Şimdi Ara

RTX 2060S'li sistem önerisi 9.000TL (Sistem Alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, son tablomuz bu görünüyor. Wifi'lı anakartı çıkardım onsuz olanı ekledim 300 tl fazlaya gerek yok manuel yaparım bios güncellemeyi

Alacaklarım:

İşlemci: Ryzen 5 3600
    Ekran Kartı: ASUS GeForce STRIX RTX2060 SUPER GAMING 8GB
    Anakart: MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart veya Asus ROG Strix B450-F Gaming 3466mhz(OC)
    RAM: Kingston 16GB (2x8) HyperX Fury 3200mhz CL16
    Monitör: AOC 27" 27G2U/BK 144Hz 1ms

Mevcut olan:

SSD: Samsung EVO 250GB (Bunu daha sonra yükseltebilirim)
    Power Supply: Xigmatek Vector 750W 80+ Silver
    İşlemci Soğutucusu: Hyper 212 EVO (Bunu daha sonra yükseltebilirim)
    Monitör: Asus 27'' MX279H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 6 Kasım 2019; 13:38:6 >

• kukabay kullanıcısına yanıt
    öncelikle tabikide manuelde güncellersiniz bu anakrtlarda özel bios tuşlu geliyor sistem açılmazsa usb ye atıp bios tusuna basıp gücellersiniz ama velakin msı olan zaten yeni oldugu için 3000 serisi bios kurulu geliyor ve daha ucuz msı tercih edilemeli
  • ramleri 3600 mhz yapabilirsiniz mümkünse, ama 3200 de iş görür tabikide.

gskill pasif soğutuculu modelleri vardı 650tl civarındaydı orman asker kamulajlı bir ürünü vatanda.

corsair inde olacak.

Gönül ister RGB olanlardan takın ama bütçe için fazla geliyorsa gerek yok tabi.

anakart işlemci güzel

tomahavk max da 3600 için bios güncellemesine gerek yok . kutuda 3000 ready yazıyor zaten takıp kullanırsınız direk.

hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 30 Ekim 2019; 0:7:8 >
  • Tamamdır MSI Tomahawk'ı alacağım çok teşekkürler. Peki bu Rog Strix oyunculara özel ses kalitesi hız gibi şeyler sunuyor bu MSI'da pek onun üzerine düşmemişler gibi açıklamalarda görselliğe yer vermemişler, bir fark olur mu yoksa eşdeğer bir kart var mı? Şu anki ana kartımda çünkü ses konusunda sıkıntılar yaşamıştım, başka pc lerde aldığım (aynı kulaklık) ince derin sesleri bu anakart sağlayamıyordu.

RGB tarzı şeyler fiyatı arttırdığından ve benim kasa zaten aşağıda yer aldığından o tür şeylere önem vermiyorum

Pasif soğutucu RAM'leri daha stabil çalıştırıyor herhalde, bu modelleri diyorsunuz sanırım uygun mu anakartım için? GSKILL 16GB (2x8GB) SniperX DDR4 3200Mhz CL16 1.35V veya CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16

merhaba strix pahalı fakat zaten bu paraları vermeyi göze almıssan bir 100 tl daha verip iyi kalite bir x470 çip anakartda alabilirsiniz firma ile iletişime geçersin firma en güncel bios u atar sende işlemciyi takar kullanırsın

bu modele bir bak yada orta alt kalite 1000 1100 e x570 çipde alabilirsiniz daha yeni
    www.sinerji.gen.tr
    MSI X470 Gaming Plus MAX 4133mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-x470-gaming-plus-max-4133mhzoc-rgb-m2-am4-atx-anakart-pmu419403

www.sinerji.gen.tr
    MSI X570-A PRO 4400mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-x570-a-pro-4400mhzoc-m2-am4-atx-anakart-pmu418307

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 30 Ekim 2019; 12:57:56 >

• 3600 mhz önermiştim evet ancak anakartta 3200 (o.c) yazıyor. 3600 almaya gerek yokmuş şimdi fark ediyorum.

