Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
351.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: sdtsword

s.a arkadaşlar bende 75 e fena sarmış bi durumdayım. şu an kullandığım araç 2007 chevrolet lacetti 1.6 sx HB. rover 75 le takas yapmayı düşünüyorum. ben aracı binmek için alıcam dolayısıyla piyasası varmış yokmuş pek umrumda değil. 75 te aradığım herşey var konfor rahatlık sürüş keyfi güvenlik vs vs fiyatıda çok uygun kendi sınıfındaki emsallerinden fiyat olrak çok uygun performans ve konfor olarak onlardan aşağı kalcak bi araba değil. benim aracım 2007 model 85 binde kazasız temiz bi araç. düşündüğüm 75 ise 2004 model temiz bi tane bulursam takasa giricem valla gözümü kararttım. size sormak istediğim 75 lerin kronik bi arızası oluyormu en çok neden şikayet geliyo. otomatik vites ikinci elde sıkıntılı oluyo acaba roverların otomatik vitesi nasıldır sorun çıkartırmı? şimdiden teşekkürler.

75'in hangi versiyonundan bahsediyoruz? sorularınızın cevabı ona göre değişir. bazı versiyonlar rover ağırlıklıdır bazıları bmw. ona göre cevap verelim...

2004 model 1.8T otomatik

• quote:

quote:

quote:

s.a arkadaşlar bende 75 e fena sarmış bi durumdayım. şu an kullandığım araç 2007 chevrolet lacetti 1.6 sx HB. rover 75 le takas yapmayı düşünüyorum. ben aracı binmek için alıcam dolayısıyla piyasası varmış yokmuş pek umrumda değil. 75 te aradığım herşey var konfor rahatlık sürüş keyfi güvenlik vs vs fiyatıda çok uygun kendi sınıfındaki emsallerinden fiyat olrak çok uygun performans ve konfor olarak onlardan aşağı kalcak bi araba değil. benim aracım 2007 model 85 binde kazasız temiz bi araç. düşündüğüm 75 ise 2004 model temiz bi tane bulursam takasa giricem valla gözümü kararttım. size sormak istediğim 75 lerin kronik bi arızası oluyormu en çok neden şikayet geliyo. otomatik vites ikinci elde sıkıntılı oluyo acaba roverların otomatik vitesi nasıldır sorun çıkartırmı? şimdiden teşekkürler.

75'in hangi versiyonundan bahsediyoruz? sorularınızın cevabı ona göre değişir. bazı versiyonlar rover ağırlıklıdır bazıları bmw. ona göre cevap verelim...

2004 model 1.8T otomatik

75 modeli, rover'ın iflas edip BMW tarafından satın alındıktan sonra, BMW'nin markaya ait araçları biraz modernleştirmek adına 600 serisinden geliştirdiği bir model ve aynı araç MG markası altında ZT model adıyla da üretildi. geçiş dönemine denk geldiği için BMW bu modelde rover'a ait daha önceden gelen motorlardan da, kullandı, kendi motorlarından da kullandı.

bu modelde kullanılan dizel 2.0cdti motorlar ve yine 2,5V6 motorlar BMW kökenli iken, benzinli motorlar rover'ın önceki serilerindeki motorlardan alınıp üzerlerinde ufak oynamalarla kullanıldı.

dolayısıyla sizin sormuş olduğunuz versiyondaki 1.8t motor, rover'ın zamanında honda ile ortaklığı zamanında onlardan edindiği bilgi-birikimini kullanarak geliştirdiği ve bir çok araçta kullanılan 1.8lt'lik bloktan geliştirilmiş bir motor.

rover'ın bu bloktan ürettiği motorlar daha önceki yıllarda markanın kendi araçlarında değişken subap zamanlaması içeren VVC koduyla bolca kullanıldı.

bu VVC motor, rover 218vvc coupe, 200vi, yan marka olan mg'de F ve TF modellerinde, daha sonrasında gücü artırılarak ZR modellerinde kullanılırken, ingiltere'deki başka üreticelerin araçlarına da satıldı.

