Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Kullandım Leke kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 5-6 senedir sivilce sorunu çekiyordum bu sene iki ilacıda kullandım tam 6 ay doktor bir daha yazamam dedi sadece 6 ay kullana bilirsin dedi kuzenimin doktoru 7-8 ay kullandırdı ona suan yüzünde onun hiç bir şey yok ama benim yüzümde lekeler kaldı bu lekeleri geçirmek için ne yapmam lazım bu lekelerde sivilceler gibi 4-5 ayamı gecicek yardım edin bıkttım artık su izlerden :(((

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane - Zoretanin Kullandıktan Sonra Leke Kalması

Zoretanin (Roaccutane), şiddetli akne vakalarını tedavi etmek için kullanılan etkili bir ilaçtır. Ancak bazı kişiler tedavi sonrasında ciltlerinde lekelerin kalmasından endişe duymaktadır.

Zoretanin Lekeleri Geçirir mi?

Zoretanin, genellikle güneş lekeleri gibi hiperpigmentasyon lekelerini geçirmede etkilidir. Bunun nedeni, ilacın melanin üretimini azaltmasıdır.

Roaccutane Kullanırken İz Kalmaması İçin

Roaccutane kullanırken iz kalmaması için şu önlemlerin alınması önerilir:

• Güneşten korunmak için güneş kremi kullanmak
    • Kabuklanmayı önlemek için nemlendirici kullanmak
    • Cildi tahriş edebilecek ürünleri kullanmaktan kaçınmak

Zoretanin Sonrası Lekeler

Zoretanin tedavisi sonrası oluşan lekelerin tedavisi için çeşitli seçenekler mevcuttur:

• Kimyasal peeling: Cildin üst katmanlarını soyarak lekelerin görünümünü azaltır.
    • Lazer tedavisi: Lekeleri hedefleyen ve buharlaştıran yüksek yoğunluklu ışık kullanır.
    • Microneedling: Cilde çok sayıda küçük iğne batırılarak kolajen üretimini uyarır.
    • Topikal kremler: Hidrokinon ve tretinoin gibi topikal kremler lekeleri açmaya yardımcı olabilir.

Zoretanin Güneş Lekelerini Geçirir mi?

Evet, Zoretanin güneş lekelerini geçirmede etkilidir. Melanin üretimini azaltarak lekelerin görünümünü azaltır.

Zoretanin Sonrası Leke Tedavisi

Zoretanin sonrası lekelerin tedavisi, lekenin türüne, şiddetine ve kişinin cilt tipine bağlı olarak değişebilir. Dermatoloğa danışarak en uygun tedavi seçeneğinin belirlenmesi önerilir.

Zoretanin Leke Yapar mı?

Zoretanin kullanırken ciltte geçici hiperpigmentasyon, yani koyulaşma görülebilir. Ancak bu genellikle tedavi tamamlandıktan sonra kaybolur.

Zoretanin Leke Tedavisi

Zoretanin leke tedavisinde, lekenin türüne ve şiddetine bağlı olarak kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikroneedling veya topikal kremler kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sivilce izleri uzun süre geçmeye bilir, hatta bazı izler derin ise ne yazık ki kalıcı olabiliyor. Şu an tek önerebileceğim cildiyeye gitmen, geçmiş olsun.
  • iz değil benimkiler leke sivilcelerden sonra kalan lekeler ilk başlarda coktu yavaş yavaş azaldı daha hızlı azalması için ne yapmayalım
  • Bu konuyla ilgili bir çok yöntem var ama en doğru ve sağlıklı seçim bir cildiyeye gitmen. Evde uygulayacağın yanlış bir uygulamada daha kötü sonuçlar doğurur.
  • tşkr ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sylex95

arkadaşlar 5-6 senedir sivilce sorunu çekiyordum bu sene iki ilacıda kullandım tam 6 ay doktor bir daha yazamam dedi sadece 6 ay kullana bilirsin dedi kuzenimin doktoru 7-8 ay kullandırdı ona suan yüzünde onun hiç bir şey yok ama benim yüzümde lekeler kaldı bu lekeleri geçirmek için ne yapmam lazım bu lekelerde sivilceler gibi 4-5 ayamı gecicek yardım edin bıkttım artık su izlerden :(((

Bende 6 ay kullandım kalan izlere ilk önce ısotrexin jel verdi 2 ay kullandım gitmeyince hatta bugün gittim azelderm ile acnelyse ilaçlarını verdi kullanacam şimdi istersen doktorunu değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.calisknn

quote:

arkadaşlar 5-6 senedir sivilce sorunu çekiyordum bu sene iki ilacıda kullandım tam 6 ay doktor bir daha yazamam dedi sadece 6 ay kullana bilirsin dedi kuzenimin doktoru 7-8 ay kullandırdı ona suan yüzünde onun hiç bir şey yok ama benim yüzümde lekeler kaldı bu lekeleri geçirmek için ne yapmam lazım bu lekelerde sivilceler gibi 4-5 ayamı gecicek yardım edin bıkttım artık su izlerden :(((

Bende 6 ay kullandım kalan izlere ilk önce ısotrexin jel verdi 2 ay kullandım gitmeyince hatta bugün gittim azelderm ile acnelyse ilaçlarını verdi kullanacam şimdi istersen doktorunu değiştir

Imex kullanıyorum bende ama son 1-2 haftadır kullanmıyorum bi faydası yok diye cilt soyucu lazım bize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Acnelyse e doktor kontrolunde tekrar basladim, gozle gorulur sekilde lekelerde azalma basladi 2 hafta icinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi ya bende bi doktoruma söyliyim bu kremi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M.calisknn

quote:

Imex kullanıyorum bende ama son 1-2 haftadır kullanmıyorum bi faydası yok diye cilt soyucu lazım bize

Acnelys diye bi krem onu kullanıyorum şimdi o krem aşırı derecede cildi soyuyo yanında azeldermi verdi doktor acnelys cildi soyar yani

• M.calisknn M kullanıcısına yanıt
    şuan yüzümde sivilce yok izler var sadece kahve rengi sivilce cıkartmaz demi bu krem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.