Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (505. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.289
Cevap
104
Favori
2.413.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 503504505506507
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Roaccutane ile antibiyotik kullanabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tetrasiklin grubu antibiyotikleri kullanmaman gerekir(örn: Azitro) diye biliyorum.Ama doktoruna danış ne olur ne olmaz.

• Tetrasiklin grubu antibiyotikleri kullanmaman gerekir(örn: Azitro) diye biliyorum.Ama doktoruna danış ne olur ne olmaz.

• Merhaba

Zoretanin tedavisinde diş etlerinde kızarıklık ve dişlerinde sızlama gibi bir yan etki gören var mı?
  • _hermoni_ _ kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Benim doktorum da ağda yasak epilasyon yaptırabilirsin dedi.Ama kesinlikle ağda yasak onu biliyorum.
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Bende bu ilaca başlayalı 2 ay oldu ve ilk hafta 40 mg verdi 2.haftamda bunu 100 mg a çıkardı.Ben korktuğum için ilk 1 ay 60 mg kullandım ay sonunda kontrole gittiğimde doktar a mg düşük kullandığımı söyledim kendisi de hastaya kalmış bişey bu şekilde kullanırsan tedavin uzar 7 ay sürecek olan tedavin 12-13 ay sürer dedi. Ben de 100 mg içmeye başladım ve çok yan etkisini görüyorum şuan bel sırt omuz göğüs ağrılarım çok 1 ay oldu bu ağrılarım hala devam ediyor.En son diş etlerim de kızarıklık ve dişlerim de sızlama oldu doktora sorduğumda ilaçtan kaynaklıdır rahatsız ediyorsa dozu düşürelim dedi şuan 60 mg la devam ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: busraer

Bende bu ilaca başlayalı 2 ay oldu ve ilk hafta 40 mg verdi 2.haftamda bunu 100 mg a çıkardı.Ben korktuğum için ilk 1 ay 60 mg kullandım ay sonunda kontrole gittiğimde doktar a mg düşük kullandığımı söyledim kendisi de hastaya kalmış bişey bu şekilde kullanırsan tedavin uzar 7 ay sürecek olan tedavin 12-13 ay sürer dedi. Ben de 100 mg içmeye başladım ve çok yan etkisini görüyorum şuan bel sırt omuz göğüs ağrılarım çok 1 ay oldu bu ağrılarım hala devam ediyor.En son diş etlerim de kızarıklık ve dişlerim de sızlama oldu doktora sorduğumda ilaçtan kaynaklıdır rahatsız ediyorsa dozu düşürelim dedi şuan 60 mg la devam ediyorum.
    İlacın her türlü yan etkisi var. Deri resmen baştan sona yenileniyor aman ha ağda mağda mahvedersiniz cildinizi.

Ağır ilaç sabredebilen güzel sonuçlar alabiliyor ama ben çok az sabreden gördüm.

Şahsen 1. aydan sonra bıraktım ilacı ve üzerinden 2 ay geçti yeni yeni ufak tefek sivilceler çıkıyor. 8 ay bu tedaviyi gördükten ve belli bir zaman sonra yeniden sivilce çıkmayacağının hiç bir garantisi yok.

Yan etkileri ağır gelirse kontrole gittiğinizde dozu düşürün. Evet süre uzar ama sivilcelerden kurtulmak elzem ise bu daha rahat bir yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Hocam selam. Bu ilacı kullanırken body yapmam sıkıntı olur mu? Yabancı forumlarda bu ilaçla body yapanlar varmış.
    Ben madenciyim ve bu ilacı kullanıyorum. Body falan hikaye gelir şahsen bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

ama madencilik için emin değilim ;)
  • Merhabalar herkese

yaklaşık 11 yıldır akne rosacea hastasıyım ve birçok doktora gittim ancak hastalığım geçmedi. en son bir buçuk ay önce youtube'ta bu hastalıktan kurtulduğunu iddia eden bir kişinin videosuna denk geldim ve gittiğini söylediği istanbul'da özel bi hastanede çalışan iranlı bir doktora gittim. kendisi bu hastalığın tek çaresinin isotretinoin olduğunu söyledi ve zoretanin adlı ilaçla yaklaşık 8 ay sürecek bir tedavi sonunda tamamen geçeceğini, %15 ihtimalle ise nüksetme riski bulunduğunu söyledi. kilomu ölçtüler (186 boy 83 kiloyum) ve doktor ilk bir hafta günde 80 mg, sonrasında ise günde sabah akşam dörder kapsül toplam 160 mg ile tedaviye devam edileceğini ve iki ayda bir tahlillerle karaciğer değerlerinin kontrol edileceğini söyledi. yazdığı ilaçları alıp gelmemi istedi. hastaneden ilaçları almak için çıktığımda hemen karşımda eczane vardı tabi doğal olarak oraya hemen girdim ve yaklaşık 550 lira tutan ilaçları aldım (ssk yarısını anca karşılıyormuş) ve doktorun yanına geri çıktım. tabi doktor değil odadaki hemşire mi neci olduğunu bilemediğim bir kadın ilaçları aldı ve nasıl kullanmam gerektiğini anlattı ve ayrıldım. bunun üzerinden bir hafta geçtikten sonra tahlil yaptırdım ve mail olarak attım, sonucun iyi olduğunu tedaviye devam edileceğini söylediler ve yine gitmemi istediler. yine 265 lira muayene ücreti ödedim ve doktor ilaçları tekrar yazdı ve yine hemen alıp gelmemi istedi tekrar bi (kimsenin günahını almak istemem ama bu ilacı al hemen gel olayını kesinlikle masum bulmuyorum, hemen hastanenin dibindeki eczaneyle doktor arasında bir anlaşma olduğunu düşünmeye başladım ama amaan iyileşeyim de ne olursa olsun umrumda değil modunda olduğum için sallamadım) 500 küsür lira ödedim.. ve sonrasında 40 gün kadar bu şekilde günde 160 mg kullanmaya devam ettim. bu süreçte dudak kuruluğu, bir hafta süren göğüste ve sırtta ağrı, omuz ağrısı, ellerde egzama benzeri kızarıklıklar, ishal gibi yan etkiler yaşadım ama kullanmaya devam ettim.