3200 lük olanlar işinizi görecektir. Kingstonda alınabilir fiyat bakımından 20-30 tl daha ucuz.

bende tomahavk max alıcaktım fakat kdv indirimi olunca x570 aldım. MSI x570 a-pro anakart fiyatında prime pro aldım. Ondan dolayıda 3600 mhz seçtim rami.

Rog Strix leri bilmiyorum.

ileride kasayı değişirseniz belki, şuanda yan taraflar temperli cam olarak geliyor genel olarak rgb şık durabilir ama gerekte yok fiyat bakımından.

bende kapalı kasa da kullanıyorum şuan ama bu ay kasayı değiştireceğim.

edit: x470 gaming plus için para verme. Aynısını bende düşündüm çünkü fakat vrm mofset vs kalitesi b450 ile aynı verdiğin paraya değmiyor. b450 tomahavk max ve gaming plus max bu konuda kaliteli. Eğer alacaksanız ya b450 yada x570 alın. Ama x570 de de zaten aşağı yukarı 2 katı anakart fiyatı veriyorsunuz kdv indirimi vs denk getirseniz x570 düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 30 Ekim 2019; 13:9:24 >

• Black Friday'de alacağım için belki istediğim ürünlerde indirim olur diye 200-300 lira üstü modellere baktım fiyatlar denkleşir diye Elbette indirime girmezse dediğiniz modelleri alıcam.

Artık o gün hangi RAM daha çok indirime girerse direkt onu alıcam.

Dediğiniz anakartların hepsini notlarıma ekledim, indirimlere göre kartlardan birini alıcam. Eğer girmezsede b450'den devam

Kasayı değiştirmeyi düşünmüyorum hava sirkülasyonu baya iyi ve sağlam kasa (Xigmatek TALON) Bununda yanı açık ama dediğim gibi altta kaldığından görmüyorum zaten

Çok teşekkürler yardımlarınız için.

• asus anakartlarda geri ödeme kampanyası vardı ama o bitti. hem kdv hemde geri ödeme kampanyasında aldım ben çok uyguna

x570 alıcaksanız asus x570-p veya pro olan tercih edilebilir. Ayrıca tuf modeli olanda var ama onun hakkında bi bilgim yok ben pro olan kullanıyorum.

eğer güzel bir indirim yakalanırsa ekran kartı rtx2070 zorlanabilir. 2k oyunlar için güzel tercih olabilir.

bir üst modeller daha iyi olur ama boyutlarıda değişiyor dikkat edin. Kasanıza sığmayabilir. Cooler master 690 II kasa kullanıyorum rtx2060s sığdı ama rtx2070 boyutlarına baktığımda sığmıyor. Gerçi zaten kasayı değişeceğim ama 1 aydan beridir de sistemi kullanıyorum. Ondan sonra parçalar dışarıda çalıştırmak zorunda kalmayın :)

eğer x570 alırsanız 3600 mhz li , cl değeri düşük ramler iyi olur. Duruma göre ayarlarsınız.

ha tabi inidirim olunca tomahavk max filan da indirime girer. 750- 890 tl lik anakartlar yanlış hatırlamıyorsam 600-700 civarı birşeye satıldı o zaman. öyle bir durumda var. yani maliyetten biraz daha kısmak isterseniz oda bir tercih olabilir gayet uyguna aynı parçalar alınabilir.

işlemciyide yükseltebilirsiniz indirim durumunda diyeceğim ama 3600 de oyunlar için yeterli amaç oyunsa tabi. 3700x de rgb soğutucu geliyor :) ve render yapacaklara öneriyorlar. x570 için de güzel seçim olur 3700x.

sonu yok işte böyle böyle maliyet yükseliyor ) kullanım amacı indirim fiyatlandırmaya göre tercihinizi yapabilirsiniz. Kolay gelsin :)

• Şu an Sinerji üzerinden fiyatlandırmaya göre (Ekran kartı hariç o başka yerden gelecek) bu kadar tutuyor.