lotus elise190, caterham super 7 gibi araçlarda bu motora rastlayabilirsiniz.

aynı motorun VVC olmayan standart zamanlamalı motorlarını da yine Land Rover Freelander modelinin 1.8 versiyonunda görebilirsiniz.

dolayısıyla 75 de kullanılan bu turbo eklenmiş 1.8 motorun kökeni buradan geliyor. tamamen BMW'ye ait bir motor olmamakla beraber üzerindeki turbo uygulaması BMW tarafından eklenmiş. rover motorlarının özellikle silikon olan silindir üst kapak contalarından ve soğutma sistemlerinin sınırda olmasından dolayı hararet konusunda nazik olduklarını duymuşsunuzdur mutlaka. bu konu aslında uzunca bir yazının konusudur, o nedenle detaylara girmeyeceğim ama rover'ın önceki modellerinde şikayet konusu olabilen bu conta meselesiyle ilgili 75'deki bu motorda pek şikayet duymadım ben. bunda BMW'nin turbo uygularken soğutma sistemini elden geçirmiş olmasının etkisi de olabilir, daha yeni araçlar olmasının ve 75'in daha oturaklı bir araç olmasından dolayı markanın diğer modelleri gibi hor kullanılmamasının, sahiplerinin genelde belli bir gelir düzeyi üstü olmasından kaynaklı bakımlarının aksatılmadan yapılıyor olması gibi etkenler de etkili olabilir bu konuda...

sonuca gelirsek, temizi bulunursa bu araç alınıp keifle binlebilecek bir araçtır. ve bakımları aksatılmazsa, yıpratılmazsa uzun yıllar da hizmet verir. alınınca tavsiyem genel bakımları dışında özellikle soğutma sisteminin komple elden geçirilmesi yönündedir. radyatör mutlaka sıfırıyla değiştirilmeli, yine devirdaim, termostat, hortumlar, fanlar gibi soğutma elemanları, arızalanması beklenmeden yenilenmeli. bu ince detaylara gerekli muamele gösterildikten sonra, alınıp, zevkle de binilir...

şimdiden hayırlı olur inşallah...

• çok teşekkür ederim kafama takılan birçok konuya açıklık getirmişsiniz.
  • ARKADAŞLAR TÜM ROVER KULLANICILARINA İYİ AKŞAMLAR.BENİM ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTIM VAR UMARIM BANA YARDIM EDECEK BİRİLERİNİ BULURUM .BEN KIBRISTAN YAZIYORUM BENIM ARABAM 2000 MODEL ROVER 75 1.8 DÜZ VİTES ARABAM 2 BUÇUK AYDIR TAMIRHANEDE YATIYOR DEBRİYAJ ÜST VE ALT MERKEZİ ARIZALI ÜST MERKEZİ İNGİLTEREDEN RUM TARAFI ÜZERİNDEN BİR BUÇUK AYDA GETİRTTİM FAKAT SONRA ALT MERKEZINDE ARIZALI OLDUĞU ÇIKTI VE ALT MERKEZİ BULAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM ILGILENEN YEDEK PARÇACI VARSA LUTFEN BANA CEBIME MESAJ ATSIN BEN GERI DONERIM GUNDUZ SAATLERINDE INTERNETE GIREMIYORUM 0533 821 10 00 TARIK DEV

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<<

• rover türkiye yetkili sorumlusu ve parça tedarikçisi umutrover'a sordunuz mu? (www.umutrover.com)

yinewww.yedekparcabizde.com'a bakın. sitelerinde görünmüyor ama siz telefonla ulaşıp bizzat sorun.

ayrıca bundan emin değilim ama 600 serisi alt merkezleri de uyumlu olabilir, sormalısınız. aynı şekilde land rover parçacılarından, sizinle aynı motoru kullanan freelander 1.8'lerin alt merkezlerini de uyumlu olup olmadığı konusunda sorabilirsiniz. devamla, ebay'dan ararken de mg-zt olarak da arayabilirsiniz...

seçenek çok anlayacağınız. kolay gelsin...
  • Abicim diğer siteye pek uğramıyorsun, ben de buradan sormak istedim sana.

