Şimdi Ara

RTX 3050 ile Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fikir sahibi olan ve yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yakınlarda 3060-3060ti ekran kartı kovalarken dün Asus Ph 3050 tek fan kartı türkiye garantili şekilde 4489 a alma şansı yakaladım ve aldım.

O yüzden düşüncem şu ki, bukadar ucuza yakalamışken yan bileşenleri çok daha iyi dizip 1-2 sene sonrası sadece ekran kartını değiştirip yola devam edebilecek gibi dizmek istiyorum. Zaten genellikle online oyunlar (fps,mmo vb..) oynarım, single çok ilgimi çekmez. 3060 bile fazla gelecekti ama almışken tam alalım diye düşündük fakat 3050 çok uyguna geldi.

Kendi 1060 i5-8400 lü sistemimi (zamane en fp sistem sayılabilir) bütün parçaları dahil 6-7 ay önce sattığım için kasasından monitörüne kadar tekrardan toplayacağım. Sizden istediğim öneri; ileride 3060 ti ile sıkıntı yaratmayacak (hatta 3060 ti ile en uyumlu, performanslı çalışacak), bir yan bileşen önerisi.

İşlemci kanadında i5-11400f ve ryzen 5 5600x var, aklımda ileriye dönük ve online oyunların işlemci ağırlıklı olması sebebiyle 5600x düşünüyorum. 3050 ile verimli çalışır mı?

Anakart hakkında gerçekten bilgim yok, fakat gaming uzantılı, 4000mhz ve üstü anakartlar 5600x seviyesinde oluyor herhalde.

Ram konusunda cl18 3800 cl16 3600 arasındayım, hangisi daha performanslı hala araştırmalarım sürüyor

Ssd tarafında m2 hiç kullanmadım, önerilere açığım.

Psu tarafında da önerilere açığım

Hava soğutma mı sıvı soğutma mı tartışmalarını takip etmedim, bu konuda da bilgim yok. Eski bilgisayarımda hava tipi Akasa Venom Vodooo kullanıyordum, sıvıya gerek var mı 5600x için, önerilere açığım.

Genel anlamıyla böyle, unuttuğum bir yan bileşen varsa hatırlatırsanız sevinirim. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byakuya23 -- 16 Şubat 2022; 14:5:18 >

• 4489a nasıl aldın hocam
  • Şimdilik 3050 ye göre konuşalım. o ekran kartı çok yüksek seviye olmadığı için almayı düşünülen işlemciler (11400- 11600- 5600x) fazlası ile yeterli gelecektir. Hatta ilerde şuan da ki piyasada olan 3060 ti ve muadili kartlara veya daha güçlü kartlara da yeterli gelir. 3050 ile verimli çalışır mı ? sormuşsunuz daha güçlü kartlarla bile verimli çalışır merak etmeyin. İntel alınacaksa işlemci b 560 gibi yonga seti tercih edilebilir. 5600x seçilecekse iyi bir b 450 veya b 550 tercih edilebilir. Ram konusunda cl 16 3600 mhz için iyi bir değer, özellikle amd de daha da işe yarar bazı oyunlarda hepsinde olmasa da. Freakansın yüksek olması, cl nin düşük olmasından ötürü. M2 samsung . kingston , crucial , xpg , sandisk gibi markalardan şeçilebilir stok ve fiyat ve kapasiteye göre. Psu Bilinen iyi markaların sıkntısız versiyonları araştırılarak tercih edilebilir. Corsair , xpg . fsp , seasonic, thermaltake, coolermaster vs... 12 cmlik hava soğutmalarda o işlemcilere yeterli gelir , fiyat konusunda indirim yakalandığında sıvı soğutmada olabilir. O işlemciler abileri olan modeller kadar ısınan işlemciler değiller. Şu an alınacaksa sistem, bu işlemciler uygun ama 2-3 yıl sonra piyasa nasıl değişir bilemeyiz , hızlı değiştiği için. Yılın ikinci yarısından sonra çıkışı planlanan amd nin yeni çipseti ve işlemciler de bekleniyor ama o zaman kur ve piyasa ne olur Allah kerim. Şu andaki fiyatlarla aynı olmayacağı kesin.

• 12400f li sistem daha mantıklı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.