Şimdi Ara

RTX 3080 Thermal Throttling Sorunu ve Çözümleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
6.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Beyler bence konu amacından çıktı ben daha iyi bilirim sen daha iyibilirsin herkesin bildiği kendine.İnsanlar görüşlerinizi değerlendirir ona göre tercih eder hepimiz birbirimize saygılı olursak problem kalmaz teşekkürler anlayışınız için
  • GPU mining performansı VRAM OC ile doğrusal orantıya sahip, o yüzden mining yapılan kartlarda bu kadar yükseliyordur.

Ne marka/model bulduysa alan miningci'lere ders olsun.

• İyiki sadece nvidia kullanıyor bu x bellekleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerf kullanıcısına yanıt
    StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Sayın Ömer bey,

Bu foruma 14 yıldır üyeyim. Pek aktif bir üye sayılmazdım. Son birkaç ayda ekran kartı hadisesi nedeniyle forumdan bir sürü köklü ve değerli üyeyle tanıştım. @StreamRolleR hocamız da bunlardan biri. Kendisi ben dahil 70-80 kişinin ekran kartına ücretsiz olarak undervolt işlemi yapıp kartın hem verimini yükseltip hem de gereksiz elektrik parası ödememizi önlemiş ve hayır duamızı almış biri. Elinden Kingpin 3090 dahil olmak üzere sayısız RTX 3000 ve Radeon 6000 serisi kart geçmiş birinden bahsediyoruz. Bence işkembeden sallamak ve sağdan soldan bulduğunuz verilerle konuşmak yerine reel kullanım senaryolarından örnek vererek argüman sunun. FTW3'ü ben de kullandım. Dikey kullanımda bile kasa içi havalandırma ve fan dizilimi iyiyse Strix'ten daha serin çalışıyor. Ha bu arada kısmet olursa ROG 3090 kullanacağım yakında. Yani Evga fanboyu falan da değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalchesh

Sayın Ömer bey,

Bu foruma 14 yıldır üyeyim. Pek aktif bir üye sayılmazdım. Son birkaç ayda ekran kartı hadisesi nedeniyle forumdan bir sürü köklü ve değerli üyeyle tanıştım. @StreamRolleR hocamız da bunlardan biri. Kendisi ben dahil 70-80 kişinin ekran kartına ücretsiz olarak undervolt işlemi yapıp kartın hem verimini yükseltip hem de gereksiz elektrik parası ödememizi önlemiş ve hayır duamızı almış biri. Elinden Kingpin 3090 dahil olmak üzere sayısız RTX 3000 ve Radeon 6000 serisi kart geçmiş birinden bahsediyoruz. Bence işkembeden sallamak ve sağdan soldan bulduğunuz verilerle konuşmak yerine reel kullanım senaryolarından örnek vererek argüman sunun. FTW3'ü ben de kullandım. Dikey kullanımda bile kasa içi havalandırma ve fan dizilimi iyiyse Strix'ten daha serin çalışıyor. Ha bu arada kısmet olursa ROG 3090 kullanacağım yakında. Yani Evga fanboyu falan da değilim.

Undervolt vs. oralara girmiyorum. Ftw3 aynı kasa ve aynı ortam ısısında ister dikey kullanım, ister yatay isterseniz dikine kullanın strix'den daha serin çalıştığı bir senaryo yok. Benim kimseye minnet borcum yok, uv ayarlarımıda incelikle rahat rahat yapabiliyorum. Emin ol bahsettiğiniz kartlara fazlasıyla hakimim. Kimsenin avukatlığını yapmanıza ve elinizden geçmemiş kartlar hakkında yorum yapmanıza gerek yok. Tuf bile ftw3'den serin çalışıyor. Gamersnexus'un, hardware unboxed yaptığı testler nedir? Dünya dışı mı? Reel world diyor birde :)

• Şu an idarelik kullandığım ROG 1650 Super de TUF'tan serin çalışıyor :) Ama 6 pin güç kablosu ile besleniyor. Elma ile armudu kıyaslamak sizin yaptığınız. TUF 2x8 pinli bir kart power limiti belli, TDP'si belli. 3x8 pin kartlarla 2x8 pin kartlar aynı kategoride mi? Ha bu arada en serin ve sessiz çalışan kart Trio. Demek ki en iyi kart Trio :)

• 3080 eagle modelinin gamers nexus testinde nedense vramler ısınmamıştı. Şimdi vramler mi ısınma problemine sebep oluyor. İlginç. Eğer mining yapıyorsan rig varsa backplate kısmına üfleyecek bir fan sistemi kur. Kasa içi çalıştırıyorsan yine arkaya üfleyecek bir fan bulmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

3080 eagle modelinin gamers nexus testinde nedense vramler ısınmamıştı. Şimdi vramler mi ısınma problemine sebep oluyor. İlginç. Eğer mining yapıyorsan rig varsa backplate kısmına üfleyecek bir fan sistemi kur. Kasa içi çalıştırıyorsan yine arkaya üfleyecek bir fan bulmanı öneririm.

Hocam review sitelerinin testleri ile kullanıcı testleri bir olmuyor,bunu biliyoruz. Değinmek istediğim nokta sizin de dediğiniz gibi MLCC kısmına egzoz şeklinde fan konulunca bende 2c drop oldu. Internal ısılarım ciddi düştü. Ftw3 de arkada thermal pad de yok, bunlarıda ekleyince zaten forumda paylaşım yapacağım ciddi fark ediyor.

Lakin backplate e hava basmak hiçbir işe yaramıyor. Herşeyi denedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalchesh

Şu an idarelik kullandığım ROG 1650 Super de TUF'tan serin çalışıyor :) Ama 6 pin güç kablosu ile besleniyor. Elma ile armudu kıyaslamak sizin yaptığınız. TUF 2x8 pinli bir kart power limiti belli, TDP'si belli. 3x8 pin kartlarla 2x8 pin kartlar aynı kategoride mi? Ha bu arada en serin ve sessiz çalışan kart Trio. Demek ki en iyi kart Trio :)

Gamersnexus'un testini açıp incelersen, aynı tdp ayarında tuf hem daha sessiz hem daha serin. Var mı o video bahsedilen değerlere bir itirazın?
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Backplate havayı izole ettiği içindir muhtemelen. Eğer backplate sökülüp doğrudan hava verilse muhtemelen sıcaklıklar fark edecektir.

• Hocam Backplate sokmek garantiye zarar vermez mi ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.