Asus Strix RTX 2060 Super: 3111 TL (aldım)
    AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek: 1400 TL
    MSI B450 Tomahawk MAX 4133mhz: 850 TL (Anakart değişiklik gösterebilir indirimlere göre)
    Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury 3200mhz CL16 DDR4 Ram: 550 TL
    1 TB Adata XPG SX8200 Pro M.2 SSD: 1100 TL
    FPS 1000V UPS: 600 TL (almak zorundayım ayda 2-3 kere elektrik kesiliyor)

Toplam: 7.511 TL tutuyor. (Ek olarak 2TB HDD + 250GB normal SSD mevcut)

Ek olarak sanırım 5-6 yıldır kullandığım Asus 27 X279H 5ms monitörümün ömrü bitti gibi ya da elektrik kesintilerinden zarar gördü. Bilgisayarı açarken bazen görüntü gelmiyor ya da gidip geliyor. Teknik Servise götürüp baktırıcam. O yüzden monitör alabilirim, bu durumda oyun için önerebileceğiniz 27 inch 1ms 144Hz monitör var mı? (max 2 bin TL bütçeli) Benim baktığım model G-sync'li ASUS 27" VG278Q 1Ms 144Hz FullHD
    Black Friday'de yapılacak indirimlerle bu fiyat daha da düşecektir. İmzamdaki sistem gibi bunu da 4-5 sene kullanmak istiyorum. Sizce nasıl oldu, fikirlerinizi alabilir miyim?

Edit: Monitör tercihi AOC 27" 27G2U/BK 144Hz 1ms IPS oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 6 Kasım 2019; 13:37:38 >

Samsung EVO SSD m2 500 GB: 900 TL

Bunun yerine 1tb sx8200 pro alın adata .

Ram crucial ballistix sports lt varsa alın.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler önerdiğiniz 1 TB XPG SX8200 Pro M.2 SSD modelini alacağım. 100-200 lira fark ile kapasite 2 katına çıkıyor
    Fiyatlar icin teknofiyat.com a bakabilirsin hocam, sectigin parcalar gayet guzel.

Monitor olarak incelemesini izlemedim acikcasi ama ozelliklerine bakarak AOC 27g2u modelini oneriyorum, Full HD 144Hz ve IPS panel, 1ms dedigine bakmayin incelemelerde o sureler farkli cikiyor ama AOC'nin genel olarak oyun icin kotu bir urun yapacagini sanmiyorum.

akakce.com
    AOC 27G2U/BK 27" 1ms Full HD FreeSync Pivot IPS Oyuncu Monit�r� Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-aoc-27g2u-bk-27-1ms-full-hd-freesync-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,545803685.html

• seçtiğiniz parçalar güzel samsung evo plus daha iyidir, ama 500gb yerine 1 tb kapasite olarak daha iyi tabi oyun silmek yerine yerine vs 1tb ta rahat edersiniz.

ramleri 3600 mhz olanlardan alabilirisniz.

anakart indirim olursa prime x570-p modeli vs olabilir.

AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek: 1400 TL => vatanda gece 22:00 dan sonra 1359 tL ye iniyor şuanda ama tabi daha bi indriim beklenebilir.

Asus Strix RTX 2060 Super: 3111 TL = ekran kartını çok iyi almışsınız :) hayırlı olsun

2k lı bi monitör alırsanız ileriye yönelik olur ama bütçe 2 bin olunca o fiyata fullhd alınabiliyor. Full hd için 24 inc yeterli diyorlar genelde. Monitör konusunda bende çok kararsızım , bende alacağım ama bakalım. Seçtiğiniz asus monitör de güzel ,gelen öneride güzel bütçeye göre :)
  • G-sync desteği olduğu için ve kullandığım ekran ASUS olduğu için ASUS 27 VG278QA tercih etmiştim fakat sanırım AOC 27g2u monitör'de artık G-sync açılabiiyormuş. Ayrıca dediğiniz gibi IPS ekranmış ben onu gözden kaçırmışım, kesinlikle IPS ekran tercihim çünkü tasarım işiyle uğraştığım için baya renk kalitesi fark ediyor Hem de fiyat olarak daha uygun. Asus'un IPS modeli 2.6 bin liraymış arada bin lira oynuyor bu yüzden sizin önerdiğiniz monitörü tercih edeceğim.

