Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de yıllardır AKPye sadece oy veriyordum. Fikirlerini çok benimsemedim. Ama bu son konuşmasıyla benim için artık AKP, Tayyip Erdoğan bitmiştir. Bize yakın diye oy veriyordum. Artık AKP'ye de oy yok, diğerlerine de zaten vermem.

Bu Dinde Reformcuların önünü açmaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalin'in tweetinin altindaki yorumlar cok fena.

"Siz Islam'ı kalkıpta 14 asır, 15 asır öncesi hükümlerle uygulayamazsınız." diyor. 14-15 asır öncesi Rasulullahﷺın dönemine tekabül ediyor ve Rasulullahﷺ zamanında ictihadi hüküm yoktu Kuran ve Sünnet'in ortaya koyduğu hükümler vardı! Teviliniz beyhude!"

demis birisi de. Kazi nasil cevirirlerse cevirsinler yanacak gibi.

Tekrar soyluyorum, buyuk ihtimalle RTE'nin kendi fikri degil bu. Promter olmadigi zaman, onunde bir metin olmadiginda konusamayan "buyuk hatip" kendisi.
    Konusmayi yazanlardan birisi basini yakti, simdi toparlamaya calisiyorlar.

• Cool hilafet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giyildiğinde Muhammed'i rüyanızda görmenizi sağlayan terliği 130 TL'ye satan şahısı Diyanet yerden yere vursun demiyorum bak, şöyle bir ucundan eleştirsin ben bir daha ne Diyanete ne de Erdoğan'a tek bir laf etmeyeceğim.

Dinde güncelleme mi, din pazarlamacılarına, vatandaşın dinini sömürene meydan okumak mı bundan iyi fırsat mı olur ?

Adam terliği 130 TL'ye nükleer ve konvansiyonel savaşlar koruyacak sığınak misali pazarlıyor hem maddi hem manevi yönden aldatıyor.

Ya belki aldatmıyor gerçektir diyene sorarım altın sarayda oturan Saddam'ın bunu alacak parası yok muydu veya Kaddafi'nin biraz omzunuzun üstündekini kullanın da eleştirel düşünün.

Bunları eleştirdiğinde büyük bir kitlenin oyundan olacağını düşünüyor ondan ses etmiyor olabilir mi ? Peki bu durum iki gün sonra peygamberi gösteren fanila, hırka, şapka diye yaygınlaşır mı ?

Söz konusu oy ise her şey mübahtır. Bursa mitingini unutmayın referandum öncesi Erdoğan'ın "aman haaaa sakın hayırcıların oyununa gelmeyin, ahiret hayatınızı riske atmayın" demişti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruh konusunda Kuran ayrintili bilgi vermektedir, insanlarin imtihanlari imkanlarina gore olacaktir.. Allah benim ruhumu benim bedenim icin yaratti ve siz ve ben secimlerimiz konusunda ozguruz.. Allah yaratirsa yapariz.. Nikahsiz bir kadinla iliskiye girersen ondan Allah degil sen sorumlusun.. Ama dogdugun yerden sen sorumlu degilsin.. Tercih yapabilecegin seyleri Allah da tercih edip yaratirsa yapabilirsin..

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Lutfen su müşrik cübbeliyi müsluman sanip dinlemeyiniz.. Ebu lehebin gunumuzde ete kemige burunmus hali..

• İslam her daim günceldir ve hak dindir.Güncellenmeye ihtiyacı yoktur.

• strong mind strong body S kullanıcısına yanıt
    Tarikat cemaat ve mezheplerden ayrilmis sekli ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: Drima

Hadi yap kafana göre bi dinde kurtulak, bi onu yapmamıştın

Faiz ve vergi sünnet
    Kul hakkı ise cennete girme sebebi olur herhalde günnnnncellenen islamda..

Alkol de haram olmasın imamlarımız alkol vergileriyle maaş alıyor.

Yok hocam onu ayrıntılı olarak hadisinde yazar. Ben genelleme ile vergi sünnet dedim işte
    Hamdolsun.

• Erdogan dogru yolda. Yetmez ama EVET! diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: asderty

quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: asderty

İmam hatip okuyan derken seni kastetmedim zaten.

Ayeti çarpıtıyorsun. Sana kaynak verdim açıp okumuyorsun bile.

