Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi yap kafana göre bi dinde kurtulak, bi onu yapmamıştın

Faiz ve vergi sünnet
    Kul hakkı ise cennete girme sebebi olur herhalde günnnnncellenen islamda..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: hamzayavuz24

Din hakkında çoğunuz hiçbirşey bilmiyorsunuz ve bu bilgisizlikle kalkıp aklınızca yorum yapıyorsunuz.
    Bence RTE' nin dikkat çekmek istediği çok farklı bir konu.
    RTE Kuran-ı Kreim'in getirdiklerini kastedmiyor!
    İslam dini hadisler ile şekillenmiş bir din ve İslam dünyasında bu hadisleri sorgulayan kesimlerin ciddi tartışmaları var.
    Burada konuyu eleştiren çoğu arkadaş eminim kendini çağdaş, laik olarak nitelendiren kesimden ancak bahsedilen konuya sizlerin daha çok destek vermesi gerekirken ilginç şekilde sırf ideolojik esaritinizin gereğini yerine getirerek eleştiriyorunuz.

Merak etme Hadis kuran edip yüksel Caner Taslaman Mehmet Okuyan vs vs bunları bizde biliyoruz.

Ama çırpınmaya gerek yok islam batıyor.

Dün 8 mart kadınlar günüydü. Eli ekmek tutan okumuş görmüş çehresi geniş bir kadına Allah mirastan size 1 pay erkege 2 pay veriyor deyip ikna edemezsiniz. Bunun gibi onlarca örnek. Güncellenecek olan bu. Sürüm notlarında zaten yazıyor.

Kutsal bir kitaba güncelleme olmaz!
    O zaman bu yaratıcının değilde insanoğlunun tasarladığı bir kitap olur.
    Miras olayına gelince iş keşke dediğiniz konuyla sınırlı kalsa.
    Bence bunlardan daha önemli çözümlenmesi, netleştirilmesi gereken çok vahim konular var.
    Tarikatların ihtilaflı sayılacak dini bir takım materyalleri kullanarak insanları kandırdığı, sömürdüğü ve cahilleştirdiği kaçınılmaz bir gerçek.
    İslam dünyasının içinde bulunduğu çıkmazın en büyük sebebinin bu ihtilaflı konular kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve RTE 'nin de bu konuda dikkat çekme taraftarı olduğunu düşünüyorum.
    Bu bence son zamanlarda memleket adına yaptığı en önemli girişimlerden birisi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

quote:

RTE canli yayinda konsuyor. Islamin guncellenmesi gerektigini soyluyor. Yerli ve milli islami da yapmaya karar vermis.

Sirk de kosmus sonunda, ustune alkis da almis. Harbiden anlamak mumkun degil.

Zorunlu edit:

Yazan pek cok arkadas "sirk koşmak" kavraminin ne demek oldugunu bilmiyor sanirim. Kabaca tabiri su sekildedir.

quote:

Allah’a birilerini eş tutmak, onun yanında başka tanrılar olduğunu söylemek, yaratıcının olmadığını savunmak, inançsızlık, puta tapmak, onun indirdiği kitabın yanına başkalarını katmaktır

edit2: Su konu altinda bir tane kufur, hakaret yok. Sasirarak izliyorum ve takdir ettim ilk defa forumu ama bakalim adminler ne zaman silecek postu.
    https://twitter.com/yirmidorttv/status/971730857474928641

Bak güzel kardeşim İslamın güncellenmesi gerekir derken anlatılmak istenen harsm olduğu sabit şeylere helal demek vs değildir. Çağa uygun yorumlamaktan bahsediyor. Mesela kadınların yanlarında erkek bir yakını olmadan seyahat etmeleri uygun görülmiyorken şimdi uçak gibi taşıtlar olduğu için uygun görülebiliyor. Eskiden bir şehirden bir şehire 1 ayda gidilirdi şimdi 1 saatte gidiliyor. Anladın mı?

