Şimdi Ara

RTX 2060S'li sistem önerisi 9.000TL (Sistem Alındı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • düzeltmeleri iyi olmuş , bir yandan sıcaklıktan da şikayet ediyorlardı ama bilemiyorum , nvidia dan bende memnnum şuan. :)

b450-f gaming hakkında bir bilgim yok maalesef. VRM konusunda inceleme konusu silindiği için kalite bakımından nedir bilmiyorum. b450 de en önerilen gaming plus max ve tohamavk max'tı bu bakımdan. Çok bir fiyat farkı yok aslında belki alınabilir hatta biraz daha bütçe arttırıp prime x570-p modeline veya x570 tuf modeline bir bakın isterseniz.

Tuf serisini de alan çok ama x570-p ve x570-pro önerilen kartlar arasında sonda olmasına rağmen önerilen kartlar arasında geçiyordu yani :)

evet amd ryzen 300 ready yazan kartlar bunlara MAx kartlar da dahil 3600 işlemciyi bios update etmeden direk çalıştırıyor. Max olmayan ve amd ryzen 2000 ready yazan kartlarda güncellme gerek.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. Bütçenin maalesef sınırına geldim, bu yüzden x570 serisini alamam. Fiyatlarında 900 civarına ineceğini sanmıyorum. Hatta monitörü yılbaşında alabilirim.

Yılbaşında stok soğutucuyu devre dışı bırakıp, sıvı soğutma alacağım. Sıvı soğutma olarak Cooler Master MasterLiquid ML240L düşündüm. Fiyatı, kalitesi ve RGB'li olarak en uygun soğutucu bu oldu.

Bu sıvı soğutucuya uygun ve hava akışına sahip hangi kasa daha iyi sizce?

Görünüş olarak bu tarz kasaları sevdim. Sade, şık ve ufak rgb dokunuşları mevcut.
    MSI MAG Vampiric Önceliğim bu kasa. Bu kasayı alırsam MSI B450 Tomahawk'ı almam gerekiyormuş çünkü kasanın RGB özelliği için MSI Mystic Light lazımmış galiba. Ancak bu test videosunda GPU-CPU Isı olarak testlerde 73'e kadar çıkmış. 60'larda olmalı diye biliyorum.
    KitGuruTechyoutube
    BRIONY builds a GAMING PC into MSI VAMPIRIC 010 Case!
    https://www.youtube.com/watch?v=DTWdx9csw44

Cooler Master MB520 Hava akışı önde 3 fan olduğu için ideal elbette. Soğutucuyu yukarı takmam gerecek herhalde. Şu öndeki renkli fan olayını sevmiyorum kasalarda ama kapanır herhalde ışığı.
    Phanteks Eclipse P350X Görünüşü hoşuma gitti rgbsi sade hoş.
    Phanteks Eclipse P400A RGB'li olanını önerdiler ancak ön tarafta sevmediğim için onsuz olanını seçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 9 Kasım 2019; 23:2:15 >

• sağlık olsun hocam. x570 şart değil, ben 1800 tl olan anakartı kdv indirimiyle 1530 tl ye aldım. 225 tl de geri ödeme bekliyorum yani ben 1275 tl civarına aldım biraz ondan dolayı almış bulundum. Tabi bide geri ödememin ödenmesini bekliyorum daha alamadık 90 gün sürebilirmiş.

şimdi 2021 yılında am4 soket değişip ve ddr5 ramler gelince bizim x570 leri satarken, b450 fiyatından da gidebilir ikinci elde. Belli de olmaz çoğu önermiyor çünkü x570 'e para vermek gereksiz diyorlar.

O zaman b450 ile devam

sıvı soğutucu hakkında bilgim yok.

kasa olarak phanteks ve MSI hakkında da fikrim yok maalesef ama msi kendi kasasında kendi anakartının kullanılmasını istiyor olabilir ama diğer markalarda asus gigabyte rgb si ile uyumlu. Bunda da olabilir belki sormak lazım bilemedim .

bende cooler master mb511 ile mb520 arasında gidip gelmiştim.

daha sonra corsair spec-06 RGB olanı ilgimi çekti ama alana kadar stok bitti ve gelmedi.

corsair in kasım ayı içinde 2 adet kasası geliyor. fiyat olarak biri pahalı diğeri uygun gelecek diye bekliyorum. Kasa işi birazda sizin seçiminiz yani beğenmenize bağlı tabi bir yandan kasa havalandırmasıda önemli.

