Şimdi Ara

RT-102 ADSL modem + USR5463 Wireless router kombinasynunda sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce 5li sviç ile ile evde interneti dağıtıyordum (dağıtmaya çalışıyordum bi bağlanıyordu bir bağlan mıyordu) Daha önce buraya derdimi anlat mıştım. Ben de 5 li sviç yerine USR5463 U.S robotics wireles router taktım önceleri iyiydi sonra ne olduysa internet yavaşlamaya başladı yavaşlamak tan kastım 56k dial up bağlantıdan daha yavaş.
    Modem le routerin ip leri aynıydı (ikisi de 192.168.2.1) sonra birinin ip sini 192.168.1.1 yaptım bir kaç ay bağlandık normal hızda.
    Tatilden döndüğümüzde internetin yavaş olduğunu gördük. Sonra modem router da karıştırmadığım (DHCP NAT otamatik ip elle girilen ip vs) ayar kalmadı
    Modemden gelen kabloyu direkt pc ye bağladığımda hiç bir sorun yok.
    Modem ile router arasındaki kablodan olabilir mi? Modem ile wireless router arasında ki bağlantı ne çeşit (kros ,düz) kablo ile yapılmalı
    Allah rızası için yardım edin. Kafayı yemek üzereyim.

USR5463 wireles router:

Routerin araka tarafı:

RT-102 modem:

RT-102 ADSL modem + USR5463 Wireless router kombinasynunda sorun.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 22 Şubat 2009; 23:10:32 >

• Yok mu yardım edecek galiba yanlış yere yazdım
  • Sorun devam ediyor...

• Merhaba,
    Anlaşıldığına göre kullandığınız modemde sorun yok.
    Sorun Router aşamasında gibi görünüyor. Şunları bir deneyin.
    Routerı resetleyin. IP'sini modemin kullandığından farklı bir guruba alın. (daha önce yaptığınız gibi yani) Bu şekilde henüz modemle routerı bir birine bağlamadan router ile bilgisayar arasında denemeler yapın. Yani mesela ping atın. Ping cevabını kontrol edin. Ping süresinin 1 ms altında olması gerek. Hatta router-bilgisayar arasındaki ethernet kablosunu çıkarıp farklı portlara takarak ethernet bağlantısının hızla yapılabildiğinden ve bilgisayarın routerdan çabucak IP alabildiğinden emin olun.
    Bundan sonra modemle Routerı DÜZ kablo ile bağlayın (ki çapraz kabloda da bağlantının yapılabliyor olması lazım). Bundan sonra internet kontrolu yapın. Hala sorun varsa routerın arızalı olma ihtimalini gözden geçirin.
    Bu arada modemi routera WAN portunda bağlıyorsunuz değil mi?
  • Tabiki modemden gelen kabloyu wan portuna takıyorum. Modem ile routerin fabrika ayar ip leri aynı olduğundan birinin ip sini değiştirmek gerekiyor internete girmek için.
    Router ile bilgisayarı kablosuz ile bağladığımda ping suresi 1ms.
    Router ile pcyi kablo ile bağladığımda ping 1ms den küçük oluyor.
    Router ile pc bağlanırken çok rahat ip alabiliyor çok fazla beklemeden.
    Sorun sadece internet paylaştırılırken ortaya çıkıyor.

Bağlantılar kablo ile yapıldığında ping sonuçları:

Kablosuz ile yapıldığında:

Kablosuz router ile wireless bağlantı sinyal mukemmel ttnet hız testi :

Modem ile pc direkt bağlı hız testi ttnet :

• Modem + Router bağlantısında internet ortamında bir yere mesela google.com.tr'ye ping denemesi yaparmısınız. Bakalım ping cevabı ne çıkacak.

Ayrıca farklı bir konfigürasyon denemesi yapalım. Routerın DHCP özelliğini kapatın. Modemden gelen ethernet kablosunu routerın WAN portuna değilde diğer ethernet portlarından birine bağlayın. Bu şekilde routera wireless olarak erişip internete bağlanıp hız denemesi yapın. Bu işlem ile routerın WAN bölümü devre dışı kalacak. Çünkü ben routerın WAN bölümünün arızalı olabileceğini düşünüyorum.
  • Ping:

USR5463 DHCP Kapatma:

Roter de dhcp kapalı modemden gelen kablo lan port 1 e takılı ttnet speed test sonucu:

Bu şekilde biraz daha iyi ama yarıya azalmamalı internet hızı.
    Birde upload da sorun yok sorun download da oradan bir çzüme gidilmez mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada bu ping değerleri normal mi?
  • Google için ping değerleri normal sayılır. Benimkide 70-80 ms civarı.

