Şimdi Ara

Rus Kadınlarda Çözemediğim Olay (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
6.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: baron15

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

Catherina.

forumu terk et lan

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgüven=0

Matruşka.

Katruşka.
  • Genel olarak tüm slav kökenli milletlerde boyle sanırım.. Sırp arkadaşlarımınkide hepsi sonu a ile bitiyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

quote:

Orijinalden alıntı: Yugoslav

quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Natalie?

Natalie, latin dillerinden gelmedir. Noel, christmas, doğum anlamına gelir.
    Ruslarda ki Natalia.

Yan komşu Rus. Adı da Natali. Yoksa sonundaki a okunmuyor mu Natali'de

Natali isminin orjinalı Natalya'dır. Rusçada eğer bir kişi ile samimiyseniz, orjinal adı ile hitap etmezsiniz. Örneğin. Anya, Annetta, Aneçka. bu isimlerin hepsi aynı isimdir. Ya da Irina, Ira, Iriş, Irişka, Irinka, Ir. Bunlarda aynı isimdir.

Natali de o isimlerden birisi. Natalya, Natali, Nadya.

• Agata
    Sylvia
    Oksana
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

quote:

Orijinalden alıntı: Yugoslav

quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Natalie?

Natalie, latin dillerinden gelmedir. Noel, christmas, doğum anlamına gelir.
    Ruslarda ki Natalia.

Yan komşu Rus. Adı da Natali. Yoksa sonundaki a okunmuyor mu Natali'de

Natali isminin orjinalı Natalya'dır. Rusçada eğer bir kişi ile samimiyseniz, orjinal adı ile hitap etmezsiniz. Örneğin. Anya, Annetta, Aneçka. bu isimlerin hepsi aynı isimdir. Ya da Irina, Ira, Iriş, Irişka, Irinka, Ir. Bunlarda aynı isimdir.

Natali de o isimlerden birisi. Natalya, Natali, Nadya.

Ben de rus romanları okurken neden birinin ismini farklı farklı söylüyorlar diyordum. Saol bilgilendirdiğin için.

• imran zakhaev, makarov

erkekler de v ile bitiyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 1 Aralık 2012; 19:32:53 >
  • Adını bosverin imzamdaki sitede cok hosları var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 1 Aralık 2012; 19:55:10 >
  • Ayrıca meşhur Nataşa ismide Natalyadan gelir. Natalya kısaca Nata diye okunur. daha samimi olan kişiler Natalya veya Nata diye değil, Natasha diye çağırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Millet Rusya' da gününü gün ediyor siz burada Rus kadınların isimleri neden böyle diye düşünün durun

Rus Kadınlarda Çözemediğim Olay

• quote:

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

imran zakhaev, makarov

raskolnikov

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thisisnick

quote:

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

imran zakhaev, makarov

raskolnikov

call of duty terk
  • quote:

Millet Rusya' da gününü gün ediyor siz burada Rus kadınların isimleri neden böyle diye düşünün durun

Rusya, ülke tanıtımında bu resmi kullansa kimse gitmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: rom11

Genel olarak tüm slav kökenli milletlerde boyle sanırım.. Sırp arkadaşlarımınkide hepsi sonu a ile bitiyo..

Çünkü bunun bir sebebi var, Slav dillerinde ''A'' harfi dişil ektir, ve sondan eklemeli bir dil olan Sırpça, Rusça gibi dillerde, dişil kelimeler ve kadın isimlerinin sonu her zaman ''A'' ile biter, tesadüf değil, kasıtlı yapılmıştır. Dillerin temelinde bu vardır.

İstediğiniz kadar arayın, Slav kökenli olmayan ''devşirme'' isimlerin dışında hiçbir kelime ''A'' harfi dışında bitmez.

Soyadlarda da durum buna işaret eder; Babasının ismi, Goran Stojanovski olsun, kızın soyadı, Stojanovska olur.

Bir tek Polaklarda bu durum yoktur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seytan41

quote:

rusyanın kezbanları

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Assassin Leader

Anna Karennina romanında Kiti diye bir karakter var kadın ismi ancak Rusça bir isim mi bilmem.

