Şimdi Ara

Romantik Anime Genel Tavsiye Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bu ara vurdulu kırdılı, uçmalı kaçmalı animeler sıkıldım. O yüzden romantik ve slice of life animelere taktım kafayı nerdeyse günlük bir anime bitirdim (12-13 bölümlük). Ancak sadece 2 anime istediğimi verdi gibi oldu. (Bir kaç anime daha var ancak daha bitmediler 3. veya 2. sezonunu bekliyorum.). O yüzden sizden tavsiye bekliyorum iyisinden bitmiş burası çok önemli bitmiş romatik anime tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Edit-1:
    Konuda baktım ben izledikce ekliyorum o yüzden konuyu romantik animede inceleme ve fikir verme amaçlı olarak biraz revize ediyorum. Bu türde beni aksiyona göre daha fazla sardı. Gelecek olan tavsiyeleri alıp izleyip, izledikçe de listeye ekleyeceğim.
    Tavsiyeleri 12-25 bölümlük animelerden yaparsanız iyi olur çünkü 1 günde yada 2 günde izleyip hemen ekleyeceğim. Konu olarak slice of life olmak zorunda da değil. Aksiyon mecha fark etmez içinde romantizm olsun yeter.
    İzlediklerim

• 3D Kanojo: Real Girl: Bu anime tam sevdiğim ve genellikle aradığım tarz bu sevgili oldukları sonra ki dönem. Eleştirebileceğim tek yön o kulaklı eleman. Baya baya sevmedim ben o elemanı.Son olarak da bence çok güzelde bir sonu var boğazınız düğüm düğüm olabilir. Beni ender duygulandıran ve tekrar izleme dürtüsü uyandıran animelerden biriydi. Sezon: 2 Bölüm:12+12
    • Kimi no Na wa: Bu çok güzel bir film aşırı duygusal değil ama kesinlikle tavsiye ederim.
    • Irozuku Sekai no Ashita kara: Bu anime genel olarak başarılı ama beni tam alamadı içine ve sonu beni pek tatmin etmedi. Olaylar bana biraz hızlı geçiyor gibi geldi. İşin içine daha fazla duygusallık eklenerek 4-5 bölüm daha gidebilirmiş. Karakter tasarımları gerçekten güzel. Asıl kızımızın tasarımına bakınca daha dik daha olgun bir karakter bekliyorsunuz ama tam tersi çıkıyor. Kız bildiğiniz pısırık. Tamam geçmişinde bir şeyler yaşamış ama bu dış tasarımı yansımamış.Ama genel olarak fazla bir duygusallık beklemiyorsanız izlenebilir. Sezon: 1 Bölüm Bölüm:13
    • Relife: Şu anime benim gözümde 3. sezonu hak ediyor. Keşke bir kaç bölümde sonrasını anlatsalar. Eleştirebileceğim tek nokta bence asıl kızımız. Bildiğin kalas. Tamam konu olarak kalas olması gerekli ama biraz fazla olmuş.Bu animeyi izlerken sezon sonundaki son, tatmin etmiyor. Ama asıl sonu ovalar saklamışlar. İzleyeceksiniz 2. sezon sonrası çıkan 4 bölümlük ovayı kesin izleyin. Sezon: 2 Bölüm: 13+13+4 ova.
