Şimdi Ara

Rus Profösor Kürtler Slavdır (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
2
Favori
34.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-1308D36D8

Hocam bilmediğim için soruyorum, hintliler indo aryan değil mi yani aryan beyaz ırkla aynı kökenden değil mi?

Alıntıları Göster
    esas aryanlar hint iranlılardır zaten. hindistandan irana kadar olan toplumlar, kürtler, pakistanlılar, hintliler, çingeneler, iranlılar, afganlar bu gruba girer.

avrupalıların kökenleride bir yerde bu toplumlarla ortak bir ataya dayanıyor. fakat 6.000 önce çeşitli göçlerle birbirlerinden ayrılmış ve farklı toplumlarla karışarak farklı kültürler oluşturmuşlar.

ayrıca hindistan ikiye ayrılır. güney hindistanlılar beyaz tenliyken diğerleri daha karadır vs

hint avrupa göçüne bu videodan bakabilirsin

Median büyük ihtimal kürtçenin atası.

iranlılardan ayrılıyor.

fakat en başlarda gördüğümüz itibariyle proto slavlarla hint iranlılar diğer avrupa toplumlarına göre biraz daha yakın. zaten slavlar hırvatlar kürttür muhabbeti ve olan dilsel benzerlikler bu yüzden sanıyorum.

burada sadece kürtlerle alakalı bir durum yok. bütün hint-iran toplumları ki buna pakistanlılarda dahil slavlara diğerlerine oranla köken olarak daha yakın tahminim. bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 15:25:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wardsg1

Moğollarla çiftlrşmiş olanlar kırım ve Asya türkleridir oğuz boyu tertemiz türktür
    moğollar tibetlerilerle beraber asyanın en eski halklarından. geçmiş tarihten bu yana hun imparatorluğunda bile önemli ölçüde moğol genleri var. ardından cengiz han ve moğol istilasından sonra bir çok moğol halkı türkleşmiş. kazalarda nüyük oranda moğol geni var.

oğuzlar ve genel olarak türkler doğu iranlılarla ve moğollarla çok fazla karışmış. orta asyada bulunan hint avrupalıları, tokaryanları, iskitleri kendi içimizde asimile ederek karışmışız. bu yüzden orta asyada yüksek oranda hint avrupa genleride var.

kaldı ki bu tarihlerden çok çok öncede orta asyada beyaz ırkların hakimiyeti biliniyor. yani türklerin melezleşmesi çok daha eskiye gidiyor olabilir.

birde beyaz ırkın ortaya çıktığı yer orta asya. türklerin atalarıysa yukarı sibiryadan inip bu toplumları asimile ediyor, kovuyor veya kendi içinde karışıyorlar.

ilginç olan şu ki aryan geni dediğimiz r1a dünyada en fazla altay türklerinde bulunuyor.

nasıl karıştıklarını düşün

Türk(Anadolu Türkleri) - Kürt kıyaslama yapacak olursak birbirine çok yakın 2 halk. genetik olarak %72 %75 gibi bir benzerlik söz konusu.

kardeşi kardeşe kırdıyorlar dersek yanlış olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 16:54:13 >

• kürtler beyaz ırk hindular siyah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-07C238B73

kürtler beyaz ırk hindular siyah
    hinduların hepsi değil yalnız. güney hindistan beyaz tenli diğerleri ise kara.

hatta aryanlar hindistanı fethettiği zaman kast sistemini getirmişler ki bu ırklarla karışmasınlar diye.

dünyadaki sistemli ilk ırkçılık diye biliyorum.

kürtler içinde hepsi beyaz ırk demek çok doğru olmaz.

farklı toplumlarla etkileşime girdikleri için çok fazla koyu tenli kürt var

ve evet dil ve köken bakımından büyük oranda genetik açıdanda kürtler beyaz ırk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 15:41:48 >
  • o zaman kürtler o aryan ırk mı oluyor ?

