Şimdi Ara

Robot yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar robot veya baska bir sey icin (icat yapma mesela) neye ihtiyacim var? Hangi bilgileri bilmem lazim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Programlama, haberleşme, sensörler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    Bu programlama dedigin ne yani hangi dil c++ falan mi biraz detaya inebilir miyiz?

• Yaklaşık senin yaşın kadar süredir hobi olarak yazılım geliştirme ile uğraşan biri olarak söylüyorum; icat yapmak istiyorsan, daha önce yapılmayanı yapmak ya da yapılanın daha iyisini yapmak istiyorsan programlamayı falan boşver. Matematik, fizik gibi temel bilimlere odaklan ve mutlaka ingilizce öğren.

Ortada daha bilgisayar diye bişey yokken ilk bilgisayarı kim yaptı? İlk programlama dilini kim yaptı? Tabi ki matematikçiler ve fizikçiler.

Bak benim de bir sürü hayalim var yazılım üzerine ama matematik bilgimin yetersiz olmasından ötürü yapamıyorum. Bütün programlama dillerini bilsen de hiçbir işe yaramıyor emin ol.
  • Matematiği ve fiziği iyi öğrenmelisin. Bilgisayar programlama bu tür işlerde daha sonra gelir.
  • Matematik için İnternet'ten kitap önerilerine bakabilirsin. Çünkü birşeyler yapabilmek için bir yerden başlamak gerek.
  • Tek başına olacak iş değil. Okuldayken yapacaktık o işi maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cidden matematikten mi baslayacam?

• Yani simdi matematik bana ne katabilir bir sey yapmama. Sayilaarla mi yapacam? Bana fizik lazim. Haksiz miyim?

• Fizikte ve kimyada yoğun olarak matematik kullanılır. Ondan dolayı matematik gerekir.
  • İyi de hesap makinesiyle hallemez miyim? Zaten onemli olan formulu yerine yazmak degil mi? Eger dusunce acisindan diyorsan bilemem.

• I am Ursa I kullanıcısına yanıt
    Mantığı kavramak gerekli. Ondan dolayı matematiği öğrenmelisin. Bir de sınavlarda gerekiyor.

Gerçek hayatta karmaşık işlemleri çoğunlukla hesap makinesiyle yapıyorlar. Ancak, yine de öğrenmelisin.
  • Elimdeki "Machine Learning" yapay zeka kitabından rastgele bir sayfa.

Robot yapma
  • Beni yanlış anlamayın. Size yalnızca öneride bulunuyorum.

Bence hiç bir şey için geç olduğunu düşünmeyin.

Benim de yapmak istediklerim var, ancak matematiğimi geliştirmem gerekiyor. Bunu okurken ilerletmem gerekiyordu.

Ancak, hiçbir şey için geç olduğunu düşünmüyorum. Bundan dolayı öncelikle matematik olmak üzere çalışmalara başlayacağım.
  • Rica etsem bana bunu anlatir misiniz? İngilizcem o kadar ileri seviyede degil de...

• I am Ursa I kullanıcısına yanıt
    O kadar acele etmemelisiniz. Yapay zekâ konusunu öğrenmeden anlamamanız doğaldır. Ben bilgisayar mühendisiyim ve ben bu sayfada pek birşey anlamadım.

Öncelikle matematiği ve İngilizce'yi anlamanız gerekiyor.

Okulların açılmasına yaklaşık bir ay kaldı. Benim önerim, bugünden başlayarak matematik çalışmanız. Kitap önerisi:

Antremanlarla Matematik (http://antrenmanlarlamatematik.com)

Ben bu kitaplardan birinci serisini aldım. Biraz çalıştım, gerçekten güzel bir kitapmış. Daha çalışmaya devam edeceğim.

Matematiğin yanında İngilizce'nizi de geliştirmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8EB4BF65 -- 9 Ağustos 2018; 9:14:24 >
  • Ben hazirlikta ingizceyi zaten gorecegim icin 1 aylik surecte ingilizceye baskamayacagim

• O zaman bu sıralar yalnızca matematiğe bak. Bu konuda zaman kaybetmemelisin.

Benim önerdiğim kitabı almalı ve çalışmaya başlamalısın. Bende bu kitap setisinin biricisi var. Başlangıç için çok güzel bir kitap. Daha önceden çalışmıştım. Bu sıralar çalışmya devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.