    • Your lie in april: Pişman olmayacağınız muzik ve romantizim barındıran bir anime ancak duygusal kısmı beni tam sarmadı. Sezon:1 Bölüm:22
    • Kaguya-Sama:Love is war: Çok başarılı bulduğum bir anime. Komedisi kısmı oldukca başarılı izlerken epey güldüm diyebilirim. Karakterleri güzel tasarlanmış. Hatta o içine kapanık eleman bile size sempatik geliyor. Baş karakterler arasındaki olayların sunum şekli ilk bölümde biraz garip gelsede. İlerleyen bölümlerde hikayeye yeni karakterlerinde girmesi ile bu sunum seçlini beğeneceğinizi ve güleceğinizi garanti edebilirim. Diğer değinmek istedğim konu açılış müziği. Normalde açılışları izlemem ve müziklerde bir kaç anime hariç beni sarmaz ama bu animedeki açılış müziği çok güzel her bölümde atlamadan hatta bazen geri alarak oturup izledim ve dinledim. Tek sıkıntısı daha 2. sezon gelmedi. Ama manga devam edeiyor. Sezon:1- Bölüm:12)
    • Just Because: Hakkında çok fazla bir şey söyleyemediğim bir anime güzel ama akılda kalmıyor, kötü ama bir o kadarda merak ettiriyor.Bu animenin renkleri ile alakalı galiba bir soğukluk var anime de. Animenin içinizi ısıtamamısın sebebi bence bu. Daha canlı, daha renkli ortamlar arayabiliyorsunuz bazen. Bu animenin sonu beni kesmedi be. Yine sonrasının anlatan 3-4 bölüm daha yayınlasalar çok iyi olurdu. Romantizm var ama daha derin ve duygusal olabilirdi. Birde ana oğlanın bakışları çok bayık sizi bile daralta biliyor. Bildiğin ruhsuz bakış. Sezon:1 Bölüm:12
    • Our love has always been 10 centimeters apart: Çezerlik diye bilirim daha iyi olabilecekken çok erken bitirmişler. Boşta kalırsanız ve vaktiniz varsa izleyin. Sezon:1 Bölüm:6
    • My Youth Romantic Comedy Is Wrong, As I Expected: Gevşek erkek-kapanık kız animesi ama bence sağlam giden bir anime olaylarda güzel erkek karakteri bu sefer beğendim özü sözü bir ve kendi gevşek karakterinin farkında ve bunu kabul etmiş. Yan karakterlerin suratına bazı lafları çakması tatmin ediyor. Gayet soluksuz izleyebiliceğiniz bir anime olmuş.Ama ve lakin lanet olsunki 3. sezonu henüz gelmedi. 3. Sezon gelecek ama tarih belli değil. Sezon: 2- Bölüm:13+13
    • Hotarubi no Mori: Fena değil ama sonu fazla zorlama bir film. Birde süresi kısa 40 dk civarı.Sonunu izleyince koca bir eee bu mu son nidası çekebilirsiniz.
    • Clannad: Anime fena değil karakterler arasındaki duygusal gelişim bana yavaş geldi bu yzüden de biraz sıktı muhtemelen beni. Bir diğer şey ise sanki zorlama bir şekilde uzatılmış bu anime hakkı 14-15 bölümken 23 bölüme zolamışlar. Tam olarakta içine giremedeim bu animenin. Sezon:1 Bölüm:23
    • Say ı love you: Bu benim ilk izlediğim romantik anime. O yüzden yeri bende farklıdır.Ben milletin aksine bu animeyi çok beğendim. Muhtemelen seni seviyorum muhabbetinden sonrasını görmek istediğimden. İkili arasındaki bazı sahneleri izlerken gayet iyi hissedeceksiniz. Sebebi ise asıl kızımızda bir saflık var (Saftirik anlamında değil) ve bu saflık sizde güzel tebessümler ettirebilir. Tek sıkıntı kız karakterin ben sana layık değilim tripleri bazen çok rahatsız edebiliyor. Sezon:1 Bölüm:13
    • Darling in the franxx: Başarılı bulduğum bir anime ve bu sefer Mecha tarzı. Karakterleri beğendim. O sümsük utangaç ana karakterler yok. Tam tersi cesur bir kızımız ve o kızı kabul eden bir oğlanımız var. Duygusallık 13-14. bölümlerde yağ gibi akıyor ve bu anime için sıkıntıda bu bölümlerden sonra başlıyor. (Sıkıntı dediğim romatizim ve duygusallık kısmı.) bu bölümlerden sonra duygusallık kısmı kendini, sahne ve duygusallık olarak çok fazla tekrar etmeye başlıyor. Sürekli benzer durumlar. Hele hele o son bu tekrarlar sonra şaşırtmıyor ve hiç sarmıyor. Bitirde gidelim diyorsunuz. Duygusallığa erken doyuruyor sizi. Sezon:1 Bölüm: 24
    • Toradora: Anime genel olarak başarılı ancak baş karakterler ile ilgili sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. İzlediğim romantik animeler arasında duygusallığın izleyiciye en az geçtiği animeydi deiyebilirim. Bunuda tamamen karakter tasarımlarına bağlıyorum. Taiga karakteri bana çok itici geldi. Asıl oğlan ise nasıl bir tip ise kendine taiga tarafında hakaret edilmesine hiç bir şey demiyor. Bu yüzden de bu ikili arasındaki duygu izleyiciye tam olarak geçmiyor. Yan karakterler daha iyiydi diyebilir. Yer yer olaylardan dolayı sıkılma ihtimalide var. Ancak 15-16. bölümden sonra karakterler daha düzgün, daha kabul edilebilir bir hal alıyor ve anime biraz daha açılıyor.