Evet SSD kapasitesini 2 katına arttırmak daha mantıklı, dediğiniz model anakartlar indirime girerse onlardan alacağım girmezse tomahawk.
    Tüm ürünleri Black Friday'de 28 Kasım'da alacağım o yüzden bekliyorum.
    Evet ekran kartı fiyatı yükümü baya hafifletti açıkcası
    6 yıldır kullandığım monitör 27 inch olduğundan 24 inch bana ufak gelecektir, 2K monitörler pahalı o tercihe bir 5 sene sonra geçerim

Çok teşekkürler yardımlarınız için

• hayırlı olsun şimdiden

herkes black friday bekliyor , ben bile monitör ve kasa için bekliyorum valla bide güç kaynağı yapabilirim.
    Ben de RTX 2060 ile FreeSync destekli AOC 2590FX kullaniyorum G-Sync compatible olarak gozukuyor ve hicbir sikinti olmadan aktif edip kullanabiliyorum hocam, G-Sync olsun diye fazladan para vermeye gerek yok. Hayirli olsun simdiden.
  • Hemen hemen aynı fiyata Sapphire rx5700xt alınabilirdi.
    Oyun amaçlı kullanılacaksa 860evo alın M2 olması çok bir şey katmayacak size. Böylece bütçeniz biraz daha rahatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 6 Kasım 2019; 14:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, valla gönül isterki beklememize gerek kalmasın ama fiyatlar ortada Yurtdışının maaş oranlarına göre kıyaslama yapsak bu bütçelere 2080 ti'lar almamız gerek...

Aynen artık yeni FreeSync destekli monitörlerin çoğun G-Sync uyumlu oluyormuş zaten olmasa bile fiyat açısından yine bu monitörü seçecektim. Sağolun tekrar

Açıkcası AMD ekran kartlarını teknolojik yenilik, sağladığı imkanlar, programsal uyum açısından yetersiz buluyorum. Tamamen fiyat performans ürünü, o yüzden tercih etmiyorum. Bu sistemle ilk defa AMD işlemci kullanmış olucam. Dediğiniz SSD'yi 6 yıldır kullanıyorum ve tasarım işiyle uğraştığım için (video-görsel tasarım) M2 SSD'yi uygun gördüm, 5-6 kat daha iyi ve bu sisteme yakışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 6 Kasım 2019; 19:30:50 >

M2 ssd alınır artık bu saatten sonra. Bütçesi olmayana genelde maliyet bakımından daha fazla alan sağladığı için sata ssd öneriliyor.

Rx5700 xt iyiki de almadınız. 5 aydır yazılım düzeltemediler. Yabancı sitelerde ve forumda çok şikayet eden vardı. Performansına diyecek bisey yok ama stabil çalışma dik 'tan sonra almaya değmez. Ha belki son driver güncellemesiyle iyi duruma gelmiş olabilir onuda bilmiyorum.

Herkes rtx 2060 süper i yerden yere vuruyor ama bende msi olanını kullanıyorum memnunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Rx5700'lerdeki sorunu güncellemeyle düzeltmişler ancak AMD ekran kartlarına yaklaşımım 0 2060s ile ilgili teknik bir sorun yaşarsam aldığım yer sebebiyle yenisini alırım o konuda kafam rahat

Bu MSI B450 Tomahawklarda bazı sorunlar varmış. Ek olarak bunu seçebilirim ekran kartıyla uyumu için
    www.sinerji.gen.tr
    Asus ROG Strix B450-F Gaming 3466mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/asus-rog-strix-b450-f-gaming-3466mhzoc-rgb-m2-am4-atx-anakart-pmu415979

Ayrıca sitesine baktığımda ryzen 3000'ler için hazır diyor, herhalde bios update gerekmiyor bu sürümüne https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-B450-F-GAMING/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 9 Kasım 2019; 22:40:44 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.