RTX 4000 2x8 ile 3x8 pin arasındaki fark nedir
-
-
Çok ciddi bir fark beklememek lazım, yani en azından 8 pinden çekebileceği o 100 watt'tan en fazla 15-20 watt kadar çekecektir gerçek hayatta... Detaylı bilgi istiyorsanız aklınızdaki iki kartı yazın derim. Ama yani gpu aynı gpu yazılım aynı yazılım, ekran kartlarında oc ile elde edilecek fazladan gücün %10'u bulacağını hiç sanmam. Ekran kartlarında oc fetiş meselesi gerçekten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesala hocam, Gainward 4080 serisinde Phantom ve Phonex olmak üzere 2 model var. Phonex 2x8, phantom 3x8. Fiyat olarak phantom daha pahallı. Aradaki farkı verip onu almaya değer mi.
Şimdi burada daha fazla güç çekebilen model daha yüksek oc sahiptir ama bu ocler bize pratikte kaç fps katacak o önemli. Misal biri 2650mhz diyelim. diğeri 3000 mhz boost basıyor diyelim. Arada pek fazla fps oynamadığını gördüm videolarda. 5-10 fps en fazla oynuyordu.
Bir arkadaşla daha konuştuydum bu konuyu, o 3x8lerin daha çok performans isteyen sahnelerde daha fazla güç çekerek frekansını daha iyi koruyor, demişti. Lakin bu frekans olayı zaten gidip gelen bir şey, fpsde sabit değil haliyle, oda gidip geliyor. kart oc yapma vs gibi fantazim yok ama 3x8 yerine 2x8 almak dezavantaj olur mu kestiremiyorum.
-
Mesala:
İkiside ocsiz, biri 3x8 diğeri 2x8 pin girişli.
palit::Palit Products - GeForce RTX™ 4080 GameRock ::https://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=4648&lang=tr&pn=NED4080019T2-1030G&tab=sppalit::Palit Products - GeForce RTX™ 4080 GamingPro ::https://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=4688&lang=tr&pn=NED4080019T2-1032A&tab=spŞimdi burada 3x8 pin olan daha güçlüdür, daha çok performans verir denilir mi?
-
Aşağıda bıraktığım iki testi dikkate alabilirsiniz bu 2 model için, benim gördüğüm %5 civarında bir fark var ortalama fps'te, açıkçası daha fazla güç çekerek frekansı daha iyi koruması argümanı bana çok desteksiz geldi. Kartların ikisinin de TDP'si 320 watt, 16 pin connector zaten teoride 600 watt sağlayabiliyor, yani iki kartın da o limite takılması çok mümkün değil. Yani iki kart arasında değerlendirme yaparken tek ciddi fark soğutma kalitesi olabilir, çünkü ekran kartının ömrünü çok kısaltabiliyor kötü bir soğutma(Asus'un DirectCU'larının bazıları çok kötüydü diye hatırlıyorum mesela bundan 10 yıl önce falan, sapphire da r9 200 serisinde sıkıntılıydı gibi). Özel olarak incelemelerde "soğutması iyi değil" denen bir kart değilse ben olsam en uygununu alır geçerim.
-
Test derken?
Frekansı koruma mevzusuna bu örneğe göre demedim hocam, 3x8 olup tdp 2x8den daha yüksek olan modeller var vs.
Soğutma performansı olarak fark var mıdır, bilmiyorum doğrusu. Gözüken işte 3x8lerin daha yüksek boost frekansına ulaşabilme potansiyelleri oluyor. Oda işte pratikte bize sağladığı fayda fiyatına oranla değer mi onu merak ediyorum..
-
O 3 li yada 2 li farketmez oc potansiyeli kart sadece pcb kalitesine bakar
Her band dan aynı kalitede silikon çıkmıyor aynı model den bahsediyorum oc yapmak silikonun kalitesine bakar
Ben eagle oc kullanıyorum kart 2x8 ama default 2625 ama 2850 kadar boost layabiliyor
Ben 2980 kadar oc yaptım sistem de anormal bi durum olmadı sadece biraz sıcaklık arttı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mesala kaç fps kazanç sağladı? 2500mhz ile 3000 mhz hızları sıcaklık çok artmadığını farz edersek bize kaç fps kazandırır mesala?
Yani şunu anlamaya çalışıyorum, 3x8 ile önemli fark oluyor mu yoksa tamamen psijolojik midir aynı gpu ve serilerde. Özel silikon denk gelmeleri istisbaları gariç tabi
3x8 pini genelde üst modellerine koyuyor markalar, alt modellere de 2x8. İki türlü de gereken gücü yeterince veriyor psu; ama 2x8 pinde soket başına ideal 150wattan daha fazla enerji çıkışı olup ısınmadan kaynaklı sorun oluşma riski var.
3 pinli daha iyi oc olur diye bi şey yok. Genelde daha yüksek hazır oc modellere koyduklarından dolayı öyleymiş gibi bi algı oluşturuyor.
4000 serisi özeline gelirsek, soğutması düzgün en ucuz kartı al geç. Performans farkı yok aralarında.
Tamamen tasarım sebebiyle yapıldığını düşünüyorum. Enerji tüketimlerine ve mhz değerlerine bakarsanız pek bir fark göremeyeceksiniz.
-
Yani dediğin gibi 3x8, sanki daha güçlü, daha çok fps verdiriyor gibi bir algı oluşuyor, aynı gpu olmalarına rağmen. geçende de dediğin gibi çıkabilecekleri boost değerleri ve o değerlerde kalabilme stabiltesi yönünden fark olabilir biraz ama işte bu uygulamada nasıl etkiler onu merak ettim. birkaç testte baktığımda fps bazında öyle önemsiz farklar vardı.
