Şimdi Ara

Ruhsat adresini değiştirme (ceza için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar adres değişikliğim olacak.Ruhsat adresimi kolayca nasıl değiştirebilirim masrafsız ? Yeni ruhsat çıkması gerekmiyordur umarım.Amacım ceza felan yersek tebligatın bana ulaşması faiz yememesi.

Bir diğer sorum ise,aracımın bir dahaki muayenesi 2012 yılında.Bu tarihe kadar ceza yersem ve ödemezsem çok faiz yer miyim ? Bütün cezalarımı toptan 2012 de ödemeyi düşünüyorum da

• tebligat "adres takip sistemi" ile yeni adresinizde gelir sizi bulur zaten merak etmeyin. cezanın yürülük tarihi de size tebliğ edildiği tarihten itibaren başlayacağı için faiz yemezsiniz...

adres değişikliği daha masraflı ve zahmetli olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 29 Haziran 2010; 10:50:40 >
  • Arac aldiktan sonra 3 kere tasindik. Park cezasi yedim ve ceza son tasindigimiz yere geldi buldu bizi:)
  • Tebliğ kanununa göre beyan ettiğiniz yerde sizi bulamazlarsa, adrese tebliğ size tebliğ edilmiş sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitaf73

Tebliğ kanununa göre beyan ettiğiniz yerde sizi bulamazlarsa, adrese tebliğ size tebliğ edilmiş sayılır.

zaten böyle yapıyorlar bildiğim kadarıyla,imza atmamıza gerek bırakmadan ruhsat adresine bırakıp gidiyorlar.Bunun için soruyorum zaten.
  • Anlaşılan adres kolay değiştirilemiyor.

Peki faiz yeme olayı nasıl ? 2012'de yediğim yiyeceğim tüm cezaları biriktirip ödesem ne kadar faiz yer ?
  • bildiğim kadarıyla cezalar bir süre sonra 2'ye katlanmış vaziyette kalıyor. ayrıca beyan ettiğimiz adrese tebligat tarafımıza yapılmış sayılır diyen arkadaşlara karşılık, aracı aldıktan sonra 3 kez ev değiştirip cezası son evine gelen arkadaş var. acaba hangisi doğru? ben ankarada ikamet etmekteyim. ruhsattaki adres gaziantep, araç da gaziantep plaka. şimdi plakaya ceza yesem ankara trafik gaziantep'e mi gönderecek cezayı? bu hız ve kırmızı ışık kameraları çktığından beri de zırt pırt girip gelirler dairesinin web sayfasından ceza var mı yok mu diye kontrol ediyorum. hiçbirinde ceza gözükmüyor ancak daha önce forumda okuduğum kadarıyla orda gözükmeyip adrese gelenler, adrese gelip orda görünmeyenler, hatta adrese geldiği halde vergisi dairesinde gözükmeyip ödemesi yapılamayan cezalarla ilgili yazılar okudum. bu ne yaman çelişki :S
  • Ben arabayı sattım, ruhsattaki adres gözüken oturduğum evi sattım ama cezadan kurtulamadım.
    Araba benim üzerimdeyken yediğim bir park cezası 3 yıl sonra gelip beni yeni adresimde buldu.
    Cezadan kurtuşu yok.
    Herşey TC kimlik numarası üzerinden olduğu için nereye giderseniz gidin sizi bulurlar.
  • quote:

Tebliğ kanununa göre beyan ettiğiniz yerde sizi bulamazlarsa, adrese tebliğ size tebliğ edilmiş sayılır.

o eskidendi. artık en son oturduğunuz adrese sistemden bakılıyor ve tebligat o adrese geliyor. yeter ki, adres değiştirdiğinizde, nüfus müdürlüğüne durumu bildirin. zaten bu adres takip sisteminin amacı da bu. adresiniz değiştiğinde, muhtarlığa, vergi dairesine, emniyete, trafiğe, ıvıra zıvıra, şuna buna insanlar tek tek gidip hepsinde adres değişikliği yapmıyorlar, dolayısıyla devlet kurumlarının vatandaşı bulması zorlaşıyor diye, tüm adresler tek bir sistem altında toplandı. artık adresiniz değiştiğinde nüfus müdürlüğünde adres değişikliği yapıyorsunuz ve muhtarınıza kaydettiriyorsunuz. ondan sonra sizi arayan tüm kurumlar nüfus müdürlüğündeki adresinizden buluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Dharma Girişimcisi

quote:

zaten böyle yapıyorlar bildiğim kadarıyla,imza atmamıza gerek bırakmadan ruhsat adresine bırakıp gidiyorlar.Bunun için soruyorum zaten.

hayır, ruhsat adresinizde bırakıp gitmiyorlar. güncel adresinize geliyorlar. adresinizde sizi bulamazlarsa tebligat muhtarlığa bırakıyorlar. size de muhtarlığa uğramanız için ihbarname bırakıyorlar. gidip muhtarlıktan alıyorsunuz... tebligat tarihiniz de muhtarlığa bırakıldığı tarih oluyor...

• şimdi içim rahatladı :) teşekkürler
  • Arkadaşlar;

Mayıs 2006 da Çorlu adresimde araç aldım sonra Çorluda başka mahalleye taşındım Adres kayıt sisteminde adresim güncel vaziyette aracı 2010 martta sattım plakası 34 oldu ve bugün 2009 nisanda EDS cezası geldi beni buldu ama gecikme cezası ile birlikte Nüfus kayıt sisteminde adresi değiştirmeniz yetmiyor emniyettede değiştirmeniz gerekiyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.