ta ki üç gün öncesine kadar. internette ilacın olası kalıcı yan etkilerini okudukça moralim çok bozuldu. (açıkçası ilk olarak da burada bazı üyelerin kendilerinin de yaşadıklarını söyledikleri sıkıntılar iyice korkmama neden oldu) dudak kuruluğu bilmem ne umrumda değildi gerçekten yani hepsine bir yere kadar dayanabilirdim, ama kalıcı ereksiyon problemi, yok efendim gece görme kaybı vs. gibi büyük hasarları duyunca ürperdim. yine internette okuduğum yazılarda herkes günde 20-30 mg'lardan bahsederken ben 160 mg kullanıyordum ve bu da iyice korkumu arttırdı. ve soluğu başka bir özel hastanede aldım, profesör bir cildiye doktoruna gittim. doktora daha dozajı söylememle birlikte doktorun ismini söyledi ve o puşta mı gittin ? dedi :) şoka uğradım, o tam bir tüccar kafasında büyük risk alıyor ama farkında değil yaptığı çok yanlış bu kadar doz çok tehlikeli vs.. dedikçe korku öfke üzüntü hepsini bir anda yaşadım.. ilacı hemen kesmemi söyledi ve bir takım kremlerden oluşan bir karışım yazdı, bir de solgar'ın 2 adet prebiyotiğini önerdi.. bir ay sonra da gel lazer tedavisi yapalım dedi..

benimle aynı aşamadan geçme ihtimali olan insanlara belki bir yol gösterir diye umarak başımdan geçen bu olayı yazmak istedim.. güvenerek gittiğim bir doçent doktor hakkında başka bir profesör bu şekilde konuşunca nasıl ya yani nasıl olur doktorlara da mı güvenemeyeceğiz artık ?? diye düşündüm... ilacın belki onbinde bir olan kalıcı hasar bırakma ihtimalini ben göze alamadım arkadaşlar ve ilacı kullanmayı bıraktım. evet bu roza belasından gerçekten rahatsızım keşke iyileşebilseydim son on yılda gerçekten özellikle psikolojik olarak kötü etkiledi beni. ama ilacın ereksiyon bozukluğu vs. gibi hatta daha da kötü kalıcı hasarlarına yakalanmaktansa kızarıklıklarla yaşamak daha iyidir diye düşünüyorum. Allah daha büyük dert vermesin ne diyelim :) herkese şifa diliyorum...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbergut -- 27 Aralık 2019; 1:2:15 >
  • Önceki yorumlarda okuduysanız deneyimimi kötü olarak anlatmıştım....

Kısaca günlük 2 doz 20mg verilmişti. baş bel ağrısı,burun kanaması,sinir,sitres derken 2ay dayana bildim ve bıraktım...

Şuan 3 aydır kullanıyorum '' önceki özel şimdiki devlet hastanesinde'' durumumu doktora anlattım dedim ben günlük 1 doz 10mg kullanmak istiyorum tamam dedi kan örneklerini aldılar. günde 1 doz 10mg çok iyi geldi bana ağrı sancı yok..2.ayda dozu yükseltmeliyim dedi doktor ben kabul etmedim 10mg ile devam dedim. 4. aya girmek üzereyim, 10mg ile devam etmekte ısrarlıyım yüzümde %100 temizlik saglandı ama 3-4 ay kadar daha kullanacam tahlillerim çok iyi. hatta doktorada kendimi çok iyi hissettiğimi söyledim motivasyonum bile arttı. resim eklemek isterdim yüzümdeki sivilcelerle ilgili ama gerçekten utanç ve mide bulandırıcı.sizde ısrarcı olun 10mg olsun gerekiyorsa 7-8 ay değil, 1-1.5 sene devam etsin. bu ilaç 10mg'dan fazlası tehlikeli bence.

