Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
351.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2001 model rover 25 aldım 150.000 km de araç. araç hakkında bilgisi olan var mı km de ne yakar parçaları nerde bulabilirim.
  • mrb arkadaşlar ben yenı üye oldum araba almaya karar werdım we burdayım 15liram wr rovera taktım 3aydır bakındım bunda karar werdım ilk olucak izmitden alıcam nasıpse persembeye nelere dikkat edeyım ve izmitde bana yardımcı olucak usta tanıdığınız wrmıdır
  • arkadaşlar mrb rover almaya karar werdım ilk arabam olucak ama pek anlamıyorum nelere dikkat edeyım 200 model 25 wr bıtane harıka görunuyor izmitden alıcam ordan bana yardımcı olucak usta tarıf edermısınz
  • meganeninki benziyo ama arkası sanki bunun daha uzun @aya
    acaba uyarmı bu benim arabaya???
    resim çıkmıştır inş :)

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<<
  • birde bu...

• @cean, öm attım, kontrol ediver...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

"rover alınır mı? 2.el" başlığı, 3.sayfa, baştan 43. mesaj :

http://forum.donanimhaber.com/m_7093572/mpage_3/key_/tm.htm

--------------------------------------------------------------------------------------------------

200 serisinde karşılaşacağınız otomatik şanzıman honda ile ilgili değildir. minilerde de kullanılan zincirli bir sistemle çalışan güvensiz, CVT bir şanzımandır. CVT (kademesiz) olması itibarıyla güzel ve konforlu bir vites kutusudur aslında, mekaniktir, şimdikiler gibi elektronik kontrollere sahip değildir ama güvensizliği şurdan kaynaklanır: kullanım sürelerinde gayet iyidirler ancak eninde sonunda arıza yaparlar ve arızaları genelde zincirlerinden kaynaklanır. tamir edilir fakat tamir edildikten sonra dikiş tutmaz. bu nedenle servisler bile genelde tamir ettikten sonra garanti vermezler. servis kapısından çıkana kadar servisin garantisindedir ancak kapıdan çıktıktan sonra ne olacağı konusunda bir şey diyemezler. otomatik 200 sahiplerinin çoğu vites kutuları arıza yaptıktan sonra otomatik vites kutusunu söküp yerine manuel vites kutusu takarak kullanmaya devam ederler ki, bu konuda bana gelen sorulara da ben aynı yöntemi tavsiye etmişimdir hep...

saol bilgiler için aya. peki bu zincirden dolayı oluşan sorunlar ortalama ne kadar masraf çıkartır ve tamir edilse bile ortalama ne kadar zaman daha idare eder?

• biryerde okudum,cvt şanzıman arıza çıkarınca 1500tlye tamir oluyomuş e 100000km daha götürüyomuş,ayrıca atf şanzıman yağı değilde cvt yağı kullanmak gerekiyormuş.
  • arkadşalr rower alıcam ılk arabam 25 1600bınde nasıl manısadan araba izmitde
  • quote:

Orijinalden alıntı: andr0meda

biryerde okudum,cvt şanzıman arıza çıkarınca 1500tlye tamir oluyomuş e 100000km daha götürüyomuş,ayrıca atf şanzıman yağı değilde cvt yağı kullanmak gerekiyormuş.

yukarıda alıntı yaptığım ve her yerde aynısını yazdığım üzere, cvt zincirindeki arıza sonucu yetkili servisler dahi tamirata garanti vermiyorlar ve bizzat yetkili servis sahibi arkadaşmı tarafından söylendiği şekliyle "araç kapının önüne çıkana kadar sorumluyum ama kapıdan çıktıktan sonra 1 metre bile cvt tamirine garanti veremem" diyor. bu durumda tamiratın 100 bin km daha götürmesi hayalci olur. belli olmaz belki de cvt şanzımanınız hiç arızalanmaz ya da arızalanıp yapıldıktan sonra değil 100 bin 1 milyon km daha sorunsuz gidiverir. şans işidir, ancak şu var ki, istatistiki olarak sonuç maalesef öyle değil. tanıdığım ve bildiğim onlarca cvt şanzımanlı 200 serisi rover ilk şanzıman arızasında şanzımanlaranını, manuel vites kutusu ile değiştirdiler. değiştirmeyip tamir yoluna gidenlerden ise 100 bin km sorunsuz gidene hiç rastlamadım, duymadım. genelde çok kısa süre sonra aynı hüsranla karşılaşıp, ondan sonra gidip manuele çevirdiler. öncekilerden tek farkları fazladan ve gereksiz bir tamirat parası ve çekilen sıkıntı oldu...

bu nedenle ben her otomatik cvt şanzımanlı 200 serisi sahibine, sorduklarında, 1500 liraya tamirat yaptırmak yerine 1500 liraya vites kutularını değiştirmelerini önerdim ve öneriyorum...

