Merhabalar, Kullanmakta olduğum MSİ GTX 1050TI ekran kartını dün itibariyle GIGABYTE RTX 3060 VISION OC ile değiştirdim. Fakat değiştirdikten sonra internet tarayıcılarından Youtube veya Twitch üzerinden video izlerken ekranı aşağı doğru kaydırdığımda drop yaşadığımı farkettim. Bu drop olayı videolar 1080p iken yaşanıyor. Yani görüntü 1080p'den düşük ise ekran aşağı doğru giderken bir sorun yaşanmamakta. DDU ile driver kaldırıp tekrar kurdum. Düzelme olmayınca format attım. Fakat herhangi bir değişiklik olmadı. Sistem Bilgisi:
Konu hakkında yardımlarınızı talep ediyorum. İyi forumlar. |
RTX 3060 Takınca Drop Sorunu
-
-
VS ibareli giriş seviyesi Corsair psu lar eski olsun, yeni olsun bana hiç bir şekilde güven vermiyor ama psu sorunu olmadığını varsayalım, bu yakınlarda bir sürücü sorununa denk geldim.
Arkadaşıma yeni bir sistem topladık, sistemde 3060 mevcut, en güncel sürücüyle ''472.12'' bazı oyunlarda drop sorunu gözlemledik ve birkaç birşey denedikten sonra eski sürücüler deneyelim dediğimizde, ilk indirdiğimiz 465.89 ile drop sorunu çözüldü, sende en güncel sürücüyü kullanıyorsan, önce 465.89 indirip, mevcut sürücüyü kaldırıp, ddu ile de temizleyip. bu sürücüyü deneyebilirsin, yani önce farklı sürücüler denemek te fayda var.
-
@Reception47 Yanıt için teşekkürler.
Kartı sisteme taktığım zaman ertesi gün işe gideceğim için çok fazla test etme imkanım olmadı ama hali hazırda Cyberpunk 2077 ve Forza Horizon 5 yüklü olduğu için biraz denedim.
Enteresan olan şey kısa sürede oynamış olsam oyun içinde herhangi bir dropla karşılaşmamam. Akşam bilgisayarın aşına oturunca stres testi ve örnek video çekebilirsem konuya dahil ederim. Tabi sürücü sürümünü düşürüp yeni ve eski karşılaştırmasını da.
Denediğim sürümler:
Sürücü Sürümü: 511.65 - Yayın Tarihi: 2022 Şubat 1
Sürücü Sürümü: 511.23 - Yayın Tarihi: 2022 Ocak 14
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman474 -- 9 Şubat 2022; 11:45:48 > -
Yukarıdaki arkadaşımızn da belirttiği gibi bazen driver problemlerinden de olabilir böyle şeyler. Bir veya iki sürüm öncesi ile de denenmeli mutlaka. Oyun oynarken olmadı diyorsunuz ama kısa süreli denemiş dediniz gibi uzun süreli denenmeli eski ve yeni sürümlerle. Video seyrederken daha çok oldu demişsiniz , tarayıcı ve gerekli yan programları güncelleyin diyecektim ama format atmış olmanızı gördüğümden tarayıcı gibi şeylerin güncel olduğunu farz ettim. Daha kapsamlı test edin anlaşılır. Kartta sorun yoktur diye düşünüyorum, olsa görüntü vermez veya renkler birbirine girer belli eder. Oyun oynadığınızı bile söylediniz çünkü , yazılımsal bir sıkıntı olması muhtemel .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 9 Şubat 2022; 13:14:33 > -
@Erhan1982DZC Teşekkürler. Sizin dediğiniz gibi yazılımsal bir sorun büyük ihtimalle. Deneme yanılma ile çözmeye çalışıcam.
@Reception47 Arkadaşınızın sistemini ne zaman topladınız acaba ?
-
Tam hatırlamıyorum ancak yılbaşına brkaçgün vardı 1,5-2 ay olmamıştır, topladığımızda o günkü sürücü olrk 472.12 kalmış aklımda biz 465.89 sürücüsüne dönmüştük, o da sanıyorumki 3060 için ilk sürücü yada ilklerden biriydi, şu anda da aynı sürücüyle dvm ediyormuş, hiç güncellememiş, experience fln da kurmuyor/kullanmıyor zaten zırt, pırt yeni sürücü çıktı diye uyarı verdii için.
-
Konuyu yeni gördüm çözebildinizmi acaba? Ayni sorun bendede vardi bende ayni sorunu yasadim hatta 10dk sonra çat diye kapanıyordu. Yakındaki bilgisayarcidan denemelik psu aldim ve bir daha olmadi. Güç kaynagini iade edip yerine fsp 700w aldim dahada sorun olmadi şükürki. Seninde tanidiklardan vesaire psu alip test etme imkanin varsa dene derim. Benim psuda seninki gibi eski seri olan beyaz renkliydi. Yardimci olabilirsek ne mutlu bize. :) -
@UberFahrer Merhabalar, sorun hala devam etmekte. Neyden kaynaklandığını az çok çözdüm gibi. PC sekmesi altında 1920x1080 yok. Diğer sekmedeki 1080p seçili olduğunda bu sıkıntıyı yapıyor. Benim sıkıntının psu ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşımdan ödünç ekran aldım Rampage FHD 144Hz onu denediğimde PC sekmesi altında 1920x1080 geldi ve sıkıntısız çalıştı bilgisayar herhangi bir takılma yapmadan. Monitörüm eski olduğu için mi acaba sıkıntı yapıyor hala anlamış değilim.
-
windows görüntü ayaralarında da mı yok seçenek?
-
Orda herhangi bir sıkıntı yok
-
@Mxsr Farklı HDMI kablolarıyla da denedim bu arada.
-
Yukarda arkadaşımız bahsetmiş bende kapanmalar oluyor hatta demiş, evet doğrudur , makinada reset ve kapanmalar olursa genelde güç kaynağında sıkntı olur. Hatta bu ikisi bnde 12 yıl önce olmuştu , yüke girince 750 lik thermaltake reset atıyordu. Değiştirdim psuyu düzeldi ötekini garantiye gönderdim. Fakat sizdeki sorun bence güç kaynağı değil. Eğer olsa reset atar veya oyuna girince reset atar , sistem kapanır. Genelde öyle sıkntılar belirtiler vermesi lazım. Şimdi arkadaşınızın 144 hz mönitörü ile sorun yaşamamışsınız demek pek diğer sistem bileşenleri ile ilgisi yok. Sizin kendi eski dediğinizin tam modeli nedir mönitörün desteklediği hz en son kaçtır 60 hz mi. Farklı kablolar la da denenmiş. Nvidia sürücü programın dada 60 hz demi o ayar win dows dışında ? Kendi açıklamanıza göre mönitör değişince yapmamış. Normalde 1080 p de de 60 hz de yapmaması lazım .Bende aynısından kullandım daha önce @kahraman474
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 17 Şubat 2022; 11:11:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X