Şanzımanımdan durduk yere bir sızıntı başgösterdi ve sanırım araba olduğu yerde bütün şanzıman yağını boşalttı.
    Tamir yapan servisin taksiti daha bu ay bitti, yani tadilat kusurlu, ortayı bulup anlaşacağız. Başlarında dikileceğim gerekirse ben sıkacağım somunları.

Herneyse, akıtsa da bilyaların başına birşey gelmemesi için yağ eklemek istiyorum.
    200'ler için şanzıman yağı tavsiye edersen sevinirim.
    Bir de kaç litre yağ koymamı tavsiye edersin?
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrb

Abicim diğer siteye pek uğramıyorsun, ben de buradan sormak istedim sana.

Şanzımanımdan durduk yere bir sızıntı başgösterdi ve sanırım araba olduğu yerde bütün şanzıman yağını boşalttı.
    Tamir yapan servisin taksiti daha bu ay bitti, yani tadilat kusurlu, ortayı bulup anlaşacağız. Başlarında dikileceğim gerekirse ben sıkacağım somunları.

Herneyse, akıtsa da bilyaların başına birşey gelmemesi için yağ eklemek istiyorum.
    Teşekkür ederim.

diğer siteye uğruyorum, ancak sadece okumak ve yer yer de gülmek için. yoksa orada artık o kadar ukala ve bir b.k bilmediğini bilmeyen buna rağmen saygıdan nasibini almamış yeni yetme varken kimseye bir şey yazmaya değer bulmuyorum. kurucularından ve en eskilerinden olmama rağmen orası benim için bugün artık bu değerde... bir kaç adam gibi adam var orada, onların ve geçmişin hatırına yine de sesimi çıkarmıyorum. neyse, boşver...

şanzıman için kapasiteler "service manual"de aynen şöyle geçiyor :

Manual Gearbox - R65
    Refill........... 1.8 litres
    From dry..... 2.0 litres

Manual Gearbox - PG1
    -Except BRM
    Refill........... 2.0 litres
    From dry..... 2.2 litres

-BRM
    Refill........... 2.3 litres
    From dry..... 2.4 litres

bildiğim kadarıyla R65'ler eski nesil olan ve 95 ve öncesi modellerde kullanılan şanzıman. seninki ise PG1 olmalı...

sıvılarla ilgili ise aynen şöyle diyor :

Manual Gearbox - R65

Use the following oils for refill or topping-up:
    ESSO Gear oil BV 75w/80w
    MOBIL Mobilube 1 SHC
    SHELL SF5288 75w/80w
    UNIPART Gear oil BV 75w/80w

The following oils may be used for topping-up only:
    BP Hypogear TL 75w/80w
    CASTROL EPX 75w/80w
    DUCKHAMS Hypoid PT 75w/80w

Manual gearbox - PG1

TEXACO MTF 94
    UNIPART MTF 94

Use oil meeting the requirments of RES.22.OL.G4 or
    CCMC G4 and a viscosity of 10W/40

yağ konusunda burada adı geçen marka ve modelleri günümüzde bulman zor olabilir. ama biliyorsun marka o kadar önemli değil. özellikleri uyan iyi bir şanzıman yağı kullanabilirsin...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zrb

Abicim diğer siteye pek uğramıyorsun, ben de buradan sormak istedim sana.

Teşekkür ederim.

diğer siteye uğruyorum, ancak sadece okumak ve yer yer de gülmek için. yoksa orada artık o kadar ukala ve bir b.k bilmediğini bilmeyen buna rağmen saygıdan nasibini almamış yeni yetme varken kimseye bir şey yazmaya değer bulmuyorum. kurucularından ve en eskilerinden olmama rağmen orası benim için bugün artık bu değerde... bir kaç adam gibi adam var orada, onların ve geçmişin hatırına yine de sesimi çıkarmıyorum. neyse, boşver...

