Şimdi Ara

ROMATOİD ARTRİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • annemin yaklaşık 11 yıldır çektiği dayanması gercekten zor bir illet. yaklaşık 10 yıldırda günde ortalama 8ila 16 mg arasında degisen kortizon kullanıyor(prednol).son 2yıldırda embrel ondan sonrada humira adı verilen iğneleri kullanıyor. iğnelerin yan etkileri bölümü okadar fazlaki kanserin binbir türevi yazıyor ve daha birçok şey. gercekten endişeleniyorum.ve günde 2ağrı kesici içmeden duramıyor.(en iyi günlerinde 1tane) bu arada hastalık ne diye merak edenler için : hastalığın temeli el ve ayaklardaki eklemlerin (çene kol gibi yerlerede sıçrayabiliyor) eklem sıvısının iltihaplanması. nedeni henüz bilinmiyor genetik olduğu sanılıyor.gercekten içim acıyor. varmı etrafında bu hastalığa yakalanmış olan yada bilen?

edit: değiştirme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snncbc -- 26 Ekim 2009; 20:34:10 >

• up.
  • Annemde vardı bu hastalık. Üç sene önce yaz boyunca hastanede yatmak zorunda kaldı.
    Kortizonlu iğneler, ilaçlar vs. gerçekten çok yorucu bir hastalıktı. Dediğin gibi yan etkileri çok fazla ilaçların.

Bu yaz bir ameliyat geçirdi bu hastalıktan değil ama bu hastalığa bağlı bir sebepten fakat ne mutlu ki şu an sağlığı iyi diyebilirim. Allah acil şifalar versin.
    Unutma ki kanserin ilacı bile iyi duygular, annene sevgini göstermekten çekinme.
  • aynı zamanda stres kaynaklı olduğuda düşünülüo. tam olarak sebep ve çözüm yok. ama dediim gibi stresten uzak tutmak işe yarayabilir. geçmiş olsun
  • Dûzenli bir sekilde 10 yildir kullandigim 5, 6 yag karisimi ve art balik yagi sayesinde ne romatizma kaldi ne artroz nede artrit..Kalp damarlarimindaki tikaniklik ve kalp damarlarindaki kireçlenmede durdu.
    Bu yaglar organik olacak ve salatayla birlikte sabahleyin alinacak.Bu yaglarin sayesinde vücuttaki yangilar,damar sertlikleri,iltihaplar düzeliyor.Ama tabiki hemen degil.En az 6 ay sonra iyilesme basliyor.Zaten vücuttaki bu yangilarin sebebi yanlis beslenme ve hep ayni yagi tüketerek vûcutta dengesizlik meydana geliyor.Mesela Tûrkiyede devamli ay çiçegi yagi yeniliniyor.Omega 6 orani yuksek olan bu yag,her gun alindiginda diger yag asitleri omega 3 ve omega 9 alinmadigindan,sorunlar basliyor.Dengeli beslenmek,haftada en asagi 2 sefer balik yemek gereklidir.
    Benim basladigim zaman bilinmeyen bu metod simdi artik herkes tarafindan biliniyor.hatta yaris atlarina bile veriyorlar.Nette arastirabilirsiniz.Ama turkçe varmi bilmiyorum.

• hocam anlıyorum ama annem zaten marincap kullanıyor...ama ne kadar düzenli orasını bilemem yıllardırda kullanır.bu arada öyle düzelecek bir romatizma değil gibi duruyor12 yıldır aynı...prednolü biliyormusun bilmiyorum.günde 32 mg kortizon içtiği oluyor...ama yinede söyliyeceğim.zararı yoktur sanırım bu yağların yanlışmıyım.
    quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Dûzenli bir sekilde 10 yildir kullandigim 5, 6 yag karisimi ve art balik yagi sayesinde ne romatizma kaldi ne artroz nede artrit..Kalp damarlarimindaki tikaniklik ve kalp damarlarindaki kireçlenmede durdu.
    Bu yaglar organik olacak ve salatayla birlikte sabahleyin alinacak.Bu yaglarin sayesinde vücuttaki yangilar,damar sertlikleri,iltihaplar düzeliyor.Ama tabiki hemen degil.En az 6 ay sonra iyilesme basliyor.Zaten vücuttaki bu yangilarin sebebi yanlis beslenme ve hep ayni yagi tüketerek vûcutta dengesizlik meydana geliyor.Mesela Tûrkiyede devamli ay çiçegi yagi yeniliniyor.Omega 6 orani yuksek olan bu yag,her gun alindiginda diger yag asitleri omega 3 ve omega 9 alinmadigindan,sorunlar basliyor.Dengeli beslenmek,haftada en asagi 2 sefer balik yemek gereklidir.
    Benim basladigim zaman bilinmeyen bu metod simdi artik herkes tarafindan biliniyor.hatta yaris atlarina bile veriyorlar.Nette arastirabilirsiniz.Ama turkçe varmi bilmiyorum.

