Şimdi Ara

Rotring 500 vs Rapid

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, rotringin bu iki kalemi arasında kaldım, üniv hazırlık senesindeyim yazı yazmak/test çözmek gibi işlerde kullanacağım. Hangisini önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hatchback mi sedan mı olduğuna göre değişir.

• 10 yıldır rapid kullanıyorum ve gayet memnunum. Ancak 500'ü hiç kullanmadım. O yüzden çok sağlıklı bir yorum olmaz sanırım.

• 500 ile test çözmeye ve optik doldurmaya alışabilirsen çok daha iyi bir kalem.

• Rotring 500 daha mantıklı. Rapid ağır. Uzun süreli kullanımlarda rapid kullanmak eli ağrıtır.

• tavsiyem Pentel smash 0.5 den yana. Şimdiye kadar kullandığım en iyi 3 kalem arasındadır. 500 ün ucu tırtıklı olduğundan uzun kullanımda rahatsız eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rotring 500 vs Scrikss Matri-X
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 kullanmadım ama rapidi öneririm. Yere düştüğünde kırılma yamulma ihtimali 500e göre daha zor. Kalemin ucu içine girebiliyor bu büyük avantaj. Ayrıca ağır bir kalem değil bence,vizelere finallere çalışırken köpek gibi not çıkarıyorum ama hiç parmaklarımın ağrıdığını hatırlamıyorum. Çok severek kullandığım bi kalem.
  • Rapid'i oneririm. Suan rapid bende var ama ortadan ikiye kirildi. Simdi diyeceksin kirildiysa neden oneriyorsun, evet rapidin tek hassas noktasi var o da kalrm ortasindaki cemberin oldugu bolge. Ben kalrm zarar gormesin diye cebimde tasiyordum, bir gun neredeyse koşar hizda giderken bir sekilde kalem dolaba takildi ve 85 kiloluk bir kutle altinda ezilince ortadan kirildi. Baska kalem olsa meftaydi ama ben rapide biraz elektrik bandiyla drstek yapip kullanmaya devam ettim hatta duan elimdr kendisi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence rapid, 8 yıldır kullanıyorum yeri geldi tekmelendi, yeri geldi sınıftan aşağı metrelerce düştü lakin bu günlere kadar beni hiç yalnız bırakmadı.. tercihim rapid

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep mikro kullanırım. Dükkanda bi o var çünkü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rapid kullanıyordum, 500'e geçtim. Nasıl güzel anlatamam. Rapid plastik, 500 yarı metal yarı plastik. Rapid'e göre nispeten daha ağır olması kaliteli kalem tutuyormuş hissi veriyor. Ağırlığın çoğu kalem ucuna yakın parmağımızı koyduğumuz yerde, o yüzden kalemi benim gibi çok ucundan tutanlar için ideal. Rapid biraz geriden tutanlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 27 Mayıs 2018; 9:12:8 >
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Kalite olarak hangisini önerirsiniz? Özellikle bol bol not çıkaracağım için yazı olarak elimi ağrıtmaması tercihim. Siz iki kalemi de kullanan biri olarak hangisini önerirsiniz benim için

• Rotring Rapid veya Rapid Pro al, kaybetmezsen üniversiteyi bitirirsin.

Edit: Rahatlık konusunda pek iyi değiller yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeM-Tr -- 27 Mayıs 2018; 20:27:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwoEasy

Kalite olarak hangisini önerirsiniz? Özellikle bol bol not çıkaracağım için yazı olarak elimi ağrıtmaması tercihim. Siz iki kalemi de kullanan biri olarak hangisini önerirsiniz benim için
    Ben not çıkarırken 500 kullanıyorum. Daha rahat bence :)

• Hocam 3 senedir 500 kullaniyorum suanki 4. 500um malum iki kere ucu kirildi bir kere de benim hatam sonucu ic mekanizmasi kirildi cok sevdigimden dolayi baska kalem kullanmiyorum eger ucunun kirilmasini sorun etmeyip ben dikkatliyim derseniz 500 almanizi oneririm malum ucu icine girmiyor en hassas kismi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 27 Mayıs 2018; 20:52:0 >
  • İki ürünü de birer yıldan fazla kullandım. Rapid bozulmuştu ya da kaybetmiştim yanlış hatırlamıyorsam ama çok memnundum çok rahattı(sınav senemde kullanıyordum) elim çok rahat ediyordu ağrıtmıyordu ağırlığı ve dokusu yüzünden(normal rapid kullandım rapid proyu bilmiyorum).

500e gelirsek üst segment kalemlere geçişte ve o fiyat bandında en kaliteli kalem diyebilirim.(4-5sene önce 17tlye rapid ve 2.5sene önce 25tlye 500 almıştım güncel fiyatları bilmiyorum. Uzun süre kullandım iç aksamları çok kaliteli, bozmak için emek harcamak lazım. Tek sorunu sert düşünce ucu yamuluyor onu da toplu iğneyle 1-2dk de düzeltirsin. 500ün tek dezavantajı günde 10saate yakın kalem kullanacaksan elinde soyulmalar olacak ve elin yorulacak ağırlıktan ve kalem tutuş bölgesinin dokusu yüzünden. Ama ben bundan 1.5 yıl sonra rahatsız olmaya başladım biraz da sıkılmıştım aynı kalemi kullanmaktan ama hala arada canım sıkılınca çalışırken yanıma onu alıyorum değişiklik oluyor. Pentelin de çoğu modelini uzun süre kullandım sorularınız varsa alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM

tavsiyem Pentel smash 0.5 den yana. Şimdiye kadar kullandığım en iyi 3 kalem arasındadır. 500 ün ucu tırtıklı olduğundan uzun kullanımda rahatsız eder.
    Graph pro kullandınız mı? Smash e geçmeden önce hangilerini kullandınız üst segment kalemlerden? İçimde ukte kaldı smash ve a gel idi galiba silikon bir kalem vardı. Ama smash malum dolar da artınca uzun süredir alamadım.

• cübbeli gandalf kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Peki benim için hangisini önerirsiniz yukarıda yazdığım gibi daha çok not çıkarmak yani yazı yazmak için kullanacağım. Elimi yormaması ve rahat olmasına önem veriyorum. Hangi kalem daha mantıklı bu kriterlere göre sizce?

• TwoEasy T kullanıcısına yanıt
    500 daha kaliteli bir kalem. Ağırlığı sayesinde de yazın daha güzel gözükür tabi kullandığın uçta önemli(şahsen tombow severim ki bu kalemler için daha iyi oluyor). Rapid biraz daha amatör ve hafif bir kalem. 500 diyorum ama git bir dokun eğer dokusu hoşuna gitmezse pentel 600e bak muadilidir, tek farkı ağırlık merkezi biraz daha yukarda o da kalemi tuttuğun yere bağlı. Ucuna yakın tutuyorsan rot 500, ortalı tutuyorsan pentell 600 diyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.