Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.837
Cevap
71
Favori
352.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aya hocam İstanbula gelirsen beklerim valla iyi kötü anımız var, hem bi daha rover nerde görcem allasen
  • Bu son sahibi olursun arkadaş,biyolojide,tek hücreliler alemindeki canlılara benziyor.Yalnız tek fark var,bu arkadaş yemek ve sıçmak dışında sürekli "son sahibi olursun" modunda :) Herkese iyi akşamlar diliyorum.Bir süredir uğrayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

aya hocam İstanbula gelirsen beklerim valla iyi kötü anımız var, hem bi daha rover nerde görcem allasen

Neden son sahibi olursun ? 200 serisi mi,400 serisi mi,kullanıyorsun ?
  • öncelikle hoş geldin, bende istanbul sarıyerdeyim sizinle tanışmak isterim.....
  • vay arkadaş konunun bile son sahibi oluyorsun açılalı beri 4.5 sene geçmiş daha 15. sayfada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

vay arkadaş konunun bile son sahibi oluyorsun açılalı beri 4.5 sene geçmiş daha 15. sayfada

vay arkadaş konuya yazdığın mesajın bile son sahibi oluyorsun, mesajı yazalı 4 saat olmuş hala cevap yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Roman İbrahimoviç

vay arkadaş konunun bile son sahibi oluyorsun açılalı beri 4.5 sene geçmiş daha 15. sayfada

vay arkadaş konuya yazdığın mesajın bile son sahibi oluyorsun, mesajı yazalı 4 saat olmuş hala cevap yok

harbiden yahu elini kaptıran kolunu kurtaramıyor, kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. rover'ın konusu bile sahipsiz

• Arkadaslar 10.000 bin civarı ve 15.000 civarı 2 adet araç bakıyorum. Ekonomik sorunsuz donanımlı konforlu bana rover önerirmisiniz? Önerirsen 2 adet seçenek icin ornek model verebilirmisiniz..