      Sezon:1 Bölüm 24
    • Kimi ga nozomu eien: Konu olaraka Türk dizilerini andıran bir anime diyebilirim. Duygu var mı? var. Dram var mı? var. Romatizm var mı? var. Ancak size hangi duygu geçiyor diyorsanız. Sadece öfke geçiyor. Ana oğlana yer yer kızabiliyorsunuz, bazen anlamya çalışıyorsunuz ama olmuyor yinede kızmadan edemiyorsunuz.(Ben bizzat gıcık oldum elemana). Diğer bir konu karakter tasarımları ile alakalı. Ana karakterlerin yüz tasarımlarında karakteristik eskiği var. Yan karakterlerin yüzleri ve duruşları daha akılda kalıyor. Sanki yan karakterlerin tasarımlarına daha fazla vakit ayırılmış gibi. Özellikle baş erkek karakterimizin yüzünü bir daha hatırlayabilirmiyim bilmiyorum. Genel olarak anime sitelerindeki puanından daha fazlasın hak eden bir anime. Puan düşüklüğünün sebebi, muhtemelen sizi hiç bir şeyin şaşırtmaması. Nerdeyse herşey tahmin edilebilir. Genel olarak vaktiniz varsa biraz animelerde Türk dizi konusu arıyorsanız izleyin derim pişman olmazsınız.Dip not olarak bu animede bir ikinci sezon var ama ikinci sezon denemez. Daha çok ilk sezonun sonunu beğenmeyenler için 4 bölümlük alternatif sonlu bir ova. Animenin sonunu beğenmeyeler ikinci sezonu izleyebilir. Sezon:1,5 Bölüm:14+4 ova
    • Welcome to the NHK: Bu anime şu listedeki animeler den epey farklı bir anime. Konusu özünde ağır bir konu eminim bir çok insan hayatının bir döneminde burada anlatılan konudaki gibi bir dönem geçirmiştir. Bu yüzden bu animeyi izleyecek olanlara şunu söyleyebilirim. Yeryer komik olsada aslında depresif bir anime. Hatta başlarda ben neden bu saçmalığı izliyorum diyebilirsiniz. Özellikle 5. Bölüme kadar ben ne izliyorum, niye izliyorum, çok sıkıcı diyebilirsiniz. Ama sabredin sabrın sonu selamet. Anime 5. 6. Bölümden sonra açılıyor. Böyle yağ gibi akmıyor ama izletiyor. Sonlara doğruda sizi baya etkilemeye başlıyor. Başarılı bir anime olup olmadığı izleyiciye ve animeden ne beklediğinize göre değişir. Örnek olarak ben romantizim kafası ile izlediğim için benim için ortalamanın bir tık üstünde kaldı. Sebebi ise asıl oğlanın aşırı pısırık olmasi. Yer yer o kadar çok kızacaksınız ki elemanı dövmek isteyebilirsiniz. Karakterin pısırıklığı ve depresif tavrı yüzünden. Animeyi izlerken ruhunuz daralabilir. Genel konu olarak azıcık ucundan relife ı andırıyor. Ama relife' ın aksine karakterler olgun. Diğer değinmek istedğim konu ise animasyonlar. Biraz alışılmışın dışında. Başlarda biraz garip gelebiliyor. Ancak bir süre sonra alışıyorsunuz. Bazı sahnelerde ise animasyon kalitesi baya iyi. Karakter tasarımları güzel ama ana karakterin keskin yüz hatlarını pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Bu animede yine benim hoşlanmadığım bir konu var oda sonu. Sanki yazarların eline yapışır bir kaç bölümde sonrasını anlatsalar.Başka bir konu ise şu listedeki tüm animelerin ilk açılış müziklerini en kötü bir kez dinledim. Love is war dan sonra açılışı atlamadığım 2. anime oldu. Açılış müziğini gayet beğendim. Sezon:1 Bölüm:24
