Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
351.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hafta içerisinde Rover 25 / 2000 model almayı dusunuyorum baktıgım 1 2 tane araba var, kullanıcı arkadaslar var ise eger 25 modelini soyleyecekleri seyler varmıdır.. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

sorunlarınıza cevaplar :

1) buğu oluşmaması gerekir normalde, eğer doğru hava yönlendirme ayarını yaparsanız. doğru yaptığınız halde halen buğu varsa o zaman cama üfleyen kanalların önüne elinizi koyup bakın bakalım üfleme yapıyor mu? cam silmeye rağmen halen yağlanıyorsa, kalorifer peteği antifiriz sızdırıyor ve o da cama üfleniyor olabilir.

2) kalorifer 1-2 konumlarının çalışmaması tipik bir "rezistans ünitesi" sorunu. kendiniz hem kolay hem de çok ucuza halledebilirsiniz.

a) sağdaki torpido gözünü sökeceksiniz. bunun için torpido gözünün alt kısmında yani tabana bakan kısmında 2 adet numaralı anahtar var. onları söküp torpido gözünün düğmesine de basında torpido gözü düşecek zaten olduğu yerden. onu çıkarın.
    b) hemen torpido gözünün arka kısmında konsolun içine doğru olan bölümde büyük bir plastik kutumsu bir ünite var (içinde fan var onun. bu kutunun üst tarafına bir elektrik soketi girer. o soketi çıkarın ve o soketin bağlı olduğu küçük parçayı yanlarındaki 2 yıldız vidayı sökerek açın. o parçacık rezistans ünitenizdir. iç kısımda kalan bölümünde zaten 2-3 adet bir kaç sarımlık rezistans göreceksiniz. onlardan birisi kopmuştur. oraya rezistans işi yapan elektrikçilerden 1-2 liraya alacağınız aynı kalınlıkta rezistans telinden bir kalem üzerine bir kaç sarım sarıp kopuk teli yenileyince sorununuz düzelecek.

o rezistans devreyi tamamlayıp fanı çalıştıran bir rezistansdır ve uzun yıllar kullanıldığı için kavrulup kopuyor. orda 2 (yada 3, tam hatırlayamadım şimdi) adet sarım rezistansı var. bunlardan ince olanı (ki genelde kopan budur ve yaş itibarıyla sıkça rastlanan bir sorundur) kaloriferinizin (daha doğrusu havalandırma fanının) 1 ve 2 kademesini diğeri/diğerleri de 3 ve 4 kademesini çalıştırır. 3 ve 4'ü çalıştıran rezistans daha kalın olduğu için kopmaz ama ince olan bunca yılın ardından sonra kopmuştur.

basit bir işlemdir. biraz el pratiğiniz varsa kolayca halledersiniz. yenisini almaya kalksanız bir kaç yıl önce yenisi 80 liraydı. oysa kendiniz tamir etseniz maliyeti 1-2 lira olacaktır. ben yaklaşık 4-5 yıl önce benimkini tamir ettim ve yıllardır sorunsuz çalışıyor halen.

bu konuyla ilgili fotoğraflı bir dosya da vardı ama şu an yanımdaki bilgisayarda değil. eve gidince bakayım akşam. bulabilirsem resimli olarak da paylaşırım nasıl yapılacağını...

Hocam resimlerde anlatıldığı gibi söktüm. ortadaki resistans teli kopmuş. Bir elektrikçiden resiztans teli aldım. Fakat ne kadar tel bağlayacağımı bilemedim ve ilk taktığım tel direnci yüksek geldiği için ısındı ve koptu. Daha sonra ben de diğer tellerin direncini ölçtüm. Lo ve M1 arası telin(yani kaloriferin 1. kademesini çalıştıran tel) direnci 20 ohm, M2 ile Hi (3. kademesini çalıştıran tel) arası telin direnci 6 ohm idi. Bende 13-14 ohm değerinde bir tel kestim resiztans telinden. Sanayi de bir kaynakçıda kaynattırdım. Bu resiztansın fiyatı orjinali 137 euro idi. Opelin resiztansı oluyormuş onun da yan sanayisi 90 Liraydı. Ben bu işi 7 Liraya hallettim.