Yakıtı ve sorunsuzlugu benim icin önemli. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hiç fikir sahibi değilim bu marka ve modelleri hakkında..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana iki tane araç önerebilirim. ama önce kullanmayan vatandaşlara kulak asma. Rover 416 veya rover 45. Bende 416 si var. Yaklaşık 1 ay önce aldım. Şimdi şunu söyleyeyim iyi tarafları milletin ağzıyla araba alanlar sayesinde 20 binliralık arabaya temizine göre 13/15 arası bir fiyata alabiliyorsun. Zaten aracın içine oturduğun anda seni nasıl bir serüvenin beklediğini hissettiriyor. Yakıt konusunda kişiden kişiye ve yöresel akaryakıt fiyatlarına göre değişmelerden dolayı şu kadar demek zor ama litre bazında kolay hesaplanabilir. Eğer şehir içi bineceksen araç 1,6 ise 10 litre civarında bir sarfiyatın olur. Şehir dışında ise 7/8 litre lpg ye kadar düşer. Ama elbette motorun bujinin lastiklerin vs nin de bakımlı olması ve devirli kullanmakta önem taşıyor. 55 binlik silifkede 3 tane rover var hepsi de 416 si. Ne kadar şanslı olduğumuz ortada. Zaten 1996 da daha öncede yazdım tekrar edeyim hondaya orta segmentte piyasa yaptıran Roverin tasarımıdır. eRocivicle aynı vatandaş parayı sevmediğinden hondaya vermeyi seviyor. Sorunu kroniktir. Hararet yapma ihtimali ve conta yakma riski fazladır. Bunun için çelik conta taktırırsan ben öyle aldım servisten daha uzun dayanabiliyor. Zaten conta yakmayan araç çok azdır. Araç da ayarlanabilir direksiyondan hava yastığına abs den elektrikli aynalardan dört cam otomatiğine kadar herşey var. Ful yani. Kolay savuran bir araç değil. Yada dur sana şunu atayım rahat rahat oku. Yalnız birşey söyleyim hemen satacaksan hiç bulaşma. Diğer önereceğim araç ise protonlar.
    ROVER Motor, performans Rover 416 Si'da Rover tarafından geliştirilen 1589 cc'Iik K serisi motor kullanılıyor. Üstten çift eksantrikli, 16 supaplı, çok noktadan enjeksiyonlu motor tamamen alüminyumdan üretilmiş. MEMS (Modular Engine Management System) adı verilen motor kontrol ünitesiyle donatılan motorun enjeksiyon sisteminde enjektörler ikili gruplar halinde püskürtme yapıyor.
    Bu sistemin avantajı daha düşük yakıt tüketimi ve egzoz emisyonu olarak karşımıza çıkıyor. 1.6 litrelik motor 6000 d/d'de 111 HP güç üretirken 145 Nm'lik maksimum torkunu 3000 d/d'de veriyor. Üst devirlere rahat tırmanan motorun maksimum torkunu 3000 d/d seviyesinde vermesi kullanım keyfini artırıyor. O'dan 100 km/s hıza 10.3 sn'de ulaşan 416 Si, aile otomobili olmasına rağmen aslında çok
    çok sportif olduğunu kanıtladı. Rover 4l6 Si asıl başarısını yakıt tüketiminde gösteriyor. Test boyunca 100 km'de ortalama 8.7 litre yakıt tüketen 4l6 Si, gösterdiği performansa göre oldukça tutumlu.
    Yürüyen aksam, kullanım Rover 4l6 Si'ın hidrolik destekli direksiyon sistemi sürücüyü memnun ediyor; ancak direksiyon simidi çok kalın olduğu için ele iyi oturmuyor. Kullanımda rahatsızlık veren bir diğer unsur da kemikli ve sert vites geçişleri. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi darbeleri yeteri kadar süzebiliyor
    Düzde yol tutuşu iyi olan otomobil virajlarda fazlaca yana yatıyor; ancak yoldan kopmuyor. Buna karşılık viraj içindeki hafif frenlerde bile stabilitesi bozulabiliyor. Önde rahat bir iç mekan sunan Rover'ın arka koltuklarında yeterli diz mesafesi var; ancak yeterli genişlik olmadığı için üç kişinin seyahat etmesi sıkıntı yaratabilir
    Düşük hızlarda sessiz olan otomobilin iç mekanındaki gürültü seviyesi, üst devirlerde biraz gürültülü çalışan motor sesinin içeri sızması nedeniyle artıyor. Rover 4l6 Si'ın güçlü yönlerinden biri de fren sistemi. ABS destekli fren sistemi kolay dozlanabiliyor ve otomobili 100 km/s'de 39 metre gibi kısa bir mesafede güvenli şekilde durduruyor.

• arkadaşlar şu mgroverturk forumuna bi türlü üye olamıyorum daha doğrusu üye oldum uzun zaman önce ama hala aktifleştirilmedi site yenilendi tekrar üye olmaya çalışıyorum bu sefer onay kodunu göremiyorum. eğer onay kodunu göremiyorsanız mesaj panosu yöneticisine ulaşın diyo yokmu yardımcı olabilecek olan? siteye üye olan tanıdığı olan?
  • yavuz bey var. burda yanılmıyorsam aya diye nikle yazıyor. Ondan bir yardım iste
  • Dün bir düğün merasiminde arabayı gören birisiyle geçen diyaloğum (Rover 416 aldım 2011 Aralık Ayında)

-Arabayı değiştirmişsin ne aldın?
    -Bak şurda
    -Kaça Aldın
    -git bak sen kendin karar ver
    -....

-abi iyiymiş araba kaç model
    -99
    -nesi var
    -Klima, 4 cam Otomatik, Sıralı sistem Lpg, Elektrikli ve ısıtmalı aynalar, Sürücü Hava Yastığı, vs. vs...
    -Güzelmiş ya kaça aldın?

-Sence
    -20 Bin TL var mı

-:)))))

-12.000

-Hadi yaa

Daha kilometreyi bile sormadı garibim...
  • quote:

aya hocam İstanbula gelirsen beklerim valla iyi kötü anımız var, hem bi daha rover nerde görcem allasen

gelirsem, memnuniyetle... ne de olsa biz daha çok rover görürüz de senin gibisini her zaman bulamayız...

quote:

Orijinalden alıntı: cifan

arkadaşlar şu mgroverturk forumuna bi türlü üye olamıyorum daha doğrusu üye oldum uzun zaman önce ama hala aktifleştirilmedi site yenilendi tekrar üye olmaya çalışıyorum bu sefer onay kodunu göremiyorum. eğer onay kodunu göremiyorsanız mesaj panosu yöneticisine ulaşın diyo yokmu yardımcı olabilecek olan? siteye üye olan tanıdığı olan?

