Şimdi Ara

Rocksmith [ANA KONU] (Realtone Cable - NoCable, DLC, Custom Songs) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
44
Favori
99.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim istediğimde o hocam hevesimi alsam yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, konu hakkında bir kaç sorum olacak.

Asıl merak ettiğim şu: ayrı bir amfi almaya gerek yok sanırım, program sayesinde çeşitli amfi seslerini,tonları vs elde edebiliyoruz anladığım kadarı ile.Peki burada kullanacağımız elektro gitarın büyük bir faktörü var mı ? Yani gitarı sisteme bağladığımızda zaten programdan ses elde edileceğinden
    ne bağlarsam bağlayayım aynı tonu mu alırım ? Açıkçası becerebileceğim konusunda ciddi şüphelerim var o yüzden ciddi bir yatırım yapmak istemiyorum ve giriş seviyesi bir gitar ile deneyeyim diyorum. Baktım oluyor iyi bir gitar ve amfi ikilisine geçebilirim.

Bahsedilen gecikme sorunları hem konsol hem pc için geçerli mi , PS3 de PC de Z5500'e optik kablo ile bağlı.
    Bir de herhangi bir şarkı ya da ders filan açmadan , istediğimiz amfiyi filan seçip dilediğimiz gibi öttürebiliyor muyuz gitarı :)

Son olarak bu denemeleri yapabileceğim bir gitar tavsiye edebilecek var mı ? Şöyle bir şey işimi görür mü mesela
    http://www.hepsiburada.com/liste/manuel-raymond-mre3bk-elektro-gitar-kilif-ara-kablo-pena-hediyeli/productDetails.aspx?productId=musicses57&categoryId=19018199
    Kafadan İbanezle filan başlayayım dedim ama bu işi beceremezsem satmaya filan da üşenirim ben onu kalır elimde öyle.

• Normal amfi gibi bunda da alacağın seste gitarın manyetiğinin, sapının, gövde ağacının, tel kalınlığının yani herşeyin etkisi var. Dilediğin amfiyi, pedalı, ıvır zıvırı seçip kendi tonunu oluşturabiliyorsun. O gitarla oyunu oynarsın oynamasına da humbucker manyetiği olmayan fender çakması bir hurda. Onun yerine ikinci el epiphone special II al.
  • Ses de olan gibi gecikme pc de de yaşanıyor mu sadece konsollara has birşey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: LastGunslingerTR

Ses de olan gibi gecikme pc de de yaşanıyor mu sadece konsollara has birşey mi?

Konsolda gecikme biraz daha fazla diye biliyorum. Bilgisayarda kablosuzken bile bende farkedilmeyecek kadar az gecikme var.

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Normal amfi gibi bunda da alacağın seste gitarın manyetiğinin, sapının, gövde ağacının, tel kalınlığının yani herşeyin etkisi var. Dilediğin amfiyi, pedalı, ıvır zıvırı seçip kendi tonunu oluşturabiliyorsun. O gitarla oyunu oynarsın oynamasına da humbucker manyetiği olmayan fender çakması bir hurda. Onun yerine ikinci el epiphone special II al.

Rocksmith oynarken gitarın sapının ağacının tona pek bir etkisi yok. Normal kullanacağın prosesörle yada dijital bir amfiylede bunların çok bir etkisi olmaz. Belli bir tonu sabittir çünkü dijitalin çok çok az farkettir. Birde manyetiklerde humbucker single olması farkını net farkedersiniz o kadar. Onun dışında rocksmith de herkes neredeyse aynı tonu alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troiler -- 16 Ocak 2014; 16:36:53 >

• Ben kasayı hdmi ile led tv de kullanıyorum o yüzden sordum hocam gecikme olmuyorsa sıkıntı yok

• Açıkçası ben birden fazla gitar denemeden mantık yürüterek konuştum. İkisi de humbucker köprü ve sap manyetiği tonu oldukça etkiliyor. Tel ve pena kalınlığı da aynı şekilde. Bunlar etkiliyorsa ağaç yapısı kesin etkiler dedim. Gül ağacı sap ile akçaağaç sap farkının oyunda da hissedileceğini düşünüyorum.
  • lakeshire kullanıcısına yanıt
    Hocam pm'de o kadar gaz verdim bugün itibarı ile gitar, kablo vs ne akipman lazımsa almış olduğunu tahmin ediyorum.