    • Clannad AS: Bu animeden bahsetmeden önce daha önce yukarıda bahsettiğim clannad dan bahsedip buna bağlayacağım. Clannad serisini izlerken benim en çok şikayet ettiğim konu duygusallık kısmının zayıf olmasıydı. Çünkü karakterlerde bir tuhaflık var. Kız karakterler fazla terminator. Asıl oğlanımız bana göre tam kalas. Çünkü animedeki diğer terminator kızların aksine son derece nazik bir kızla birlikte olmasına rağmen kızın elini daha tutmaktan aciz. Animedeki karakter iletişimide çok tuhaf. Örnek olarak Sunohara karakteri bana göre düzgün bir karakter olmasına rağmen herkezin bu elemana pislik gibi davranıp sonrada bunun neyi var demesi. Genel olarak gerçekleşen olaylar duygusallıktan mahrum ve bazı olayların zorlama olarak izleyiciye duygusalmis gibi gösterilmeye çalışılması gibi nedenlerden dolayı sevmemiş ve bir o kadarda sıkılmıştım izlerken. Şimdi gelelim AS ye. As, clannadın tam bittiği yerden başlıyor. İlk olarak clannad i çok önceden izlediğim için önceden bir araştırma yaptım As yi hatırlamak için clannad ı hatırlamaya gerek var mı diye. Forumlarda falan karakterler önemli onun için hatırlamak lazım gibi yorumlara denk geldim. Sonra karakterleri tekrar bir hatırlamak için araştırdım ve son bir kaç bölümü tekrar izledim. Sonra başladım izlemeye. Neredeyse ilk clannad da neyden hoşlanmadı isem bunda da onlardan hoşlanmadım. Yine kızlar terminator ve gaddar, Sunoharaya pislik gibi davranıyor vs. Ama dayandım izledim. 9. Bölümden sonra açıldı anime ve şunu net söyleyebilirim ilk clannad da dahil As deki 9. bölümden öncesi olaylar ve karakterleri ne hatırlamaya gerek var nede o kadar bölümü izlemeye. Karakterleri anlamaya bile gerek yok. Bilmeniz gereken 4 karakter Tomoya, Nagisa ve ailesi. Duygusallık da 9. Bölümden sonra başlıyor. Bu bölümden sonra olaylar gerçekten dokunmaya başlıyor. İnsanların okul ve arkadaş çevresi dağıldıktan sonra boşluğa düşmesi, aile içi ilişkileri, evlilik sonrası olaylar gibi çeşitli olaylara değiniyor ve bence bunu iyi de yapıyor. Yer yer gerçekten dumur oluyorsunuz. Tomoya ile beraber üzülüp duygularını paylaşıyorsunuz. Özellikle bir an var ki Tomoya nin hissettiği duyguları hastane önünde oğlumun doğumunu beklerken bende tatdim. O duyguda eşiniz için hiç bir şey yapamamanın verdiği çaresizlik duygusu. Yani anime duygu olarak dolu dolu. Ama ve lakin bu anime için her şey toz pembe değil. Dikkat edin yukarıda bahsettigim duygular sadece acı ve üzüntü. Sek acı. Arada mutlu olmamız için bir şeyler yapmaya çalışıyor ama onlarda size geçmiyor. Anime size acı çektirmek için var özellikle 19. 20. Bölümde yeterlan dedim. Ne çekti bu tomoya yazarlardan. Yazarlar bu animeyi yazarken birine kızıp bütün hıncını tomoyadan çıkarmış resmen. Sonrada kızdıklari kişi ile barışmı?lar demişler biz bu elemanı dağıttık dur şurdan kıvırıp toparlayalım demişler. Resmen yazarlar biz bu animeyi izleyenleri üzelim ve ağlatalım demişler. Mutluluk da bir duygu bunu da verin be arkadaş. Acı kustum resmen, dertlenip izlediğim gece uyuyamadım. 2 gün mutlu olmadım. Yani anime duygu olarak kısır. Animasyon olarak güzel, renkler başarılı ve sizi boğumuyor. Ancak bu animede erkek karakterlerin gözleri yüzleri ile orantılı iken kız karakterleri gözleri ürpertici görünecek kadar büyük ve orantısız. Toplamam gerekirse acı istiyorsanız 9. bölümden başlayarak izleyebilirsiniz. Sezon:1 bölüm:24

İzlenecek olanlar (Liste sırasına göre izlenip listeye ekleyeceğim.

