Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
352.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

quote:

Orijinalden alıntı: Ghetto Style

Arkadaşlar 1999 model rover 414si mi satıyorum.. Aracımın hemen hemen tüm bakımları yapılmış durumda.. Yapılanlar ; aracın yağı ve yağ pompası sıfırlandı,Triger seti değişti, Buji buji kabloları distribütör kapağı değişti,Klimanın boruları sıfırlandı ve gazı basıldı,Üst kapak bakımı yapıldı fincanlar iticiler yani supab takımı yenilendi, balatalar değişti... Aracımın rengi alev kırmızısıdır.. Bel altı boya mevcuttur. 185000dedir..Fiyat 13.250 irtibat : 0554 291 87 99

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<<

Kacarin yok klubumuze buyur,

Iyi tarafindan bak, kumes yaparsan organik yumurta yersin

Espirileriniz çok komik moralim bozuk oldukça bakıp bakıp gülüyorum . Müthiş bir zeka ürünü olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

quote:

hatta arabayı alır, ingiltere'ye arabayla gider...

Bence çine git, roewe dersen gosterirler

Saka saka, saygilar abi

sen burda boşa enerji harcıyorsun. bence biraz daha ciddiye alınabileceğin ya da bu zeka ürünü esprilerine daha çok prim alacağın başlıklarda dolaş, her türlü daha verimli olursun...

Aslında suç bizde,kalkıp ciddiye alıp,birde cevap veriyorsunuz.Bırakın takılsınlar kendi hallerine.

• Bizim bir komsu benim arabam da dahil 2010 model seat leon marka aracada bu son sahibi olur diyor. Kendisinin arabası 98 kartal...:)))) kendi arabasına 8500 tl vermişler vermemiş...Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz.Adamlar yıllarca karter koruması ve sağ aynanın opsiyonel oldugu aracı sattılar ve hala satıyorlar.
  • Tofaş marka araçların bu memlekette hala iş yapmasının,ilgi görmesinin belli sebepleri var.Özellikle ve en önemli sebebi parça ve işçilik.Yakıt kesinlikle tercih sebebi değil,çünkü 1600cc OHC 83 beygir karbüratörlü motoruyla nerdeyse eski model süpersportlar kadar yakıyor diyebilirim :)Bunların dışında,çabuk erişilebilir olması.Gençler,son zamanlarda rağbet gösteriyor.Çünkü her türlü oynamayı rahatlıkla yapabiliyorsun araçlarda :) Birde,eski insanların,40-45 yaşı aşmış insanlar,yerli araç olarak düşünüyorlar.Oysa Fiat'ın Regata modelinin makyajlanmış halidir ki bence bizimkiler Regata'dan daha yakışıklı duruyor.Kısaca,onlarca yıldan sonra artık insanlar benimsemiş durumda bu araçları.Piyasa yapmasının en büyük sebebi budur.Mesela Renault'un 12 modeli yada bizimkilerin koyduğu isimle Toros :) Sonra birde Ford firmasının Taunus modeli.Taunus'lar Bursa'da üretildiği için,insanlar artık benimsemiş bu araçları.Kalite,güvenlik vs bunları geçmiş insanlar.Sadece benimsemişler.Başka araçları bilmedikleri gibi,bunlardan vazgeçip başka araç kullanmaktan korkuyorlar.Olayın özü bu.

• haklisın arkadasım, bir kaza esnasında arac ikiye bölünüyor,istedikleri kadar faca yapsınlar amblem eklesinle vs vs ancak içinde insan var yani. En çok koyanda bu aracı kullanan kişilerin bana son sahibi olursun demeleri.Bende onlara mezarınla beraber geziyorsun diyorum gerçi. Bir kazasına sahit oldum aracın sadece arka stoplarında tofas oldugu belliydi. Allah herkesi kazadan beladan uzak tutsun
  • Tamam ciddi olalım artık,

Rover alacaklara nacizane bir tavsiyede bulunabilirim,

Çoğu Rover sahibi araçlarını satabilirlerse kendi çocuklarını kesme adağında bulunduğu için, ikinci el bir rover alırken araç sahibinin çocuğuna zarar gelmediğinden emin olun,

telli babada, eyüp sultanda fln da hep durum ayni rover yazıyorlar görüyorum

• quote:

Tamam ciddi olalım artık,

Çoğu Rover sahibi araçlarını satabilirlerse kendi çocuklarını kesme adağında bulunduğu için, ikinci el bir rover alırken araç sahibinin çocuğuna zarar gelmediğinden emin olun,

madem ciddi oluyoruz, biz de ciddi olalım...

sen yanlış yerlerde geziyorsun. o "çoğu" diye bahsettiklerin kimler, ne kadar yakın çevrendenler bilemem ama bir takım insanların kendi beceriksizlik ve ihmalleri sonucu yaşadıklarını genele mal etme hastalığına sen de kapılmışsın ve bu hastalık sende de "olmayan şeyleri varmış gibi görme" belirtileri gösteriyor.