• quote:

o zaman kürtler o aryan ırk mı oluyor ?
    evet. sadece kürtler değil beyaz hindistanlılar, iranlılar, pakistanlılar, afganlar. hint avrupa dil ailesinin, hint - iran dili içinde yer alan herkes aryanlardan geliyor.

avrupalılarsa dolaylı yoldan aryanlar. yani köken olarak ortak atadan geliyorlar fakat gerçek aryanlar bu üstte saydığım topluluklar.

iran kelimesi aryandan gelir. aryan soylu, onurlu vs demektir.

tahminime göre orta asyadan veya kuzey pakistandan inerek hindistanı işgal eden beyaz istilacılar ardından irana geçiyor. bu şekilde hint-iran dil ailesi oluşuyor.

avrupalılar slavlar cermenlerde bu topluluklarla ortak atadan geliyorlar. fakat hint-iran kolu hindistana ve ardından irana göçüyor. avrupalılar ise avrupada kalıp oraya yayılıyorlar. yukarıda verdiğim videodan görebilirsin. veya indo-european migration yazarak youtubeda aratabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 15:53:35 >

• profösor nedir kör oldum nasıl bir köylüsün

• peki ben kürdüm ama esmerim bu benim beyaz ırk oldugumu değiştirir mi ?

kökenimde arap yok türk var biraz 100 atam varsa 5 tanesi türk gibi

birde almanyaya gittiğimde tenim baya beyazlamıştı daha sonra yine gittim yine beyazladım babam kardeşim falanda

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    En azından korkumuzdan taa çinden avrupaya kadar yürüyerek kaçmadık :)) binlerce yıldır aynı bölgedeyiz. Sizin gibi her yüzyıl başka kültüre de sahip olmadık. Neyse. Artık taşıma araçları var. Bi dahaki kaçışta onu kullanırsınız :))

• quote:

peki ben kürdüm ama esmerim bu benim beyaz ırk oldugumu değiştirir mi ?

kökenimde arap yok türk var biraz 100 atam varsa 5 tanesi türk gibi

birde almanyaya gittiğimde tenim baya beyazlamıştı daha sonra yine gittim yine beyazladım babam kardeşim falanda
    dediğin gibi eğer güneş etkisi bir beyazlıksa seninki beyazsındır.

bu konu biraz kafa karıştırıcı. sonuçta ispanyollar italyanlarda esmer fakat beyaz ırktan kabul ediliyor.

avrupada latinler beyaz ırk sayılıyor fakat amerikaya gidince latinleri beyaz ırktan saymıyorlar. kafkaslar ve latinler/hispanikler diye ayrı kategorileri var(yanlış bilmiyorsam.

italyanlarda ve latinlerde kuzey afrika genleride var. bu endülüs zamanından beri araplarla ve farklı kavimlerle karışmışlar.

ben yarı arnavutum anne tarafından. baba tarafımda karışık baya göz çekikliğide var.

ben oldukça beyazım fakat kardeşim hintli gibi.

aslında çokta önemli bir konu değil beyaz ten dezavantajlı bir durum. hatta soylarının tükeneceğini duymuştum. çünkü güneşe karşı daha savunmasızlar ve cilt kanseri riski daha yüksek. kadınların gözünden bakacak olursakta esmer ten daha avantajlı ve çekici beyaza göre.

beyaz erkekler siyahilere ve esmerlere oranlara daha kadınsı görünüme sahip oluyorlar.

açıkçası bana sorulsa siyahi olmayı tercih ederdim beyaz olmanın bi faydasını göremedik şuana kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 16:7:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

kürt diye bir ırk mı varmış
    Bu nasıl bir cahilliktir. Farklı bir gezegende mi yaşıyorsunuz? Nasıl bir eğitim veriyorlar okulda. Cidden yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8B4F802DB

esas aryanlar hint iranlılardır zaten. hindistandan irana kadar olan toplumlar, kürtler, pakistanlılar, hintliler, çingeneler, iranlılar, afganlar bu gruba girer.

avrupalıların kökenleride bir yerde bu toplumlarla ortak bir ataya dayanıyor. fakat 6.000 önce çeşitli göçlerle birbirlerinden ayrılmış ve farklı toplumlarla karışarak farklı kültürler oluşturmuşlar.

ayrıca hindistan ikiye ayrılır. güney hindistanlılar beyaz tenliyken diğerleri daha karadır vs

hint avrupa göçüne bu videodan bakabilirsin

Median büyük ihtimal kürtçenin atası.

iranlılardan ayrılıyor.

fakat en başlarda gördüğümüz itibariyle proto slavlarla hint iranlılar diğer avrupa toplumlarına göre biraz daha yakın. zaten slavlar hırvatlar kürttür muhabbeti ve olan dilsel benzerlikler bu yüzden sanıyorum.

burada sadece kürtlerle alakalı bir durum yok. bütün hint-iran toplumları ki buna pakistanlılarda dahil slavlara diğerlerine oranla köken olarak daha yakın tahminim. bilemedim

Alıntıları Göster
    Almanlarla slavlar ortak atadan mı geliyor? Eğer öyleyse slavları niye untermensch olarak gördüler naziler?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1308D36D8

Almanlarla slavlar ortak atadan mı geliyor? Eğer öyleyse slavları niye untermensch olarak gördüler naziler?