Onlarca alim Kuran meali yazmış. Bunlar İslam alimi bak dikkat et. Diyorum ki aç oku.

Kuranda aldatanı dövün demiyor. İtaatsizlik edeni, başkaldıranı dövün diyor.

Sebep net, hüküm net. Yok dövün demiyormuş, aldatmayı kastediyormuş, yok aslında tam olarak vurun demiyor falan, geçin bunları.

Nisa 34 çok net. Ayeti değiştirmeyin. Adamın birinin lafını da kıvırtmayın. Ayetin güncellenmesi lazım demiş. Hadisi hurafeyi karıştırıp konuyu bulandırmayın.

Haa, çıkın deyin ki bizim İslamla işimiz yok, eyvallah. Fakat ne lafı, ne de Kuranı çarpıtmayın, yemezler...

Ofsayta çıkma, seninle uğraşamam. Sen kimsin, diyanet otoritesinden daha üstün biri misin? Bak merak ettim şimdi kimsin acaba, Arap Dili uzmanı, İslam fıkıh profü müsün.

En temel olarak şurayı bi oku, sonra karşıt tezlerini bilimsel kanıtlarla sun ki bir anlamı olsun. Yoksa klişe ezberletilmiş şeylerle bir kişiyi bile ikna edemezsin. Önce kendini bil, sonra, öğrenmeye başla, temel olarak buradan başla, karşı tezlerini sun, bekliyorum...

https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nisâ-suresi/527/34-ayet-tefsiri

Sen ne yazdığının farkında değilsin. Bak SENİN VERDİĞİN LİNKTE bu yazıyor:

"baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."

Ben zaten bunu diyorum, ne karşı tezi. Kaldı ki diyanet şu anda pek itibar edilecek bir kurum değil. Ama konuyu saptırmayalım şimdi, sizin gibiler konuyu saptırmayı çok sever.

Sen ne dedin, Kuranda dövmek yoktur dedin. Sonra da sadece aldatmada dövme vardır dedin.

Senin verdiğin link ne diyor? "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."

Sen kendi söylediğini kendin yalanlıyorsun zaten. İstersen ben aradan çıkayım, sen kendi kendine tartış :)

Niye aşağıdaki tefsirinine bakmıyorsun. Dövmekten ne anlıyorsun; kafa göz girip dayak atmak mı anladığın? Kuran "erkeğe kadını dövme emri veriyor" demekle aynı şey mi Kuran'ın bahsettiği? Oradaki tefsir zaten senin iddianı çürütüyor. Sen de aksini ispatla, kayıtlarını sunsana

1000 yıl önce bile tefsir profesörü Ata nın söylediğini bugün çıkıp gelip söylese kafir ilan edilirdi. Kuran'da dövmek anlamında kullanılan kelimenin soyut bir kavram olduğunu iddia etmiş. Ben bu iddiasına katılmıyorum ama taa 1000 küsur yıl önce bile şeriatla yönetilen ülkede dini otorite kabul edenilenler bile böyle yorum yapmışlar ama kimse dinde güncelleme yapıyor demedi.

Birçok durumda kurandışı kaynakların etkisiyle yapılmış mealler , o mealleri okuyan insanlarda kuranın kadınlara dayak atılmasıyla ilgili bir ruhsat verdiğin zannedilir..oysa geçekten durum böyle midir?.Sözkonusu ayete bakalım.

Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkek evin geçiminden sorumludur.

Erdemli kadınlar (Allah’ın yasasına) boyun eğer ve Allah’ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başına bile olsalar korurlar. Onur ve namusları konusunda endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın, nihayet çıkarın. Ancak sizi dinleyip vazgeçerlerse onlara karşı bir yol aramayın… (Nisa Suresi, 34)

Bu ayet, erkek despotluğunun egemen olduğu yozlaşma döneminde dört noktada anlam tahrifatına uğramış.

BİRİNCİ HATA: Ayette geçen “erricalü kavvamune alennisai” ifadesi, “erkekler kadınları gözetir” ya da “erkekler kadınların geçimlerinden sorumludur” manasında çevrilmesi gerekirken, neredeyse tüm meallerde erkeğin kadın üzerinde otorite olduğu şeklinde çevrilmiş.