sen bu ve benzeri laga lugaları zikretmeye başlayalı seneler oldu ve senin bunları saçmalamaya başladığın ilk günden bu yana sadece benim yakın çevremde bile el değiştiren rover sayısını ben sayamadım. ve sen bunları yıllar sonra da söylerken rover'lar hala alınıp satılıyor olacak. ama bir konuda seni takdir ediyorum ki; saçmaladığını bilsen bile vazgeçmiyor ve yıllarca, hiç değiştirmeden aynı şeyleri söylüyorsun. döneklik yok yani, istikrarından dolayı hayranım sana...

fakat yine de bir gün gerçek hayata dönebilmeni ve hastalığına şifa bulabilmeni dilerim... bu hastalık ile ilgili, çocuklukta geçirilen travmaların etkili olduğu söyleniyor. sen rover'la neler yaşadın bilmiyorum ama ben ve benim gibi (her ne kadar sana göre azınlık bir zümre de olsa) aslında inanamayacağın kadar çok sayıda arkadaş, araçları ile çok mutlular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 7 Eylül 2012; 15:39:12 >

• Honda 1996/1999 erocivic modelleriyel aynı kapı içinden dışına kadar. Zaten hondanın tasarımını Rover yapmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Tamam ciddi olalım artık,

madem ciddi oluyoruz, biz de ciddi olalım...

sen yanlış yerlerde geziyorsun. o "çoğu" diye bahsettiklerin kimler, ne kadar yakın çevrendenler bilemem ama bir takım insanların kendi beceriksizlik ve ihmalleri sonucu yaşadıklarını genele mal etme hastalığına sen de kapılmışsın ve bu hastalık sende de "olmayan şeyleri varmış gibi görme" belirtileri gösteriyor.

sen bu ve benzeri laga lugaları zikretmeye başlayalı seneler oldu ve senin bunları saçmalamaya başladığın ilk günden bu yana sadece benim yakın çevremde bile el değiştiren rover sayısını ben sayamadım. ve sen bunları yıllar sonra da söylerken rover'lar hala alınıp satılıyor olacak. ama bir konuda seni takdir ediyorum ki; saçmaladığını bilsen bile vazgeçmiyor ve yıllarca, hiç değiştirmeden aynı şeyleri söylüyorsun. döneklik yok yani, istikrarından dolayı hayranım sana...

fakat yine de bir gün gerçek hayata dönebilmeni ve hastalığına şifa bulabilmeni dilerim... bu hastalık ile ilgili, çocuklukta geçirilen travmaların etkili olduğu söyleniyor. sen rover'la neler yaşadın bilmiyorum ama ben ve benim gibi (her ne kadar sana göre azınlık bir zümre de olsa) aslında inanamayacağın kadar çok sayıda arkadaş, araçları ile çok mutlular...

Sevgili aya,sadece dikkatimi çeken bir benzerlikten ötürü soruyorum.İsmin yavuz mu ?

• Rover 200-216 1.4 motorlu olanlarının şehir içi yakıt tüketimi ( LPG ) ne kadar ? Bu aralar almayı düşünüyorum ama yakıt tüketimi biraz gözümü korkutuyor,şehir içi benzin verisi 8.5 litre denilmiş,LPG olunca heralde 10-11 litreyi bulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhany35
    Sevgili aya,sadece dikkatimi çeken bir benzerlikten ötürü soruyorum.İsmin yavuz mu ?

evet, aynen o kişiyim...

senin mgroverturk'teki nickin ne? özelden yazar mısın?
  • Rover alma diyenlere sadece bir 10 dakika aracınızı sürdürün. Kendini inkar edecektir.
  • Rover 200 ün ortalama yakıt değeri lpg ve benzin fiyatlarının illerde farklılık yarattığından dolayı şu kadar demek biraz zor. Ancak 2,35 den baz alırsak 100 km de ortalama 7/8 lt lpg yakar 90 km hızla. bende 416 si var 400 km de 80 tl yaktı.
  • Merhaba arkadaşlar,

Yeni araç almam nedeniyle mavi boncuğum rover 45'mi satıyorum. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki linkden aracı inceleyebilirler;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-sahibinden-kazasiz-bakimli-45-98773126/detay/

İngiliz kraliyet aracından inip Almanın halk arabasına binmek koyuyor bana ama yapacak bir şey yok yenisini sattılar da ben mi almadım kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverhastası -- 9 Eylül 2012; 23:58:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deniznazim

Rover 200 ün ortalama yakıt değeri lpg ve benzin fiyatlarının illerde farklılık yarattığından dolayı şu kadar demek biraz zor. Ancak 2,35 den baz alırsak 100 km de ortalama 7/8 lt lpg yakar 90 km hızla. bende 416 si var 400 km de 80 tl yaktı.

