Şimdi Ara

Router Olarak Kullanılan Modem Diğer Bağlantıyı Kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ZTE H267A marka bir fiber modeme sahibim (ana modem). Bu modemden masaüstü bilgisayarıma kablolu aktif bir bağlantı var (sorunsuz çalışıyor). Ben bu modeme gelen interneti salona çektiğim cat6 kablo ile ASUS DSL N16 modeme aktarmak ve salonda kablosuz dağıtmak istiyorum. ASUS modemi sıfırlayıp arayüzüne giriyorum. DHCP kapatıyorum. Çakışma olmaması için de IP adresini değiştiriyorum. Değişme işlemini onayladıktan sonra bir süre bekliyor. Misal veriyorum 192.168.1.111 diye değiştirdim. Bu aşamadan sonra modemin arayüzüne bir daha giremiyorum, değiştirdiğim adresten de giremiyorum eski (192.168.1.1) adresinden de. Asıl sorunuma gelirsek, Asus modeme internet geliyor. Fakat ASUS modemde internet aktifken benim asıl ana modemden bilgisayarıma giden internet bağlantısı kesiliyor. Aynı işlem tam tersi için geçerli. Bir bağlantı aktifken diğeri pasif oluyor. Var mı başına gelen ne yapmalıyım? ( 2 modemde 1 aylık en fazla sıfır sayılır)

• Selamlar ,

Arama yapabilirsiniz onlarda defa konuşuldu bu konular forumda ben sık sık görüyorum en azından.

Şimdi siz 2 modeme de telefon hattı takarak mı bağlantı yapmayı deniyorsunuz? bu tarz bir bağlantıyı yapamazsınız.

* Modemden 1 tanesine dsl bağlantısını takın internet bağlantınızı normal bir şekilde yapın. 1. Modem ip adresi 192.168.1.1 olsun. 2. modeme kablo ile bağlanın Firewall ve DHCP servisini kapatın sonrasında modemin ip adresini 192.168.1.2 yapın. Sonrasında bilgisayarınıza manuel olarak 192.168.1.5 ip adresini verin ve 2. modeme tekrar bağlanın. Firewall ve dhcp nin kapalı oldugunu dogrulayın sonra kablosuz ağ ayarlarını yapın SSID olarak 1. modem ssid sinden farklı bir ssid dağıtın 2.modem kablosuz ağı oldugunuzu anlamanız için. Daha sonra 1. modemden gelen kabloyu 2. modem in LAN portlarından bir tanesine bağlanın. Bilgisayarınızı da kablolu veya kablo ile 1. modeme bağlayın ve manuel verdiğiniz ip adresini iptal ederek otomatik ip ayarlarına getirin. 192.168.1.1 ve 192.168.1.2 olarak 2 modemin ip adresine de ping atabiliyor olmanız lazım . 2. modem ip adresine ping atamıyorsanız kablo arızalıdır. 2. modem ip adresine de pşng atıyorsanuz 2. modemin kablosuz ağına bağlanın internet bağlantınızı yapıyor olmanız gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cumhuraltan

Selamlar ,

Arama yapabilirsiniz onlarda defa konuşuldu bu konular forumda ben sık sık görüyorum en azından.

Şimdi siz 2 modeme de telefon hattı takarak mı bağlantı yapmayı deniyorsunuz? bu tarz bir bağlantıyı yapamazsınız.

* Modemden 1 tanesine dsl bağlantısını takın internet bağlantınızı normal bir şekilde yapın. 1. Modem ip adresi 192.168.1.1 olsun. 2. modeme kablo ile bağlanın Firewall ve DHCP servisini kapatın sonrasında modemin ip adresini 192.168.1.2 yapın. Sonrasında bilgisayarınıza manuel olarak 192.168.1.5 ip adresini verin ve 2. modeme tekrar bağlanın. Firewall ve dhcp nin kapalı oldugunu dogrulayın sonra kablosuz ağ ayarlarını yapın SSID olarak 1. modem ssid sinden farklı bir ssid dağıtın 2.modem kablosuz ağı oldugunuzu anlamanız için. Daha sonra 1. modemden gelen kabloyu 2. modem in LAN portlarından bir tanesine bağlanın. Bilgisayarınızı da kablolu veya kablo ile 1. modeme bağlayın ve manuel verdiğiniz ip adresini iptal ederek otomatik ip ayarlarına getirin. 192.168.1.1 ve 192.168.1.2 olarak 2 modemin ip adresine de ping atabiliyor olmanız lazım . 2. modem ip adresine ping atamıyorsanız kablo arızalıdır. 2. modem ip adresine de pşng atıyorsanuz 2. modemin kablosuz ağına bağlanın internet bağlantınızı yapıyor olmanız gerekiyor
    Hocam öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. Şuanda iki modemi de stabil olarak kullanmaktayım. Size son bir sorum olacak ; güvenlik duvarını kapatmam herhangi bir tehlike teşkil ediyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoDoSS318a2 -- 25 Nisan 2020; 15:32:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoDoSS318a2

Hocam öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. Şuanda iki modemi de stabil olarak kullanmaktayım. Size son bir sorum olacak ; güvenlik duvarını kapatmam herhangi bir tehlike teşkil ediyor mu ?

Alıntıları Göster
    Selamlar ,

Nasıl bir işlem yaptıktan sonra kullanabildiğini yazarsanız daha sonra benzer işlemi yapmak isteyenlere referans olur diyeceğim ama kimsenin arama yaptığı yok . Teşkil etmez.
  • o şekilde modemde ip çakışır... bence 2. modemde ara yüze erişim ip 10.10.10.1 yap DHCP kapalı olacak... ip atamasını 10.10.10.1 ile uyumlu yapacaksın alt ağ maskesi ve ön tanımlı rotayı 2. router belirler 10.10.10.1 olacak... yanlış olunca internet olmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.