Din günlük hayatı düzenleyen kurallar bütünü. Insanların arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiği de belirtilmiş kitapta detaylı şekilde. Kadın erkek için haram helal nedir çok net bu konuda.

Ama diyorsunuz ki günlük hayat cağımızda eskisi gibi değil şartlar çok değişti. O yüzden dini günümüze göre değiştirelim yani?

Kardeş demek istediğimi ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Mesela sigara ilk kullanıldığı zamanlarda zararları bilinmediği için helal kabul ediliyordu. Lakin şimdilerde zararları gün yüzüne çıktığı için mekruh deniliyor hocalsr tarafından. Şimdi mekruh demek şirk koşmak mi oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Semih72

quote:

Orijinalden alıntı: bigelow

Gerçekten dünya dışı gezegenleri kolonileştirmeye başlayacağımız, genetik ayarlarla tamamen tasarlanmış hayvan ve insanlar yaratacağımız bu çağda, 1400 yıllık öğretilerle mi hareket edeceğiz?

kesinlikle katılıyorum ama önümüzde seçenekleriniz mevcut

Kitabın Allah tarafından gönderildiğine bu kadar kesin nasıl inanıyorusunuz mesela?
    Koskoca kainatı yaratan Yüce Allah bir kitap göndermiş olsa çağa hiç uymayan emirler olurmuydu içinde?

İnsanlara ya İslam ya Ateizm diye dayatıyorlar

Oysa evrenin sırlarını çözememiş insanoğlu için İnanç hala çok öenmli.

Dinlerin bunca yanlışını mantıksızlığını görüpte sırf ALLAH inancı taşıdığınızdan arada kalıyorsanız
    İlla Ateist olmanıza gerek yok ki
    Dünyanın kurtuluşu Deizm de bence.. din yok mehzep yok.. Sadece Yüce Allah inancı.
    Akıl bilim ön planda..
    Deizm denen inanç türü nedense öcü gibi saklanıyor insanlardan

binlerce yıl evvel bazı insanlar çıkmışlar ve beni Allah elçi seçti demişler..
    aradan geçmiş binlerce yıl.. bu beyana hala inanıyor insanlar

Sadece Allah a inanıp onun verdiği akıl zeka ve vicdan ile yaşamak neyimize yetmiyor ki?

Deizm bir basamaktır tepede ateizm vardır. Gelenekle kendini müslüman sananlar için iyi bir alternatif olabilir. Ama muasır medeniyetlere erişmek için Deizmi eş geçmeli direk ateizm terfi etmeliyiz. Tıpkı 3g den direk 5g ye geçmek gibi onu yapamadık bunu yapalim

Ne zaman Bilim evrenin yaratılışını tam olarak açıklar. Yani Big bang ten öncesini, ya da evrene ilk o tek hücreli canlının nasıl geldiğini gösterir o zaman zaten ALLAH inancı kalmayacaktır ama şu anda bilimin cevap veremediği konuları inanç ile doldurmanın bir zararı yok..

Ancak din kitaplarını okuduğunda ne bilim ile ne mantık ile örtüşmeyen yüzlerce emir görüyoruz
    Sırf ALLAH inancı taşıdıkları için insanlar bu kitaplardaki kurallara göre yaşamaya çalışıyorlar

yıl boyu içki içen adam ramazanda içmiyor,, bazısı ramazanda içiyor ama kadir gecesi içmiyor
    örtünen var, türban var açık gezen var.. hepsi müslümanım diyor

Oysa değil.. bu karmaşanın tek sebebi ise ALLAH inançları olduğundan mutlaka bir dine inanmak zorunda olduklarını düşünmeleri