---- Arkadaşlar yumurtadan kaynaklı alerjiniz varmı? eczane bana yapar dedi doktor kesinlikle yapmaz zaten bunun yüzündekilerle bir ilgisi yok dedi.

Ben yumurta olmazsa yaşayamam diyenlerdenim 1kg pirzolaya 3 yumurtayı değişmem o derece yani. her türlüsünüde yerim.

bunu şundan dolayı söylüyorum, ilaca başlamadan önce yumurtadan kaynaklandığını düşünüyordum. ilaca başlayınca 1 ay yemedim yumurta zaten ilaç 15.günden sonra kendini gösterdi tertemiz oldu cilt. bu aralar maşallah koli koli yiyorum herhangi bir durumla karşılaşmadım.
  • Merhaba,

Roacctune ile 2.ayıma 20mg devam ediyorum. Yüzümü nemlendirmiyorum, doğru mu yapıyorum? Ellerimi ve vücudumu nemlediriyorum yalnızca.

Eczaneye sorabilir miyim bu soruyu? Doktoruma sormayı unuttum.
  • 77 kiloyum

Arkadaşlar 4. Ayın icindeyim
    1. Ay 30mg
    2. Ay ) 1 hafta 40mg 3 hafta 50mg
    3. Ay 40mg
    Ve şuan 4. Ayda 40mg kullanıyorum.
    5. Aya geçerken aldığım doz 4560 olucak. Almam gereken toplam 10000. Tedavim 6 aydan uzun sürücek gibi?
    Memlekete gidince bana bu ilacı baslatan doktora göründüm 50ye çıkartmıştı ama geri dönünce üniversite okuduğum yerde ki 40a indirdi.
    Hiç bir gelişme yok sizce düşük dozda mı alıyorum yüzüm daha da kötüleşti. Kilom 77.

• arkadaş kullandık ettik her şey iyiydi ensede saç diplerinde sivilceler yine çıkmaya başladı. ne anladım ben bu işten
  • Ben de başlıcam bu ilaca da burdaki yorumlardan sonra gözüm korktu.

Sivilce sorunum var uzun süredir. Yaz döneminde başlamayı düşünüyorum. Güneşin tam da o dönemde zirveye çıkması ayrı sıkıntı. Kaç ayda geçiriyor tamamen?

• Irishman kullanıcısına yanıt
    Korkma başla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Irishman kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce kullandım 2 sene ara verip tekrar başladım 20 ve 30mg çok sıkıntılı.... doktorunla konuş günde tek doz 10mg oldukça yeterli. ben 4 ay tek doz 10mg ile bitirdim işimi. hiç bir sıkıntı yaşamadan. 5-6 aylık tedavi varsın 8-9 ay sürsün ama 10mg olsun.bu ilaç adamın aklını oynatır
  • CorozeB C kullanıcısına yanıt
    Bu ilacı dediğin gibi kullanırsam tamamen kurtulur muyum? Dediğim gibi benim sorunum yüzümdeki sivilceler değil. Eğer yeni sivilceler çıkmazsa onlar er geç gider zaten. Ama her sabah kalktığımda yeni bir sivilceyle uyanmak istemiyorum artık. Yıllarca çıkmasını engelliyor mu?

• Ben differin jel ile zoretanin i aynı anda kullanıyorum sakıncası olur mu acaba?

• Arkadaşlar 8 aylık tedavi sürecimin 5 Ayda tamamlamış bulunuyorum. biteli 2ay oldu. tam sonuç almadan yazmadım. geçen iki ayda hiçbir olumsuzluk yaşamadım 1 tane bile çıkmadı sivilce denen illet...

Neden erken bitirdiniz nasıl anlaşılıyor derseniz. kan alma sonuçlarında kolestrol yüksek çıktı ve hemen sonlandırdılar...

Tekrar soylemek istiyorum ben sivilce konusunda oldukça ağır hastaydım. ve bu 5 ay boyunca gunde 1 adet 10mg ile bitirdim. hiç bir yan etkisinide görmedim. 20 30mg ciddi anlamda sıkıntılı. ''önceden kullandım gerçekten sıkıntı''

Not; son olarak şunuda eklemek istiyorum ilaç kış aylarında insana huzursuzluk vermıyor kurutma açısından yaz ayı ciddi sıkıntılı. birde bu 5 aylık sürede hiç sıkılmadan 80 derece kolanyağı ile her yarım saatte bir temizliğimi yaptım yani neredeyse elimi yüzümü kolanya ile yıkıyordum.

geçmiş olsun...
  • Şu corona virüs korkusundan dolayı doktora nasıl gidecem kara kara onu düşünüyorum. Doktorum bana yaklaşık 6-7 aylık bir tedavi önerdi ve ben şuan 4. aydayım galiba yarım bırakmak zorunda kalacam.

• 
Sayfa: önceki 503504505506507
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.