• Kimagure Orange Road
    • Orange
    • Kamisama Kiss
    • Ballroom e Youkoso
    • Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume wo Minai
    • Hachimitsu to Clover
    • Nisekoi
    • Kimi ga Nozomu Eien
    • Date A Live
    • Chuunibyou Demo Koi ga Shitai!
    • Plastic Memories
    • Karakai Jouzu no Takagi-san
    • Wotaku ni Koi wa Muz****ii
    • Devils' Line
    • Momokuri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unbqlqnced -- 19 Ağustos 2019; 12:8:53 >

• Kimi ga nozomu eien, sadece ilk sezonu(14 bölüm) izleyin.
  • CIO61 C kullanıcısına yanıt
    2. sezonu var mı yoksa buda ilk sezonu yayınlandıktan sonra unutulan animelerden mi ? Son dönemde izlediğim animeler arasında bu tip o kadar çok anime var ki valla insanın hevesi kursağında kalıyor.
  • Ben de romantizm animelerine başlayalı çok olmadı biten ve önerebileceğim iki tane var Clannad ve Toradora.
  • Clannad ı izledim ama benin bir yerden sonra sıktı. Nedenini bilmiyorum ama bir yerden sonra sanki uzatmaya çalışıyorlarmış hisse kapıldım. Toradora yı listeme altım teşekkürler.
  • Relife'ı sevdiysen welcome to the NHK'i de kesin izlemelisin
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Listeye eklendi. Öneri için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unbqlqnced -- 30 Temmuz 2019; 13:46:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • unbqlqnced kullanıcısına yanıt
    İlk sezonu gerçek anlamda sonuca bağlanıp bitiyor aslında, ben ikinci sezon yazıyor diye açtım izledim meğer 4 bölümlük alternatif son imiş ondan sadece ilk sezon dedim yoksa keyfinize kalmış. Ama ilk sezonu mutlaka izleyin.
  • Kimagure Orange Road
  • Oregairu'nun üçüncü sezonu yolda hocam ama tarihi belli değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Clannad AS izledin mi? Clannad beni de sarmamıştı ama AS çok ayrı bence.
  • flean kullanıcısına yanıt
    Ben onu izlerken 2 sezonda biter die bekliyordum. 2. sezon sonunu görünce 3. sezonun henüz gelmediğini öğrendim. Sonra dedim mangaya bakarım baktım mangada yok novel var. Bildiğin hevesim kursağımda kaldı.
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    Clannad dan sonra AS ye bakmadım. Ama clannad a göre daha iyi diyorsanız hemen bu aksam bakarım.
  • Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Listeye ekledim. Teşekkür ederim.
  • unbqlqnced kullanıcısına yanıt
    Çok farklı bir yönden yaklaşıyor aynı gruba, ve net bir şekilde sonlandırıyor bütün ilişkileri. Clannad'ın aksine her saniyesi değerli gibi hissettiriyor.
  • güzel konu olmuş, izlemediklerimi cımbızlayayım.
    teşekkürler.
  • Shigatsu wa kimi no uso daha çok drama giriyor olabilir ama sevmiştim romantizminide. Ayrıca kimi ni todoke var yeni bitirdim clannaddan daha yavaş olabilir onun kadar olmasada güzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O anime beni muhtemelen müzikle çok fazla içli dışlı olmamamdan ötürü pek sarmadı. Kimi ni todoke nin normalde 1. Sezonunu çok önce izlemiştim ama 2. Sezonuna fırsat bulupta baslayamamı?tım. Güzel bir anime tamamını izlemediğim için bu listeye eklememi?tim. Tamamını izleyince ekleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.