Şimdi Ara

Gözlüklü bir insan boks yapabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar gelecek yıl boks kursuna yazılmayı düşünüyorum ancak gözlük var bende bu sorun olur mu ?

Bu arada gözlüğü çıkartınca ayrıntıları göremiyorum ancak genel veya genele yakın ayrıntıların tamamını görebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 17 Aralık 2011; 16:03:32 >

• Gözlükle boks maçı yapılmaz çünkü son derece sakat iştir yani tehlikelidir boks yaparken yanlışıkla yumruğun gözlük camına gelmesi durumunda gözlük camında kırılmaya yol açmakla kalmayıp gözüne gelir o kırık cam parçası o zaman daha çok kötü işler başınıza gelebilir o yüzden gözlükle boks yapılmaz.. Boks sırasında adamla boks yaparken karışndaki bir yumruk çakar ve güüümmmm gözlüğün tam ortasına hem gözlük kırılır hem camda gider kırık cam parçasına gözüne kaçtığı takdirde ya o gözü unutursun yadaki ufak tefek sıyrıklarla,yaralarla atlatırsın yada yüzde ihtimal ve oranında görme kaybına yol açar yani her türlü ihtimali göz önünüze alınız derim ama boks öğretmeni tavsiye etmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Gözlükle boks maçı yapılmaz çünkü son derece sakat iştir yani tehlikelidir boks yaparken yanlışıkla yumruğun gözlük camına gelmesi durumunda gözlük camında kırılmaya yol açmakla kalmayıp gözüne gelir o kırık cam parçası o zaman daha çok kötü işler başınıza gelebilir o yüzden gözlükle boks yapılmaz.. Boks sırasında adamla boks yaparken karışndaki bir yumruk çakar ve güüümmmm gözlüğün tam ortasına hem gözlük kırılır hem camda gider kırık cam parçasına gözüne kaçtığı takdirde ya o gözü unutursun yadaki ufak tefek sıyrıklarla,yaralarla atlatırsın yada yüzde ihtimal ve oranında görme kaybına yol açar yani her türlü ihtimali göz önünüze alınız derim ama boks öğretmeni tavsiye etmeyecektir.

Peki hocam gözlüksüz bir şekilde boks yapamaz mıyım ? Gözlüksüz olarak dövüşebiliyorum. Ancak dediğim gibi insan vücudundaki ayrıntıları göremiyorum (atıyorum yüzündeki bi beni) Ama gözlerin dudakları falan rahat bir şekilde görebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 17 Aralık 2011; 16:11:48 >

• Göz sağlığıda bunuda etkileyebiliyor çünkü çok dikkatli olmanız gerekiyor bu bokslarda o yüzden insan yüzündeki çizgiyi,elin ne tarafa geldiğini Ne nerden geliyor ne yapman gerektiğini saniyenin altında karar vremeniz lazım yoksa nakavt olma ihtimaliniz çok yüksektir.
  • quote:

Göz sağlığıda bunuda etkileyebiliyor çünkü çok dikkatli olmanız gerekiyor bu bokslarda o yüzden insan yüzündeki çizgiyi,elin ne tarafa geldiğini Ne nerden geliyor ne yapman gerektiğini saniyenin altında karar vremeniz lazım yoksa nakavt olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Zaten öğle profesyonel olmak gibi bir amacım yok maksat dışarda kendimi ve çevremdekileri korumak Bu arada ellerin falan nerden geldiğini görebilirim ancak rakibin yüzündeki çizgileri büyük ihtimalle göremem Neyse bi ara gider bi danışırım spor salonuna eğer dediğiniz gibi olmaz derlerse yapacak bişi yok

• Eğer hocam dışarıda kendimi koruma amaçlı vs yapabiliyorsanız eğer ki gene o ayrıntıları son noktasına kadar göremezseniz bile gene çözebiliyorsanız o zaman sorun olacağını zannetmiyorum ki ama büyük ihtimal bokstakiler olmaz diyebilirler lisans veriliyor çünkü sonunda bunların ama umarım birşeyler çıkar yoksa yapılacak herhangi bir çözüm yolu yoktur
  • gözlükle futbol basketbol tenis vb. oynayan kişiler var, ama bu boks için geçerli değil sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lens
  • quote:

Orijinalden alıntı: mabovski

gözlükle futbol basketbol tenis vb. oynayan kişiler var, ama bu boks için geçerli değil sanırım

Futbol oynanabilirmi bilmiyorum ama ben bu gözlüklerimde kalecilik kattiyen yapamam çünkü bir top gelmesi durumunda gözlüğe ve kendi gözlerime eyvallah derim aman allah korusun.
  • quote:

Eğer hocam dışarıda kendimi koruma amaçlı vs yapabiliyorsanız eğer ki gene o ayrıntıları son noktasına kadar göremezseniz bile gene çözebiliyorsanız o zaman sorun olacağını zannetmiyorum ki ama büyük ihtimal bokstakiler olmaz diyebilirler lisans veriliyor çünkü sonunda bunların ama umarım birşeyler çıkar yoksa yapılacak herhangi bir çözüm yolu yoktur

İnş ikna edebilirim zaten lisans almak gibi bir düşüncem yok hani maksat bi kaç hareket öğrenmek düzenli aralıklarla(ayda 1 falan) amatör olarak maç yapmaksonrasında zaten kum torbası ile evde bol bol çalışırım

Bu arada yukardaki arkadaş sormuş 20 yaşında başlanırmı diye aynı soru benim içinde geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 17 Aralık 2011; 16:37:09 >

• Hiç bulaşma o işe.

Ayrıntıları göremiyorum diyorsun gözlük olmayınca daha ne olsun ?
  • başka spor yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

lens

Bu da sakat, göze gelecek bir yumruk darbesiyle lens yırtılıp gözüz daha alt yada üst kısmına kaçabilir. Muayeneyle alınır ama maçın ortasında kötü olur :)
  • hocam sende yapacak baska bı spor bulamadınmı allasen.gıt yelken klubune yazıl ne bıleyım kurekcı ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

quote:

lens

Bu da sakat, göze gelecek bir yumruk darbesiyle lens yırtılıp gözüz daha alt yada üst kısmına kaçabilir. Muayeneyle alınır ama maçın ortasında kötü olur :)

sen lensin o kadar kolay yırtıldığını mı sanıyorsun.
  • maçtan önce rakibe gidip "abi gözlük var kafaya vurma daha yeni aldım" dersen bir şey olmaz. hem de kafaya darbe yemezsin.
  • Bazi arkadaslar antroner edasiyla yorum yapiyorlar.kardesim boksa sifirdan basliyacaksan hoca yaklasik bir ay kadar ayak hareketleri pozisyon almayi vs. ogretecek bu surecte gozluk takman hareketlerini kisitlamaz.gerekli egitimi aldiktan sonra senin dengin biriyle ringe cikartilirsin burada gozlugu cikartmak zorundasin eger gozluksuz dovusemedigini farkedersen ringe cikmak istemedigini belirtip antremani kum torbasi yahut hocayla birlikte devam ettirebilirsin.
  • @Ketçaplı Gofret(nick güzelmiş)

Hocam yani ayrıntıları göremiyorum derken Gözlüksüz olarak rakibin ayak hareketlerini veya gelen yumruğu görüp ona göre hareket edebiliyorum Ama atıyorum adamın ağzını görüyorum ancak ağzının yanındaki beni göremiyorum

@MMX 166

Hocam dövüş sporlarını seçmemdeki amaç dışarda bi olay falan olursa işe yarayabilecek bir kaç hareket bilip uygulamak

@ysnersyn

Bilgilendirme için teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 17 Aralık 2011; 17:10:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: flurry

quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

quote:

lens

sen lensin o kadar kolay yırtıldığını mı sanıyorsun.

Lens kullanıyorum, göze hayvan gibi bir darbe gelirse rahatlıkla yırtılır başıma da geldi. Kolay bi ihtimal değil tabi dediğim gibi yırtılabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 17 Aralık 2011; 17:29:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.