Şimdi Ara

robotics ve zyxel modemlerdeki problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1. normalde kullandığım modem zyxel 661 hw diye bir kablosuz modemi. modemi güncelleyeyim derken tümden çalışamaz hale getirdik. internet sitesindeki güncelleme dosyasını modeme yükledim ama hata verdi sonunda. modmi kapatıp açtım şimdi sadece power ışığı yanıp sönüyor. en sonunda tümden power ışığıda kapanıyor. nedeni ne olabilir. ne yapmak lazım.

2. yukarıda bahsettiğim modem böyle bir sıkıntı verince çözüm bulamadığım için acil olarak intenete ihtiyacım olması sebebiyle yeni bir modem aldım yakından bir yerden. bir gün çok rahat kullandım. ama dün ve bugün modemde sıkıntı oluştu. önce internet bağlantısı kopuyor. sonra da sağ köşede yerele ağ bağlantısının olmadığına dair mesaj geliyor. bu mesaj geliyor tekrar bağlanıp ağ adresi almaya çalıyor ama alamıyor tekrar sanki ethernet kablosu hiçtakılı değilmiş gibi bağlantı yok mesajı veriyor. bu böyle sürüp gidiyor. bu durum gündüz oluyor. şu an mesala çok rahat bağlanıyor. hiç problem yok. bunun sebebi ve çözümü nedir?

• 1.sorununun cevabı.
    modemin firmware güncellemesini modem arayüzünden yaparken, işlem yarıda kalsa bile firmare yükleme programı olduğunu varsayarak! (speedtouch modemlerde, program ile yükleniyor. usr' lerde ise modem arayüzünden ama ayrı bir programı da var mı bilmiyorum)
    modemin almış olduğu ip ne ise onu bilgisayarına el ile gir. subnet' i gir yine elle. sonra modeminin normalde kullanmış olduğu ip' nin bir üstünü bilgisayar ip' si olarak gir. örnek:

modem:10.0.0.1
    subnet mask: 255.0.0.0
    bilgisayar: 10.0.0.2
    dns: 10.0.0.1

veya

modem: 192.168.1.254
    subnet mask: 255.255.255.0
    bilgisayar: 192.168.1.253
    dns: 192.168.1.254

firmware yükleme programını çalıştır yükle.

2.sorun:
    modemi iade et. almazsa başka birine sat. satarken iyi fiyat kır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.