üyelik sistemindeki onay kodu bölümü değiştirildi, yeniden dener misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 24 Eylül 2012; 13:30:04 >

• teşekkür ederim aya bey sonunda üye olabildim saolun.
  • Rover bir tutkudur. Öyle sıradan birşey değil. Gerek teknolojik donanımı gerekse tarihi ve gerek de verdiği huzurla güven bu aracı diğer araçlardan özel kılıyor. Aracıma aşığım.
  • arkadaşlar bende daha önce 1,6 honda cıvıc si kullanıyordum aracımı satınca başka marka araçlara çok bindim ama ısınamadım bir türlü şimdi 420 si rover kullanıcısıyım çok memnunum gerçekten böyle bir paraya böyle konfor rahatlık güvenlik hiçbir ikinci el otomobilde bulunmaz aracım 2000 motor yüksek performans istiyenler için çok mükemmel yakıt az olsun isteniyorsa 1,6 motor tercih etseniz iyi olur
  • hocam bende de 420 si var inanıyorum ki 1.4 motordan daha az yakıyordur. Ramazan bayramında depoyu fulledim benzin azalınca (istanbuldan arefe gunu cıktım sakarya ya kadar ve tosyada yol calısmasından dolayı muthis trafige ragmen) amasyada depoyu tekrar doldurdum tam 162 tl 95 oktan benzin aldı.Yaptıgım kilometre ise tam 652 km. 162 tl/652km = 0,248 tl iste hesap ortada..... daha ne denirki ????
  • çok mükemmel biz gazla bile o kadar yakıyoruz neredeyse sakın ayarlarınla oynatma kimseye
  • arkadaşlar hepinize selamlar. benim 416 si ım bazen sabahları ilk çalıştırmada 5-10 saniye hafif sarsıntılı çalışıyor. ama gün içinde bidaha böyle bi sorun yaşamıyorum. egzozdanda çok hafif beyaz duman geliyo ama dediğim gibi 5- 10 saniye sürüyo. aracın suyunu en uzun haftada bi kere kontrol ederim bazen bi su bardağına yakın eksilmiş oluyo. bagajımda devamlı mavi antifiriz bulunur ekliyorum üzerine. araç hiç yüksek hararet görmedi çalışması gayet sağlıklı her zaman da bu sorunu yapmıyo. tamircim contada çatlak veya yanık olabileceğini pistona su alıp su buharlaşıncaya kadar o şekilde çalıştığını söyledi ama sizce haklımıdır? ne yapmam gerekiyor? bide bu radytörün havası nasıl alınır tamircim de bulamadı yerini tarif edebilirmisiniz? hatta resimli anlatım süper olurdu. üstatlarım cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cifan

arkadaşlar hepinize selamlar. benim 416 si ım bazen sabahları ilk çalıştırmada 5-10 saniye hafif sarsıntılı çalışıyor. ama gün içinde bidaha böyle bi sorun yaşamıyorum. egzozdanda çok hafif beyaz duman geliyo ama dediğim gibi 5- 10 saniye sürüyo. aracın suyunu en uzun haftada bi kere kontrol ederim bazen bi su bardağına yakın eksilmiş oluyo. bagajımda devamlı mavi antifiriz bulunur ekliyorum üzerine. araç hiç yüksek hararet görmedi çalışması gayet sağlıklı her zaman da bu sorunu yapmıyo. tamircim contada çatlak veya yanık olabileceğini pistona su alıp su buharlaşıncaya kadar o şekilde çalıştığını söyledi ama sizce haklımıdır? ne yapmam gerekiyor? bide bu radytörün havası nasıl alınır tamircim de bulamadı yerini tarif edebilirmisiniz? hatta resimli anlatım süper olurdu. üstatlarım cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim.arkadaşlar ayrıca bu sorun soğuk havalarda oluyor sadece

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.