Şimdi Ara

***Rölanti oynaması ve motordaki sesin değişimi***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2000 model clio symbol 1.4 benzinli aracımda rölantideyken 7 ile 8 arasında oynuyor yukarı çıkınca ses değişiyor metalik bir ses geliyor sonra normale dönüyor hep bu böyle yani hep rölantide oynama oluyor sebebi nedir acaba ileri zamanda sorun çıkartırmı masrafı ne kadardır.acaba triger kayışı kopma sinyali veriyo olabilirmi eski sahibi değiştirmemiş olabilir şu an 113 binde araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sambut -- 18 Aralık 2008; 0:10:05 >

• Bakımını yaptırdınız mı aracın. Bujilerden buji kablolarından. Hava filtresinden Benzin filtresinden yapabilir. bir de rolanti halindeyken bazen elektrik ihtiyacı gerektiginde ornegin klimayı actıgınızda ve ya direksiyonu oynattıgınız da devirde oynama olailbir. Sesi duymadan bisey denemez. İyi bir ustaya gosterin aracınız. Bilgi vermek icin de para almazlar heralde
  • ya tüm bakımlarını yaptırdım hava yağ benzin filtreleri değişti usta bujilern şu an değişmesi gerekmez dedi direksiyonu döndürünce daha fazla oluyor sabitken de yapıyor en iyisimi ustaya göstermek acaba triger değişimi işçilikle beraber ne kadar tutar
  • Trigerle bir alakası oldugunu sanmıyorum. triger setinizi 150 ytl ye alsanız 50 100 arası da iscilik veririsiniz. rolantide dururken cok az yapıyordur. direksiyonu cevirince yapması normal. Yakıtın kalitesizliginden de olabilir. Cok oenmli bir sorun olmayabilir. Ama metalik ses dediginiz anlayamadım. Ustanıza gosteriniz. Bujilerinizi uzun sure degistirmediyseniz.Degistirin cok para degil.
  • sanırım yakıtı kalitesiz aldık ondan yaptı en iyi ustaya göstermek ilginiz için teşekkürler.
  • Benim symboldede bujı degısımınden sonra rolantıde oynamalar oluyordu.Bujı tırnaklalarından bırının ayarı bozukmus ,tekrar kontrol ettık ve duzelttık.Sorun kalmadı.Bujılerı bır kontrol edın bence
  • tirgiyer ile alakası yok boşa paranızı harcamayın
    direksiyonu çevirince daha çok olmasının nedeni, hidrolik direksiyonun pompasının motora yük bindirmesidir.
    genel olarak
    oynama olması biraz normal. sabit bir devirde çalışması zordur bir arabanın nede olsa 8 yıllık motor.
  • o kadar takılmayın. benim aracım soğukken kendini ısıtmak için rolanti 2500 devire kadar çıkıyor. motor değişikliklere kendini ayarlar. mesela siz farları açsanız akım çekeceğinden rolanti düşer ama motor ayarlar. direksiyon çevirirken de hidrolik pompası yük bindirir.

mekanik ses ilk çalışırken ısınma aşamasında ise ham yakıt egzozdan atılmamamsı için ateşleme yapılıyo olabilir. kendimde olan durum sizdede vardır. fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.

iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.