Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
351.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nv gece

merhaba 216 coupe almak istiyorum 216si ile motorları aynı mıdır? farkları nelerdir sitede hep 216 4 kapıdan bahsedilmiş .

motor da, vites kutusu da aynıdır. tek bir kablo ya da hortum farkı bile yoktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 8 Aralık 2011; 15:54:53 >
  • Distrubitör kapağında silindirler için herhangi bir sıralama var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: nv gece

merhaba 216 coupe almak istiyorum 216si ile motorları aynı mıdır? farkları nelerdir sitede hep 216 4 kapıdan bahsedilmiş .

motor da, vites kutusu da aynıdır. tek bir kablo ya da hortum farkı bile yoktur...

Teşekkür ederim bilgi için

Birşey daha sorucam bu araçları kullanan arkadaşlar özellikle 400 serisi ile 200 serisi arasında kullanım rahatlığı yol tutuş vs de fark varmıdır eş değermidir?
  • ARKADAŞLAR ARACIM SATILIKTIR BİLGİNİZE....ALAYIM YORUMLARI VS :))

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-rover-220tc-full-orjinal-m3-katili-takasli-67196632/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bebeto911 -- 12 Aralık 2011; 16:11:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrb

Distrubitör kapağında silindirler için herhangi bir sıralama var mı acaba?

Benim soru arada kaynadı.
  • arkadaşlar altı aydır internetten ikinci el arabaları araştırıyordum,ve sonunda cuma günü ilk arabama kavuştum,aracım rover 216 si otomatik vites benzinli,50000km de,benide aranıza eklerseniz sevinirim.

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<<
  • hayırlı olsun kardeşim allah kazasız belasız binmek nasip etsin hoşgeldin aramıza...
  • quote:

quote:

Distrubitör kapağında silindirler için herhangi bir sıralama var mı acaba?

Benim soru arada kaynadı.

çalışma sırası 1-3-4-2 şeklinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 12 Aralık 2011; 21:40:11 >
  • Üstteki iki uç 1-3.
    Alttaki iki uç 4-2.

Peki silindir sıralaması distribitör kapağına doğru mu, yoksa kapaktan doğru mu acaba?
    Örn;
    1-2-3-4(kapak)
    4-3-2-1(kapak)

Teşekkürler.

Elimde fazladan ateşleme kabloları var da, deneme yanılma ile sağlamlarını aracımdakilerle değiştirmek istiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zrb -- 13 Aralık 2011; 9:57:49 >
  • bununla ilgili service manual'de çok detaylı ve çizimli bir bilgi bulamadım maalesef. ancak yazılı olarak şunlar var :

Programmed Ignition
    Ditributor Rotor Arm.....................Resistive Type
    Rotation......................................Anti-clockwise (front of engine-clokcwise)

yani motorun önünde durduğunda saat yönünde, arkasında durduğunda saat yönünün tersinde diyor. kendi aracımdan bakar yazardım ama benim motorum direkt ateşleme yani distribütör dağıtımı yok. aracın üzerindekileri sökmeden sıralamasına bakarsanız aynı şekilde takabilirsiniz ya da sökmüşseniz ve artık sıralamayı bulamıyorsanız başka bir rover bulup onunkine bakın diyebilirim ancak...
  • arkadaşlar rover parça temini konusunda sıkıntı yok araştırdım.
    yalnız 2004 streetwise modelleri ile ilgili hiç parça yok.
    bu modeller hakkında bilgisi olan var mı.
    sandero nun aynısı.reno çalmış .
  • rover kullanıcıları nerdesiniz
  • Şimdi 2 Aydır 400 kasa Rover istiyorum bütçem 10 bin hadi ay başında maaş aldım 1000 daha ekledim 11bin oldu. 2.aracı almak istiyorum eşim işe giderken kullansın diye. Rahat güvenli bir araç istiyoruz. Markaya güveniyorum ama Rover satan adamlara güvenmiyorum. (Bu arada 200 seriside dahil 12 tane araç baktım hepsi hurda beğendiğim 4 tanesini servise götürdük 1 i okey dendi şaka gibi)

Dün aracımı rutin bakımları için Doğuş Oto ya servise götürdüm. Biliyorsunuz orada servis alanına giremiyorsunuz. Araçı teslim etmeye geldiklerinde eskiden 2003-2004 lerde Rover servisinde çalışan bir usta vardı ondan teslim aldım. Türk olduğumuz için nerelisin daha önce neredeydin muhabbetleri dönerken öğrendim Rover da çalıştığını. Hemen ataldım Rover Almak istiyorum diye. Adamla 20 dk konuştuk. Bana söyledikleri;

