Şimdi Ara

Rtx 2060S ve 5700xt arasında kalmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • R5 3600 tabanlı sistem toplamak istiyorum
    Ekran karti icin 3000tl bütçe ayırmıştım.
    %10-15 bütçemi zorlarsam bu kartları alabiliyorum.
    5700xt net olarak daha güçlü ama mavi ekran fps droplar gibi kronik yazılım problemlerini reddit ve yerli sitelerde sürekli görmem düşündürüyor.
    Ayni paraya daha az güçlü ama daha garanti olan 2060s diğer seçenek...
    Arada kaldım, sizce hangi yolu secmeliyim?

• Benim de sistem dizme arifesinde arada kaldığım bir durum. Tecrübeli arkadaşlar umarım aydınlatır bizi
  • AMD tarafında sürücü sorunları hala devam ediyor. Bütçeniz uygunsa RTX 2060 Super alın. Yok, Nvidia kartlar bütçemi çok aşıyor, riske girmeyi göze alıyorum derseniz de 5700XT alın.
  • Ben de benzer ikilemi yaşayan biri olarak araştırdığım kadarıyla iki tarafın da artılarını ve eksilerini şöyle bırakayım:

2060 Super ->
    + DLSS2.0 ile Ray tracing açıkken bile +15-30 FPS sağlaması büyük özellik. DLSS 2.0'ın desteğinin ise geliştiriciler tarafından adapte edilmesinin kolay olacağı vaadi çoğu oyuna geleceğine işaret.
    + Kullanıcı yorumlarına göre daha stabil yazılım.

- DLSS2.0 an itibariyle her oyunda olmadığı için fiyat muadiline göre performans olarak geride.

5700 XT ->
    + Fiyat muadiline göre performansı daha yüksek.
    + DLSS2.0 benzeri Image Sharpening özelliği + sayılabilir ama DLSS2.0'a göre +FPS sağlamıyor fakat düşürmüyor da. Bu özellik gözle farkedilecek şekilde grafiği iyileştiriyor.