• Annem 2001 den beridir bu illeti çekiyor

İlk zamanlar tüm eklemleri ağrıyor ve ağrıdan yürüyemiyordu bile. Cerrahpaşada neleri araştırmadılar ki, kanserden tutun da şekere kadar. Allahtan doktorun biri çıkmış (Allah ondan razı olsun) "sen romatoid hastasısın, kanserle ne işin var ya" demiş de, tedaviye başladılar.

2001 den beridir düzenli olarak Salazopyrin denen bir hapı alıyor. Bu hapın da bir dünya yan etkisi var, her 6 ayda bir hastahanede böbrek taşından türlü kan tahlillerine kadar araştırma yapılıp, yan etkileri ve iyileşme süreci araştırılıyor.

Şimdi şükürler olsun, ev temizliği yapacak kadar durumu iyi. İlacı azalttılar, doktor 3 ay sonra kesmeyi de düşünüyor. Ama bu hastalık çok beter bir şey, iyileştim diye ilacı kesersiniz, 5-6 sene sonra hastalık yine hortlar ve eskisinden de kötü duruma gelirsiniz... Umarım doktor ne yaptığını biliyordur...

Son olarak, annemde yüksek tansiyon da var.

Halide Edit Adıvar : Cerrahpaşa yazacağıma çapa yazmışım pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 2 Ocak 2010; 23:07:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANKİLOZAN SPONDİLİT
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Annem 2001 den beridir bu illeti çekiyor

İlk zamanlar tüm eklemleri ağrıyor ve ağrıdan yürüyemiyordu bile. Çapada neleri araştırmadılar ki, kanserden tutun da şekere kadar. Allahtan doktorun biri çıkmış (Allah ondan razı olsun) "sen romatoid hastasısın, kanserle ne işin var ya" demiş de, tedaviye başladılar.

2001 den beridir düzenli olarak Salazopyrin denen bir hapı alıyor. Bu hapın da bir dünya yan etkisi var, her 6 ayda bir hastahanede böbrek taşından türlü kan tahlillerine kadar araştırma yapılıp, yan etkileri ve iyileşme süreci araştırılıyor.

Şimdi şükürler olsun, ev temizliği yapacak kadar durumu iyi. İlacı azalttılar, doktor 3 ay sonra kesmeyi de düşünüyor. Ama bu hastalık çok beter bir şey, iyileştim diye ilacı kesersiniz, 5-6 sene sonra hastalık yine hortlar ve eskisinden de kötü duruma gelirsiniz... Umarım doktor ne yaptığını biliyordur...

Son olarak, annemde yüksek tansiyon da var.

hocam salasopyrn i annemde içiyor oo senin annen tek ilaç içiyomuş .şükret bence.benimki prednol denen bi kortizon artı bitane lanet iğne kullanıyor.... iğrenin prospektüsü kitap gibi yan etki bölümü özellikle ...çok korkuyorum bişey olacak diye....... allahım sen onu koru ....

• Dûzenli bir sekilde 10 yildir kullandigim 5, 6 yag karisimi ve art balik yagi sayesinde ne romatizma kaldi ne artroz nede artrit..Kalp damarlarimindaki tikaniklik ve kalp damarlarindaki kireçlenmede durdu.
    quote:

bu karışım hakkında nereden bilgi alabiliriz???

• merhaba,

ailemizde 3 kişide romatoid artrit var. bahsettiğiniz karışım ile ilgili detaylı bilgiyi nereden bulabilirim? Hem hastalarımız hem de genetik yatkınlık nedeniyle oğlum ve kendim için de şimdiden önlem almam gerekiyor. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Dûzenli bir sekilde 10 yildir kullandigim 5, 6 yag karisimi ve art balik yagi sayesinde ne romatizma kaldi ne artroz nede artrit..Kalp damarlarimindaki tikaniklik ve kalp damarlarindaki kireçlenmede durdu.

Rica etsem bu konuda bizi bilgilendirebilir misiniz? Tam olarak hangi yaglar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Romatoit artrit,romatolog tarafından takip ve tedavi edilmesi gereken,ciddi bir hastalıktır....Yağla,balla düzelmez.....