Hımm anladım,peki bu roverların sedan olan versiyonları 414 si hakkında bilginiz var mı ? Şu anda ilk kasa clio 1 kullanıyorum,aracımı biraz daha büyütmek (sedan) istiyorum,aklıma rover 414 ler yattı ama 1.4 motor kasayı çekmekte zorlanır mı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-ihtiyaci-olana-masrafsiz-alin-binin-dua-edin-98103988/detay

İnternette genellikle conta yakma,yağ kaçırma.... sorunlardan bahsedilmiş,bunlar kuruntu laflar mı,sizde karşılaştınız mı ?

• Forumdaki daha önce yazılmış yazılara bakarsanız,conta işinin aslının ne olduğu aslında gayet açık.Kullanılan antifirizler ve sık değiştirilmemeleri,yağ düzenliliği,bakım sıklığı vs şeyler.Her araçta olduğu gibi Rover'larda da conta yakma ihtimali bulunur.Ancak aldıktan sonra,bir conta değişimi ve soğutma sistemi bakımı,alacağınız aracın motorunun ömrünü uzatır diyelim.Sedan için 1.6 diyorum ama yinede sen "aya" dan haber bekle :)
  • rover'ın 1.4 hacimli motoru bile zamanının emsallerine göre yüksek performans sunar. rover motorlarının gaz tepkileri iyidir ve gaza hızlı cevap verir. kasanın da hafifliğinden dolayı herhangi bir performans sıkıntısı yaşatmaz.

fakat yine de ben hep 1.6 hacimli motorları öneririm. çünkü 1.6 hacimli motorlar hem alınıp satılırken daha kolay olur, hem de normal koşullarda aynı tüketimi sunarken, zorlu koşullarda 1.6'lar çoğu zaman daha az yakıt tüketir. ülkemizde vergi dilimleri de aynı olduğundan ve 1.6'ların donanımları daha zengin olabildiğinden, üstelik ikinci el fiyatları da hemen hemen aynı olunca 1.4 için pek bir gerekçe kalmıyor...
  • Ben 416 kullanıyorum 99 model daha alalı bir ay olmadı. konya otokan servisinden. Şunu söyleyeyim dostum koltuğa oturduğun andan itibaren clio ile geçen günlere üzüleceksin. Yaklaşık 600 litre bagaj hacmi var rakiplerine göre ki bana göre rakipsiz daha geniş bir bagajı var. Yakıt konusuna gelince sürücüden sürücüye farkeden bir durum bu. UZman tv de sürüş tekniklerinden faydalanarak en verimli şekilde aracına tasarruf sağlatabilirsin. 100 km de liralik lpg harcıyorum şehir dışı ortalama 7/8 lt lpg 2,35 den. Şehir içi 30 liralık gazla 150 km gaz yakıyor o da trafiğe bağlı. Abimde Rover 75 almayı düşünüyor nasipse. Daha fazla bilgi içinwww.mgroverturk.comdan faydalanabilirsiniz.

• xenon 06 öncelikle şu gösterdiğin ilandaki kişi de buz gibi biliyor ki Rover ında sorun olmayan kolay kolay takasa girmez. Hele tipoyla vs ile hiç girmez. Nazik araç olduğunu belirteyim. Zaten 1996 da honda bize avrupada tutlucak bir araç yap diye rica etmiş bakarsan zatenhttp://en.wikipedia.org/wiki/Rover_400_/_45 daha detaylı bilgi edinebilirsin. Roverde kendi serisiyle aynı model birebir arac üretip teslim etmiş. Bizim insnaımız markaya para vermeye gönüllü olduğundan ve meraklı bir toplum okur yazar bir karaktere meyilli olmadığından malesef bu etrafa para saçma alışkanlığından vazgeçmiyor. Eğer kötü marka olsa kendine rakip olarak gören bmw roveri alır mıydı?. 10 lira yazılan bir aracın eğer motorunda sorun varsa dünyayı sana dar eder. Acil nakit dese tamam amenna ama takasda olur diyor bir nevi beladan kurtulma çabasından başka bişey değildir. Kimse parayı sokakdan toplamıyor. Roverin şu donanımda olmayan araçlar 12/15 arası gidiyor fiestalar vs ler dahil.

• Anladım,ben en iyisi macera aramayayım,sonuçta 10 yaş ve üzeri bir araç alacağım illaki arıza verir ve masraf açar.Aylık gelirimizde anca aracın yoluna ve senede bir bakımına,vergisine...olursa masrafına yetiyor.Rover biraz daha ayağımı yerden kessin,az yaksın... dan ziyade keyif arabasına kaçıyor.En iyisi ben Sedan olarak fiat siena,albea veya clio symbol falan bakayım

@deniznazim

Ayrıca cevapladığın ve ilgilendiğin için teşekkürlerimi takdim ediyorum,Allah kazasız,belasız ve sanayisiz sürüşler nasip etsin
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.