ModArt PCyoutube
    Havası Yeter! Corsair iCUE 465X RGB Temperli Kasa İncelemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=q2JAHUtGPdU

tabi illa bu yazdıklarımdan alacağım derseniz ben cooler master ı seçerdim. Hatta mb511 vatandan aldım ancak corsair in kasasını görünce vazgeçtim.

buda cooler master incelemesi
    ModArt PCyoutube
    Cooler Master MB511 RGB ve MB520 RGB Kasa İncelemesi - İLK!
    https://www.youtube.com/watch?v=eOhYK9N6mo8&t=644s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 9 Kasım 2019; 23:23:22 >

• kukabay kullanıcısına yanıt
    Sizin sistem bu işlemciyi yüksek tuttum tüm işlerinizde maksimum perfomans alabilin uzun süre diye kasada High power kaliteli psu var :)

Anakartı kaliteli tuttum upgrade seçenekleriniz ileride kısıtlanmasın diye PCI-E 4.0 desteğini ön planda tuttum.

5700XT NİTRO+ VE 1TB HDD + 1TB SSD

RTX 2060S'li sistem önerisi 9.000TL (Sistem Alındı)

2060S + 1TB SSD İSTERSEN 1TB YADA 2 TB HDD EKLERSİNİZ

https://www.sinerji.gen.tr/

Bir süre kendi monitörünüzü kullanın HZ overclock yaparsınız bir miktar olabilir diye düşünüyorum.. Kötü monitör değil. Eliniz rahatlayıncada monitörü güncellersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Kasım 2019; 9:42:9 >

• Teşekkürler, valla yaptığınız gibi kampanyadır odur budur kullanarak en uygun hale getirmek gerekiyor.

MSI Vampiric kasasını alırsam eğer MSI B450 Tomahawk seçerim. Bu kasaya ait detaylı tek inceleme şu anlık bu.

Görsellerde ısı ve ses test sonuçları var. Bu değerler kötü mü? Ek olarak elimde 3-4 tane xigmatek fan mevcut. Bunları da taktığımda ısı biraz daha düşecektir. Eğer memnun kalmazsam daha sonra biraz zararla satar başka kasa alırım.

Eğer değerler kötüyse direkt CoolerMaster MB520 alacağım. PHANTEKS P350X'i düşündüm ancak marka bilinirliği ve kalitesi olarak CM'de karar kıldım. Evet attığınız incelemeyi önceden izleyip öyle karar vermiştim. İç hacmi daha büyük.

--------

Teşekkür ederim. Ancak ekran kartını zaten satın aldım.(Asus Strix 2060Super) Yeni nesil m2 SSD kullanmak istiyorum.(render ve adobe programları için) UPS, Monitör gibi unsurlar da olduğu için bu bütçeyi direkt olarak ana parçalara maalesef harcayamıyorum. Yoksa en başındaki planım Asus Strix RTX2080'i 4500 TL gibi bir fiyattan alıp X570'li daha üst seviye bir sistem kurmaktı

• Bugün itibariyle tüm ürünleri satın aldım. Sistemin son hali böyle arkadaşlar.

AMD Ryzen 3600 İşlemci (İtopya – 1249 TL)
    MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming X (Vatan Bilgisayar - 2.998 TL) Öncesinde Asus Rog Strix 2060s almıştım ancak coil whine çıktı geri iade ettim.
    MSI B450 TOMAHAWK MAX Anakart (Vatan Bilgisayar - 740 TL)
    AOC 27" 27G2U 1ms 144HZ IPS (İncehesap – 1546 TL)
    XPG 1TB SX8200 PRO M.2 SSD (3500MB Okuma / 3000MB (İtopya – 899 TL)
    CORSAIR Hydro Serisi H100i RGB PLATINUM 240mm Sıvı Soğutucu (İtopya – 749 TL)
    Cooler Master MB 511 RGB KASA (Vatan Bilgisayar – 470 TL)
    Corsair Vengeance 2x8 GB RAM RGB 3200mhz (Vatan Bilgisayar – 675 TL) Normalde 3600 mhz alacaktım fakat internet üzerinden hiçbir yerde bulamadım.
    FSP UPS 1000V (Amazon.tr – 428 TL)

Toplam: 9.754 TL'ye denk geldi. Yorumlarınız ve yardımlarınız için herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.