Deizm işte bu konuda insanlara çok huzurlu bir inanç sağlıyor

Allah'ın varlığına evreni yarattığına ilk canlıyı yarattığına inanıyorsunuz ama sonra evrim ile canlıların türediğini kabul ediyorsunuz.. hiç bir kitap ve peygamber göndermediğine inanıyorsunuz..yok kaburga kemiğinden kadın yaptım falan hikayeler ile kafanız karışmıyor yani

dua ediyorsanız Türkçe yüreğinizden ne geçiyorsa onları söylüyorsunuz anlamadığınız ezbere arapça sözler yerine..

akıl mantık vicdan

Zaten insan gibi yaşamak için bu üçünü kullanmak yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih72 -- 9 Mart 2018; 12:48:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Iftara soyledigimi ima ederek bana cevap hakki vermis oluyorsun. Oyle parantez icine alinca demedim olmuyor yani.

Yazin ortada oldugu icin ben de diyorum. Tam aksine orada bilmem kimi kastettim diyen sensin. Kafanda bir sey dusunuyorsun ama onu aktardigina gercekten emin misin? Niyet okuma, altinda baska seyler arama konusunda senin o kadar cok mesajini gordum ki. Devamli "o oyle dememistir, boyle demistir" ya da "soyle boyle de olabilir" demelerin bu laf ettigin olayin en net hali.

Hatta bu yuzden yani sirf kafandaki kaliplara uydurmak icin olaylari baska yerlere cekiyorsun.

Ayrica ben senin dininden falan bahsettedim. Zaten sana kalsa din yuzunden akpye oy veren tek kisi bile yok, herkes ekonomi yuzunden veriyor.(bunun aksini forumda bile defalarca gordugumu soyledigimde inanmamistin mesela)

Bak yine çarpıtıyorsun. Öyle bir şey demedim, sen demişim gibi yazıyorsun.
    Ben forumda din karşıtı mesaj yazanlara yazıyorum, sen nereye çekiyorsun. Ahmete yazmıyorum ki Ahmet diye etiketleyeyim.
    Tırnak içinde yazdığın ifadelerim öyle değil. Onlar da senin yorumun. en fazla 2 konuda ben adamın kastetiğini sizin farklı anladığınızı yazdım. Sanki her mesajımda aynı şeyi yazmışım gibi, her mesajında bunu çiğniyorsun. Yeni şeyler bulmalısın.
    Ben, Akpli olmayan-din arasında bağlantı kurmadığımı anlatmak için kendimden örnek veriyorum. Sen, benim dinimden bahsettin de o yüzden öyle yazdığımı düşünüyorsun.

Yazmadığım şeyi, yazmışım gibi yazıp, halen onu savunuyorsun. Seni ikna etmem için ne yapmalıyım ki.
    Neyse uzatmayayım. Senin eşeğin erkek olsun. Lütfen sana yazmadığım benim mesajlarımı alıntılama. Bu da sana son mesajım olsun. Yanlışlıkla sana mesaj yazarsam bana hatırlamandan memnun olurum.iyi geceler.

Geçen demiştin ya cevap hakkı doğuracak mesaj yazma diye, peki sen neden öyle yapıyorsun?

Ben yazdığın mesaja yorum yapıyorum, sen ise öyle yazdığını düşünüp anlamadığımı söyleyip duruyorsun. Yazın belli, diyecek bir şey yok.

Tırnak içine aldığım ifadelerin tam olarak öyle. En fazla 2 konu falan da değil. Neredeyse her konuda bunu yapıyorsun. O yüzden sana benden çok daha fazlasını diyenler oluyor. Sen yaptığının bile farkında değilsin herhalde. Pek çok konuda benden örnek bile istedin ama verince inanmadın bile. Ben ne yapayım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

RTE canli yayinda konsuyor. Islamin guncellenmesi gerektigini soyluyor. Yerli ve milli islami da yapmaya karar vermis.