Alıntıları Göster
    ruslarda mongoloid genler çok fazla. ural genleri %24 civarında. belki slavları kirlenmiş olarak görmüş olabilirler.

zaten slavlara hakaret amaçlı moğol yakıştırması yapar ırkçı batı avrupalılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 16:12:33 >
  • sizin verilere göre türkiyede türk yok o zaman %6 çok az

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8B4F802DB

ruslarda mongoloid genler çok fazla. ural genleri %24 civarında. belki slavları kirlenmiş olarak görmüş olabilirler.

zaten slavlara hakaret amaçlı moğol yakıştırması yapar ırkçı batı avrupalılar

Alıntıları Göster
    Hatta snow nigger diyorlar.
  • quote:

sizin verilere göre türkiyede türk yok o zaman %6 çok az
    aynen yok. türkiyedekilerin büyük çoğunluğu genetik olarak anadolu topluluklarından geliyor.

geçmişte lidyalılar, hititler gibi kavimlerin torunları denilebilir.

sadece yörükler gerçek türk sanırım.

bu konu ilginç bi konu bende pek anlayamıyorum bu kadar az bi topluluğun geri kalan nüfusu asimile etmesini. (bunun sebebi türklerin anadoluya gelmeden önce büyük oranda iranlılarla ve beyaz topluluklarla karışması olabilir.) selçuklulara bakınca asyalı tipini net görebilirsin fakat osmanlıda bu durum azalıyor.)

fakat birde otomozal dna var galiba o daha geniş çaplı. onda bile en fazla %15 çıkıyor

http://www.haplogruplar.com/turklerde-otozomal-dna/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 16:19:27 >

• dil türkce oldugu için

• quote:

dil türkce oldugu için
    aynen sadece dil ve kimlik kalmış. fakat genetik özellikler büyük oranda yerel halklarla karışarak değişmiş. aynı şey azeriler içinde geçerli. kazaklar içinde moğolken türkleşme var. orta asyalılara bile saf türk diyemiyorsun onlarda acaip karışmış. o yüzden çok karışık konular.

orta asya, anadolu ve mezopotamyanın genetiğinin içinden çıkamazsın herkes iç içe girmiş dünyanın göç noktaları oldukları için. kim kim belli değil. dünyanın genetik açıdan en karışık bölgeleri

o yüzden bu bölgelere ulusal bir yapı inşaa etmek benim gözümde saçma. özellikle anadolunun yapısına en uygun şey amerika tarzı çoklu kültüre dayalı bir sistem. çünkü bu topraklar yıllarca imparatorlukla yönetildi. ve halklar iç içe geçerek karıştı. persler, roma imparatorluğu, bizans, osmanlı, hepsi çok ulusluydu, ve kültürel etkileşim üst düzeydeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 16:31:52 >

• Her şeyi yüz iki yüz yıl geriden takip ediyorsun

Bu kadar ovundugun kürtlük dünyaya ne katmis neyi etkileyebilmis

Komageneden beri agalikla yonetilip duydunuz 300 km ötedeki farisi kardeşlerinize bile anlasamiyosunuz

Yeni uydurulmuş Kürt milliyetçiliği ayristirmadan başka bir şey degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

Her şeyi yüz iki yüz yıl geriden takip ediyorsun

Bu kadar ovundugun kürtlük dünyaya ne katmis neyi etkileyebilmis

Komageneden beri agalikla yonetilip duydunuz 300 km ötedeki farisi kardeşlerinize bile anlasamiyosunuz

Yeni uydurulmuş Kürt milliyetçiliği ayristirmadan başka bir şey degil
    kürtlerin kökeni özellikle medlere ve perslere dayanır. med imparatorluğunu ve persleri araştır. tarihteki ilk imparatorluktur. kürtler farsilerdende çok farklı değil. çok yakın halklar. tıpkı kazakla kırgız gibi. hatta sasani imparatorluğuda zaza kökenli diye biliyorum.

o yüzden kürtler devlet kurmamış birşey yapamamış demek saçmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Temmuz 2018; 16:47:28 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.