Konforlu rahat bir araç.
    Güvenli bir araç
    Parçaları wv den ucuzdur bulunur ancak kaportada sıkıntı çekersin o yüzden de firmalar kasko yapmaz tek kapı bile vuruk olsa bulunmadığından perte çıkar araç.
    Kronik hararet sorunu var ve motorları dayanıksız. (bana motor alüminyum dedi ?????????? )
    Bu sorundan dolayı 10 araçtan 7 sinin motoru yeniden yapılıyor. 4000- 5000 tl masrafı göze al birkaç sene içinde. Bu yüzden servis ciler zengin oldu. Al abi süper derler çünkü motor yakarsa mecburen ona gideceksin. (bu abimiz bunların hepsini yaşamış)
    12 ye alırsın 5 te masraf eklersin üstüne
    Yürür aksamda sorun çıkarmaz.
    2. eli hiç yok çünkü motorları problemli herkes elden çıkarmak istediği için fiyatı HAK ETTİĞİNDEN DÜŞÜK.
    Temiz araç çok büyük şans istiyor alırken servise de göstersen tamamen şans. Rover da çalışmış biri olarak ben senin yerinde olsam kesinlikle almazdım.

Evet arkadaşlar yukarıdaki diyoloğu yaşadım. Okuduğum ve araştırdığım kadarıyla hararetten kaynaklanan conta yakma ve motor sarma vs sorunları herelde hemen herkez yaşamış.

Ama ben yinede almak istiyorum Ancak bu olayların başımıza gelmemesi için aracı aldıktan sonra nasıl kullanmalıyız. Ek bir soğutma tesisatı mı yaptırmalıyız. Ne tür önlemler almalıyız klimayı kullanmayalım yazın?

1999 da sattığımız bir aile arabamız vardı 91 model Tempra ha bire hararet yapıyordu. babam bir switch taktırmıştı hararet 90 ı geçince devreye sokuyoduk manuel sonra düşünce kapıyorduk. böyle bir uygulamamı gerekiyor.

Yani bunun önüne nasıl geçeriz. İnsanlar başka forumlarda bahsetmiş, servise gösterip almış 10 gün sonra otobanda motor sarmış 6500 tl. Baktıracağımız Servislere de mi güvenmeyelim artık.

Birde aracı alan arkadaşlar 3-4 ay sonra satma peşine düşüyor hep gözüken sebep para sıkıntısı.Bakın ilanlara araştırın plakayı 2-3 ay önce alımış üstüne Bu tarz ilanlara artık bakmıyorum bile plaka sorgulatıyorum hangi aracı sorgulattıysam alım satımı 3 aydan eski değil bu da akılda şunu bırakıyor adamın aracı masraflı artık dayanamayıp mı satıyor.

Son olarak Maslaktaki Rover center güvenilirmidir bu kanu da alacağım aracı oraya göstermek istiyorum.

Kullanıcılar bu tür konular olduğu zaman git kuş serisine bin diye fırça kayıyor. Ama araçların motorunda sorun varsa bunu bilmemiz gerekiyor kimse yoğurdum ekşi demiyor maalesef. Bu bir gerçek araçların çoğu motor sarıyor yakıyor vs . Buna rağmen alıcam 2-3 bin masraf çıkarsada araç bana 14 e falan gelir araba değerini bulmuş olur ama asıl sonrası önemli yapıldıktan sonrada 50.000 km sonra yine aynı şeyler yaşanırsa !!!!!!!! işte ben ona güvenemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nv gece -- 15 Aralık 2011; 22:56:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bebeto911

hayırlı olsun kardeşim allah kazasız belasız binmek nasip etsin hoşgeldin aramıza...

sağolasın kardeşim,hoşbulduk,kazasız belasız inşallah...
  • aramıza hoşgeldin arkadaşım,kazasız belasız kullanman dileğiyle...
  • İyi dileklerin için çok teşekkür ederim andr0meda.Allah hepimize kazasız,belasız kullanmayı nasip etsin.
  • 1998 model benzinli otomatik vites 216 si aracım için hangi motor yağı ve markayı tavsiye edersiniz? mobil 1'in sitesinden baktığımda 0w-40 new life modelini öneriyor, shell 5w-40 ,castrol ise 10w-40 tavsiye ediyor,biraz kafam karıştı,önceden yağ değişimi yapan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• 95-99 arası 216 si ler cvt şanzımanlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andr0meda

95-99 arası 216 si ler cvt şanzımanlıdır.

teşekkürler andromeda bu arada aracın hayırlı olsun güle güle kullan. nasıl otomatikleri araçların? linkteki ilanlar hakkında demek isteğin birşey varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycihan -- 21 Aralık 2011; 17:23:04 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.