Şimdi Ara

RTX 3070 Ekran Kartımı Kullanamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir ekran kartımla (GTX 970) monitörümü (60hz) güncellemek istiyordum 5 gün önce sistemimi 144 hz bir monitör ve MSI Ventus RTX 3070 ile güncelledim ve test etmeye başladım ilk olarak Cyberpunk oynadım ultra ayarlarda (RTX-DLSS kapalı) şehir dışında 100 e kadar çıkıyordu ortalaması da 80 civarıydı FPS fakat şehir içinde 45-60 arası bi değer alıyordu sistemin oyunun optimizasyonu bozuk olduğu için fazla takılmadım açıkçası. Daha sonra arkadaşlarla GTA5 online'a girdik (gta onlinında ekran kartını tam olarak kullanmadığı için belli fpsnin üstüne çıkmadığını biliyorum sorun o değil) oyuna girdiğim arkadaşımda RX 5700 XT var işlemciside: R7 3700X oyun içerisinde aynı yere gidip aynı yere baktığımız zaman ben 75-80 FPS alırken o 100-105 civarı alıyordu belki işlemci farkındandır dedim yine takılmadım çünkü dediğim gibi oyun ekran kartını çok kullanmıyor.

Son olarak COD:Warzona girdim ve beni bu konuyu açmaya iten bu oldu, sistemimi güncellemeye karar verdirten oyun Warzone'du çünkü 144 hz de akıcı bir şekilde oynamak istiyordum oyundaki değerlerimi paylaştım, görüldüğü gibi ekran kartı kullanımı oldukça düşük işlemci kullanımı da 60-75 arası takılıyor diyebilirim darboğaz olacağını biliyordum fakat bu kadar olacağını zannetmiyorum kartta mı sıkıntı var acaba dedim fakat F1de kart kullanımı 97 civarından oluyor ve benchmarklarda da bir sorun görmedim fikri olan var mıdır ?

Tam Sistemim

İşlemci: Ryzen 5 3600

Ekran kartı: MSİ RTX 3070 VENTUS

RAM: 16GB(2X8) Corsair 3000 MHZ

Anakart: Asus B450 TUF Gaming

RTX 3070 Ekran Kartımı Kullanamıyorum...

• işlemci ve ram hızı faktörü

• Sadece bundan kaynaklanıyorsa kartı iade edip ben de rx 5700xt ve işlemci alayım bari cebime de para kalır.

• HTC Zeus kullanıcısına yanıt

r5 3600 ve rtx3070 warzone'da bu ikiliyi kullanan çoğu kişiye aynı sıkıntıyı yaratıyor, ama sadece bu oyun için ben olsam iade etmezdim kartı. bu oyunun stabil bir performans çizgisi yok çünkü sezondan sezona sapıtıyor.

• HTC Zeus kullanıcısına yanıt

Eski driverlari tamamen kaldirip temiz kurulum yaptin mi hocam bide userbenchmark sitesinden bi indirip test etsene sistemi

• 2 defa temiz kurulum yaptım hocam yapayım testi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.