Şimdi Ara

Romanya'nın vize isteme tuhaflığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Romanya'yı bilen bilir güzel bir ülkedir ama Türkiye'den bir çok bakımdan daha az gelişmiştir. Bir devlet binasına vergi dairesine filan gidin klimasız sıcakta ayakta sıra beklenir yani nadirdir öyle klimalı filan, ama ülkemizde bütün devlet daireleri klimalı ve numara alıp oturularak sıra beklendiği yerlerdir. Orada otobüsler klimasız, metro çok yavaş çalışan klimalıyken bizim otobüslerimizin %90'ı gayet güzel klimalıdır. Bu gibi bir çok bakımdan çok az gelişmiş bir ülke.
    Ama kabul etmek lazım Romanya'nın ülkemizden daha iyi olduğu bence tek özelliği çok fazla büyük şehir parkı olması yani şehrin ortasında 4-5 tane 2km karelik içinde gölleri dereleri olan büyük parklar var insan kendini ormanda sanıyor işte o ülkemizde daha az.

Sonuçta Türkiye bir çok alanda daha gelişmiş ama neden ve niye Romanya vize isterken Türkiye Romanya'dan vize istemiyor?

Bu arada dipnot olarak düşelim, 6 sene önce 1TL 2Ron iken yani TL Ron'dan 2 kat daha değerli iken, bugün 1TL 0.9Ron civarı oldu yani Ron TL'den daha değerli hale geldi, ki yani Romanya Avrupanın ekonomi alanında en dandik ülkelerinden biridir, Dacia'dan başka doğru düzgün bir üretimleri yok. Türkiye'deki gibi bu kadar çok kaliteli iyi markalar yok. Ama 6 sene önce bile Romanya Türkiye'den vize istiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 30 Temmuz 2018; 5:7:41 >

• 1 - avrupa birliği üyesi oldukları için vize istiyor olabilirler mi?
    2 - gelişmişlik devlet dairesi ve otobüslerdeki klima ile mi ölçülüyor?
    3 - Hor gördüğünüz romanya bulgaristan gibi ülkelerin paraları son 5 -6 yılda ne kadar değer kazanmış ya da bizim paramız ne kadar değer kaybetmiş bi araştırın. ekonomi iyiye gidiyor mu anlarsınız.
    4 - Türkiye'nin vize istememesinin sebebi turist gelmesi için olabilir.

ayrıca bir ülkenin başka ülkeden vize istemesi neden tuhaf olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gambit666 -- 30 Temmuz 2018; 8:42:18 >
  • herşey ekonomi değil dostum.

romanyada acilde güvenlik görevlisi polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri var mı?
    okur yazar oranı ve yaşlıların bile en az lise mezunu olduğu bir ülke. bize hala ilkokul terk diye bi kavram var.
    türkiyede, anennin mesleği ne. evhanımı. lan ne zamandır evde oturmak meslek oldu. romanyada kadınlar iş hayatında.
    en basidinde türkiye de trafik kuralları var ama yan yok. bide orda araç kullan aradaki farkı anlarsın.
    adamların pkk fetö gibi terör derdi yok
    nüfusu az. sonuçta nerde çokluk orda bokluk.

herşeyi geçtim sözde GARDAŞ ülke azerbaycan bile türklerden vize istiyor. ama türkiye azerilerden istemiyor.

romanyayı kafaya yoracağın kadar GARDAŞ ülke hakkında kafa yor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

herşey ekonomi değil dostum.

romanyada acilde güvenlik görevlisi polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri var mı?
    okur yazar oranı ve yaşlıların bile en az lise mezunu olduğu bir ülke. bize hala ilkokul terk diye bi kavram var.
    türkiyede, anennin mesleği ne. evhanımı. lan ne zamandır evde oturmak meslek oldu. romanyada kadınlar iş hayatında.
    en basidinde türkiye de trafik kuralları var ama yan yok. bide orda araç kullan aradaki farkı anlarsın.

herşeyi geçtim sözde GARDAŞ ülke azerbaycan bile türklerden vize istiyor. ama türkiye azerilerden istemiyor.

agzina saglik

biz onlardan daha gelismiz ulke degiliz

• quote:

Orijinalden alıntı: gambit666

1 - avrupa birliği üyesi oldukları için vize istiyor olabilirler mi?
    2 - gelişmişlik devlet dairesi ve otobüslerdeki klima ile mi ölçülüyor?
    3 - Hor gördüğünüz romanya bulgaristan gibi ülkelerin paraları son 5 -6 yılda ne kadar değer kazanmış ya da bizim paramız ne kadar değer kaybetmiş bi araştırın. ekonomi iyiye gidiyor mu anlarsınız.
    4 - Türkiye'nin vize istememesinin sebebi turist gelmesi için olabilir.

ayrıca bir ülkenin başka ülkeden vize istemesi neden tuhaf olsun.
    Merhaba, karışık cevap veriyorum.

