Şimdi Ara

Rodaj ve yağ değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Aracımı geçen hafta aldım 1.6 tdi dsg comfortline. 800 km oldu. 1000 kmde bir yağ ve filtre değiştireyim diyorum. Yalnız yağı ve filtreyi nerden almalıyım bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracınız hayırlı olsun. Yağ ve filtrelerin değişim zamanı; 1 yıl,365 gün yada 15,000km dir. Değiştirirseniz (erken) paranız çöp olur,yani boşa verilen para. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Yeni aracınız kullanıma göre 7-8 bin km ve sonra bir miktar yağ eksiltebilir,yağ eksiltme durumunda benzinciden satın alıp kendiniz motora yağ ilave debilirsiniz. shell helix ultra AVL 5w_30
    vw 504.000 507.000 onay kodlu
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Rodaj sürecinde en az bir defa yağı ve filtreyi değiştirmenin elzem olduğunu okuyoruz hep. Ondan dolayı değiştirmek istedim uzun vadede motorun sağlığı için.

• Hocam; siz normal bakım zamanını aksatmayın uzuuuun yıllar kullanırısın aracınızı,yakıt aldığınız yer çok önemlidir kötü yakıtın dizel motara verdiği zararlar çok büyüktür.

• N KUL kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam @N KUL

• bende aynı araçtan yeni aldım rodaj konusunda satış temsilcisi bize böyle bişey söylemedi sadece ilk 1000 km de 3bin devirin üzerine çıkmayın dedi. bu kadar kısa sürede filtre değişimi mantıksız geldi nerden duydunuz bunu acaba?
  • soldier_x kullanıcısına yanıt
    Hocam rodaj konusunu biraz araştırırsanız bu yönde birçok tavsiye var. Ama ben değiştirmedim. 1000km sakin kullanıp sonrasında iyice yüklendim sıkıştırdım 210 km hıza çıkıp viteste yavaşladım ve rodaj konusunu kapattım. Bazıları çok detaylı yapıyor ama ne kadar gerekli bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel.california

Teşekkür ederim hocam. Rodaj sürecinde en az bir defa yağı ve filtreyi değiştirmenin elzem olduğunu okuyoruz hep. Ondan dolayı değiştirmek istedim uzun vadede motorun sağlığı için.

o eskidendi. onno ustanın bir yazısını okumuştum bu konuda. eski teknoloji motorlarda çapak vs. oluyormuş ve o yüzden gerekliymiş, yenilerde gereksiz. eskiden 3.000'de bir yağ değiştirirdik bir de. sonradan yanlış bir bilgi olduğunu öğrendik. o zamanlar avrupa'nın en çok yağ harcayan ülkesiydik o kadar az arabaya rağmen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.