şanzıman için kapasiteler "service manual"de aynen şöyle geçiyor :

Manual Gearbox - R65
    Refill........... 1.8 litres
    From dry..... 2.0 litres

Manual Gearbox - PG1
    -Except BRM
    Refill........... 2.0 litres
    From dry..... 2.2 litres

-BRM
    Refill........... 2.3 litres
    From dry..... 2.4 litres

bildiğim kadarıyla R65'ler eski nesil olan ve 95 ve öncesi modellerde kullanılan şanzıman. seninki ise PG1 olmalı...

sıvılarla ilgili ise aynen şöyle diyor :

Manual Gearbox - R65

ESSO Gear oil BV 75w/80w
    MOBIL Mobilube 1 SHC
    SHELL SF5288 75w/80w
    UNIPART Gear oil BV 75w/80w

BP Hypogear TL 75w/80w
    CASTROL EPX 75w/80w
    DUCKHAMS Hypoid PT 75w/80w

Manual gearbox - PG1

TEXACO MTF 94
    UNIPART MTF 94

Use oil meeting the requirments of RES.22.OL.G4 or
    CCMC G4 and a viscosity of 10W/40

yağ konusunda burada adı geçen marka ve modelleri günümüzde bulman zor olabilir. ama biliyorsun marka o kadar önemli değil. özellikleri uyan iyi bir şanzıman yağı kullanabilirsin...

Çok teşekkür ederim. Gerçekten harkulade açıklamışsınız.

İnternetten arayınca yağın 75W-80 olduğunu bulabildim, fakat kaynak pek güvenilir bir siteye benzemiyor.
    Şanzıman için kalın yağ kullanıldığını biliyorum.
    Fakat emin olmak istediğim için tekrar yazma gereği duymaktayım.

Yanlışsam lütfen beni düzeltin.

• "service manual" bilgilerine de bakılınca R65 için şanzıman yağı 75w/80W görünüyor. hatta dikkat edersen, marka da belirtmeden de UNIPART 75W/80W diyor.

PG1 için de MTF 94 önermiş. piyasada bu özelliklere uygun herhangi bir markayı kullanabilirsin. MTF : Manual Transmission Fluid demek zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 24 Kasım 2011; 22:36:00 >
  • Soracak soru kalmadı bende abicim.

Tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

"service manual" bilgilerine de bakılınca R65 için şanzıman yağı 75w/80W görünüyor. hatta dikkat edersen, marka da belirtmeden de UNIPART 75W/80W diyor.

PG1 için de MTF 94 önermiş. piyasada bu özelliklere uygun herhangi bir markayı kullanabilirsin. MTF : Manual Transmission Fluid demek zaten...

aya arkadaşım yazılarınızı okuduğumda gerçekten roverlerden iyi anladığınız belli epey deneyiminiz olmuş rover üzerine anladığım kadarı ile bu rover kullananlar yani bizler seni biraz meşkul ediyoruz kusura bakma tabi insanlar sana derdini anlatıp öğrenince uyguluyor ve rahatlıyor çünki onlar yani rover kullananlar araçlarına severek biniyor araçlarının bir sorunu olmasın rahat bineyim diye bende arabamı aldığımda bilgilerinden tecrübelerinden çok faydalanmıştım hala faydalanmaktayım bu ara incelediğimde yine kaç arkadaşımıza yardımcı olmuşsun yanlış anlama insan sorulara cevap vere vere bıkabilir ama bizlerin fazla bilgisi yok roverler hakkında bizleri aydınlattığın için sana teşekkürler sizde bir rover kullanıcısısınız her halde eğer roveriniz varsa kaç yıldır rover kullanıyorsunuz sormamda bir sakınca varmı

• ben 2005'den beri rover 218vvc coupe kullanıyorum... bildiğimi esirgemem ama öğrenmek isteyenin de buna layık olması lazım... bilmediğimi bana öğretenlere benim göstereceğim saygıyı aynı şekilde başkalarından beklemek de hakkım olmalı, öyle değil mi?
  • quote:

ben 2005'den beri rover 218vvc coupe kullanıyorum... bildiğimi esirgemem ama öğrenmek isteyenin de buna layık olması lazım... bilmediğimi bana öğretenlere benim göstereceğim saygıyı aynı şekilde başkalarından beklemek de hakkım olmalı, öyle değil mi?

