6 günlük bir gezi düşünüyorum. Romanya ya daha önce gitmiş olanlar var mı? Ucuz / pahalı nasıl bir yerdir; Bükreş? gezilecek yerleri , insanları nasıldır? değer mi gitmeye?
bükreş buradan ucuz, ancak bir şehir......! gezilecek yerler braşov. sinaia, sigişoara civarıdır....ne görmek istediğine de bağlı....bana göre gitmeye deger...
Romanya da shengen vizem geçmiyormuş diye bir forumda duydum. Almanyadan alınmış 1 yıllık multiple girişli vizem var. Almanya Fransa Hollanda kabul ederken romanya neden etmiyor bana saçma geldi
Romanya schengen üyesi değil (bildiğim kadarıyla Almanya'dan veto yemişlerdi mart ayında). Kara yoluyla transit geçişlere izin veriliyor ama, almanya vizesiyle 6gün konaklamada sorun çıkabilir. Konsolosluğu arayıp bilgi almanız faydalı olur.
konsolosluğu aradım 2 güne kadar durulabiliyomuş sonra şengen bölgesi bir ülkeye gitmek zorundaymışsın. geri türkiyeye de dönemiyorsun. cezası varmış vs..
enteresan şeyler. hem adamlar krizde paraları yok diyorlar. hemde gelecek turiste zorluk çıkarıyorlar.