Gördüğünüz gibi bu her oynadıgım oyunda geçerli. Saniye başı drop yiyorum yeni format attım bios güncelledim youtube'dan oyun testlerine baktığımda arada uçurum fark var yardım edin napayım arkadaşlar SİSTEM OZELLİKLERİM Kasa: CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa SSD: MLD 240GB M200 SATA 3.0 2.5" SSD (560MB Okuma / 540MB Yazma) HDD: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5 SATA 3.0 Harddisk RAM: GSKILL Aegis 16GB 2666MHz CL19 Single Kit Ram ANAKART: MSI B460M-A PRO 2933MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DVI mATX Anakart CPU: Intel Core i5 10400F 2,9 GHz 12 MB Cache 1200 Pin İşlemci GPU: Asus Dual GeForce RTX 2060 6GB 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (DUAL-RTX2060-6G) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 15 Temmuz 2024; 2:30:28 > |
RTX 2060 İ5-10400F Sistemimde Gereksiz Drop Yiyorum
-
-
Çıkarım yaparak söylüyorum, SSD'nin 240GB olduğunu görünce oyunların HDD'de yüklü olduğunu düşündüm. HDTune uygulaması ile yavaş modda bad sector (bozuk kesim) taraması yaptırın. Oyunlardan taşıyabildiğinizi SSD'ye taşıyarak da bir test yapın.
Bu arada tahminim hazır sistem bu. Maalesef o SSD pek önerilmez. Ömrü hızlı tükeniyor ve vadettiği hızları pek veremiyor. Ama HDD'den yine de iyidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
thermal throttling problemi olabilir mi? hwinfo ile tespit et.
-
thermal throtting olamaz sıcaklıklar 80 i bile gormuyor oyunlarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheonahmett -- 19 Temmuz 2024; 8:52:9 > -
evet oyunları hdd'ye yüklüyorum ssd'ye fortnite yüklemistim o da yukarıdaki videodaki gibi sürekli fps drop giriyor oyunun ilk 5 dakikası ful fps drop sonra düzeliyor anlamadım ben bu isi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheonahmett -- 19 Temmuz 2024; 8:50:53 > -
drop olunca fps düşer. fps düşmesi için bir ton sebep gösterilebilir. yoksa psu'nu yükselt, cpu ve gpu nun macunlarını yenile, eski ekran kartı, kötü ram, yüksek çözünürlük ayarları gibi bir çok sebep yazmak yerine, sistemin termal daraltma uyguluyor olabilir düşüncesiyle sıcaklıkları izlemeni önerdim. cpu ve işlemcinin oyun için listede olup olmadığına ve önerilen çözünürlük ayarlarını da araştırabilirsin. mesela cpu her zaman yüksek tempo çalışmaz. mutlaka kısıyor olmalı.
-
tamamdır sistemi satacagım zaten cok sıkıcı bi hal almaya basladı
-
neden olduğunu tespit ettikten sonra sat bari. en azından tecrübe edinmiş olursun. herkese gelmez bu fırsat.
-
Taktığın 1TB HDD'yi bi test edermisin en kötü devre dışı bırakarak tekrar oyuna girmeye çalış eski tip disklerin çoğu piyasada sıfır diye satılıyor ama %90'ı eski tarihli ve yenilenmiş disk.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X