Sendeki gainward phantom modeliyle phonex modelini karşılaştırıyorumda fiyat olarak senin aldığın zamandakinden tam tersi sonuç var şuan, valla çok güzel fiyatttan yakaladıydın hani :) 30600 diyor şimdi, hani 27800 görmesen iyi fiyat dedirtecek ama gördüğüm için hadi lan oradan diyorum. :)) phanexde 28730larda. oda 28klarda 700tl yakın zam yapmışlar sanırım.harbiden yaptıklarında ne oran var ne orantı.
-
Güç olayı hocam bu, tdpleri etkiliyor.oc üzerine yatkınlık bazında şekilleniyor diye düşünüyorum. işte dediğim gibi sadece sırf ocli diye verilecek ek paraya değecek bir artı veriyor mu onu araştırıyorum.
-
geçen hafta ince 27'e Colorful sattı, alaydın ya? onu da mı almadın?
-
bende durum biraz karışık hocam, parayı altında kitledik, elimizi kolumuzu bağladı. senin kartı aldığın zamanda o yüzden alamadımya zaten...tekniği, ıvırı zıvırı oturtup gün yüzüne çıkınca ateşleyeceğimde, işte o zamana kadar bunları oturtmaya çalışıyorum. :) seçime kadar zamanım var diye düşünüyorum bakalım, seçimden sonrasında bu tren kaçar büyük ihtimal.
-
doları zaten azar azar salıyorlar, salmak zorundalar.
seçime doğru partilere para dağıtacaklar propaganda yapsınlar diye, bütçeyi iyice delecekler, doları baskılamaya parayı nereden bulacaklar? olur da gene seçilirlerse dolar sen de 40 lira ben diyeyim 50 olur şak diye.
bunlar olurken de fiyatların bu düzeylerde kalacağı kumarını oynamak kişinin kendine kalmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 3 Mart 2023; 21:42:23 > -
Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC review - Overclocking (guru3d.com)
::Palit Products - GeForce RTX™ 4080 GameRock OC ::
30 k altına peşin fıyatına cc na gore 6-9 taksıt alanınabılmekte hala,
bence bu karttan başka model seçilmemelidir.
bu seride bence o.c yapmaya hiçmi hiç gerek yok.
karta extra o.c yapılacak ise 3x 8 ze ıhtıyac var.
2x 2 de kafi ama bence işi garantiye almak lazım.
mısal
occt ekran kartı testi;
3d mark lar;
2 k yada 4 k aaa acık furmak testi yaptığınızda. 150 watt her bir çıkış görebilirsiniz.
ben kendı oynadıgım oyunlarda daha 150 wat gormedim. her bir çıkışta mesela.
saatler sonrası BFV sonrası değerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 4 Mart 2023; 23:36:47 >
-
Gamerock biliyorum, güzel bir kart. Tek handikabı 2 yıl garanti sunması.
3x8, 2x8 mevzusunu oc yapmaktan ziyade performans ve stabilite açısından bir fark var mı onu araştırmak için soruyorumda. Ekran kartında oc düşünenen zaten üst modellere yönelmeli.strixler, suprimler vs Bizim burada yaptığımız oc olsa olsa 2800mhzlere çıkan kartı az zorlayarak 3ghz getirmek, psikolojik artı için. :)) Bazı testlerde gördüğüm 5-10 fpsden başka artı sağlamamasıydı. Burada ocden daha çok stabilite önemli. Kart her zorlandığında fps düşürür mü 2x8lerde, 3x8ler aynı sahnede daha rahat oynatırmı gibisinden araştırıyorumda. sonuçta fiyat olarak yakın modellerde var 3x8 ile 2x8 arasında. Ama kıssasan hisse, alabiliyorken 3x8 almak daha iyi olabilir diye düşünüyorum, ne olur nolmaz. Ha 2x8lerde pek sıkıntı çıkarmazdır herhalde, sonuçta çektiği güçler belli, ikiside 16pinden karta giriyor, arkadaşın dediği gibi sadece 3x8lerde güç 3 koldan gelirken, 2x8lerde 2 koldan geliyor. Belki kablo ısınmasında vs etkili olabilir.
-
2 yıl garanti sunması bence çok ciddi bir sorun. Yanlış anlaşılmasın isterlerse 100 yıl garanti versinler benim gözümde Türkiye'de bu servisler ile şu an garanti çöptür. Özellikle yerel üretilmeyen ürünlerde.
2 yıl garanti sunmasında ciddi olan kısım üreten firmanın ben ürettiğim mala güvenmiyorum, 2-3 yıl sonra yanmaya başlayabilir demesi
Hangimiz 20.000-40.000 verdiğimiz bir ürünün 3 yıl sonra çöp olmasını kabullenebilir? Dünyanın en zengin adamı bile olsam kazık yeme hissi koyar, bildiğin enayi yerine konmuş hissederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 5 Mart 2023; 12:56:5 > -
Yani, tabi 2yıl olan erken bozulur, 3 yıl olan geç bozulur diye genelleyemeyiz elektronik bir ürün bu sonuçta belli olmaz. Lakin dediğinizdeki doğru kısım, adamlar malına 3 yıl garanti veremiyorsa sen nasıl güveneceksin mevzusu...
Birde bizim gibi ülkelerde alışveriş kültürü, bir ürünü almak için aylarca birikim yapmak demek ve yıllarca kullanmayı hayal etmekle gelişiyor.ek 1 yıl önemli seçim bu konuda.
Benzer içerikler
- termal pad önerisi
- zotac ekran kartı alınır mı
- entegre grafik nedir
- nvidia g sync açma
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- gtx 1650 ti
- intel iris xe graphics özellikleri
- dlss nedir
- rtx 5090
- rtx 3060 ne zaman çıktı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X