Şimdi Ara

Ruh diye bir şey yoktur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tıbben ölü kalıp dirilen insanları duymuşsunuzdur. bilmem kaç dakika ölüp geri dirilenler. hatta kendini yukarıdan izleyenler beyaz ışık görenler felan. peki ruh varsa nasıl oluyorda tıbben öldükten sonra o ruh bedene geri dönebiliyor? adamın biri öldükten 3.5 saat sonra morgda canlanıyor. şimdi bu adamın ruhu dışarı çıktıktan sonra döneceği yeri nasıl biliyor ? bu bilgi nerede depolanıyor? çünkü öldükten sonra beden ile ruhun bağlantısının tamamen kopması gerekir. aksi takdirde bütün ölüler yarı canlı olurdu. beden elbet çürüyecek bir gün. tıbben öldükten sonra dirilmek bence ruhun olmadığının bir kanıtıdır. ruh yoktur bilinç vardır.

• Kuantum Bilinç = Ruh Teorisi.
    Zaten ruhun varlığını tıpkı tanrının varlığı gibi kesin değildir. Elimizdeki sistemlerle bile açıklayamadığımız şeyler agnostik yaklaşımları benimsemek en doğru davranış biçimi olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhun olmadığını niye ispatlamaya uğraşıyorsun ki? Zaten öyle birşey olduğuna dair en ufak kanıt yok.

• Agnostizm bir inanç biçimidir ve bilimde inanca yer yoktur. Bilimde bir olgu ya kabul görür ya red. Kuantum bilinç hakkında konuşmak için daha çok erken.

Determinist kaos karmaşık bir sistemin geleceğini tümüyle bilemeyeceğimizi çünkü bunu bilmek için gereken enformasyonu sistemden sonlu ve makul zamanda çekemeyeceğimizi söylüyor. Buna belirlenemezlik ilkesi deniyor. Belirsizlik ilkesi rastlantısallığın, doğanın temel ve ayrılmaz bir özelliği olduğunu gösteriyor. Öyle ki karmaşık bir sistem hakkındaki bütün bilgiye sahip olsak bile, atomlar bir ölçekte her daim rastgele ve öngörülemez olarak hareket edecektir. Kuantum fiziği bize doğayla ilgili bütün olasılıkları veriyor ancak, olasılık dağılımını %100 kesin olarak, yani determinist olarak belirliyor. Sonuç olarak öznel gerçeklik ile nesnel gerçeklik arasında çok önemli bağ kurmaktadır. 

Maddenin temel yapısındaki kararsızlık ise (kuantum alan), zamansızlık (mesafesizlik) çok-boyutlu ortam ile ilgilidir. Yani 4. boyuttaki klasik fizik kuralları orada geçersizdir. Madde-enerjideki kararlılığın degişken şekli ise gözlemlenen ölçek ortamıyla alakalı (mikro ve makro ortam). 

Özetle, kuantumun alandaki fizik kuralları, standart 4 boyutlu ortama uyarlanamaz ve bilinen evrendeki fizik kuralları değiştirilemez. Bunu belirleyen şey enerji-maddenin makro ve mikro ortamdaki işleyiş şeklidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 8 Ekim 2020; 23:22:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruh yoktur zebani vardır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gördün mü ?

• Ruhun varlığını varsayıp, öldükten sonra çıktığını veya çıktıktan sonra çıktığı yeri bulamayacağını varsayma sebebin ne

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zebanili csb

• White Death kullanıcısına yanıt

bilmiyorum ama her halükarda saçma gözüküyor. çünkü dirilme vakasında mutlaka beden ile ruh arasında bir bağlantı bulunmak zorunda. ben bu bağlantının nasıl olabileceğini düşünüyorum ve ruh diye bir şeyin olamayacağını çıkarıyorum. kuantum desek bile bu bilgi nerede saklanıyor? dirilen adamın ruhu o bedene geri döneceğini nereden biliyor? demekki ya ruh yok yada metafizik ile fizik arasındaki bağlantıyı manuel olarak yöneten varlıklar var. ama bence ruh yok.

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt

"Kuantum Bilinç = Ruh" teorisi demişim, agnostikliği de Huxley'in tanımına uygun olarak "Bildiği veya inandığı şeyi bilimsel olarak ispatlamadığı sürece kişinin buna inandığını ve bildiğin söyleyememesidir." şeklinde kullanmışım. Terminoloji bilmeden veya "en azından" kelimelerin tanımlarını ortaya çıktıkları veya çıkarıldıkları şekilde kullanmayı bilmeden insanlara garip bir agresiflikle yazmamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863A03C10 -- 8 Ekim 2020; 22:48:47 >
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt

Fazlasıyla belirsiz bir şekilde cevap vereceğim ama ruhun varlığını bilmeyi geçelim, daha beynin bilinç yapısı hakkında elimizde yeterli bilgi yok. Dirilen insanlar hakkında ki vakalar genellikle şehir efsanesi tadında ve vakalar doğrulanmamış. Üstüne üstlük literatürde koma halinde olma vs. gibi ölümle karıştırılıp yetersiz tıbbi ekipler tarafından öldü sanılarak morga kaldırılan çok vaka var. O yüzden birebir çalışmalar yapmadan böyle kesinlik içermeyen veriler hakkında konuşmak ve bir sonuca varmak çok zor.

• Bana adam gibi konuş, artislik yapma bana geçmez. Sen anladın, bir daha kaşınim deme kapiş

• Konuşma adabını bilmemeyi geçtim, okuduğunu bile anlayamayan bir varoşla bir daha konuşacağımı sanmıyorum.

İyi geceler.

• Gayet iyi anladım, trolluğunu ötede yap ÇOCUK, seninle kaybedecek zamanım yok

Forumun yarısı görmüştür hocam

• Neye benziyor hocam, çok merak ettim tarif eder misin

Fotosu var hocam. Buna benziyor Ruh diye bir şey yoktur.

• Resmi sen mi çizdin

Yok be hocam. Zebani yaz çıkıyor zaten Ruh diye bir şey yoktur. 

• MM dinliyo musun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.