Ayrı bir amfi almaya gerek yok. Ama ben bass ile uğraştığım için enstümanın sesini pek duyamıyorum. Malum Bass gitar varsa sesini duaymazsın, gerekliliği grupta ancak bass olmadığında anlaşılır düstüru var. Ayrı bir bass amfisi almak, gitarın girişini çoklayarak bir tanesini amfiye bir tanesini RealTone cable ile PS3'e bağlamayı düşünüyorum. Bu şekilde kendi çaldığımı, konserlerdeki çalgıcının monitör kolonu gibi daha rahat duyarım diye tahmin ediyorum. En sonunda Pour Some Sugar On me Score Attack'de %100 çalmayı başardım. Master mode ise nerde basacağımı kestiremediğimden bir tane dahi tutturamadım. Her geçen gün müzisyenlere saygım artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BiyikliJedi

Hocam pm'de o kadar gaz verdim bugün itibarı ile gitar, kablo vs ne akipman lazımsa almış olduğunu tahmin ediyorum.

Ayrı bir amfi almaya gerek yok. Ama ben bass ile uğraştığım için enstümanın sesini pek duyamıyorum. Malum Bass gitar varsa sesini duaymazsın, gerekliliği grupta ancak bass olmadığında anlaşılır düstüru var. Ayrı bir bass amfisi almak, gitarın girişini çoklayarak bir tanesini amfiye bir tanesini RealTone cable ile PS3'e bağlamayı düşünüyorum. Bu şekilde kendi çaldığımı, konserlerdeki çalgıcının monitör kolonu gibi daha rahat duyarım diye tahmin ediyorum. En sonunda Pour Some Sugar On me Score Attack'de %100 çalmayı başardım. Master mode ise nerde basacağımı kestiremediğimden bir tane dahi tutturamadım. Her geçen gün müzisyenlere saygım artıyor.

master mod nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BiyikliJedi kullanıcısına yanıt
    Gazı gerçekten sağlam aldım, teşekkürler :) En kötü ne olacak zaten,biraz uğraşırım baktım ben Rocksmith ile bile adam olamayacak durumdayım yakında burada az kullanılmış kablo ve gitar ilanımı görürsünüz :) Seni iyi sarmış yalnız,gün geçtikçe yeni planlar filan,inşallah aynı motivasyonu sağlarım.

İstanbul'da kabloyu elden satın alabileceğim bir yer var mı diye netten biraz baktım ama göremedim,çıkıp dükkan dükkan arayasım da gelmedi,gittigidiyordan bakıyorum şu an,birazdan alırım sanırım. Bugün çalıştığım için gitar işini halledemem ama yarın erkenden Taksim taraflarına gidip bir bakayım diyorum, söylediğim gibi ibanez grg170dx'ten de baya hoşlandım,her ne kadar başlangıç için en uyduruğundan bişey alayıp deneyeyim desem de belki de gaza gelip sar bunu derim senin gibi

Bir kaç tane şarkıyı ekrana bakmadan çalacak kıvama bile gelsem benim için misyonunu sağlamış sayılır bu oyun,ciddi bir zaman ve sabır gerekecek bakalım.

• lakeshire kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyor'daki dükkanları çoğu Doğubank'ta fiziken var diye biliyorum. İstanbul'da olmak çok büyük şans. Yada zaten GG'dan sipariş etsen de aynı güne kargolanır. Belki Doğubank'a gittiğine bile değmez, bilemedim.

Sen ne diyorsun hocam, sana verdiğim gazın 10 katı bende var Siyah gitar istediğine göre metalcilik var herhalde. En zor ve hızlı gitar tekniği heavy metalmiş. İlk gazla Iron Maiden Trooper açayım dedim. Beginner'da bile açtığım gibi kapattım ve kuzu kuzu oyunun önerdiği sıra ile oynamaya başladım. :) Moral bozulmasın @lakeshire ona göre
  • Purone kullanıcısına yanıt
    2 şekilde master mod var.

1) Learn a song'ta riff repeater açtığın zaman, Riff Repeater menüsünde (PS3 yuvarlak tuş - yoksa Restart mıydı?) Alttan 2 üstte "Master Mode ON/OFF" seçeneği olması lazım. Master Mode ON olduğunda sen seviye atladıkça (perfect çektikçe) ara ara Master mode gönderiyor ve nota silik transparan şeklinde geliyor. Tam olarak nerede basacağını kestiremiyorsun.

