Şimdi Ara

Romayı Kuran Türkler - Unutulan Tarih (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Biliyorsun Orta Asya, Batı Asya ve Güney Sibirya'da yaşayan herkes aynı kültürü paylaşıyor. Bunların da, Etrüskler'in de, Sümerler'in de Türk olduğuna dair ufak bir kanıt yok. Altını çizerek söylüyorum kanıt. Yaklaşık 200 kelimenin benzer olması onların Türk olduğunu göstermez kanaatimce.

Yaklaşık 200 kelimeden ibaret olmadığını belirtiyorum bende zaten. Ayrıca kültür bağlarını taşımak var aynı kültürü yaşamak var, ikisi çok farklı şeyler. Krammer dahil herkes Türkler ile ilişkili diyor, sayıları ve konumları azımsanmayacak Sümerolog en azından Türkler ile akrabadır diyor ise orada vardır birşeyler. Gerek Sümer gerek Etrüskler kelime dil yazı kültür yaşayış olarak çok fazla Türkler ile benzerlik taşıyor. Kaldı ki hep söylemişimdir Sümerlerin çivi yazısından önce bölgede çok çok az yani elle tutulur cinsten yazıya benzer kaynak yok. Ama Orta Asya civarına gittiğinde Sümerlerin göç öncesi tarihlerine baktığın zaman önce kaya resimlerini sonra iki adım yanında hemen tamgaları ve sonra runik harfleri görüyorsun. Orada somut düşünceden soyut düşünceye geçişi bizzat gözlemliyorsun.
    10.000'den eskiye tarihlenen kaya resimlerinde adam geyik veya koç çizerken 8000 civarına geldiğinde geyiklerin koçların boynuzu abuklaşıyor, bacaklar saçmalıyor zira adam artık orada geyik koç at çizimi ile artık birşeyler anlatmaya çalışıyor sana sadece geyik ve koçu gördüm ahanda bu demiyor artık. 4-6.000 civarına geldiğinde artık çizimler iyice şekillenmeye başlamış hatta adam atı ifade edecekken atı temsil edecek çizimi daha kolay olan şekiller çizmeye başlıyor ve atı temsil eden çizim ile at hecesi bulunan veya karşılığına gelen kelimeleri anlatmaya çalışıyor. 4.000 ve öncesi civarında ise artık tamga sistemine geçilmiş yani tamamen soyut düşünce hakim, tamgalar zamanla evrimleşip daha kolay daha düzgün hale gelip birden fazla anlam içermeye başlıyor. Fakat aynı dönemde Avrupa'da yapılmış mağara çizimlerine bakıyorsun adam orada öküz gördüyse öküz çizmeye ahanda ben bunu avladım ulan1!!11!!1111!!1 demeye devam ediyor.

Kronolojik olarak kelimelere doğru gidişi çok iyi anlatmışsınız tebrik ederim.Sondaki cümledeki avrupalıları anlatan cümleye sesli güldüm

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben yazının gelişim sürecine bakmıyorum.

Sümerler bu coğrafyaya gelmeden önce adam gibi yazı yok dedin. Sümerler'in de Türk olduğunu iddia ediyorlar. Tüm bu verilere göre yazıyı Türkler'in bulmuş olması sonucu çıkıyor.

Bunda gocunacak birşey yok

Yahu benim Türkçü bir düşünce içinde olduğumu bilmiyorsun sanki.

Ama bilimsel çerçevede bunun mümkün olmadığını düşünmekteyim. En azından şimdiki verilere göre.

Seni öcü göstermeye çalışıyorum çaktırma yav

Dediğim çalışmalar bir yapılsa aslında ondan da fazlası olduğunu göreceksin ama nedense kimse lütfetmiyor

Varsa bilimsel bir kaynağınız gelin. Ana kelimesi benziyor, baba kelimesi aynı, biz ıldız onlar ildiz diyor falan boş işler bunlar.

İtibarımı zedeleyemezsin Hain Kostok.

Akademik olmak isteyen prof. olarak ilgilenen sensin efendi bak ben sadece yol gösteriyorum, eldeki bulguları gösteriyorum bunun üzerinde çalışacak olan bunları ispatlayacak olan sensin.

Ayrıca ayıp denen birşey var lan Şinasi Tekin diyorum terbiyesiz

Lannnn inanılmaz bir fail yaptım
    Sümerler kendilerine Kimmer değil Kenger derdi Kimmer nerden çıktı anasını satayım Bu arada o bahsettiğim Türk boyu Kimmer değil Kengerler

Kimlerle tartışıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben yazının gelişim sürecine bakmıyorum.

Sümerler bu coğrafyaya gelmeden önce adam gibi yazı yok dedin. Sümerler'in de Türk olduğunu iddia ediyorlar. Tüm bu verilere göre yazıyı Türkler'in bulmuş olması sonucu çıkıyor.

Bunda gocunacak birşey yok

Yahu benim Türkçü bir düşünce içinde olduğumu bilmiyorsun sanki.