Zorunlu edit:

Yazan pek cok arkadas "sirk koşmak" kavraminin ne demek oldugunu bilmiyor sanirim. Kabaca tabiri su sekildedir.

quote:

Allah’a birilerini eş tutmak, onun yanında başka tanrılar olduğunu söylemek, yaratıcının olmadığını savunmak, inançsızlık, puta tapmak, onun indirdiği kitabın yanına başkalarını katmaktır

edit2: Su konu altinda bir tane kufur, hakaret yok. Sasirarak izliyorum ve takdir ettim ilk defa forumu ama bakalim adminler ne zaman silecek postu.

Bak güzel kardeşim İslamın güncellenmesi gerekir derken anlatılmak istenen harsm olduğu sabit şeylere helal demek vs değildir. Çağa uygun yorumlamaktan bahsediyor. Mesela kadınların yanlarında erkek bir yakını olmadan seyahat etmeleri uygun görülmiyorken şimdi uçak gibi taşıtlar olduğu için uygun görülebiliyor. Eskiden bir şehirden bir şehire 1 ayda gidilirdi şimdi 1 saatte gidiliyor. Anladın mı?

Çok güzel örnek vermişsin.

Peki kurandaki hükümler guncellenebilir mi

Kuran ı Kerim 114 sureden oluşan bir kitaptır. İnsan hayatını düzenleyecek bütün bilgiler içerisinde bulunur. Lakin bütün yaşayış kurallarının öğrenebilmesi için yorumlamaya ihtiyaç vardır. Bu yüzden Peygamberimiz gönderilmiştir. Peygamber Efendimiz in verdiği hükümlere göre de ondan sonra gelen Alim ve din adamları çağ a uygun şekilde yorumlama yapmışlardır. Bu yorumlama ise Okumuş ilim sahibi kişiler tarafından yapılmaktadır. Biz de bu kurallara göre yaşayabiliriz, diyelim ki yanlış yorumlandı günahı Alim’in boynuna. Bir kere bir söz okumuştum. Cehennemin dibini Ahir zamanda fetva verenler dolduracaktır diye.

Örneğin güzeldi.

Şimdi bir soru miras kadına 1 pay erkege 2 pay ayet var. Sence bu ayet günümüze hitap etmiyor mu

2 ye 1 oranı Dinen net olarak belirtilmiştir. Lakin 1 e 1 alınmasında da anlaşma olduktan sonra sakınca yoktur. Zaten kavga olduktan sonra 2ye 1 almakta da çok bir hayır yoktur. Çünkü erkek kardeş payın bir miktarından vazgeçmektedir.

• Bill Gates bunu beğendi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K23 kullanıcısına yanıt
    Ben böyleysem siz nesiniz?

Mesaj gruplarınız bile deşifre oldu sizin. Sana defalarca işini yapıyorsun, ekipsiniz laflarını kanıtla dedim, kanıtlayamadın. Hangi deşifreden bahsediyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zorunlu edit:

quote:

Din günlük hayatı düzenleyen kurallar bütünü. Insanların arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiği de belirtilmiş kitapta detaylı şekilde. Kadın erkek için haram helal nedir çok net bu konuda.

Ama diyorsunuz ki günlük hayat cağımızda eskisi gibi değil şartlar çok değişti. O yüzden dini günümüze göre değiştirelim yani?

Kardeş demek istediğimi ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Mesela sigara ilk kullanıldığı zamanlarda zararları bilinmediği için helal kabul ediliyordu. Lakin şimdilerde zararları gün yüzüne çıktığı için mekruh deniliyor hocalsr tarafından. Şimdi mekruh demek şirk koşmak mi oldu?

"Mekruh deniliyor hocalar tarafindan" diyorsunuz da dinin temeli olarak neyi aliyorsunuz? Kur'an, hadis, hocalarin dedikleri bunlarin hangisi gecerli sizin icin?

Misal kur'ana gire icki ve uyusturucu haram. Bakara ve maide'de cok net olarak belirtilmis bu.

quote:

“Sana içkiyi/uyuşturucuyu(hamr) ve kumarı sorarlar. De ki: ‘Bu ikisinde büyük bir günah vardır; insanlar için çıkarlar da vardır. Ama onların kötülüğü yararlarından çok daha büyüktür.'” - Bakara, 219.

