Şimdi Ara

Rolanti hususundan Dizel-Benzin Kafa Karışıklığı, Lpg Kesin Olmayacak, Yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gençlik ağar ağar gitmeye başlayınca insan iyice tembelleşiyor ufak tefek sorunları gözünde büyütüyor, bizim durum da böyle aslında.

30 saniye yetiyorsa sorun olmaz muhtemelen.... aynı şekilde caponlar lpg'de sorun çıkarmıyorsa o da değerlendirilebilir.
  • Benzinli öneren arkadaşlar; rölantide bekleme olayı turbo benzinliler için de geçerli.
    Turboda sorun olmaması için turbo timer diye basit bir zaman rölesi var.
    Bu röle, siz kontağı kapatsanız da motorunuzu ayarladığınız süre kadar rölantide çalıştırıyor.
    Siz bu esnada aracın yanından ayrılabilirsiniz. Beklemeye gerek yok.
    Sonra motor belirlenen süre sonunda stop ediyor.
    Tabi bu cihazlar aslında motorlarında çok ciddi modifler yapılmış, yüklü motorlar için kullanılır.
    Ama siz bu konuda hassas olduğunuzdan sizin de işinize yarayacaktır.

Sorun olmasın diyorsanız atmosferik benzinli araç alın ve lpg taktırın (veya fabrika çıkışlı lpg'li araç olabilir)
    Pompaya iki defa yanaşmaya çalışmak nedir anlamadım ama, aracı ister benzinli kullanırsınız ister lpg'li.
  • 185binde araba sattım ... şu anki 112binde... bir de 60binde var... dizel... bekleme falan diye bir durum benim için yok... hiç öyle bir şey denemedim ihtiyaçta duymadım sorunda yaşamadım...

dikkat edilecek tek hususki butun araçlarda kesinlikle dikkat edilmeli... İLK ÇALIŞTIRMADAN SONRA BELLİ SÜRE DEVİRSİZ KULLANACAKSIN...ki yağlama tam randımanlı olsun...

bide yazmakta fayda görüyorum rolantide araba istediği kadar çalışsın turbo rolantideyken devrede olmazki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

@msansertekin
    3 dakikaya gerek yok hocam abartmayalım 20-30 saniye beklemeniz yeterli olacaktır
    @gralcan

mantıklı. ben genel olarak kısa bir zaman beklemesi için söyledim.
  • Zaten hic birimiz 4000 devir cevirerek parkedip motoru kapatmiyoruz. Parkederken geciyor o 30 saniye dusuk devirlerde. Stpp ederken ekstradan beklemeye gerek yok. Ilk calistirmada da beklemeye gerek yok ama sogukken sakin kullanilmali.Yalniz 3 km cidden kisa mesafe motor isinamadan yol bitecek hep. Bu durumda cok yakacaktir benZinko de olsa dizelde olsa ama dizel biraz daha zor isondigi icin bu artis diElde daha belirgin olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.