garantiyi 2 yıl ya da 3 yıl olarak belirleyen üretici değil, ithalatçı. mala güvenip güvenememe meselesi değil. benim bildiğim bi tek Gigabyte 4 yıl firma olarak garanti veriyor kartlarına. |
RTX 4000 2x8 ile 3x8 pin arasındaki fark nedir (2. sayfa)
-
-
Genelde minimum 2 yıl garanti oluyor, bazı kartlarda 3 yıl var( msı, bazı asus modellerde vs) Gigabyte gaming oclerde 4 yıl diyor. 3+1 şeklinde sanırım. o +1,trde geçerli mi bilmiyorum.
Üretici veya ithalatçı olsun, ürününe tam güveniyorsa 3yıl verir, neden vermesin. Bu 3 yıl, 4 yıllık modellere bakacak olursak genelde üst modeller oluyor, çok satanlar vs msı, gigabyte falan.
-
İstediğin kadar araştır hocam. Çekirdek hızları farklı olmadığı sürece Olsa olsa max +-%4 veya %5 fps oynar. Onu algılamanız pek mümkün değil.
-
Hocam baktığım modellerde çekirdek hızları zaten yakın hızlar, en düşük 2500Mhz ile başlıyor. Standart boost 2600/2610/2640 Mhz diye geçiyor. Lakin uygulamada bu çekirdek hızları 2800Mhzlere kadarda çıkıyor deniyor. Kimilieri ufak bir oc ile 3ghz sabitliyorlarmış. Zaten ben de oc yapsam anca bu kadar yaparım, onun dışında sınırları zorlama gibi bir fantazim yok. Birkaç test videosunda 2500 ile 3 ghz arasındaki farka baktığımda 5-10 fps anca ediyordu. O yüzden olaya 10 fps daha iyi olsun diye değilde hani kart zorlandığında fps stabil kalır mı, 3x8 bu artıyı verir mi diye bakıyorum.
Genel olarak çıkardığım yargı, 3x8 de olsa 2x8de olsa vereceği fps devede kulak olacağıdır. 2x8lerde min tdp değeri 320 watt diyor, 3x8de 400-450watt diyor. 80, 100 watt ile harikalar yaratılmayacağı ortada. Genel düşüncem yakın fiyatta 3x8, arada 1000 tl ve üstü varsa 2x8 almaktan yana. Ama 3x8i psikolojik olarak istediğim için fırsat kovalamayı seçiyorum. :))
-
Tüm 4080 leri burdan karşılaştırabilirsiniz.
NVIDIA GeForce RTX 4080 Specs | TechPowerUp GPU Database
Ayrıca dünkü oyun oncesi-oyun ve sonrası değerlerim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X