Şimdi Ara

ROLANTİNİN 500 E DÜŞMESİ VE TOPARLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. 2011 premium civic aracımın rolantisi bir süredir düzensiz. Problem şu. Özellikle klima açıkken benzinde yada lpg de devir 500 lere kadar düşüyor sonra tekrar toparlayıp 850-900 civarına sabitliyor. Bunu 2-3 dakikada bir özellikle fan devreye girdiğinde tekrarlıyor. Supap ayarı, buji değişikliği yapıldı. Bakımları yapıldı. EGR valfi temizliği yapıldı. Boğaz kelebeği çalışır bir araçtan çıkartılıp değiştirilerek denendi. Sorun yine devam ediyor. Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.(bu arada aracın çekişi, gidişi, motorun devirlenmesi son derece iyi araç rahatlıkla 210 ları gören bir araç)

• benimde benzer sorunum vardı hatta stop ediyordu rölanti düşünce lpg regülatöründen olduğu anlaşıldı değiştim şimdi sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus33

benimde benzer sorunum vardı hatta stop ediyordu rölanti düşünce lpg regülatöründen olduğu anlaşıldı değiştim şimdi sıkıntı yok

benzer sorun derken nasıl bir sorun vardı arkadaşım. benzinde de aynı sorun oluyor muydu? başından geçeni tam olarak anlatırsan sevinirm. teşekkürler.
  • FarukKarasapa F kullanıcısına yanıt
    Motor isininca geciyorsa subap erimesi olabilir. Rolanti duzensizligi bende de var ama lpg ye gecer gecmez sorun bitiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim sadece aracı ışığa yaklaşırken boşa atınca rölanti düşüyordu bazende stop ediyordu başka hiç bir sıkıntısı yoktu.Benzindede yapıyordu ama stop etmiyordu.Sanırım zamanla benzin ayarlarınıda bozuyor.Dediğim gibi regülatör değişince ne benzin nede lpg sıkıntı kalmadı.Eğer sorunun böyle değilse bence iyi bir lpg ayarı yaptır benzinde en az 100km yapıp yada lpg enjektörlerini temizlet.
  • akü den olmasın
  • caucas aku ölçümü yaptırdım sorun yok. pegasus 33 senin sorunun aynısı benimki. ışığa gelince boşa atıncada yapıyor, normal rolantide beklerken klima açık olduğunda da yapıyor. bir baktırayım hele. tüpçüde çıkma regülatör ile deneyeyim bir. umarım geçer.
  • bende rızayı buluncaya kadar yaptırmadığım işlem kalmadı inşallah hallolur senın sorunda
  • Merabalar. Bahsettiğiniz şeyleri yaptırıp ( buji kelebek boğazı değişimi kalibrasyon gibi) arızanız düzelmedi ve hem benzinde hem de lpg de yapıyorsa öncelikle lpg sistemiyle alakası yok. Motor ekstra bir hava alırsa bu arızayı yapabilir. Örneğin kelebek boğazı cevresinden veya lpg enjektör hortum diplerinden vs. Motorun anormal hava alan yeri varsa bu suyla tespit edilmelidir ve giderilmelidir. Hava alan uer varsa ve yapılırsa arızanızda düzelecektir. Ancak hava alan bi yer yoksa kontrol ettiyseniz arızanın sebebi tamamen elektriksel kısma yöneliyor. Aracın şarj etmesini ölçtürmüşünüz belki ama şarz dinamosu bazı zamanlarda elektriği azaltarak böyle bir arızaya sebep olabilir. Bence şarz dinamosu ile akü üzerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Umarım sizi yanıltmış olmam geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.