“Ey iman edenler! içki/uyuşturucu(hamr), kumar, tapılmak için dikilen taşlar, fal okları şeytan işi birer pisliktik; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.
    Şeytan; içki/uyuşturucu(hamr)ve kumara sokularak aranıza düşmanlık ve şiddetli nefret yerleştirip sizi Allah’ı anmaktan, namazdan geri çevirmek ister. Artık son veriyorsunuz değil mi?” - Maide, 90,91.

Yarin obur gun hocalar cikip da icki kanseri onluyor, uyusturucu kan yapiyor ( bu arada ameliyatlarda kullanilan narkoz ve anestezikler de uyusturucu ) bunlar mekruh dese bu ne olur?

• Sen secimlerinden sorumlusun bnde kendi secimlerimden, dogdugumuz cevre ile alakasi yok.. Gunah sayilan fiileri kendin tercih edip yaptigin icin sorumlusun..

• Sizin gibi bilgili musluman kardeslerimizi camilerde de gormek isteriz
    Hepiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu lafı halen savunanlar var. bu laf islam için oldukça tehlikeli bir laftır. bu lafı savunan da müslümanlığını gözden geçirsin.

bu laf hangi amaçlı kullanılırsa kullanılsın, Allah'a karşı şirk koşmaktır, islam dinine küfretmektir.

İslam android gibi, ios gibi, windows gibi, mac gibi dijital platform değildir. Ahirette sizlere bunları hatırlatırlar gençler, haddinizi bilin.

• vay anam vay neler dönmüş serhat ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

quote:

quote:

quote:

RTE düşmanları yine iftiraya abanmış, ama boş uğraş. Bu ülkenin dindar makul çoğunluğun düşüncesini dillendiren RTE'nin İslam'ın amel kısmı hakkındaki görüşünü İslam'ın itikadı görüşü olarak sunarak dindar makul çoğunluğu kandırmaya çalışan acemi toplum mühendislerinin şakşakçılarının bu çabası da her cahilce çaba gibi sonuçsuz kalacak.

RTE "İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır" eksenindeki görüşünü İslam'ın güncellenmesi olarak yorumlamak ancak mutlak dindar çuğunluktan olmayan din cahili kimselerdir. Değiştirilemez olan sadece Kurandır. Onun dışında her dini kavram Kuran'a aykırı olmamak şartıyla şartlara göre değişebilir. Buna da icma vekıyas denir. RTE de bundan bahsediyor. Türkiye'de dindeki hurafeleri arındırmak ve dinin özüne ulaşmak için çalışmaları başlatan ve bu çalışmaların koruyucusu olan RTE'yi dinde reform yapılmasını destekliyor diyerek ona saldırmak cahillerin işidir.

RTE'nin söylediklerinden kim ne anlıyor;
    Mutlak makul dindar çoğunluğun anladığı; İcma ve kıyas.

Mutlak makul çuğunluktan olmayanların anladığı; sünnet
    RTE düşmanı olan İslam düşmanlarının anladığı; Kuran'ın hükümleri

Bir örnek verelim;
    Örneğin başörtüsünde reform olmaz. Kuran'ın emridir. RTE Kuran'ın emrini uygulayan mutlak makul çoğunluğun kadınlarının yanında olmuş ve başörtüsünü serbest bıraktırmıştır. Ama başörtülü kadınların çalışma hayatında olup olmaması icma ce kıyasın bir konusudur, Kuran'ın konusu değildir. Bu yüzden başörtülü kadınlar yaşamın her alanında varolmasını savunan RTE'ye karşı, bu alanı icma ve kıyas alanından çıkarıp Kuran'ın mutlak emirleri alanına çekenlere karşı bir açıklamadır RTE'nin söyledikleri..