Tüm meal yazarları söz birliği etmiş gibi “kavvam” kelimesini “yönetici, hakim” olarak çevirmiş. Ama her ne hikmetse aynı kelimenin geçtiği 4-135’de, 5-8’de bu kelimeyi, gözeten, tam yerine getiren, ayakta tutan manasında çevirmişler.

İKİNCİ HATA: Nisa 34’de “feddelellahu badehum ala badin” ifadesinin manası “her birine farklı yetenek ve özellikler verdik”dir. Ancak meallerde her nedense “Allah bazılarını (erkekleri), bazılarından (kadınlardan) üstün kılmıştır.” şeklinde çevrilir.

Kuran’da yer alamayan parantez içindeki yorum, putperest ortaçağ Arap kültürünü yansıtan hadis kitaplarının etkisinden kaynaklanıyor. Ayette “Allah erkekleri kadınlara üstün kılmıştır” yazsaydı şöyle olması gerekirdi; faddalellahur ricae alen nisai.

Ayette geçen “badehum” (bazıları) kelimesindeki “hum” zamirini sadece erkeklere gönderdiğinizde anlam şöyle olur: Allah erkeklerin bazısını bazısına üstün kılmıştır. Bu da ayetin içinde bulunduğu metne uymaz.

Hum zamirini erkek ve kadınlardan oluşan karma bir gruba gönderdiğinizde anlam şöyle olur: Allah erkeklerin ve kadınların bazısını bazısına üstün kılmıştır.

4-32 ve 13-4’de aynı kelimeler geçer. Ancak her ne hikmetse burada kiminizi kiminize üstün kıldı olarak çevrilir. Ayetin manası, “Allah her birine farklı yetenek ve özellikler vermiştir”dir. Cinsiyet ayrımı yoktur.

ÜÇÜNCÜ HATA: Nisa 34’de “idribuhunne” kelimesi bir kaçı hariç tüm Türkçe çevirilerde “o kadınları dövün, hafifçe vurun” diye çevrilmiş.

30-21’de “Kendileriyle huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O’nun ayetlerindendir.” deniyor. Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete daylı huzurdur. Erkeğin kadını döverek bu huzuru ne kadar sağlayacağı tartışılır.

“Onları dövün” diye çevrilen “idribuhunne” kelimesinin kökü “DaRaBa” fiilidir. Her hangi bir Arapça sözlüğe bakarsanız, bu kelimenin altında onlarca anlam görürsünüz. Bu kelime, Arapçadaki en zengin anlama sahip kelimedir.

Seyahat etmek manasının geçtiği ayetler: 2-273, 3-156, 4-101

Vurmak manasında geçtiği ayetler: 8-50, 47-27

Ortaya koymak manasında geçtiği ayetler: 43-58, 47-27

Örnek vermek manasında geçtiği ayetler: 14-24/45, 16-75/76, 16-112, 18-32/45

Muaf Tutmak: 43-5,

Mahkum olmak: 2-61,

Kapanmak, vurmak: 18-11,

Açıklamak: 13-17

Gördüğünüz gibi Kuran’da pek çok manada kullanılmış bu kelime. Kuran’da geçmeyen manaları da var. Mesela Arapça’da parayı “DaRaBa'” yaparsın. Yani basarsın. Darphane de burdan gelir.

Türkçede çalmak kelimesinin farklı manaları vardır. Radyo çaldım dediğinizde radyoyu kullandığınız manası da çıkar, hırsızlık yaparak çaldığınız manası da çıkar. Arapçadaki DaRaBa kelimesi de bununla yakın özellikler gösterir.

Örneğin aşağıdaki ayette darabe fiili vazgeçmek olarak kullanılmıştır. “İdrip” emir kipidir. Aynı fiil Nisa Suresi 34. ayette emir kipi ile kullanılmıştır. Ve manası “vazgeçin” olmuştur.

Haddi aşan bir toplumsunuz diye mesajı size iletmekten vaz mı geçelim? (Zuhruf Suresi, 5 )

DÖRDÜNCÜ HATA: Nisa 34’de “nuşuz” kelimesi, neredeyse tüm meallerde “şirretlik, itaatsizlik” olarak çevrilmiş. Halbuki bu kelime, flörtten başlayarak gayri meşru cinsel ilişkiye kadar uzanan sadakatsizlik ve iffetsizlik anlamına geliyor.