iyiliğin yardımın küçüğü büyüğü olmaz bazen insanlara bir tebessüm bile iyiliktir tanıdığın veya tanımadığın biri dahi olsa biz büyüklerimizden böyle öğrendik kaldıki bir osmanlı torunu olarak türkiyede her türkün olduğu gibi benim için çok değerli olan türkiyede müşlüman olarak yaşıyoruz biz esasen zaten iyilk sever yardım sever hoşgörülü alçak gönüllü olmamız gerekmiyormu gururlu kibirli olmadan hani ne derler bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır diye seninde dediğin gibi iyilk yapanı yardım edeni hiç unutmamamız lazım ama genelde öyle olmuyor o zamanda hani bir iyilik yap at denize bir gün karşına çıkar ama ben o iyiliği karşıma cıksın diye yapmadımki sizcede öyle değilmi (herşey için teşekkürler)

• Arkadaşlar Roverimiz motor sardı motoru topluyoruz parçaçı lazım ?
    nasıl ve nerde bulabiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhgwz

Arkadaşlar Roverimiz motor sardı motoru topluyoruz parçaçı lazım ?
    nasıl ve nerde bulabiliriz ?

daha topu topu 9 mesaj yukarıda parçacı ismi, adresi vermişiz. niye, yazmak, okumaktan daha kolay geliyor insanlara anlamış değilim...
  • Kartal sanayii girişinde rastgele girdiğim egsozcuda orjinalin birebiri orta susturucu ve son susturucu değişimi artı olarak da oval egsoz başlığı, 2 yıl garanti 250tl ye çıktım.
    Yarım saatte hallettiler. Çıkan son susturucunun hali içler acısıydı.

Bir de geçen gün 3 günlük bir 216 kullanıcısı ile karşılaştım. Bayağı sohbet ettik.
    Sis farlarından bir tanesinin çerçevesi yokmuş, benimkilerden kalıp aldırabileceğini belirttim.

Bu araç bizi sosyalleştiriyor galiba.
  • arkadaşlar mrb bende rover almayı düşünüyorum bir kaç ilan var kafamda ama daha önce ankara keçiören olması lazım bir tane rover vardı kırmızı ve 9.750 tl fiyat istiyordu sahibinden.com da görmüştüm ilanı favorilerme aldım derken ilan kaldırılmış arabanın hiçbir bilgisi yok artık elimde sadece bu bilgiler kaldı nasıl olurda adama ulaşabilirim. arabanın serisi 416 ve kırmızı sedandı. yardımcı olursanız çok sevinirim.

bu arada rover kullananların arabalarından vaz geçemediklerini ve sonra ne alırlarsa alsınlar rover hep akıllarında kaldığını söylüyorlar doğru mu?

• merhaba arkadaşlar ben model yükseltmek için aracımı satıyorum Araç modelinin en fuludur kliba abs asr orjinal jant 4 lastik sıfır otomotik vites lpg 2 ay oldu takalı orjinal teyp cdli otomatik açılır sanruf mutlu akü 2 gün oldu takalı araçta masraf gerektiren hiç bir şey yok alan kişi çok memnun kalacaktır daha yazamadığım bir çok özelliği var ciddi alıcılar ararsa fiyatta bir ikramım olcaktır alıcıya şimdiden hayırlı olsun (araba modeline göre takas düşünülür) 05327173028

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-iddaa-ediyorum-en-iyisi-65068488/detay/

• merhaba 216 coupe almak istiyorum 216si ile motorları aynı mıdır? farkları nelerdir sitede hep 216 4 kapıdan bahsedilmiş .
  • merhaba 216 coupe almak istiyorum 216si ile motorları aynı mıdır? farkları nelerdir sitede hep 216 4 kapıdan bahsedilmiş .
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.