Şimdi Ara

RTX 5080 vs 4090

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 4 yıl önce 2060'lı sistem toplamıştım ama artık ömrü tamamlanıyor her oyunda grafik düşürür oldum RT açmak zaten hayal oldu. Yeni çıkacak 50 serisine gözümü diktim diyebilirim ama 5090 sadece oyun oynayacak kullanıcılar için çok fazla abartı geldi. 4080 4K Ultra RT'de rahat oynatırken 5090 gibi bir canavar artık işin şovu gibi görünüyor ki fiyatı da cabası. Bütçeyi o kadar zorlamaya gerek var mı bilemedim. 5080 sadece oyun oynayacaklar için daha makul bir kart gibi görünüyor ama NVIDIA'nın yeni teknolojili 5080 mi daha mantıklı yoksa yüksek VRAM'li yüksek bitli 4090 mı?

• RTX 2060 'dan RTX 5090'na geçeceksin ha?  Bu kadar hayali konu açtığınızı belli etmeyin.

• Tanıtılsın şurada az bir vakit kaldı.

Ama yine de uzun süre 2060 kullanan birisi şu an hiç araştırmadan gidip 4090 alsa rahat bir 5 sene kullanır o kartı.

• Sempron 3200 kullanıcısına yanıt

Kardeşim, bütçemi bilmiyorsun durumumu bilmiyorsun işimi gücümü bilmiyorsun. Benim hakkımda yorum yapmak sana düşmez. Konu hakkında yorumunu yap yapmayacaksanda yazma. Boş muhabbete gerek yok.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Hocam tabiki 4090 muazzam bir kart ve 2 kartın da bana çağ atlatacağının farkındayım ama 2 kartında fiyatı yüksek yüksek meblağlarda ödeme yapacağım o yüzden benim için en iyisini almak istiyorum. o yüzden 5080 mi daha mantıklı olur 4090 mı onun kararını veremedim

• Nvidia ne verecek bizlere şu an hiçbir şey bilmiyoruz.

Resmi tanıtımı beklemek gerekecek 5080 için.

Yorum yapacak olursam da; 4090 daha güçlü olacaktır saf güç olarak 5080'den diye beklemekteyim.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Hocam evet her şey resmi tanıtım çıkınca belli olucak ama çıkan sızıntılara bakarsak eğer 50 serisi çok çok iyi geliyor. Blackwell teknolojisi, GDDR7 v.b teknolojiler dikkat çekici. Birde 50 serisine özel getirecekleri dlss 4.0 ve x bir yeni teknoloji 5080'in 4090'a göre artıları. Yabancı forum ve kanallardan okuyup dinlediğim kadarıyla çıkan sızıntılara göre 5080'in 4090'dan %10 daha hızlı olacağı. 5080'in tek eksisi 16GB VRAM olması. Şu an günümüz AAA oyunlarının bir çoğu 14-15GB VRAM kullanıyor. İleride 16GB VRAM beni üzermi diye endişelerim var çünkü topladığım sistemi uzun yıllar kullanan biriyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mantıklı olan 5090

5080 zaten hormonlu 5070, gereksiz bir kart.

5000 serisi çıkınca da 4000 serisi alınmaz. 5090 alacaksın mecburen.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Hocam 5090'da çok aşırı şişirilmiş bir kart gibi geldi gözüme sadece oyun için çok fazla duruyor. 5090 sanki daha çok teknoloji üreticilerine içöerik üreticilerine hitap ediyormuş gibi. Bu kartları taksitle alacağız hemen hemen hepimiz. Maalesef ekonomimizde bir çoğumuzda hobisi zevki için bütçesini zorlayarak alıcak. Bende çok rahat bir şekilde alamayacağım. Taksitle alacağım. O yüzden 5080 yeterli bir kart gibi gözükürken keza 4090'da 5090 için bu kadar bütçeyi zorlamaya gerek varmı bilemedim hem benim için hem benim gibi arkadaşlar için. He alabilirim ama o kadarına gerek varmı kafamı kurcalayan soru

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.