İnternet bağlantısında routerın WAN portu devreden çıktığında hız testinde çok belirgin bir artış var ama yinede normalin yarısı kadar.
    Aynı bağlantı şeklinde hız testini bir kaç kez tekrarlamak lazım. Malum, ttnet hız testi sonucu farklı değerlerde çıkabiliyor. Ayrıca hız testini bilgisayarı ethernet kablosu ile routerın ethernet portuna takıp da denemeli. Birkaç denemede hız testleri benzer sonuçlar veriyorsa birde şunu denemek lazım.
    Enson yaptığımız bağlantı şeklinde esasında kabaca şöyle bir konfigürasyon yaptık diyebiliriz: modem + router = modem + switch. Çünkü routerın sadece switch bölümünü kullandık. Buradan hareketle eğer elinizde bir switch varsa modem + switch bağlantısı yapıp, bilgisayarı switche bağlayarak hız denemesi yapalım. Bu sayede routerın sağlamlığı konusunda biraz daha fikir edinebiliriz. Switch yoksa eğer elinizde başka bir ethernet potu olan modem varsa onun switch bölümü bu amaçla kullanılabilir.

• Elimde 5 portlu switch var onu wireless router ile değiştirmiştim hız çok yavaşlıyordu o yüzden. Şimdi yine aynı 5 portlu switch ile denedim ; modemin sayfası bile inanılmaz yavaşlıkta açılıyor hız testini ise tamamlıyamıyor bile.
    Bir de en son bağladığım şekilde (wan portuna bağlamadan) fakat bu defa bilgisayar ile routeri kablo ile bağladım hız testi sonucu 570kbps ye çıktı.
  • ip leri elimle girerek switch ile yeni bir test yaptım bu defa hız gayet normal çıktı.
    Wirelessi böyle yapapilirmiyiz yapa bilirsek ip olarak modemin ipsini mi ağ geçidi olarak belirliyeceğiz yoksa routerin ip sini mi?
    Çok teşekkür ederim ramazan yalçın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahruti

ip leri elimle girerek switch ile yeni bir test yaptım bu defa hız gayet normal çıktı.
    Wirelessi böyle yapapilirmiyiz yapa bilirsek ip olarak modemin ipsini mi ağ geçidi olarak belirliyeceğiz yoksa routerin ip sini mi?
    Çok teşekkür ederim ramazan yalçın.

Wireless bağlantıda da elle IP girilebilir. Tabi bu durumda internete giriş için bildiğiniz gibi Alt ağ maskesi, Ağ geçidi ve DNS değerlerini de girmek gerek.

Eğer bilgisayar routera erişip WAN portundan modeme yöneliyorsa (yani modem routera WAN portundan bağlı ise) bilgisayara girilmesi gereken Ağ geçidi routerın IP adresi olmalı. Tabi IP'de routerınki ile aynı guruptan olmalı.

Şayet modem ile router normal ethernet portu üzerinden bağlı ise bu durumda bilgisayarın IP'si modemin IP'si ile aynı guruptan olmalı ve ağ geçidide modemin IP'si olmalı.

• Sorun devam ediyor

Modem ile router arasındaki kablo düz kablo bunu çapraz yapsak bişey farkeder mi?

Modemden dhcp yi kapatsak ne olur? (USB portu başka bir pc için kullanılıyor.)
    Daha önce bu routeri pikatel marka modem de denemişitm sorun yoktu acaba modemde mi sorun.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 2 Mart 2009; 0:38:55 >
  • quote:

Modem ile router arasındaki kablo düz kablo bunu çapraz yapsak bişey farkeder mi?

Modemden dhcp yi kapatsak ne olur? (USB portu başka bir pc için kullanılıyor.)
    Daha önce bu routeri pikatel marka modem de denemişitm sorun yoktu acaba modemde mi sorun.?

Normalde güncel switchlerde ethernet portları arasında düz veya çapraz kablo kullanımında sorun olmuyor. Her iki cihaz alıcı-verici konumlarını değiştirip bağlantı sağlıyorlar.
    Mevcutta yaptığınız bağlantıda kabloyu birde çapraz olarak değiştirip deneyin. Ama normalde birşey fark etmemesi gerekir. Zira önceki bağlantıda da ethernet bağlantı işlemi gerçekleşmişti. Zaten kabloyu takınca ethernet link ışığı yanıyorsa bağlantı gerçekleşmiş demektir. Kaldıki mevcut kablolarla ve bağlantı şekli ile sistem zaten çalışıyordu. Ama yinde de denemekte fayda var.
    Bu arada kullanılan ethernet kablosunun sorunlu olmadığından da emin olmak gerek. Varsa başka kablolarla denemekte fayda var.
    Modemde DHC'yi kapatarak modemi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak modemden otomatik olarak IP isteyen bilgisayarlara/cihazlara IP verilemeyecektir. İnternet çıkışı için bilgisayarlarda elle IP, alt ağ maskesi, ağ geçidi ve DNS değerlerini girmek gerekir. Tabi router üzerinden bağlanacak bilgisayarlar içinde bu değişkenleri routera endeksli olarak yapmak gerek. Bunun yanında routerın internet çıkışı için modemden IP alması gerekir veya routerın WAN bölümünde IP, ağ geçidi vs. ayarlarının elle girilebiliyor olması lazım. Bunun için ilgili routerın WAN bölümüne bakmak gerek. Ancak sizin sorununuzda modemin DHCP'sini kapatmaya gerek yok. Zira problem bundan kaynaklanmıyor.
    Sadece modem + bilgisayar bağlantısında sorun olmadığını belirtmiştiniz. Dolayısı ile modemin sorunlu olmadığını düşünüyorum.
    Ben yinede problemin routerdan kaynaklandığını düşünüyorum. Routerı Pikatel modemde denediğinizi belirtmişsiniz. Bu deneme mevcut problem olduktan sonra mı yapıldı yoka çok önceleri mi? Routerı başka bir modemle denemekte fayda var.