1- Yazılanı niye tam okumuyorsunuz? Son 5-6 yılda para biriminin ne kadar değiştiğini zaten ben söyledim bana araştırın diyorsunuz. Ve ekonominin son 5 yılda daha iyiye gittiğini iddia etmedim ama genel olarak ülkemiz ekonomisi Romanya ekonomisinden daha güçlü bu ta geçmişten beri yüz yıllardır böyle çünkü doğal kaynakları turizmi bilimi eğitimi kültürü üretimi daha güçlü.

2- Klima sadece bir örnek, vatandaşların devlet dairelerinde bankalarda toplu taşımalarda otobüs metro ve çeşitli kurumlarda iyi kaliteli komforlu rahat insani şartlarda işlerini yapıp seyahat edebilmesi evet kesinlikle gelişmişliği belirten faktörlerden biridir ve Türkiye Romanya'dan bir çok alanda çok daha gelişmiş bir ülkedir. Ama belirttiğim gibi doğal yaşam parkları bakımından Romanya daha gelişmiş.

3- Evet AB birliğine üye olması önemli bir neden çünkü ülkesine gelen turistler oradan diğer Avrupa ülkelerine vizesiz kaçak geçebilirler doğru. Ama Romanya AB üyesi olmadan önce de vize istiyordu. Romanya da turist gelsin ister ve bunu yaparken çeşitli meslek ve maddi belgelerle yapıyorsa yani neidüğü belirli insan gelsin diyorsa ve kendi ülke insanlarına rahatsızlık ve zarar veren insan gelsin istemiyorsa bunu biz niye öyle yapmıyoruz diyorum ben de. Biz vize almıyorsak onların almaları biraz tuhaf oluyor çünkü ülkemizdeki turizm Romanya turizminden çok çok çok ve kat kat kat daha iyi. Ülkemizdeki o güzel sahiller koylar tarihi eserler bunlardan orada eser yok eser! Kısaca turizm için esas Romanyadan buraya insanlar gelmek ister ve buradan oraya değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ledie

Merhaba, karışık cevap veriyorum.

1- Yazılanı niye tam okumuyorsunuz? Son 5-6 yılda para biriminin ne kadar değiştiğini zaten ben söyledim bana araştırın diyorsunuz. Ve ekonominin son 5 yılda daha iyiye gittiğini iddia etmedim ama genel olarak ülkemiz ekonomisi Romanya ekonomisinden daha güçlü bu ta geçmişten beri yüz yıllardır böyle çünkü doğal kaynakları turizmi bilimi eğitimi kültürü üretimi daha güçlü.

2- Klima sadece bir örnek, vatandaşların devlet dairelerinde bankalarda toplu taşımalarda otobüs metro ve çeşitli kurumlarda iyi kaliteli komforlu rahat insani şartlarda işlerini yapıp seyahat edebilmesi evet kesinlikle gelişmişliği belirten faktörlerden biridir ve Türkiye Romanya'dan bir çok alanda çok daha gelişmiş bir ülkedir. Ama belirttiğim gibi doğal yaşam parkları bakımından Romanya daha gelişmiş.

3- Evet AB birliğine üye olması önemli bir neden çünkü ülkesine gelen turistler oradan diğer Avrupa ülkelerine vizesiz kaçak geçebilirler doğru. Ama Romanya AB üyesi olmadan önce de vize istiyordu. Romanya da turist gelsin ister ve bunu yaparken çeşitli meslek ve maddi belgelerle yapıyorsa yani neidüğü belirli insan gelsin diyorsa ve kendi ülke insanlarına rahatsızlık ve zarar veren insan gelsin istemiyorsa bunu biz niye öyle yapmıyoruz diyorum ben de. Biz vize almıyorsak onların almaları biraz tuhaf oluyor çünkü ülkemizdeki turizm Romanya turizminden çok çok çok ve kat kat kat daha iyi. Ülkemizdeki o güzel sahiller koylar tarihi eserler bunlardan orada eser yok eser! Kısaca turizm için esas Romanyadan buraya insanlar gelmek ister ve buradan oraya değil.

Alıntıları Göster
    1 - paran son 5 yılda yuzde yüz değer kaybediyorsa ekonomin nasıl daha iyi olabilir?
    2 - gelişmişlik senin o saydığın şeyler ile avrupada ölçülmüyor bunu bi anla artık bozuk plak gibi tekrar yapma.
    3 - bende onu kasdettim zaten turkıyeye romanyadan kaç turist gelir ? gelmelerini sağlamak için vize almıyoruz diye düşündüm bu kadar basit. geri kalan dertlerini devlet büyüklerine anlatırsın.

ayrıca romanya üzerinden almanyaya gitmiş birisi olarak yolları da çok kötü. ama vize istiyorlar işte

tuhaf diye tanımladığın şey tamamen saçmalık. bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

herşey ekonomi değil dostum.

