Şimdi Ara

rtx 3080 görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba rtx 3080 msi x trio model ekran kartı aldım pc ye taktım ekrana görüntü gelmiyor.Anakarttaki vga ledi yanmaya başlıyor.Önceden kullandığım rx 550 erkan kartını takıyorum hiç bir sıkıntı çıkarmıyor.Sorun neden olabilir?

• psu nedir?

kaç seneliktir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 14 Kasım 2020; 19:42:34 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

corsair rm750x hocam 3 senelik olması lazım

• peki komple sistem nedir?

750 W önerilen psu. biraz eski fakat sorun olmaması lazım.

• Bios unu 0 lamayı deneyebilirsin.

Pc nin fişini çek, bios pilini sök ve 10-15sn kadar bekle yada direk kasanın power tuşunu basılı tut (amaç, psu ve anakart üzerindeki elektrik boşalsın,) sonra pili ve fişi tak ardından pc yi aç.

r9 3900x işlemci 32 gb corsair 3200 mhz ram x370 asus crosshair hero anakart 1 tb corsair mp 510 m2 var hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: prototype91

r9 3900x işlemci 32 gb corsair 3200 mhz ram x370 asus crosshair hero anakart 1 tb corsair mp 510 m2 var hocam

Hocam hdmi kablosu ile çalıştırmayı dene display port deniyorsan eğer.

ben buna benzer sorun yaşadım birkez. böyle açtım. sonra display port bağladım açıldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

hocam başka bileşenlerde böyle sıkıntı cıkartmadı yanı bu ekran kartını takınca oldu 3 tane monitöre tv ye bağladım görüntü yok hiçbir şekilde kabloların yerini değiştirdim gene gelmedi görüntü

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

ikisinide denedim hocam olmadı malesef anakarttaki vga hata ledi beyaz yatıyor su an rx 550 takılı hiç bir problem yok önceden kullandığım gtx 1080 dede problem yaşamadım hiç

• Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin. RAM'ler de sorun yaratıyor olabilir, onları da anakart kitapçığına göre doğru slotlara takın cpu değişikliği yada soğutucu yenilemesine gidildiyse vidaları aşırı sıkmadığınızdan emin olun

• quote:

yetmıyor olabılır. fakat pc acılması lazımdı. yuke gırınce kapanmalı dıye dusunuyorum.

• anakart bios update kontrol edin

• prototype91 kullanıcısına yanıt

sorunun öncelikle yeni ekrankartinda olup olmadigini anlamak icin eski ekrankarti geri takip bir deneyin sistem dogru calisacak mi? cünkü bir konu vardi gecen hafta, arkadasimiz yanlislikla anakarta zarar vermisti. bir diyod kirilinca sonrasinda anakarti hicbir sekilde calismamisti, islemcisini farkli bir anakartta denemisti, islemci calisiyordu... sizde tekrar eski karti deneyip bir konrol edin, anakartiniza da bakin fiziksel bir sorun olup olmadigina... güc kablolarini dogru bagladiginizdan emin olun.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

konuyu oku konuyu 

Benden sonra yazmis :)) anakart calisiyor rx 550 ile tamam. güc kaynagi yeterli ama kablolari nasil takti acaba?

kart oturmadi mi ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 14 Kasım 2020; 20:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin. RAM'ler de sorun yaratıyor olabilir, onları da anakart kitapçığına göre doğru slotlara takın cpu değişikliği yada soğutucu yenilemesine gidildiyse vidaları aşırı sıkmadığınızdan emin olun

hepsini denedim bunların hocam daha önce bios güncel ramlerde aynı marka model 4x8 tüm slotları dolduruyor bir sıkıntı yaşamadım sadece bios sıfırlama olayını denemedim

evet yani görüntü vermesi lazım yetmese oyunlarda pc kapanır ama görüntü gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Bios unu 0 lamayı deneyebilirsin.

Pc nin fişini çek, bios pilini sök ve 10-15sn kadar bekle yada direk kasanın power tuşunu basılı tut (amaç, psu ve anakart üzerindeki elektrik boşalsın,) sonra pili ve fişi tak ardından pc yi aç.

bu yöntem de denenebilir

• quote:

evet yani görüntü vermesi lazım yetmese oyunlarda pc kapanır ama görüntü gelmiyor

rx550 nın driverlarını kaldırıp denermısn?

DDU ıle guvenlı modda kaldırın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.