum doz ile arayi bu kadar acmaya gerek duymam sanirim teşekkürler :)

• Cronic kullanıcısına yanıt
    Magduriyetinizi anlıyorum sayfada çok kez gördüm mesajlarinizi fakat fazla fevri yazıyorsunuz burda kimi ne kadar tanıyorsunuz da musvedde tarzi benzetmeler yapabiliyorsunuz. .. kimse ilaci koru korune ovmedi, kimse sıfır risk yuzde yuz çözüm demedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 11 Ekim 2016; 19:51:59 >
  • quote:

Magduriyetinizi anlıyorum sayfada çok kez gördüm mesajlarinizi fakat fazla fevri yazıyorsunuz burda kimi ne kadar tanıyorsunuz da musvedde tarzi benzetmeler yapabiliyorsunuz. .. kimse ilaci koru korune ovmedi, kimse sıfır risk yuzde yuz çözüm demedi.

-"sesini yükseltince de sen sus deniliyor.. "

Yazımda geçen bu kısıma örnek olduğunuz için teşekkür ederim.

• Cronic kullanıcısına yanıt
    Ayni sekilde kimse sus da demiyor, yazmayı unutmuşum.

Ilacin kullanilmamasi icin elinizden geleni yapin ama mumkunse sizin yasadiklarinizla uzaktan yakindan alakasi olmayan tanimadiginiz insanlara hakaret etmeden. Bu yaptiginiz konusmaktan cok cirkinlesmek çünkü. Kimseden hakaretlerinize "susmasini" beklemeyin kendinizle celisirsiniz.

• quote:

Anladim, maksimum doz ile arayi bu kadar acmaya gerek duymam sanirim teşekkürler :)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24173086
    Su an icin geçerli ve belirlenmis optimum dozlarin yerini almadikca kullanmayip kullandirtmayacagim dozlar. Bunyelerde beklenmedik etkileri görulebilen accutane gibi bir ilactan bahsediyoruz.
    Link icin teşekkürler ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noblese.oblige -- 12 Ekim 2016; 19:33:30 >
  • quote:

Ayni sekilde kimse sus da demiyor, yazmayı unutmuşum.

Ilacin kullanilmamasi icin elinizden geleni yapin ama mumkunse sizin yasadiklarinizla uzaktan yakindan alakasi olmayan tanimadiginiz insanlara hakaret etmeden. Bu yaptiginiz konusmaktan cok cirkinlesmek çünkü. Kimseden hakaretlerinize "susmasini" beklemeyin kendinizle celisirsiniz.

Ben, bir kez dünyaya gelmiş ben, ve tek sahip olduğum bedenim, yani her şeyim, tüm sonsuzluktaki tek sahip olduğum ve olacağım varlığım, yerine koyamayacağım, mal mülk kaybedince "sağlık olsun" dedikleri her şeyden daha değerli görülen sağlığım, bir doktor müsvettesi yüzünden sonsuza kadar elimden alınacak ve ben, o ve onun gibi düşünenlere müsvette dediğimde suçlu ve çirkin olacağım öyle mi?

Neyse cevap yazmayın bana lütfen..

http://rxisk.org/accutane-30-years-of-trading-our-sex-lives-for-clear-skin/

• 
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.