RET Son zamanlarda saçma sapan açıklamalar yapan Nurettin Yıldız'a söyledi bu sözü değil mi?

ne demişti nurettin efendi.
    Kadınların dövülmesi ile ilgili konuştu en son..

bunu KURAN ayeti NİSA 34 ten aktarmıştı oysa.
    Eğer biri bu sözü söyledi diye güncelleme istersen ALLAH ın emirlerini güncellemeyi düşündüğün çok net anlaşılır
    kıvırma ile buradan kaçış yok.

ne demişti başka nurettin?
    Kız çocukları 6 yaşında evlenebilir.
    Bunu neye dayanarak söyledi?
    Muhammed'in Aişe ile 6 yaşındayken evlenmesine dayanarak

RTE ye göre, hacı hoca, fetva şu bu değil.. bizzat İslam Peygamberinin yaptığı şey yanlış mı yani?
    Onu mu demek istedi diyorsun?

Şu sözü bir başkası söylese yeri göğü yıkardınız da RTE söyleyince yine kollama derdine düştünüz.

Hep derim AKP seçmeninin RTE ye inancı ALLAH'a inancından fazla diye..

Söylenecek söz yok.

En azından bundan böyle karşımıza din elden gitti şu bu saçmalaıklarla gelmeyin lütfen..

RTE'nin Kuran'ın emirleri aleyhine söylediği bir şey varsa söyle de bilelim. Kuran'ın uygulayıcısı peygamberdir. Peygambere mi uyalım, yoksa senin kaynak gösterdiğin kişilere mi? Örneğin dövmek konusu; peygamber veya sahabe hangi kadını dövmüş ki kadını dövmenin Kuran'ın emri olduğunu iddia ediyorsun? Arapça dili ve uzmanı olmadığına göre saçmalamana gerek yok. Arapçadaki dövmek kelimesi Kuran'da geçmez. Çaydırmak, sendeletmek, engel olmak kelimesi ne zamandan beri dövmek kelimesi olarak kullanıyor Arap dünyasında. Bildiğin bir şey varsa söyle de bilelim? Ayrıca Kurandaki dövmek anlamında tercüme edilen kavram iffet ve namusla ilgilidir. Bu dar alandaki kavramı genele yaymak Kuran'a hakarettir. Bir kadın kocasına ihanet edecek davranışa yelteniyorsa onu bu davranışından alıkoymak için yatağını ayırmak ve onu dışlayarak ihanete varacak eyleminden alıkoymasını söylüyor. Bir evli kadın bu duruma rağmen hala eşinin iffet ve namusuna kastediyorsa sen olsan onu değil hafifçe sendeletmek onu hastanelik edersin, belki de öldürürsün!! Sana ihanet etmeye yeltenen kadını hastanelik eden veya öldüren bir insan kendisine ihanet fiilini bizzat işleyen kadına ne yapmaz!! Ama Kuran diyor ki, her şeye rağmen kadın sana ihanet etmeye yelteniyorsa ona uygulayabileceğin en şiddetli eylem hafifçe sendeletmektir, onun ötesine geçemezsin. Sen bunu alıp bu ayetten Kuran, kadını dövmenin helal olduğunu söylediğini iddia ediyorsun. Bu iddia Kuran'a büyük hakarettir. Bu ayeti peygamber hanımlarına uygulamadı mı, uyguladı, örneğin Hz Ayşe hakkında çıkan namus dedikodusunu duyunca, peygamber önce onu dışladı, sonra yatağını ayırdı, sonra Ayşeye sert baskı yaptı. Bu durum Ayşe suçsuz olduğu ayeti inene kadar devam etti! Ya ayet inmeseydi ne olacaktı?! Ortada kafa göz kıran bir peygamber görüyor musun?