Resiztans telinin fiyatı : 2 Lira
    Kaynakçıya ödenen bedel : 5 Lira
    Rover sürmenin değeri : PAHA BİÇİLMEZ

• arkadaslar merhaba, bende rover kullanıcıları arasına katılmak istiyorum.

rover 214 si araç için düşünceleriniz nedir acaba ?

Adana'da ikamet ediyorum. Temiz aracı olupta satmak isteyen varsa görüşmek isterim.
  • 214 yakıt tuketımı az performansı yeterlı bır araç.bende var gayette memnunum.Bazı modellerınde klima olmuyor.Genel olarak kıyaslama yapmam gerekırse 1999 bir pejodan daha kaliteli bir araç diyebilirim.
  • beyler benide listeye ekleyin 96 220T ateş kırmızı izmirden aranızdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_2120 -- 26 Ocak 2011; 0:30:34 >
  • arkadaşlar sizin bahsettiğiniz 214 si ile 414 si model rover
    ın motorları aynımı eğer aynı ise bende 414 si var ve şu anda yakıttan şikayetçiyim benim aracım lpg li
  • Merhabalar, vallahi 2000 model rover 45 almayı düşünüyorum araç 146000 de boya var 10500 anlaşacağız galiba tavsiyelerinize ihtiyacım var. Herkes korkutuyor yav alma diye ama araba bir içim su ne yapacağız bilmiyorum.
  • arkadaslar 12-13000 e otomatik rover arıyorum istanbul anadolu yakası tercihim temiz tanıdık olursa mesaj atabilir misiniz?
    sedan olmalı,2+1 kişiyiz :))
  •  >>Rover Kullanıcıları Kulübü<<

Bu araca ne Tür bir modifiye yapabilirim?
  • o araca hiç bir şey yapmayın. o araç, gerek üretimi gereği, gerek yaşı gereği limitlerde zaten.

zaten araç 200 hp. daha ne bekliyorsunuz ki bu araçtan? günümüzdeki bir çok emsali bile bu değerlere yaklaşamıyor. (buna rağmen hepsi de satış ilanlarında "yer uçağı" oluyor ne hikmetse tabii, o da ayrı bir konu)

standart haliyle o araca binmenin keyfi paha biçilemez, aracın orjinalliğiyle oynamanın bedeli ise çok ağır...

(ti versiyondan bahsettiğimizi yazmaya gerek yoktur herhalde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 31 Ocak 2011; 21:13:50 >
  • quote:

o araca hiç bir şey yapmayın. o araç, gerek üretimi gereği, gerek yaşı gereği limitlerde zaten.

zaten araç 200 hp. daha ne bekliyorsunuz ki bu araçtan? günümüzdeki bir çok emsali bile bu değerlere yaklaşamıyor. (buna rağmen hepsi de satış ilanlarında "yer uçağı" oluyor ne hikmetse tabii, o da ayrı bir konu)

standart haliyle o araca binmenin keyfi paha biçilemez, aracın orjinalliğiyle oynamanın bedeli ise çok ağır...

Motor modifiyesinden bahsetmiyorum dediğin gibi haklısın bu aracın üstüne birşey zaten yapılmaz.Benim kastettiğim dış modifiye,jant,tampon falan filan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vüsal

quote:

o araca hiç bir şey yapmayın. o araç, gerek üretimi gereği, gerek yaşı gereği limitlerde zaten.

Motor modifiyesinden bahsetmiyorum dediğin gibi haklısın bu aracın üstüne birşey zaten yapılmaz.Benim kastettiğim dış modifiye,jant,tampon falan filan

?sedan araca modifiye uymaz gibi.. temiz temiz binin yeterli.. bu arada motor neki 200ps.?