• quote:

biryerde okudum,cvt şanzıman arıza çıkarınca 1500tlye tamir oluyomuş e 100000km daha götürüyomuş,ayrıca atf şanzıman yağı değilde cvt yağı kullanmak gerekiyormuş.

saol andromeda bu arada otomatik 1.6 ların teknik verilerini biliyormusun 0-100 son hız ve ortalama tüketimini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baycihan

quote:

saol andromeda bu arada otomatik 1.6 ların teknik verilerini biliyormusun 0-100 son hız ve ortalama tüketimini?

rica ederim ,0-100 9.9 saniye,şehir içi yakıt 11litre/100km ,şehir dışı 6 litre/100km, karma 8lt/100km bildiğim teknik verileri bunlar,birde araç 111 beygir ve çift egzantrikli(twincam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andr0meda -- 30 Aralık 2011; 0:18:40 >
  • merhaba arkadaşlar aracımı 2 hafta önce aldım,ilk aracım,biraz acemiyim bu konularda,bugün kaloriferi açmak istedim,ama galiba tam beceremedim klimayı açtım soğuk hava üflüyor,kar işaretli tuşa basıp sıcaklık ayarını kırmızıya getirip 1-2-3-4 konumundan birine mi getirmek lazım,yoksa kar işareti düğmesine basmadan mı ayarlamak lazım? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Hayırlısı olsun.
    O düğme klimanın düğmesi, kış gününde onlarla işiniz olmasın.
    Ortadaki sıcaklık ayar düğmesini kırmızıya getirin.
    Sağdaki düğmeyi yüze ve ayağa vuracak biçime getirin.
    Alttaki sürgülerden soldakini sola çekerseniz orta havalandırma boşluğundan içeri dışarıdan gelen hava direkt olarak verilir. (Soğuk biçimde) Onu sağ tarafa çekin.
    Sağdaki sürgüyü de aracın içi ısınana kadar hava içeride dolaşacak biçime getirin, içerisi ısındıktan sonra dışarıdan hava alacak biçime getirmenizi tavsiye ederim.
  • aracınızın kullanım kılavuzundan havalandırma-ısıtma ve klima bölümlerini aşağıya ekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 30 Aralık 2011; 1:21:27 >

• teşekkür ederim,çok güzel açıklamışsınız hocam.
  • arkadaşlar merhaba ,aracımın ağustos 2012de muayenesi var(eski sahibinin ruhsatında yazıyor),yalnız benim adıma çıkan ruhsatda muayene tarihi yazmıyor,galiba onun için ek1 belgesi doldurmamaz gerekiyormuş.asıl sormak istediğim şu araç 34 plaka ve ben ankarada yaşıyorum,plakayı değiştirmedim,muayene plakanın bağlı olduğu ilde mi olucak? yoksa ankarada da yaptırabilir miyim?
  • istediğiniz ilde yaptırabilirsiniz. ister ankara'da, ister artvin'de, şırnak'ta, antalya'da, tekirdağ'da...
  • merhaba arkadaşlar bir haftaya bir rover almayı düşünüyorum istediğim 216 si 12750 gibi bir fiyata temiz bir arac gördüm ilanlarda fakat gidip görmedim almak istediğim arac otomatik yani cvt olan, forumlarda cvt şanzımanı herkes kötülüyor sorunluğu olduğu arızalandıgı andan tamiri mümkün degil vs..
    şimdi yine aynı forumda mgrovertürk forumunda bir arkadas cvt şanzımana aft yağ koyuldugu için sorun cıkardıgı ve bunu rover fabrikasında calışmış biriyle iletişime gecerekde doğruladığını yazmış, cvt yağı arıyordu yüksek fiyattan bmw de bulmus alıcam diye yazmış sonrada konu ordan kopmuş...
    bende başka bir forumda palio speedgear kullanıcısının serviste aft yag koydugu ama bir yetkili ile görüşüp cvt ile değiştigini okudum..
    gelelim benim soruma ben 216 cvt şanzımnalıyı almak istiyorum rover 216 kullananlar ne gibi sorunlar yasadı bu şanzımalarda ve sorun yaşayanlar cvt şanzımana nasıl bir yağ secimi yaptı yada sorun yaşamayanların yağ secimi nasıl olduda sorun cıkarmadı cvtli 216 kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.. ikinci secenegim 416 olucak yine otmatik aslında onu pek istemiyorum ama roverı kafama koydum cvtli 216 olmassa 416yı kesim alıcam.

birde cvt şanzımanın cok agır yüke dayanmadığı yazıyor drag kalkış vs gibi benim hız merakım yok istanbul trafiginde amacım rahat bir sürüş ve eşiminde rahat kullanması icin bu aracı almak istiyorum istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bona -- 9 Ocak 2012; 9:30:04 >

• slm arkadaşlar ben de kulübe yeni katıldım sizden gerekli uyarı ve önerileri bekliyorum. şimdiden tşk
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.