< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rtx 3060 ti Ryzen 5600x ile Darboğaz Sorunu ? (2. sayfa)
-
-
yani normal sartlarda yapmamasi lazim. Rdr2 falan varsa herseyi fulleyip girsene bi oyuna bakalim ne olacak. 5600x cok yeterli bir islemci bende 3600 var ve bir sikintisini görmemistim 3080 de
-
Stok fanla frekans kisiyordur.
200 300 liraya bi tower soğutucu alin sorunun büyük bolumu gider.
Siz 4.4 4.6 arasi görürsünüz ama normalde oralara çıkamıyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rdr2 veya control indir 144 hz aç bütün ayarları fulle, 3060ti'ın %100e ulaşmaması imkansız.
-
standart amd sorunu intele gec kurtul
Yorum yazacaktım kaç gündür konuya, üşeniyordum. Bu yorumu gördükten sonra yazayım. BF1 ve BF5 ilk çıktığı zamanlar bilgisayarda akıcı bir şekilde güzelce çalışıyordu. Daha sonra artan hileler sonucu oyun motorunu anladığım kadarıyla daha komplex hale getirdiler. Her 2 oyunda da bunu bizzat gördüm ve deneyimledim. Özellikle BF5 tam bir stutter-fest yani takılma festivali. Aşırı derecede mikro takılmalar oluyor. Kimi insan bunun farkına bile varmaz lakin harbiden oyuncu olan kişiyi rahatsız eder. İlk zamanlar bolca oynadım, sonrasında bu takılmalar yüzünden bıraktım. Forumlarda da çok tartışıldı. Kimisi takılma yok diyor, kimisi takılıyor diyor ama ben eminim ki takılma yok diyen kişi aslında takılmanın farkında bile değil. Yani misal 144hz yenileme, 144fps alıyorsun, vsync açık. Oyun akıyor. Patlama oldu. FPS 120'ye düştü. Nasıl takılmıyor Allah'ınızı severseniz, değil mi?
Neyse, yaptığınız oc hafif iş görür ama yine hak ettiğiniz performansı alamazsınız BF5'ten. Konu sahibine yazacağım yorumda da şunu diyecektim. Eğer termal açıdan bir sorununuz yoksa, arkaplanda ayak altı işlem gücü yiyen process yoksa, istediğiniz performansı alamamanızın nedeni kesinlikle oyun motoru ile ilgilidir.
Windows'da da kabahat var biraz. Telemetry çok alıyor, boş beleş bir dünya işlem ve servis var. v1607 sürümü Win10 için altı çağ idi. Sonrasında b*k ettiler, toparlamaya çalıştılar bla bla.
-
1511 ve 1607 gerçekten de çok iyiydi
Tahmin ettiğim gibi işlemci darboğazı mevcut değil. Öncelikle sorunun kaynağı olsun ya da olmasın işlemci ömrü açısından stok fanı değiştirmenizi öneririm. Default ayarlarda maksimum 4.4ghz'de kalıyorsanız işlemci sıcaklıktan dolayı kendini frenliyor olabilir. Biosta default ayarları yükleyin ve sadece ram için xmp seçeneğini aktif edin. Yeni ve temiz bir windows kurulumu ile birlikte güncel sürücüleri tekrar yüklemenizi öneririm. ekran kartı sürücüsünü yüklerken mutlaka özel olarak seçip temiz kurulum işaretleyin. Bu işlem açıkçası arkadaşların sunduğu tüm çözümlerin topluca denenmesini sağlayacak. 0 işletim sistemi, sıfır sürücü ve sıfır oyun kurulumu:)
Değişen olmazsa yazın, tekrar gözden geçirelim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X