• @Vüsal

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<<
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

quote:

?sedan araca modifiye uymaz gibi.. temiz temiz binin yeterli.. bu arada motor neki 200ps.?

2.0 Turbo.

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

@Vüsal

Teşekkürler de Bu sadece jant.Ben böyle daha fazla düşünüyorum ama arac modifyeye uygun değil zaten böyle sedan sedan kullanıcam galiba.

En fazla;

Spor egzoz
    Camlara film
    Jant
    belki biraz alçaltabilirim.

bundan fazlası olmaz yada ben bilmiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

@Vüsal

Teşekkürler de Bu sadece jant.Ben böyle daha fazla düşünüyorum ama arac modifyeye uygun değil zaten böyle sedan sedan kullanıcam galiba.

En fazla;

Spor egzoz
    Camlara film
    Jant
    belki biraz alçaltabilirim.

bundan fazlası olmaz yada ben bilmiyorum

+eksoza dikat edin giriş çapı orjinaliyle aynı olmalı yoksa performans problemleri ortaya çıkabilir özellikle turbolarda dandik çin malı eksozlarda takmayın 200-300 tlye kıyıp kaliteli birşey takın yada en iyisi nikelaj akın kalitelilerden

+yayları kestirmeyin amortisörlerinize zarar verir ve konfor düşer o yüzden yay alın

+açık hava filtresi hks veya k&n

+ses sistemi

• VALLA HOCAM BEN ZAVOLİ MARKA TAKTIRDIM VE İLK ETAPTA HİÇ MENUN DEĞİLDİM ZATEN BU ARABALARA HER MARKA LPG TAKILMAZ VEDE USTASIDA ÇOK ÖNEMLİ BEN SORUN YAŞADIM DAHA SONRA TEKLEME FALAN SONRADA MOTOR YEDİ AMA ŞİMDİ BUJİ KABLOLARINI ENDÜKSİYON BOBİNİNİ VE ARKADA MOTORUN HAVA FİLTRESİ ALTINDA BİR BOBİN DAHA VAR ONUDA DEĞİŞTİRDİM YAKITI DÜŞTÜ TEKLEMESİ KESİLDİ VE PERFORMANSI ARTTI.HA LPG ZAVOLİ TAKTIRIRSAN KESİNLİKLE ENJEKTÖRLERİNİM 1 PARÇA GRUP ENJEKSİYON OLMASINA DİKKAT ET ZAVOLİ BU ARABALAR İÇİN UYGUN OLAN BİR LPG DİR SÖYLEDİKLERİMİ YAPARSAN BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞAMAZSSIN.
  • USTA 10500 E ANLAŞTIM DİYOSUN DİKKAT ET FİYATI SANA CAZİP GELEBİLİR BENDE 8500 E ALDIM 1998 MODEL 2 AY ÖNCE ŞUANDA HESAPLADIM TAM 8500 TL MASREF ETMİŞİM ALDIĞIN ZAMAN TEMİZİNİ VEDE MOTORU SIFIR YAPILMIŞ BİR ARAÇ AL KARDEŞİM.YOL TUTUŞU HARİKA AMA SANA TAVSİYEM ÇOK DİKKAT ET....
  • SLM KARDEŞİM BU ATAŞEHİDEKİ USTALAR GÖZTEPE SANAYİ SİTESİNDEKİLER Mİ OLUYO...
  • selam arkadaşlar benim aracım 414 si aracımda orjinal dijital saat var radyo teyp yeri üzerinde bu saatin lambası yokmu yani lambasızmı parkları yaktığımızda falan yanmıyormu benimkinde hiç lamba yanmıyor yanmadığı için benim ki arızalımı diye düşünüyorum 414 aracı olupta bilen varsa aydınlatırsa sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.