Katya isminden geliyor olabilir, fakat daha önce duymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Genel olarak tüm slav kökenli milletlerde boyle sanırım.. Sırp arkadaşlarımınkide hepsi sonu a ile bitiyo..

Çünkü bunun bir sebebi var, Slav dillerinde ''A'' harfi dişil ektir, ve sondan eklemeli bir dil olan Sırpça, Rusça gibi dillerde, dişil kelimeler ve kadın isimlerinin sonu her zaman ''A'' ile biter, tesadüf değil, kasıtlı yapılmıştır. Dillerin temelinde bu vardır.

İstediğiniz kadar arayın, Slav kökenli olmayan ''devşirme'' isimlerin dışında hiçbir kelime ''A'' harfi dışında bitmez.

Soyadlarda da durum buna işaret eder; Babasının ismi, Goran Stojanovski olsun, kızın soyadı, Stojanovska olur.

Kardes yazdim tamamen rusca olan ve sonu a ile bitmeyen isim hala bilim adami edasinda aciklama yapmisiniz. Tamam anladik biliyonuz Rusca da gidip direk Rus dil edebiyati mezununa (+Rus) sordum ondan iyi bilcek degilsiniz heralde. Ha bi tane buldum sonucta bu bi istisnadir ama bulamazsiniz demisiniz buldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuhanKirpik

a ile biten erkek ismi de yoktur.

Nikita Kruschev de Sovyetlerin ilk bayan yoneticisi olarak tarihte yerini alir o zaman

Nikita dan baska duymadim yalan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdmondDantes

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Kardes yazdim tamamen rusca olan ve sonu a ile bitmeyen isim hala bilim adami edasinda aciklama yapmisiniz. Tamam anladik biliyonuz Rusca da gidip direk Rus dil edebiyati mezununa (+Rus) sordum ondan iyi bilcek degilsiniz heralde. Ha bi tane buldum sonucta bu bi istisnadir ama bulamazsiniz demisiniz buldum.

Hangi isimlermiş merak ettim?

Адель
    Любовь
    Нелли
    Нинель
    Юдифь

Şu yazdıklarınız mı?

Нинель-Latince kökenli, Адель - Rusça yani slavik kökenli bir kelime değil, Нелли- bunu zaten söylememe gerek var mı? Buram buram slavik olmadığını siz söylemişsiniz.

Юдифь- sonuncusu ise İbrani kökenli ''Judita'' anlamına gelen bir isim.

Lyubov- nötr yani, ne dişil ne erkeksi bir eke sahiptir. Ancak anlamı aşk olduğu için bayanlarda kullanılabilir. Öyle alınır, kabul edilir. O kelimenin de dişil aslı Lyubova'dır, ki Lubova olarak Google'a yazarsanız, Lubova isminde birçok bayan görebilirsiniz.

Sırpça'da da Maja ismi mevcut, Rusça'da olduğu gibi ancak bazı kimseler ''Maya'' olarak kullanılır, bu demek değil ki, ''Y'' harfi ''J'' harfi yerine kullanılır. Bu tercihen seçilmiştir.

Bu arada Rusça bilmiyorum ama sizin çok güvendiğiniz hocanızın da maalesef bilmediği slav dillerinden biri benim ana dilimdir. Her Rus her şeye hakim olacak diye bir şey yok. İstisnalar bulabilirsiniz, Rusça'da ya da herhangi bir dilde ama bulduğunuz istisnalar zaten Rusça'da ya da diğer slav dillerinin esas kelimesi değildir, hepsi dışarıdan alınmış isimlerdir. Yani yanlış istisnalar.

Türkçe'de de Melissa ismi kullanılmakta, Melissa Türkçe mi? Değil.

Siz bu söylediklerimi de kabul etmezseniz, size hayatta başarılar, bu konuya girip de doğru bir bilgiye haiz olmak isteyen üyeler adına yazmış oldum zaten mesajımı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.