• snncbc S kullanıcısına yanıt
    merhaba bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMATOİD ARTRİT İN BİTKİSEL TEDAVİSİNE dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, kim bir zerre fayda görse siz ben dahil ne mutlu bize. selamlar
  • Geçmiş olsun herkese . Bi yakınım bu hastalık var bi kac sorum olcak..
    Simdi bu hastalık geciyor mu ?
    Bu hastalık zaman geçtikçe daha kötü yapar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

annemin yaklaşık 11 yıldır çektiği dayanması gercekten zor bir illet. yaklaşık 10 yıldırda günde ortalama 8ila 16 mg arasında degisen kortizon kullanıyor(prednol).son 2yıldırda embrel ondan sonrada humira adı verilen iğneleri kullanıyor. iğnelerin yan etkileri bölümü okadar fazlaki kanserin binbir türevi yazıyor ve daha birçok şey. gercekten endişeleniyorum.ve günde 2ağrı kesici içmeden duramıyor.(en iyi günlerinde 1tane) bu arada hastalık ne diye merak edenler için : hastalığın temeli el ve ayaklardaki eklemlerin (çene kol gibi yerlerede sıçrayabiliyor) eklem sıvısının iltihaplanması. nedeni henüz bilinmiyor genetik olduğu sanılıyor.gercekten içim acıyor. varmı etrafında bu hastalığa yakalanmış olan yada bilen?

edit: değiştirme.

geçmiş olsun

Annesi romatoid artrit hastası olan bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı doktorum, 2000 yılında yakalanmıştı annem,o dönemlerde medikal tedavi olarak kortizon, salazopyrıne, methotrexate vb hastalık modifiye edici ve antiromatizmal ilaçlar kullandık. bu süreçte hastalık sakin ve alevli dönemlerle devam ediyordu, remisyona girdiğinde yani sakin döneme girdiğinde uygun bir şekilde ilaçları kesiyor alevlenince başlıyorduk.son yıllarda remisyon süreleri uzamaya başlamıştı ancak yine arada atakları oluyordu. son atağı 2011 yılında oldu, bu dönemde anneme embrel başladım, bir süre ilacı kullandık ve tekrar remisyon olarak kabul ettikten sonra çok şükür tekrar atak olmadı. biyolojik ajan tedavisi olarak verilen embrel, humira, maphtera vb grubu ilaçlar şuan tıp literatüründe romatolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan en etkin silahlardır, ve bu gurupta onlarca ilaç vardır. yan etkiler açısında oldukça kabarık listeye sahip olsalar da ben anneme başladım. uygun endikasyonlar ve gerekli koşullar oluşunca başlanması gerekir. ancak şunu unutmamak lazım! inflamatuvar romatolojik hastalıklar her hastada farklı seyreder, bizler literatür eşliğinde tedavi önerilerini uygular sonuçlara göre kararlar alarak hastaları iyileştirmeye çalışırız. tüm hastalarda aynı sonuçları alamayız. Annenize Allahtan şifa dilerim.

• beyaz-siyah B kullanıcısına yanıt
    Ayni sekilde hocam mesajimi qtali 6 yil olmus fakat. Enbreli daha onceleri kullandik ve 6 senedir humira kullaniyoruz duzenli. Uzuldugum nokta hem annem iyi degil hemde gide ilaclar vucudunu curutuyor. Ne yazikki RA nin tedavisi hala yok. Hatta kipirtu bile yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

Ayni sekilde hocam mesajimi qtali 6 yil olmus fakat. Enbreli daha onceleri kullandik ve 6 senedir humira kullaniyoruz duzenli. Uzuldugum nokta hem annem iyi degil hemde gide ilaclar vucudunu curutuyor. Ne yazikki RA nin tedavisi hala yok. Hatta kipirtu bile yok.

farketmedim,
    humira ve embrel anti tnf ilaç sınıfından, bu sınıfta şayet bir molekülden fayda görmez ya da direnç gözlenir ise swicth- kayma yapılır , anti tnf ilaçlar fayda etmez ise diğer biyolojik ajanlar kullanılır. 6 yıl humira kullanıp fayda görmüyor ise çoktan kesilmiş olması lazımdı. geçmiş olsun.
  • Çörek otu yağı kullanarak iyileştim ben.*Sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı içip bir saat kadar bekleyerek iyileştim.Yağ kullanmaya başlamamla ağrı çekmez oldum.Sonrada tamamen iyileştim
  • Bağırsak florasının bozulması neticesinde zararlıların kana geçmesi ve bağışıklık sisteminin aşırı uyarılması, bu hastalık dahil tüm otoimmün hastalıkların birincil sebebidir.
  • Ortaboylu O kullanıcısına yanıt
    Parmaklarınızda şekil bozukluğu varmıydı. Şişlik varmıydı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.