- Ray tracing yok.(kişiye göre değişir negatif olup olmaması.)
    - Driver sorunları daha yaygın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmansbruh -- 1 Haziran 2020; 10:10:51 >
  • Nvidia alırım kafam rahat olur. Ne kadar üstün özellikleri olsa da yazılımsal problem olup randımanlı olarak kullanamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikefootball -- 2 Haziran 2020; 9:39:33 >
  • 5700xt kullanıyorum sorun yok.
  • Daha önce amd kullanıp sorun yaşamamış birisi için cevap 5700xt olur ama siz şimdiden biraz sıkıntı yaşamaktan iyice korkmuşsunuz açık konuşmak gerekirse siz 5700xt alırsanız içiniz rahat olmaz. Rtx 2060 super alıp geçin en azından kafanızda soru işareti kalmaz.
    Not: Kendim alacak olsam 5700xt alırım. Fiyatı daha uygun olduğundan amd tercihim olur yarın nvidia daha ucuz olursa onu alırım. Daha önce 5700xt kullandım hiçbir sorun yaşamadım ama bu sizin sorun yaşamayacağınız anlamına gelmez. İş birazda psikolojik.
  • madmansbruh kullanıcısına yanıt
    image sharpening ,dlss ile alaksı yoktur. nvidinında iamge sharpening muadili uygulması vardır. Daha iyi sonuç çıkarıyor. AMD kulalnanlar siyah ekrandan dolayı bu özellikleri kulalnamıyordu.
  • DLSS 2.0 da Image Sharpening de detayları zenginleştirmiyor mu hocam? DLSS 2.0 bunu bir de Ray tracing açıkken çok daha performanslı yapıyor izlediğim test videolarına göre.
    DLSS yüksek çönürlükte belli optimizayon ve downgrade iel performans artışıan gider 2k dan 4k dan 1080p düşmee gibi düşün. İmage Sharpening var olan çzönürlükte keskinleştirmedir. TV lerdeki,Monitörlerki keskinleşti,rme ayarının biraaz gelişmeşi. Doğal keskinleşem değidlir biraz da göz yorar. DLSS ilk ç ıktığında başarıszdı 2.00 ile görüntü kaliteis baya gelişt. 2k 4k dlls performasn artışın olur. image sharpening 1080p de daha kesikn görüntü elde edersin. her oyunda ,her oyun motorunda güzeel doğal sonuça elde edemyorsun. Birçok oyunda saherping uygulamalrı gennlikel TAA bulanukluğını yok etmek için.
  • Hocam DLSS downgrade'i dediğin şey 1.0'da çok fazla vardı hatta performans kazandırmak için ekran bulanıklaşıyordu ama DLSS 2.0 için dediğin şeye katılamıyacam çünkü downgrade dediğin şey çok minor şekilde gerçekleşiyor. Yani DLSS 2.0'ın vaadi ve şu an çoğunlukla gerçekleştirdiği şey ray tracing açıkken bile FPS'i/performansı, minimal hatta 0 dezavantajla arttırmak. Bazı oyunlarda ise bunlara ek olarak direkt görsel iyileştirme de sunuyor. Control oyunundaki DLSS 2.0 performansı buna kanıt mesela. Aslında demek istediğin şey çok yanlış değil fakat anlatış şeklin DLSS 2.0'ın etkisini düşürüyor bence.
    Kısa yoldan anlatmaya çalıştımda bukadar biliyorsun da, İmage sharpeningle bir tutuyorsun? ikiis kullanım amacı bile farklı.
  • beyler konuda dövüşmeyin özelden dövüşün
    5700xt kullanıcılarının son driverlar için olan yorumlarını merak ediyorum.
  • 1660Ti ile rx5700 arasında kalmıstım 5700 aldım sımdı her gun sukredıyorum verdıgım karara
  • Yolun yarısına geldim sayılır şimdiki arkadaşlar bilmez bir zamanlar dolar tl eşitken vatan indirimleri olurdu haftasonları bol bol pc parçası alır dener satardık. HD bilmem kaç ekran kartı almıştım. 2 kere değişime gitti sonra bir üst serisi falan verdiler. Hem ürünlerde sorun vardı hemde yazılımda. En son başlarım amdsine diyip zotac gts 250 almıştım. Hala çalışıyor babamın evinde kullanıyorlar. Yani diyeceğim şudur;AMD önceden de yazılımsal olarak sıkıntılıydı halada sıkıntılı. Bende 2070S var. Geçen Rog 5700xt aldım. Ciddi ciddi kullanıcaktım. Sonra öğrendimki vidasımı kısaymış neymiş,servisten vida istemek gerekiyormuş vs vs iade ettim bugün. Kısacası sinirlerine hakim olabilecek biriyseniz 5700XT alın performans olarak kesinlikle 2060S üstü. Ama yok ben keyif adamıyım diyorsan 2060S. Son önerim cuma günü incehesap indirimlerini takip edin. Ben 2070S i 4.000 e aldım 20 gün önce. Belki yine düşer.

• ysakay kullanıcısına yanıt
    Cok haklısınız, iyi fiyata almışsınız hocam. Amd'den islemci nvidia'dan ekran kartı olarak kuralım bu sistemi de o zaman...
  • ben hiç bir zaman problem yaşamadım millet problem yaşıyoruz derkende ilginç baya
    son driveri yükledim hala sıfır problem
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    144hz kullananlar baya sorun yaşamış...
    Zaten tüm kartlarin sorunlu olmasi degil konu. Sorun oranının daha yüksek olması
  • Ben kara cuma indirimlerinde pulse 5700 xt almıştım.En mantıklı tercih buydu düz 2060 dan daha ucuz fiyata 5700 XT aldım ozaman. Yalan yok ilk aldığımda birkaç kere siyah ekran aldım.Sonraki sürücülerde yaşamadım. Şuan driver olarak 20.3.1 yüklü bende sıkıntısız kullanıyorum.75hz freesynch bir monitörle kullanıyorum dp ile bağlı. Suan ekran kartı alacak olsam bütçem dahilinde yine 5700xt seçerdim. Karttan son derece memnunum yani. Bildiğim kadarıyla ara ara siyah ekran falan yaşayan var ama büyük ölçüde düzeltildi hatalar.144hz olayı sanırım hala var 142 ye falan çekip kullanıyorlar diye biliyorum. Yorumlar cok kafa karıştırıcı olabiliyor. Özellikle iş fanboyluk seviyesinde olunca :) Bence aklınıza ne yatıyosa oynadığınız oyunlarıda baz alarak iyice düşünerek karar verin.

Fikir edinmek açısından alttaki linkleri son sayfadan geriye doğru inceleyebilirsiniz. Ben almadan önce bütün mesajları üşenmeden okumuştum :D
    AMD Driver ana konu
    5700XT Ana konu

• JRR TOLKIEN kullanıcısına yanıt
    bende 144 kullanıyorum aoc 24g2u full ayarlar sonda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.