Diğer iddiaların tamamen hurafedir. Bizi Kuran ve Sünnet bağlar, kimin ne dediği ne yaptığı değil. Kişilerin söz ve davranışlarını Kuran ve Sünnetin mutlak emridir gibi dindar mutlak çoğunluğa dayatanları kaynak gösterip bize saldırmanıza asla izin vermeyiz. RTE'nin Kuran ve Sünnete aykırı bir sözü veya davranışı varsa onu da savunmayız. RTE'ye iftira atanlara da gereken yanıtı veririz.

Müslümansanız tabi ki kitaba ve peygambere uyacaksınız..
    Ben bir kaynak mı yazdım ki senin kaynağına mı inanalım Peygamber'e mi dedin anlayamadım

Kadın dövme ayeti.. kıvıracak çevirecek durum yok
    Nisa34 Diyanet Çevirisi:
    "Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız onları DÖVÜN. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür."

Nurettin efendi işte bu ayete dayanarak fetva veriyor.. senin veya başkasının bunu okuyunca ne anladığı beni ilgilendirmiyor. Başkaldırmak ta ucu açık bir kavram.. senin dediğin gibi ahlaksızlık namussuzluk demiyor.. bir şey istedin ve karın hayır dedi.. bu da başkaldırmaktır.... bu durumda DÖVEBİLİRİZ Yani

Bunu ben değil Kuran söylüyor.. Kaynağım o..

yine nurettin efendi 6 yaşında kızlar evlenebilir demişti..
    Belki de buna tepki gösterdi rte.. bilemeyiz
    ee muhammed aişe ile 6 yaşında evlenmedi mi?
    o zaman bu da değiştirilemez değil mi?

Şimdi RTE son zamanlarda yapılan bu açıklamalar üzerine 1400 yıl evvelin kuralları ile yönetilirmi falan deyip güncellemeyi gündeme getirdiyse ve son günlerde en çok tartışılan fetvalar da bunlarsa buradan bizim ne anlamamız lazım? aklın yolu birdir tabi eğer o akıl prangalı değilse.

RTE kuran ayeti ve sünnet konusunda güncellemeyi gündeme getirdi.. bu açık seçik ortada
    ama yarın bunu düzeltir zaten söylediği şeyin aksini söylemesi en fazla 2 gün sürüyor
    ama bugün söylediği bu dur.

Tartışılan konu iki ana eksende değil mi

1 Kuran erkeğin kadını dövsün mutlak hükmünü verdiği iddiası
    2. RTE'nin ilgili ayete karşı çıktığı iddiası.

Şimdi mutlak gerçek şunlar mı?
    1. Kuran erkeğin kadını dövmesini emrediyor!
    2. RTE ayeti değiştirmek veya kaldırmak istedi!

Peki neden dindar mutlak çoğunluk böyle anlamıyor da, dindar olanlar ve aşırı dinciler böyle anlıyor. Mutlak makul dindar çoğunluk yanlış yolda da, dindar olmayanlar ve aşırı dinciler mi doğru yolda.

Bu konu sadece bir örnek. Kuran ayetleri konusunda, her konuda yapılan her yorum neden uçlarda oluyor böyle.

Kadını dövmeye karşı çıkmanın Kuran'a aykırı olduğunu iddia eden bir insanın dinle ne alakası olabilir.
    Dindar makul çoğunluğa karşı RTE Kuran ayetini kabul etmiyor iddiasına kim neden inansın?
    RTE açıkca diyor ki dine dayanarak kadını dövmeyi hak görme inancı doğru değildir. Bu konu tıpkı "Merkep anırırsa abdest bozulur" hikayesi gibi oldu.
    Konunun özeti tıpkı bu hikayedeki gibidir. Konu bu kadar ak pek ortada iken, RTE düşmanı laikçilerin ve daha azılı RTE düşmanı marjinal İslamcıların düşünceleri mi tek gerçek?

"RTE açıkca diyor ki dine dayanarak kadını dövmeyi hak görme inancı doğru değildir."

yazmışsın

Kitap kadını her bulduğunuz yerde dövün diye emretmiyor burada aynı fikirdeyim

ne diyor "başkaldırmasından endişe duyduğunuz karılarınızı uyarın, yatakta yalnız bırakın hiç biri fayda etmezse onları DÖVÜN.."