Ama bilimsel çerçevede bunun mümkün olmadığını düşünmekteyim. En azından şimdiki verilere göre.

Seni öcü göstermeye çalışıyorum çaktırma yav

Dediğim çalışmalar bir yapılsa aslında ondan da fazlası olduğunu göreceksin ama nedense kimse lütfetmiyor

Varsa bilimsel bir kaynağınız gelin. Ana kelimesi benziyor, baba kelimesi aynı, biz ıldız onlar ildiz diyor falan boş işler bunlar.

İtibarımı zedeleyemezsin Hain Kostok.

Akademik olmak isteyen prof. olarak ilgilenen sensin efendi bak ben sadece yol gösteriyorum, eldeki bulguları gösteriyorum bunun üzerinde çalışacak olan bunları ispatlayacak olan sensin.

Ayrıca ayıp denen birşey var lan Şinasi Tekin diyorum terbiyesiz

Lannnn inanılmaz bir fail yaptım
    Sümerler kendilerine Kimmer değil Kenger derdi Kimmer nerden çıktı anasını satayım Bu arada o bahsettiğim Türk boyu Kimmer değil Kengerler

Kimlerle tartışıyoruz.

Bırak Allah aşkına ya şurada ufak minicik bir hata yaptık yanlış yaptık diye ne var yani Bu arada sabahtan beri diyorum ki lan bu kelimenin okunuşu farklıydı sanki daha bir sertti falan diye düşünürken son anda ampul yandı Kimmerler konusu hala geçerli ama aksi ispatlanana kadar ortak atamız

• Kraven kullanıcısına yanıt
    Herkesi Türk yapmazsa ölecek hastalığına yakalanmışsın sen.
  • quote:

Sümer-Kimmer-İskit-Hatti-Hun
    Bu adamlar Türktür kaçarı yok Hint-Avrupacı değilim kusura bakma Üzeri branda ile örtülen, açık havada çürümeye bırakılan, toprak altında olduğu bilinen ama çıkarılmayan binlerce tarihi eser üzerinde bir Allah'ın kulu adam gibi çalışsa ve engellenmese sende itiraz etmeyeceksin de işte.

http://www.dieweltdertuerken.org/index.php/ZfWT/article/view/574/574
    Bak bu da iyi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 28 Mayıs 2014; 0:46:18 >

• quote:

quote:

Bu adamlar Türktür kaçarı yok Hint-Avrupacı değilim kusura bakma Üzeri branda ile örtülen, açık havada çürümeye bırakılan, toprak altında olduğu bilinen ama çıkarılmayan binlerce tarihi eser üzerinde bir Allah'ın kulu adam gibi çalışsa ve engellenmese sende itiraz etmeyeceksin de işte.

Oooo Hititler de Türk. Alırım bir dal.

Arkadaş biliyorsun. Bana resmi belge sunmadan hiçbirini kabul etmem. Boşuna sayfalarca yazı yazma.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaş biliyorsun. Bana resmi belge sunmadan hiçbirini kabul etmem. Boşuna sayfalarca yazı yazma.

Hitit demedim Hatti dedim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hitit demedim Hatti dedim

Biliyorum. O zaman Hattiler de Hititler'in atası.

• yakında video yayınlanacak arkadaşlar bütün soru işaretleri orada cevap bulacak hemen hemen. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alknhcgl

yakında video yayınlanacak arkadaşlar bütün soru işaretleri orada cevap bulacak hemen hemen. ;)

Türk piramitleri mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duyduğum en saçma şeyler listesinde 1. sırayı almaya hak kazandı.
  • Nedir bu herkesi Türk yapma sevdamız yahu ? Hayır geçmişi olmayan bir millet olsak neyse ama yeterince devletimiz, zaferimiz, kahramanımız, medeniyet ürünümüz mevcut. Bu, kendimizi malum çevrelerin ağzına sakız etmekten başka bir şey değil.

Ha yarın bir gün gerçekten ilişki kurabilecek sağlam bulgular çıkarsa o zaman "A Türk'tür", "B Türk'tür" diyebiliriz. Ancak günümüz itibariyle Etrüsklerin, Sümerlerin, Kızılderililerin vs. Türk olduğunu söylemek, Çin Seddi'nin büyümesinde Türklerin hiç etkisi olmadığını söylemek kadar saçmadır. İlişkili olmak başka bir şeydir, "O budur, bu şudur." başka şey. Yukarda Tarîhçî'nin dediği gibi; Türkçü olmamız, milliyetçi duygulara sahip olmamız bilime etki etmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thook

Hz. Adem'e Türk deyin, olsun bitsin. Bu kadar kasmaya da gerek kalmaz.

Niyeyse güldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın yarısı türk yahu ama bazıları türk olduğunu dahi bilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çılgıntürk...

Dünyanın yarısı türk yahu ama bazıları türk olduğunu dahi bilmez.

e yeter be kardeşim, milliyetçiliği o kadar kaçırıyorsunuz ki.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.