Bazı şeyleri biraz abartmışsınız tam olarak doğru değil. Türkiye'de trafik kurallarında sadece yaya geçitlerinde sıkıntı var her nedense ülkemizde yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğu bilinmiyor ve kimse kimseyi suçlamasın %99 oranında böyle yani herkes böyle yapıyor. Bunun dışında Romanya'da trafik kuralları daha çok ihlal ediliyor özellikle taksiler kırmızı ışıklarda tramvay yollarında atlayıp duruyor Türkiye'de görmediğim kadar. Ama yaya geçidi bilinci orada daha çok yerleşmiş.

Okuma yazma oranını bilmiyorum ama sokakta yabancı dil bilen sayısı orada daha az. Birisine ingilizce bir şey sorun genelde anlamaz ve konuşamaz nadir oluyor konuşanı.Ülkemizde devlet okullarında temel basit düzeyde ingilizce öğretiliyor ve bu sayede gerektiğinde internetten bilgiye ulaşabiliyor ve diğer dünya ülke insanlarıyla gerektiğinde iletişim kurabiliyor.

Arkadaşlar gerçekten o kadar çok şey var ki ülkemizde çok daha gelişmiş olan. İnsan yaşam standartları en önemlisidir en basitinden insanlar suları 5lt'lik petlerde taşıyor ne bizdeki gibi kaliteli doğal kaynak suları var ne 20lt damacanaları. Tekstil mağazalarına gidin çoğunluğu made in Turkey'dir ve adam Türk malı der kaliteli anlamında. Koton Paşabahçe LAVA gibi bir çok kaliteli Türk markası görürsünüz orada, en basitinden bir tencere veya sürahi alayım deseniz ya adi çin malı ya pahalı ithaldir bizdeki gibi kaliteli yerli markaları yoktur.

Ama işte insanları ülkesinin kıymetini bilmez bunları desteklemezse o pahalı ithal ürünlerinin özentisi olursa üretim ve ekonomi güçsüzleşir. Mesela Lava marka demir döküm tava tencere markası vardır ben bu kadar kaliteli bir ürün görmedim yıllardır zerre çizik pas yok ama buna rağmen 2 kat pahalı ithal başka markalar satılıyor ülkemizde malesef. Bir ülke iyi yetişmiş insanlarıyla ve koruduğu doğasıyla değerini bilip üretip ürettiğinin de değerini bilmesiyle güçleniyor ve tabiki hukuk ve adaletiyle, Mesela Almanya'nın güçlü olması başta bmw audi mercedes gibi dünyanın en üst seviye araba markalarıyla ve bunu iyi yetişmiş bilim adamlarıyla yapıyor ve en azından güvenilir hukukuyla yasalarıyla çevre yaşam koşulları bilim eğitim vs ile tabiki... Vatandaşları kendi malının ve kaynağının kıymetini de biliyor ve sonuna kadar değerlendiriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gambit666 kullanıcısına yanıt
    Sana bir çok ülkede ülkemizden daha gelişmiş olan bir şey söyleyeyim, insanlar birbirine daha pozitif yani böyle konuştuğu insanı bir tarafta görüp oradan kavga etmeye meraklı değil ve bir ülkeyi gelişmiş yapan en büyük şey bu yani toplumsal barış. Bu laf herkese.

Ekonominin son yıllarda daha iyiye gidip gitmemesi başka bir şey, genelinde yüz yıllardır daha güçlü güçsüz olması başka bir şey. Gelişmişliğin bir çok yönü tam da o saydığım şeylerle ölçülüyor. Değilse nedenini anlamlı ve açıklayıcı konuşarak anlatarak insanları o engin bilginle bilgilendir, bunun yerine "hayır öyle değil böyle laf yapma" şeklinde böyle birbirine inat yapan fanatik çoluk çocuk gibi konuşarak esas sen bozuk plak gibi laf yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 30 Temmuz 2018; 15:28:48 >
  • gambit666 demiş ki:
    quote:

3 - bende onu kasdettim zaten turkıyeye romanyadan kaç turist gelir ? gelmelerini sağlamak için vize almıyoruz diye düşündüm bu kadar basit. geri kalan dertlerini devlet büyüklerine anlatırsın.

"Türkiye'ye Romanyadan kaç turist mi gelir" diye mi sordun sen??? Sen kendi ülkenden bu kadar habersiz cahil biri misin? Bu soruna Romanyalılar bile sşaşırır be. Tatil cenneti sahillerden koylara, şelalelere, tarihi eserlerden müzelere alışverişten engin zengin çok köklü yemek ve mutfak kültürüne kadar Türkiye dünyanın turizm cennetidir Romanya Türkiye'nin kılının tüyüne yaklaşamaz... Romanya'da bir Köstencede mamaia diye dandik bir sahil var başka bir şey yok. Esas Romanyadan buraya turist gelir buradan oraya değil. Gerçekten ayıp kendi ülkesinden bu kadar habersiz olmak.