Yani erkeğe "başkaldırmasından endişe duyarsa" kadını dövme hakkı veriyor. sadece endişe duyması bile yetiyor

bu da tartışılmaz.

İslam inancına göre ALLAH tarafından kocaya verildiğine inanılan bu emir ve hak için RTE senin yukarıya alıntıladığım
    "dine dayanarak kadını dövmeyi hak görme inancı doğru değildir" diyor..

bu durumda ya
    Dinde kadın dövmek yoktur onu nereden çıkartıyorsunuz diyerek Nisa34 ü yok sayıyor ve insanları kandırıyor,
    Ya da "ALLAH bu konuda doğru bir emir vermemiş ona inanarak kadın dövmeyin bu doğru değil demiş oluyor.."

Bu çok açık ve net.

Uzun bu konuşmasıyla Kur'anı ve nisa suresini inkar etmiştir,

Özellikle akepeli arkadaşların dikkatini bir daha çekeyim, burada sahih olduğu belli olamayan bir hadisden, veya sünnetten bahsetmiyor, direk açık ve net bir şekilde doğruluğu ve sabit oluşu şüphe götürmez Kur'an Sure ve Ayetlerine muhalefet ve karşı koyuş vardır. (Zaten okuyup anlayan birinin mevcut haliyle kabullenip sindirebilmesi mümkün değil, Tayyibin kafaya da yatmamış belli ki)

Bunun neyini savunuyorlar anlamak mümkün değil, ha biz Kur'ana değil de Tayyip dinine inanıyoruz onu da peygamberimiz olarak görüyoruz diyorlarsa amenna kabul, kimsenin lafı olamaz, neticede isteyen istediği şeye tapar

Edit: Diyorsa ki şeytan ayetleri gerçektir, veya Kuranı kaleme alan muhtemel yahudi yazar araya Eski ahit Tevrat vs. olan başka şeyleri de hileli yollarla sokuşturdu ise o zaman Tüm islam alemi gerekirse savaşla dize getirilip bütün alimler zorla bir araya toplatılıp yeni güncel evrensel, insan, birey ırk ve cinsiyet ayırmayacak şekilde, yerel arap adetlerinden arındırılmış bir şekilde, terörist yetiştirmeyecek şekilde, kafa karışıklığına ve kötü niyetli/yanlış yorumlamalara mahal vermeyecek şekilde GÜNCELLEME yapılmak zorundadır(21 YY olmuş Hala Buharinin kitabıyla yürüyoruz), bunun için de İran/Pakistan devletlerinin yok edilmesi gerekmektedir, bizim lider zaten haçlı/siyonist tarafında ve aynı plan için çalışıyor, bu sebepten bizi yok etmezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 9 Mart 2018; 13:26:8 >

• 19?

Hadisleri kuran ayetinden üstte tutmak şirke eş değerdir.

Kuran kendisinden başka kaynağı reddeder.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnei

19?

Hadisleri kuran ayetinden üstte tutmak şirke eş değerdir.

Kuran kendisinden başka kaynağı reddeder.

Kardeş ben ne diyorum sen ne diyosun

• Müslüman değilsen pardon kardeş.

Tevbe son 2 ayet 19'la alakalı falan ama neyse derin konu.

• Burada yazdığım gibi açıklama gelmiş hemen sözcü

Ibrahım Kalın üzerinden. Açıklama Türkçe olsaymış daha da iyi olurmuş

https://tr.sputniknews.com/amp/turkiye/201803091032568615-ibrahim-kalin-islam-guncelleme/?__twitter_impression=true

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 9 Mart 2018; 13:27:11 >

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kaç gün sonra...

"Ben söylemedim, Allah söyletti."

Aha da buraya yazıyorum bunu diyecek.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.