Mesela 4-128’de aynı kelime, sadakatsizlikte bulunan koca için kullanılıyor. Ama her nedense o ayette, itaatsizlik eden koca diye çevrilmiyor.

Nisa 34’de, sadakatsiz ve iffetsiz davranan eşe, erkeğin ne yapması gerektiği anlatılıyor. Önce uyar, sonra yatağını ayır, devam ederse evden çıkar deniyor.

Erkeğine ihanet eden bir kadını dövmek zaten çözüm değildir. Onu evden çıkardığınızda boşanana kadar yine erkeğin sorumluluğundadır kadın. Hatta boşandıktan sonra dahi erkek, kadını korur ve kollar.

Talak Suresi 2. ayette de geçimsizlik halinde iki yol gösterilir. Ya iyilikle tutmak, ya da güzellikle ayrılmak. İyilikle kadını tutmak mümkün olmuyorsa, onu dövebilirsiniz denmez. Tam tersi, güzellikle bırakın denir.

.

Bekleme sürelerinin sonuna yaklaştıkları zaman onları ya iyilikle ve güzellikle tutun, ya da güzellikle ayırın… (Talak Suresi, 2)Bu incelemeler ışığında sözkonusu ayetin meali şu şekildedir…..

.

Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkek evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar (Allah’ın yasasına) boyun eğer ve Allah’ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başına bile olsalar korurlar. Onur ve namusları konusunda endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın, nihayet vazgeçin/ayrılın. Ancak sizi dinleyip vazgeçerlerse onlara karşı bir yol aramayın… (Nisa Suresi, 34)

** Muhtemel bir itiraza cevap: “Darabe” fiilinin harf-i cersiz kullanıldığında mecaz anlamda olamayacağı, bu yüzden 4:34 ayetindeki emrinde “kadınları çıkarın/boşayın” anlamında değil de “kadınları dövün” manasına geldiği çokça dile getirilen bir itiraz. Lisanu’l Arab’ta ضرب -darabe- maddesini incelediğimizde harf-i cersiz kullanımına dair şu örneği gördük:

ضَرَبَ الدهْرُ بَيْنَنا أَي بَعَّدَ ما بَيْنَنا

Zaman aramıza “darb” etti. Yani bizi uzaklaştırdı.

(Lisan,ضرب maddesi)

Görüldüğü gibi burada da “darabe” kelimesi harf-i cer olmadan kullanılmış ve İbn Manzur buradaki “darabe”nin بعّد yani “uzaklaştırma” manasında olduğunu belirtmiş ki, 4:34 ayetine bizim verdiğimiz mana da budur.

• İslam Arap değildir Rte doğru noktaya temas etmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayin Allah kimseyi sex duskunu olarak yaratmaz, kiminin imtihani zor kiminin ki kolaydir, odullerde ona gore olacaktir.
  • Bnde cok basit anlatmaya calstim ama galiba birbirimizi tam anlayamadik

• quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkek evin geçiminden sorumludur.

demişsin zaten bu laf günümüz kadın haklarına aykırı

kadın doğursun erkek çalışsın diyorsun komedi

Tamam bundan sonra senin dediğin olsun. Erkeklerde çocuk doğursun. Ne de olsa eşitiz.

• Tayyip Erdoğan'a katıldığım nadir durumlardan biri bu açıklama. Umarım sadece sözde kalmaz.

• urfes U kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsınız hocam da gelecekler şimdi sen alimlerden daha iyi mi biliyorsuncular, ayet bükmüşçüler,
    1400 yıldır kimse doğru anlamadı da sen mi doğru anladın diye.

• Ruh ve beden bir butundur, tasiyamayacaginiz yuk size asla yuklenmeyecektir.. Ruhunuza ve bedeninize sahip olur sabirli davranislar sergiler fitrata(yaratilis kanunlarina) uygun yasarsaniz, kafir ve musrik olmazsaniz buyuk gunahlardan kacarsaniz kucukleride af olup cennetinize kavusursunuz.. Ruhunuza bu yaratistan yuklenmez belli ozellikler verilir. Ve sizin tercihleriniz sizin ote dunyada ki durumunuzu belirler..

• Bende serial key istedi , korsanı çıkmadı mı be daha , birde orjinal sürüme para mı vereceğizz aaaa.

• Versiyon rte1.0 beta sürümü çıktı.Malum yerlerden indirebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.