• Suudi Arabistan da Türkiye'den zengin ama işte.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ledie

gambit666 demiş ki:
    quote:

"Türkiye'ye Romanyadan kaç turist mi gelir" diye mi sordun sen??? Sen kendi ülkenden bu kadar habersiz cahil biri misin? Bu soruna Romanyalılar bile sşaşırır be. Tatil cenneti sahillerden koylara, şelalelere, tarihi eserlerden müzelere alışverişten engin zengin çok köklü yemek ve mutfak kültürüne kadar Türkiye dünyanın turizm cennetidir Romanya Türkiye'nin kılının tüyüne yaklaşamaz... Romanya'da bir Köstencede mamaia diye dandik bir sahil var başka bir şey yok. Esas Romanyadan buraya turist gelir buradan oraya değil. Gerçekten ayıp kendi ülkesinden bu kadar habersiz olmak.
    yazılanı anlamaktan bu kadar aciz olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: gambit666

Alıntıları Göster
    quote:

gambit666 demiş ki:
    quote:

Pehhh :)
    "Ordan buraya kaç turist gelir ki" demek "oradan buraya zaten az turist gelir" demek ve gelmelerini sağlamak için vize almıyoruz demek te vize istesek gelmezler demek. Bir yandan Romanyanın vize istemesini onaylıyıyorsun, ama Türkiye'ye gelince vize istense turist gelmez oluyor. Esas Türkiye vize istemesine rağmen turist alır, Romanya değil. Bunun aksini iddia etmek tersini iddia etmektir. Sen yabancıysan bilgisizsin, Türksen "ordan buraya kaç turist gelir ki" diye soru sormak cehalettir. Daha Türkiye yazmaktan bile acizsin "turkıye" yazan halinle... Bir yandan Romanyanın daha az gelişmiş olduğuna karşı çıkıyorsun, ama bunla ilgili zerre anlamlı HİÇ BİR ŞEY söylemiyorsun çünkü orası hakkında gerçekte hiç bir fikrin yok. Diğer sayın richard ta Avrupa ile ilgili ezberlenmiş şeyler söylüyor ama idrak edemediğiniz şey Romanya'nın Almanya İsviçre gibi gelişmiş bir ülke olmadığı, bunu yazılanı idrak edebildiniz mi şimdi???

Kendi değerlerini bilmemek cehalettir, bununla kendini aşırı derecede ve her konuda geri küçük aciz görmek te acınası bir acziyettir. Almanya bu zihniyettekilerin çoğunlukta olduğu bir yer olsaydı, bugün BMW Audi gibi markalar çoktan yok olup gitmişti Almanya da bugünkü Almanya olmazdı. Böyle "ıııyyyyy bööööggghh alman malı büüüüüüüü" diye kendi cehaleti bilgisizliği ve kişiliksiz özentiliği ile burun kıvıranlar çoğunlukta olsaydı 5 kuruş kazanamazdı bu markalarda daha yurt dışına çıkamadan yok olur giderlerdi. 30-40 yıl önceki Anadol marka arabanın yok oluşu da tam da bu nedenledir işte, o kadar hor görüldü ve laf yedi ama günümüzde duran 40 yıllık Anadol arabalar hala sapasağlam çalışıyor. İnsanlar işte kendi üretiminin değerini bilseydi bugün Anadol Audi olmazdı belki ama çok kaliteli bir araba olurdu ülke ekonomisine katkısı da tartışılmazdı. O çok söylediğin ama altını bir türlü dolduramadığın "Gelişmişliği" gösteren belirtilerden biri de budur işte...

• Şu forumda her türden görüş olur tartışılır filan, ama her zaman en iğrenip tiksindiğim şey, konuyla ilgili hiç bir açıklayıcı aydınlatıcı bir katkı olmaksızın sadece sadece kendi boyunu yükseltmeye çalışırcasına aciz seviyesiz içi boş laf atışmalarıdır. Bu gibilerinin konuşmalarının içeriklerinde zerre kadar konuyla ilgili herhangi bir somut bilgi paylaşımı ve katkı yoktur sadece başkalarına laf atmak vardır. Yanlış anlaşıldığını düşünen biri doğrusunu açıklar, cehaleti yüzüne vurulunca kıvıran biri de hiç bir şey açıklayamaz sadece laf atar. Birbiriyle düzgün konuşmaktan aciz bireyler ne kadar çoksa o ülke de okadar az gelişmiştir işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.