ramazan yalcin ( et ) msn . com

• İlginize gerçekten teşekkür ederim.

Bir de modem + pc (başka bir aygıt yok ortada) kullanırken sınırlı bağlantı sorunu çıkıyor ortaya. Bun bazen 2 günde bir bazen 2 saatte bir sıklıkta oluyor.
    Bunu çözmek için modemin fişini çekip takmak gerekiyor. Bu modemin bozuk olduğunun işareti midir? Bir bilgisayarcıya sordum modem bozuk dedi.
    Daha önce rt102 ile 500kbbs ile bağlanıyorduk işimizi görüyordu. Sonra pikatele bağladım sorun yoktu bizde 500 işimizi görür diye devam ettik rt102 ile
    Önce zaten sorun olduğunu zannetmiyordum kablosuz ağın performansının kablodan daha düşük olduğuna bağlamıştım bu durmu. Pikatelle deneyince anladımki bu bir sorun.

Değişik kombinasyonları deneyip yazarım.

Teşekkür ederim tekrar.
  • quote:

Bir de modem + pc (başka bir aygıt yok ortada) kullanırken sınırlı bağlantı sorunu çıkıyor ortaya. Bun bazen 2 günde bir bazen 2 saatte bir sıklıkta oluyor.
    Bunu çözmek için modemin fişini çekip takmak gerekiyor. Bu modemin bozuk olduğunun işareti midir? Bir bilgisayarcıya sordum modem bozuk dedi.

Modem + PC şeklindeki bir bağlantıda "Sınırlı bağlantı vs." şeklindeki bir mesajın anlamı şudur: PC otomatik IP istiyor ancak IP vermesi gereken cihaz IP vermiyor. Bu durum cihazın arızalı olmasına veya cihazda dhcp'nin kapalı olmasına bağlıdır. Benzer durum daha az olasılıkla kablo arızalarında da oluşabilir.
    Önceki mesajlarınızda modem + Pc şeklindeki bağlantıda problem olmadığına dair ifadeler olunca modemin arızalı olmadığına kanaat getirdim. Ancak bahsettiğiniz olay modemde de arıza olasılığını ortaya çıkartıyor. Bu ihtimali mutlaka düşünmeli. Hatta modemi kapatıp açınca düzelmesi arıza olasılığını ortaya çıkartıyor. Ama kablo sağlamlığınden mutlaka emin olunmalı.
    Hatta ve hatta şunu belirteyimki: ethernet kablosu ucundaki RJ45 soketinin yuvaya tam oturması ve o alışıldık ÇIT sesinin duyulması gerekir. İlginçtir, ethernet kartındaki yuvanın ve RJ45 soketinin birbirine tam uymadığı, temassızlık oluştuğu durumlarla karşılaştım.
    ADSL modem kullanmaya başladığımdan beri türlü türlü, birbirinden ilginç modem arızası gördüm. Hatta bazılarının arızalı olduğu ancak değiştirince ortaya çıktı.
    Elinizdeki mevcut cihazları ve kabloları birbirinden ayrı olarak bağımsız olarak test etmek lazım. Adım adım denemek ve olası arızalı cihazı tesbit etmek gerekir.

• Valla hocam ne iğrenç bir şey bu yahu bozuk desen bozuk değilsağlam desen sağlam değil.
    Neyse gelişmeleri yazarım.
    Teşekkürler.
  • Rica ederim.
    Kolay gelsin. Gelişmeleri merak ediyorum.
  • Tekrar merhaba.

Bu gün wireless routeri başka bir modemde (AirTies RT-104) denedim sorun yok problem ya modem de yada kabloda.
  • Yaptığınız denemede routerın sağlamlığından emin olunduğuna göre dediğiniz gibi geriye modem ve kablo olasılığı kalıyor.
    Kablo değişikliği yapıp denemek daha kolay olduğuna göre çapraz veya düz farklı bir kablo ile denemek lazım. Hatta imkanınız varsa kendiniz bir kablo hazırlayın.
    Kullandığınız kablolar fabrikasyon mu yoksa sonradan yapma mı? Renk sıralaması standarda uygun mu yapılmış?
    Renk sıralaması nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.