Şimdi Ara

Rtx 3060 ti Ryzen 5600x ile Darboğaz Sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş yeni kasa aldım yanında 1080p monitor aldım çünkü 24 inç almak istiyordum 27 inç fazla büyük geliyor bana ve 24 inçte 2k monitör 144 hz monitor pek yok o yüzden 1080p aldım sistem güçlü olmasına rağmen.

Lakin hiçbir oynadığım oyunda yüzde 75 GPU kullanımını geçemiyorum hep %65-75 kullanım arası değişiyor. Çözünürlüğü nvidia programından 2k'ya alsamda hiçbir değişme olmuyor gpu kullanımında yine düşük kalıyor.

Youtubeden baktığım videolarda bu sistemde 1080p de darboğaz yok yüzzde 98 kullanım gözüküyor hep ancak ben aynı ayarlarda aynı oyunlarda yüzde 75 gpu kullanımı oluyor sebebi ne olabilir aceba? FPS değerlerinden gayet memnunum ancak neden daha fazlası olmasın yani sistemin gücünü tam olarak neden kullanamıyorum aceba. Ramler 8gbx2 3200 mhz. Sistemin tüm bileşenleri şöyle.

İşlemci : Amd Ryzen 5 5600X MPK

Anakart : Gigabyte B450M-S2H

Bellek : Xpg D30 16GB(8×2) 3200MHz DDR4

Ekran Kartı : Gigabyte RTX 3060Tİ PRO

Depolama : Kingston 500GB A2000 M.2

Kasa : NZXT H510 Mid Tower USB 3.1 Beyaz

Güç KaynağıXpg 650W Pylon 80+

Soğutucu : AMD Wraith Stealth

• aynı sorun ben dede var  

• muhtemelen o cözünürlüge fazla geliyor o ekran karti. Hem 3060ti Hem 3080 i imzamdaki sistem ile beraber kullandim ikisinde de %100 ü cok gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 3 Ocak 2022; 4:37:9 >
  • aynı sistem bende var baslarda 1080p kullandım oynadıgım bütün oyunlarda besliyor warzonedada yüzde 85-90 arası kullanımda dolasıyordu

simdi 1440p kullanıyorum

stok fan ile 88 dereceyi görüyordu bende degistirdim simdi 60 derece genelde

belki ısıdan dolayı kendini kısıyordur islemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcinin darboğaz yaptığını yine işlemcinin iş yüküne bakarakta anlayabilirsiniz. Oyun esnasında işlemci çekirdeklerinin yüzde kaçta çalıştığına bakmanızı öneririm. Çekirdekler bolca %100’e vuruyorsa evet darboğaz var diyebiliriz.

• İşlemciyi 4.6 4.7 ghz sabit overclock yapıp remleride 3600e çekebiliyorsanız bu şekilde deneyin. Bendede o sıkıntı var bf5 de iyi fps alamıyordum bu şekilde yapıp rahatladım biraz.

• santhora kullanıcısına yanıt

İşlemcim asla yüzde 100'e çıkmıyor yaklaşmıyor bile. Sıcaklığıda 75-85 arası dolaşıyor stok fan ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt

İşlemciyi overclock yaptım lakin hiçbir fark olmadı gpu kullanımında tek fark işlemcinin 90 dereceye çıkması oldu bende geri orjinal haline aldım.

Ramlerde benim 3200 ama 2600'de çalışıyormuş biostan onuda 3200'e çektim ancak yine hiçbir değişme olmadı.

• Mystical23 M kullanıcısına yanıt

85 dereceleri görüyor evet ama 4.4 hızdan hiç düşmüyor tam performansta çalışmaya devam ediyor hocam. Isınmadan öncede aynı gpu kullanımı değişen bir şey yok. Gpu'da 60 65 derecelerde çalışıyor

• loses kullanıcısına yanıt

Youtube'daki videolarda aynı sistemde darboğaz yok ama 1080p'de hocam yüzde 98 görüyorlar çoğunlukla. Zaten almadan önce monitorü araştırıp aldım darboğaz yapar mı diye baktım yapmıyor aynı sistemlerde bende aldım ancak durum böyle

• 4650 olması lazım hızı overclocksuz hali.
    4400 e kısıyor sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3060ti ya darboğaz yapmaması lazım 1080p bile olsa 5600xten bahsediyoruz ben 6800 le kullanıyorum onda bile işlemci 100ü bulmuyor

• 4.2 ghz de sabitlediğim apu 5600g işlemci ile rtx 3060 ti ve rtx 3070 ti test ettim. ben darboğaz yada başka sıkıntı görmedim. acaba vsync açık olabilirmi sizde ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam kapalı 100 üstü fps'leri gördüğümde oluyor oyununa göre. İşlemcimde 4.4'ü pek geçmiyor 4.6 üst hızı olmasına rağmen anakartla alakalı bir durum olabilir mi aceba sanırım çok performanslı bir anakart değilmiş B450M S2h. Lakin yinede 4.4'le de böyle olmaması lazım diye düşünüyorum.

Bir şekilde bir yerde bir sınırlama var ama bir türlü çözemedim kaç gündür. OC ile 4.6'lara çektiğimde de hiçbir değişme olmuyor gpu kullanımında.

Sanal çözünürlük ile çözünürlüğü 2k'ya çekincede kullanımda hiçbir artma olmuyor sadece fps düşüyor bu normal mi aceba 2k monitör alsam yine mi düşük olacak gpu kullanımı ?

• Trident682 kullanıcısına yanıt

muhtemelen yine ayni fps leri alirsin ama 2k da alirsin. Sadece islemci ve gpu da bitmiyor oyunun da cöp optimizasyonu olursa sikinti. Full+Full sistemle arma3 e gir mesela 60 fps gecmez

• loses kullanıcısına yanıt

sanal çözünürlükle 2k yapınca fps baya düşüyor gpu kullanımı yine yüzde 70'lerde oluyor ama. Monitor alsam durum değişecek mi ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.