2) Guitarcade ve Learn a Song kısmında "Score Attack" diye bir oyun var. Easy, Medium, Hard seviyede şarkıyı çalıyorsun. Hard Modda Gold pick(pena :) ) ile bitirirsin Master Mod unlock oluyor. Şarkı çalıyor ama ekranda nota felan yok -transparan bile değil. Sadece miss, miss, miss yazıyor Niye? Müzik kulağı yokki, şarkı çalmıyoz space shooter oynuyoruz aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: BiyikliJedi

2 şekilde master mod var.

1) Learn a song'ta riff repeater açtığın zaman, Riff Repeater menüsünde (PS3 yuvarlak tuş - yoksa Restart mıydı?) Alttan 2 üstte "Master Mode ON/OFF" seçeneği olması lazım. Master Mode ON olduğunda sen seviye atladıkça (perfect çektikçe) ara ara Master mode gönderiyor ve nota silik transparan şeklinde geliyor. Tam olarak nerede basacağını kestiremiyorsun.

2) Guitarcade ve Learn a Song kısmında "Score Attack" diye bir oyun var. Easy, Medium, Hard seviyede şarkıyı çalıyorsun. Hard Modda Gold pick(pena :) ) ile bitirirsin Master Mod unlock oluyor. Şarkı çalıyor ama ekranda nota felan yok -transparan bile değil. Sadece miss, miss, miss yazıyor Niye? Müzik kulağı yokki, şarkı çalmıyoz space shooter oynuyoruz aslında

cok iyi dusunmusler. sarkilara tam olarak hakim olmak isteyenler icin mukemmel olmus.
    yarin evime gidip oyunu yukleyecegim merakim iyice artti
    oyun extra dlc song packleri almaya zorluyor mu? ilerlemek icin oyle bi sart var gibi okumustum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BiyikliJedi kullanıcısına yanıt
    Aslında hava da güzel yarın Doğubank tarafına gidip kabloyu alayım hem de bi gezerim balık filan yerim diyordum ama kabloyu bulamazsam ve internetten sipariş vermek zorunda kalırsam en erken pazartesi elime geçeceğinden yarın gitar alırsam 2 gün boyunca öyle bakmak istemedim.O yüzden bugün siparişi verdim, dönülmez yola girdik artık yarın kablo elimde :)

Rock ve metalin hemen her türünü sevmekle birlikte başlangıçta hiç öyle çılgın şeyler açıp moralimi bozacak değilim
    İleride de hani böyle Lake of Tearsdan ,Madrugadadan filan sakin sakin bir şeyler çalsam fazlasıyla tatmin olurum.
  • @BiyikliJedi The trooper i yavaş çal solosunu 2 sene sonra ancak çalarsın.

Oyunun önerdiği sıra ne? Bende yok öyle birşey çalma yüzdesi fazla olanlar en altta.
  • Şarkı listesi çok tırt (kime göre, neye göre?) Kendi zevkine göre şarkı çalcam dersen bir sürü paket var, onlardan indirmeyi seçebilirsin. Bu oyun geliştiriciler yıllar geçtikçe çok ustaca hazırlanmış bir sürü detay oyun çıkartıyorlar. Ama oyunda keyif alınacak kritik bir noktayı DLC deyip sonradan yeniden satıyorlar. Emeğe saygı deyip orijinal alıyorsun hadi ama enayi yerine konmuş da hissediyorum kendimi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rocksmith_2014 şarkı listesi burada var. Yani her tada, her damağa hitap etmez ortaya karışık bir liste.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_downloadable_songs_for_Rocksmith burada çok daha bomba şarkılar var. Paran varsa

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Trooper'ı yavaş çalarsam (%30-40 civarı falan) solosunu ancak 2 sene sonra atabilirim di mi?

List by recommended dediğinde çalmadığın en kolay parça en üstte duruyor. Evet en iyi yüzde aldığın parça bu listede en altta kalıyor o biraz yanlış olmuş. Def Lapard'ın en zoru Trooper'ın en yavaş ve kolayının yanında çocuk oyuncağı kalır
  • Franz Ferdinand - Take Me Out u çal. orta zorlukta çalması zevkli bir şarkı. Ama 2012 parçası bu. Bende 2012 yüklü olduğundan hepsini 2014 e de ekledi.
  • 2012 ps3 için DLC paketlerini torrentten indirdik game/blus3118/usr klasörüne kopyaladim.oyun ama görmedi. Göstermek için ne yapmak lazim bilen var mi?

• Ps3 ü hiç bilmiyorum. PC benimki

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.