Merhabalar.Asus Tuf RTX 3080 ekran kartım var (ryzen 3900x, 32 gb ram 3600mhz, m2ssd) 3DS max programı kullanıyorum.Sık sık ekran kartından kaynaklı bilgisayarım donuyor, 1 dk kadar donuk kaldıktan sonra ekran kapanıp açılıyor ve pc kullanılabiliyor, ama ekran kartı devre dışı kalıyor ve yeniden başlattıktan sonra sorun çözülüyor.Sürekli güncel driver kullanıyorum, psu 1000w gold+ zalman. Programla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü birkaç kez youtube videosunu birden tam ekran yaptığımda da aynısı olmuşltu. Sizce neden öyle oluyor olabilir. |
RTX 3080 Donma sorunu
-
-
anakart kaynaklı problem oldugunu dusnuyorum.Yada Kart PCI expres yuvasına tam oturmamış olabilir.Yada anakart yerine düzgün oturtulmamışta olabilir. Ama sen yinede DDu driver uninstaller ile eski sürücüyü komple kaldır. Suan kullandıgın ekran kartı sürücüsü yerine farklı driver indir.
-
Baktım tam oturmuş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üstad PSU 1000w ama ne durumsa olduğunu bilemiyorum. Imkanın varsa başka PSU ile denemeni tavsiye ederim.
Malesef imkan yok. 6 aylık daha yeni, zalman marka Vatandan alınma.
Hocam HWmonitor gibi bir program üzerinden log alıp, donma yaptığı noktada nelerim peak yaptığını takip et derim. Kullanılan cpu, gpu vey ram miktarı, anlık sıcaklıklar, çekilen güç. Bu tarz hatalar eğer yazılımsal değilse genelde bileşenin yeterli gücü çekememesinden olabilir.
O zalman psu lara fazla güvenme derim. güç girişlerini nasil yapiyorsun?. tek kablo mu bağli çift kablo mu ?
-
Bu süper bir fikir hemen kurup gözlemleyecem, teşekkürler.
Çift kablo yanılmıyorsam 8+6 kabloydu.
yani psu dan tek kablo mu bağladin 8+6 olarak?. eğer öyle ise psu dan 2 ayri kablo bağlamalisin
-
Ayrı ayrı geliyor.
bu şekilde bağliyor isen sorun psu da olabilir. farkli bir psu denemeni öneririm
-
Doğru bağlamışım iki ayrı kabloyla bağlı.
Bir arkadaş anakart demiş, bence ihtimal dahilinde duruyor. Anakart üzerinde başka slot varsa onda dener misin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
PC kapandığında yada donduğunda bütün donanımları tek tek elinle kontrol et belki biri çok ısınıyordur. Hangisi ısınıyorsa onunla ilgili sorun vardır. Önce sorunu kendin tespit et.
-
Bu hatayı aldığınızda ram kullanımı yüzde kaçta bakar mısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ramlerinizde hata olabilir. windowsun kendi ram tarama programı var onu kullanın.
windows arama kısmına bellek tanımlama yazın, ordan testi başlatın.
-
muhtemelen ilk cıkan rtx sorunlu serıden senın kart. arastır bul forumda aylar boyu yazıldı çizildi bu konu. bu arada geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Mayıs 2021; 11:23:3 > -
Aynen bazı 3080 ler sorunluydu technopat da videosunn da belirtmişti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X