Şimdi Ara

Ruhsatta Boş Muayene Alanı Kalmadı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu hafta muayeneye gitmem gerekiyor fakat ruhsatta boş muayene alanı kalmamış durumda , internette araştırdığımda bir çok farklı bilgi var ve bunlar kafamı karıştırdı , bu konuda en güncel bilgiye sahip arkadaşlar lütfen ne yapmam gerektiğini paylaşabilirlermi ?

Çok teşekkürler.

İyi Günler..

• yeni ruhsat yaprağı çıkartmanız gerek diye biliyorum trafikten,tabiki ücretiyle.
  • Aracı muayene yerine götürüyorsunuz.Muayene bitince oradaki görevli size bir kağıt veriyor ve bu kağıtla yeni ruhsat yaprağı için başvuruyorsunuz.
  • Teşekkürler...
  • eniyet müdürlüğünden istiyosunuz öyleydi galıba
  • önce emniyet trafik tescile gidin ve durumu anlatın.5 dakkada çıkarıp veriyorlar.Sonra o ruhsatla tüvtürke gidin çünkü teknisyen o ruhsata pul yapıştırıyor ve imza atıyor.Ruhsat değiştirmek için tüvtürkten bir kağıda falan gerek yok.Direk gidin değerli kağıt beelini ödeyip alın.
  • @alimtlu1996 arkadaşın dediği doğru.
    aracıma tüp taktırdım. aynı şekilde vizeye girmesi gerekti. boş yer yoktu. vizeye girdik çıktık. ardından emniyete takipçiye vs. 80-90 gibi bi ek para bayabşlirsin emniyete haberin olsun.
  • BELGE YENİLEME (YIPRANMA)

1. Yıpranan Tescil ve Trafik belgelerinin yenisi alınacak (Trafik Tescil Şube veya Bürosu'ndan)

2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

3. Dilekçe

4. Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.

5. Yıpranan belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/TrafikTescil/AracTescil/14BelgeYenileme.aspx

Kolay gelsin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

önce emniyet trafik tescile gidin ve durumu anlatın.5 dakkada çıkarıp veriyorlar.Sonra o ruhsatla tüvtürke gidin çünkü teknisyen o ruhsata pul yapıştırıyor ve imza atıyor.Ruhsat değiştirmek için tüvtürkten bir kağıda falan gerek yok.Direk gidin değerli kağıt beelini ödeyip alın.

yanlış bilgi...

muayene istasyonunda muayene ek-1'e yapılır, o belge ile trafik tescilden yeni ruhsat alınır, tüm muayene yerleri boş olur, sadece ilk muayene geçerlilik tarihi kısmında tarih yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

önce emniyet trafik tescile gidin ve durumu anlatın.5 dakkada çıkarıp veriyorlar.Sonra o ruhsatla tüvtürke gidin çünkü teknisyen o ruhsata pul yapıştırıyor ve imza atıyor.Ruhsat değiştirmek için tüvtürkten bir kağıda falan gerek yok.Direk gidin değerli kağıt beelini ödeyip alın.

yanlış bilgi...

muayene istasyonunda muayene ek-1'e yapılır, o belge ile trafik tescilden yeni ruhsat alınır, tüm muayene yerleri boş olur, sadece ilk muayene geçerlilik tarihi kısmında tarih yazar

olabilir.Önce ruhsatı çıkarıp sonra tüvtürke gitmek gerektiğini çünkü ruhsata pul yapıştırılıp imza atıldığını biliyordum ama bu ilk muayene geçerlilik kısmını gözden kaçırmışım.Öyle diyorsanız öyledir.Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

yanlış bilgi...

olabilir.Önce ruhsatı çıkarıp sonra tüvtürke gitmek gerektiğini çünkü ruhsata pul yapıştırılıp imza atıldığını biliyordum ama bu ilk muayene geçerlilik kısmını gözden kaçırmışım.Öyle diyorsanız öyledir.Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkürler.

yer kalmayınca pul da yapıştırılmıyor, o pul ek-1 belgesine yapıştırılıyor o belge ile yeni ruhsat çıkıyor, onun da tüm muayene yerleri boş oluyor

• Bu işlemi bugÜn yaptım, tuvtürkten belge aldım ve emniyete gidip ruhsat aldım, 89 lira para ödedim. Tuvtürkten aldıgım velgenin altında muayene sonuç raporuda vardı, onu vermemem gerekiyordu ama uAtmış oldum polis memuruda aldı, sonrada aklıma geri istemek gelmedi, acaba o rapora ihtiyacım olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.